Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 7600 mAh-s az aksi az iQOO új mobiljában is
- Így nézhet ki a Huawei Pura 90
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Azért, mert (legalább is a jelenlegi firmware-ekkel a '17-es szérián) egy sötét vagy közepesen visszafogott jelenet a HDR módban 100/100 (OLEDfény/kontraszt) beállításban filmtől függően 1000nit master esetén nagyjából SDR 15/100 környékinek felel meg, 4000nit metadata esetén olyan 10/100-nak, 10000nit master (ez videójáték, filmből ilyet még nem láttam) 5/100-nak.
Ezért van az, hogy én 16/100-al tolom SDR-ban, de 100/100 fölé szeretném húzni HDR-ben, ha 4000nit-es filmet nézek, de főleg, ha játszom. Mondjuk én ezt már megoldottam magamnak egy 3DLUT-al...
[Ma kész lett az új szobám és erre az évre lezártam az "üzleti dolgokat", így lassan talán tényleg végignézek egy filmet vagy játszom 10 percnél többet, mert eddig igazából csak tesztelgettem, mióta megvan a TV.
](#7342) Madwe
A HDR az álló és mozgóképen is lényegében ugyan az.
Igazából TV-ken sincs olyan "HDR kijelző" szabvány, amire itt utaálsz, csak HDR kompatibilitásra van többféle szabvány (HDR10, HGL, DolbyVision, Technicolor, stb), amit kiegészít a TV/monitor/projektor világban egy önkényes "UHD Premium Certification", amit kvázi önszántukból követnek a gyártók (nyilván mert érdekük fűződik hozzá, de nem kötelezi rá őket senki, hogy a HDR kompatibilis kijelzőjük az rögtön ilyen Prémium plecsniért is epekedjen).
Egy ilyen Premium certification majdnem olyan, mint egy EISA díj, lényegében maguknak találták ki és odaadják maguknak... Bár ehhez képest meglepően jól működik szerintem (van gyakorlati haszna, nem teljesen üres marketinglogó).
Új hozzászólás Aktív témák
- Mesterséges intelligencia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Az első hardvertalálka az idei évben
- Teljesen szürreális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik…
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Raspberry Pi
- További aktív témák...
- LGOLED55 G51LW TV 2025 . Új bontatlan garancia 3év.
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 83S90D 3év
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- PHILIPS 48OLED819/12 Ambilight 4K OLED Smart 144 Hz Gaming TV
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
]
Vhiktor