Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Strezi
őstag
Sziasztok, ismét felmerült a LAN vs. 5G WiFI téma, gondoltam megírom nekem mi működik stabilan.
Fontos, hogy az 5G WiFi-n egyedül a TV legyen, és legyen az router vagy AP, tudja a legalább 2x elméleti sávszélességet(886Mbps). Persze ez nem ennyi gyaorlatban, de kell a ráhagyás, mert a TV lejátszójában a buffer sajnos eléggé sovány és megérzi az akadásokat. Erre egy biztos módszer, hogy megváltoztatod az adott 5GHz hálón a jelszót, és ugyanezt csak a tévén teszed meg. A TV legjobban az alsó 5G sávokat látja, érdemes neki fix 36-os csatornát adni, 80Mhz fix sávszéllel. Csábító, hogy más gyorsabb eszközöket is feltegyél erre a hálóra, de ha stabil működést akarsz, akkor ez sajnos nem fér bele...
Nekem így otthon van egy Stream, és egy Data 5G, valamint egy Data2 2.4G hálózat. Ezért van értelme pl. egy TriBand routert venni, vagy egy routert és egy AP-t mellé.
Szoftver és szerver oldalon nekem 10TB dedikált lemez van mögötte, 4 fizikai lemezzel. A Plex szerver és a tévén az XPlay(fizetős) kliens évekig jól ment, de sajnos egy ideje a szerver oldal degradálódott a frissítésekkel, amire nem találtam megoldást. Mindíg akadtak a lejátszások. Azóta váltottam Emby-re, amivel minden visszaállt és bár a TV UI nem annyira jó mint a Plexxé volt, a lejátszás ismét atom stabil.
Javaslom, hogyha van egy működő képes, stabil felállás, akkor inkább tiltsátok le a szerver / app frissítéseket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- GTA V
- Próba
- Milyen légkondit a lakásba?
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Sorozatok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év
- LG 55" C2 OLED hibátlan!
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vhiktor