Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• PuMbA
    titán

Miért, szerinted 24Hz-es állítom az LG TV-t, mikor netezek vagy játszom rajta?
    (A biztonság kedvéért ideírom, hogy alapvetően 60-ra, esetleg 120-ra.)

(#7148) Nemir Ombe - Lásd fent + ha 60Hz-en nézed a 24fps-t, nem szappanérzetet kapsz, hanem "remegést" (2:3 arányban egyenetlenül ugrál).

Maco7911 (#7174) üzenetére - Szerintem nem fontos "4 óránként pihentetni". Az csak egy közelítőleg kisakkozott szám, amit beállítottak, hogy ha már legalább 4 óra eltelt, akkor fusson le, mert sűrűbben felesleges (legalább is én csak így látom értelmét az alapján, amit értek abból, hogy mit csinál). Szóval nem kell ott ülni stopperrel és kényszerpihenőket tartani, bár nyilván nem árt más szempontból sem. Otthon szerintem főleg pont az nem hagyja egész éjjel is járni, aki monitornak használja (népszerűbb hobbi TV adáson elaludni, mint játék közben).

"Lásd fent + ha 60Hz-en nézed a 24fps-t, nem szappanérzetet kapsz, hanem "remegést" (2:3 arányban egyenetlenül ugrál)."

Sok ember ezt egyébként nem látja, még az RTINGS-en is megjegyzik ezt, köztük én sem. Próbáltam nagyon figyelni PC-n 60Hz-es monitoron, de nem láttam 24fps-es filmek esetén semmiféle remegést, megugrást vagy egyenetlenséget oldalra pásztázásnál. Hogy minek tudható be, azt nem tudom, lehet már nagyon fejlettek a VGA-k ilyen képességei, de lehet, hogy én nem érzem. Játékoknál viszont egyből észreveszem, ha nem 60-80 fps-en vagyok vagy bezuhan 40-re egy pillanatra és ez mikroakadást okoz. A 24fps 60Hz-en "előnye" egyébként a kevésbé szaggatás a 24p 24Hz vagy többszöröseihez képest, interpoláció nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák