Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KTTech

    veterán

    válasz bunddog #48280 üzenetére

    A VRR (Variable Refresh Rate) elsősorban a játékoknál fontos, gyakorlatilag a Freesync/Gsync szabványosított megvalósítása a HDMI 2.1-en. Másik hozománya, hogy HDMI handshake nélkül tud frekvenciát váltani (pl 60Hz és 24Hz közt, képkiesés nélkül). A többi funkciója a HDMI 2.1-nek viszont működik, mint pl. az eARC, de nem írhatják rá, hogy HDMI 2.1-es...

    4K/120p tartalom szerintem nem nagyon van még, bár ezt nem tudom. Néhány eszközt már láttam ami tud ilyet is felvenni... viszont ezt inkább lassításra szokták használni. de kb. ennyi.

    Hogy a BFI - Black Frame Insertion - mit takar, néhány hsz-el ezelőtt le volt írva, illetve az is, miért fontos a sample and hold típusú kijelzőknél. (Egy plazma egy képkockát néhány ezred másodperc alatt jelenített meg -impulzus üzemben -, a többi időben fekete volt, emiatt volt jó a mozgásmegjelenítés, és emiatt vibrált is. A moziban 3x takartuk ki a képkockát (2x filmtovábbításkor - szükségszerűen, enélkül nem lenne mozgókép, hanem elfolyt volna a kép - és egyszer a megjelenítés alatt), ez 72Hz BFI-nek felelt meg. A sample and hold kijelzőknél ezt utánozzák fekete képkockák beszúrásával, viszont ez fényerőveszteséggel és vibrálással jár (ha túl alacsony frekvenciás)).

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

Új hozzászólás Aktív témák