- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Oppo a Vivónak: hagyd otthon a telekonvertert!
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Tisztelettel, de valószínűleg elnéztél valamit vagy nagyon el volt tekergetve a készülék (úgy hogy csak áramtalanítással, illetve Philips kikényszerített újra-indítással orvosolható vagy factory reset-tel), esetleg beragadt a rec.2020 színtér SDR-ben is. AZ OLED754-en is rendben volt a szaturáció. Túlszaturált TV nincs, csak rosszul beállított vagy ha hibás a hardver vagy a szoftver. Az egyértelmű, hogy A Philips-eknél nincs kontraszt vágás, valamint a gamma és EOTF követés szabálytalan (ezért gyakoribb lehet a poszterizáció, color banding), amely kalibrálással sem hozható helyre vagy csak részben.
*Ui.: A Samsung sem túlszaturált, ugyan olyan jó, mint a többi gyártónál. A neten össze- vissza irkálnak mindent, hogy mennyire kell a színt állítani game vagy HDMI-PC módban, pedig csak 25-ről 15-re [SDR/HDR] le kell húzni és máris tökéletesen egyezik a szaturáció a filmmaker móddal. Értem én, hogy a felhasználók többsége a túlszaturált játékképet szereti, de akkor is zavaró és az útmutató sem írja. Én pl. az "élethű" játékot is úgy szeretem, mintha filmet néznék, hiszen nekem akkor élethű, ha a színek is közel vannak a valósághoz (pl. RDR2). (+Samsung-nál még az élesség is más HDMI-PC módban, mert ott 10 a jó (0-10-ig 'smooth sharpening' van), minden máshol pedig a 0.
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- LEGO klub
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- Váratlanul ledobta asztali csúcs-Ryzenjét az AMD
- Futás, futópályák
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- iPhone 13 256GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- 273 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- AKCIÓ! Apple Mac Mini 2020 M1 8GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vhiktor