- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
ρσгτσ #111427 üzenetére
pont most olvastam a hírt, Nyugodjon Békében!
A Top Gun-ból van hivatalos 4K kiadás ha jól tudom, és mivel Paramount film, szerintem a HDR is rendben van benne ,már amennyire ennek a filmnek szüksége van erre. Mert ennél a filmnél szerintem a csúcsfények helyett inkább a színeken volt a hangsúly utómunka terén.
majd megnézem azért, lehet teszek vele egy próbát ha lesz időm
-
bigdigit
addikt
válasz
ρσгτσ #111417 üzenetére
Na közben ránéztem nálam a tv erre a filmre se HD10+. Nem tudom mi lehet a difi. Már kikapcsoltam házimozi erősítőt is és átraktam wifiről kábelre. Mondjuk maga az app 02. havi de nem talált frissítést.
Még egy dologra tudok gondolni pont a telefon kapcsán ahol biztonsági kérés miatt nem ment korábban csak az SDR. Korábban állítottam a tv-t ne sötétedjen a kép a developer menüben. Lehet ez is valami biztonsági problémát vet fel az alkalmazásnak. Bár azóta jött ki szoftver frissítés és lehet felül is írta ezt a beállítást. -
bigdigit
addikt
-
Sasi001
senior tag
-
Sasi001
senior tag
válasz
ρσгτσ #111285 üzenetére
Nemrégen a fórumtárs panaszkodott az Lg-re. 3-javítás egybe fűzve, Tinting nem csere alap, már az Lg sem olyan fényes. Lássuk be, hogy kezdik bezárni a kört. De ne legyen igazam.
Igazából ha megnézzük 1-tip. van náluk amire nem igazán van panasz az a G-széria. Egyedül arra mernek vállalni 5-évet.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
ρσгτσ #111229 üzenetére
Hát
Nekem kicsit gyomrozni kellett, hogy az 55" kevés már a nappaliba. Kartonlapból kivágtam a 77" es fekraktam a falra, hogy én mar ekkorát szeretnék. Mikor rábolíntott, hogy mehet a tv vásárlás akkor közölte, hogy akkor legyen a plafon. Így lett megvéve az első oledem. Mondjuk elég nagy zsákbamacska volt az első 77"oledet megvenni, főleg samsungból. -
alaves
addikt
válasz
ρσгτσ #110976 üzenetére
Kókler módjára ellenőrizhető LCD-n is: [link] a legfelső színcsíkos ábrán, ha a kontraszt alap 45 és a színköz is 'auto' (a többi beáll. is filmmaker-es), akkor 15-nél még megkülönböztethető az utolsó két szín (minden színnél), 16-nál már összeolvadnak.
Több mint valószínű, hogy miniLED-en is 15 a jó. -
gab1ka
senior tag
válasz
ρσгτσ #110972 üzenetére
LCD-n nem kell lemenni 15-ig, de én is úgy tudom hogy a Samsung OLED-eknél a 15 a helyes. Feltételezem minden gyártónál van mit állítgatni out of the box.
Ha jól rémlik Vhiktor tesztjeiből, akkor általában a 100% szaturációkkal szokott igazán gond lenni, de mintha ez a legtöbb tévére igaz volna az utóbbi idők tesztjeit nézve. -
gab1ka
senior tag
válasz
ρσгτσ #110955 üzenetére
A Samsungnál a film mód + Meleg 2 egyáltalán nincs túltolva szerintem.
A Game mód viszont gyárilag valóban helytelen több helyen is.
A színteret Auto-ra kell állítani, alapból Natívon van, nem csoda hogy az ocsmány, sőt csoda hogy ez egyáltalán elérhető beállítás, azt hiszem konkrétan sehol semmilyen képmódban nem megfelelő ez a színtér, de legalább rikít. Game módban is a Meleg 2 színtónus áll a legközelebb a helyeshez, valamint a szín csúszka 20-25 között a default 30 helyett. (A 20 áll a legközelebb a Mozi/FMM féle alap 25-höz)
Továbbá az újabb Samsungokon ahol már elérhető az a bizonyos game bar, fontos tudni, hogy a gyorsmenüben amit elő lehet hozni, van megannyi további képmód, Nomrál/Szerepjáték stb stb. Itt mindegyik egy külön külön slotnak számít game módon belül, ezekből is az "Eredeti"-t érdemes választani.A fentiekből egyikhez se kell műszer, na jó a szín csúszkát Vhiktor tudná demonstrálni szakszerűen sweepekel, a többi pár beállítás viszont így helyes, SDR esetén legalábbis.
-
Sasi001
senior tag
-
Satyricon
addikt
válasz
ρσгτσ #108202 üzenetére
Szia.
Van fejlemény a TV-vel kapcsolatban(55B8 PLA)
Elvittem a közeli hivatalos szervizbe, ahol közel 2,5 hónap alatt sikerült nekik találkozni a hibával(random kikapcsol a képernyő, a hang megy tovább). Nekem 5 perc alatt jelentkezett a hiba, náluk 2,5 hónap kellett elmondásuk szerint. Szerintem meg se nézték... Szóval panel hibás a TV, de nem gyártanak hozzá már panelt, szóval a TV kuka. Szerintük...
Én néztem róla videot hogy lehet megcsinálni, és az esetek jelentős többségében nem a panel a hibás, hanem valamelyik kondi, vagy áramkör, esetleg chip.Több szervizzel is beszéltem a hibával kapcsolatban, érdekes módon mindenhol fikázták az OLED-es TV-ket, mert hullanak, mint a legyek! Nem forrta még ki magát ez a technológia! Ja és az a szép, hogy mindegyik szevizben legalább 1 OLED TV volt, amit a saját szememmel láttam, na ez mondjuk elég ijesztő látványvolt!
Amit tudok tanácsolni mindenkinek: Aki OLED TVT használ a böngészőt ne használja a TV-n, mert szerintem emiatt ment tönkre a kijelző! Soha nem jelentkezett, csak mikor elkezdtem böngészni, a fehér szín miatt gondolom nagyobb hőt termel az a bizonyos alkatrész, emiatt túlhevül és már meg is van a baj. Mikor filmeztünk, egy darabig nem jelentkezett a hiba, aztán már folyamatosan gond volt a kijelzővel, akármilyen tartalmat néztünk. Nem tenném rá a nyakam hogy ez okozhatta a problémát, de ha jobban belegondolunk, akkor elég nagy esély van rá!!!
-
-
MaxxDamage
félisten
válasz
ρσгτσ #110290 üzenetére
Elvileg ez egy "gyári garancia" kiterjesztése volt, 2 évről 5 évre.
Egy OLED TV-re alapból 5 évet kéne adni....(szerintem)
A családba mikor vettek egy LG C3-at és arra 5 évet adtak...
Én régóta csak LG tévét használok. Eddig bevált.Mikor a LED volt az induló sláger és Plasma tévét vették be és számították be új LED vásárlásba, akkor vettem egy olyat (LG
) és alapból 5 évet adtak rá, 2 vagy 3 év használat után kijelző cserés lett (kepváltásnál a háttér világítás villogott 1 helyen) az a TV "15+ éves" és mai napig használva is van. (4 HDMI portos, USB-s ami viszi a BluRay filmeket is, sok Extrával!) Na az igazi FHD 43" TV volt (100Hz amit tudott laptoppal pl.)
Ez a mostani ~5 éves LG 55" OLED TV-m 4K 120Hz G-Sync 1MS amit minimum el is várok ha csere lenne egy most kapható újra.
55" lett véve, mert nagyobb nem fér el a falon a sarok miatt. -
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
ρσгτσ #110141 üzenetére
igen erre gondoltam, hogy oké, hogy egy 4K filmnél pl 50-75 Mbps bitrátát lát az ember az nfo-ban feltüntetve, de ettől még simán lehet benne 100 feletti tüske is, nem is egy, aminél ahogy írtad is, kevés lesz a vezeték.
Egyébként létezik megoldás a vezetékes kapcsolat növelésére is.
Pl: [link] ez. Én rendeltem anno egyet, igaz nálam a 65 C9-el nem igazán működött mert netflix hálózat tesztelésnél pl 116 körül mért ezen keresztül, a tv lanján 96-97 között volt...munkatársam 65 E9 tévéjére kötve meg simán megvolt a 280-320 Mbps is netflix hálózat tesztelésnél..hogy nála mitől működött és nálam miért nem, azt nem tudjuk. -
domerator
veterán
válasz
ρσгτσ #110074 üzenetére
Koszonom a valaszt neked is, vegul tenyleg LG lett belole: LG OLED55C41LA OLED evo smart 4K UHD TV webOS
Meg eppen belefert es mas is ajanlotta, igaz hogy C lett belole, de ha jol hallottam akkor ez az ujabb.
Ja es a WOLED figyelmeztetesed priceless volt, gyorsan utananeztem hogy mi is ez es basszus feher ledek szurovel elotte… nagyon jo hogy szoltal rola, koszi meg 1x!!! -
eL Geri
őstag
válasz
ρσгτσ #109958 üzenetére
Jaja, egy G5 engem is nagyon érdekelne, de sajnos nem annyi csúszással, mint ahogy sajnos szokott adni Vhiktornak az LG
A G3 > G4 között teszt nélkül is érezzük, hogy minimális változás történt. Na de a G5-re nagyon kíváncsi lennék... és nem az ilyen nagyvonalú / felületes megmondóemberektől
-
-
Rewmac
aktív tag
válasz
ρσгτσ #109577 üzenetére
Pedig éppen most nyugtatott mindenkit meg alaves kolléga
Én szinte csak játékra használom, sportot nézek a TV-ben meg pc monitor. Remélem nem ég be. A G2-t gariztattam mert volt rajta pár halott pixel, de az új panel meg hajlított és alap egy pixel, a C1-et is gariztattam, de ott patika a panel amit kaptam tavaly.
-
bigrob
őstag
válasz
ρσгτσ #109119 üzenetére
Na most levitte a MediaMarkt 320-ra a 42C4-et..
Rendeltem is egyet, lehet elhozom és max visszaviszem 14 napon belül ha lesz akciózva jobban. -
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz
ρσгτσ #108347 üzenetére
Ja hogy az 55" 90D is LG WOLED, azt hittem csak a 83" az. De most hogy mondod, olvastam, hogy kiszámíthatatlan, hogy milyen panellel kapod a Samsungokat. Elég furcsa azért ez. És igen, a C4 elvileg a legzöldülősebb, jól belenyúltam. De ahogy írtam, szerencsére egyáltalán nem zavar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Sony PS4 Dualshock 4 kontroller - Vezeték nélküli
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest