Hirdetés
- Apple iPhone 11 - népalma
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
- iPhone topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
RZozo
aktív tag
Az itteni tanácsokat is figyelembe véve tegnap bevásároltam oled TV-ből.
A befutó egy LG LG OLED55B9SLA típus lett. Ezt most árban elég jól sikerült megvásárolni. Pana 42-es plazmát váltott.
Első tapasztalatok:
Külső: Baromi vékony, nagyon vigyázni kellett a falra szerelésnél. Szép nagy, régi 42"-os Tv helyén jól elterpeszkedett a felszerelés során a falon. Feleségem bosszankodott is, hogy néhány képkeretet betakart, amit majd át kell helyezni.
Picit várni kell az indulásnál, mint egy Op rendszer bootnál, mert ennek már okos rendszere van. Az eddigi buta TV gyorsabban indult. Ez inkább csak észrevétel, nem probléma.
Képernyője fényes, jobban tükröződik, mint a plazma Tv képernyője. Szerencsére nincs közvetlen fényforrás, illetve ablak közelében, így nem gond.
Első indulásnál felajánlotta, hogy beállítja a beltéri egységet, véletlenül rányomtam, kíváncsi lettem, hogy mit talál. És megtalálta az erősítőn keresztül rákötött Dune HD Solo 4k lejátszót, amiben van DVB-C tuner. Át is vette az irányítást felette. TV műsorokat és felvételt akár onnan is kezelhettem. Ez meglepett, hogy ilyen jól működik, piros pont.Nagy pozitívum 42"-os méret után 55"-on minden nagyobb.
Vacak TV műsornál ez egy kicsit hátrány is....mert nem feltétlenül szebb.
Sajnos 65"-os méretnek esélye sem lett volna beférni.TV műsor:
gyors kábeltévés hangolás, TV Guide jó, Tv műsorok képe még az elfogadható szinten, nem erre tervezték ezt a TV-t, tudom. SD csatornák olyan, amilyen. HD csatornák elfogadhatók, ebből ennyit lehet kihozni. Nem a TV tehet róla. Ha majd lesz Netflix, ott leszek kíváncsi a 4k megjelenítésre.
Reklámokat eddig utáltam a korábbi TV-n, most egy kicsi néztem és szebbek, mint korábban, talán a nagyobb méret miatt is jobban néztek ki.Kipróbáltam Youtube 4k HDR anyagokat. Na, itt már megmutatkozott a különbség a korábbi fullHD és a 4k HDR között. Na, ezért is váltottam TV-t! Ez már megérte. Még lesz etetve más média anyagokkal később, egyelőre csak innen tudtam szemezgetni gyorsan.
Nem tudom, hogy a B9 nagytestvérei a C9, E9 stb. miben tud többet. E9-et 100k-val többért megkaphattam volna, de nekem így látatlanban nem ért annyit.Wifi: 5G-n eddig rendben. Majd később meglátjuk, hogy mit tud home szerverről lejátszani.
TV hangja:
LG E9 hangját írják jónak, szerintem TV-hez képest ez is rendben van. Hangra van egy Denon házimozi erősítő Focal hangfalszettel, mozifilmeknél úgyis azzal megy.Távirányító: Ezt a mutogatós távirányítót szoknom kell. Hangvezérlést még nem próbáltam. Amazon Alexával összehozom, akkor azt is letesztelem.
Youtube, Google fiók belépésnél a belépési adatokat nem jegyzi meg, újra be kell lépnem, mikor Youtube-nál pl. belépnék. Erre még rá kell jönnöm, hogyan tudom megjegyeztetni vele a belépési adatokat.
Sajnos kevés időm van utánaolvasni.
Van-e olyan beállítás LG oled TV-n, amit célszerű a kezdeteknél beállítani pl. a képernyő védelem, beégés, könnyebb használhatóság miatt stb.?
Mire kell vigyáznom az elején? Korábbi plazmásként a nagyját tudom, de ha van valami speciális, akkor szívesen hallgatom.Köszönettel várom a javaslatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- AMD FX
- Suzuki topik
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Apple iPhone 11 - népalma
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vhiktor