Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
De ez mordor, azon belül is egy ősi időkben gyökerező, sok tekintetben a bürokrácia akkori szintjén lévő, külföldi tulajdonban lévő vállalat, időnként nemhogy 21.sz, de a 70-es évek szelei fújnak.
Kicsit azért erőltetem nekik a dolgot, hátha. Szívesen megspórolnék egy utat a holnapra ígért szakadó havasesőben. -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Bónusz hogy ma nincs doki.. holnap reggel megcsinálják, elmegyek érte, beviszem, és közlöm hogy ez a művelet plusz még pár nap tp lesz, mivel az ágynyugalom és pihenés folyamatát durván meg kell szakítanom..
Tényleg kíváncsi vagyok ha valaki kórházban van és helyette senki nem tud intézkedni, ki viszi be a tp papírt... Ja vagy akkoris keljen fel onnan is, intézze amit kell mert igazolatlan távollét és nem tudnak bérelszámolni... -
BlacKSouL
addikt
Munkáltató(és a bérszámfejtő cég) azt várja el, hogy ma délig vigyem be a táppénzes papírt. Hétfőtől vagyok táppénzen, leszek is péntekig biztosan. Értem hogy hónapváltás, külön papír lesz, meg valahogy zárni kell a hónapot, de akkor betegen csoszogjak el az orvoshoz, majd üljek kocsiba, és rohanjak be délig a céghez? Mi van ha nem tudok közlekedni? Mi van ha egyedül élek?
Ja, igazolatlan távollét lesz, bérpapíron is feltüntetve amit majd utólag javítanak.. Ez mindig is így működött? -
BlacKSouL
addikt
Vagyis akkor szinte minden általam tapasztalt céges fertőzöttet túl korán teszteltek.
Mindazonáltal nem produkálom a covidjellemző alaptüneteket legalább 4 napja, és nem voltam szoros kontaktban igazoltan pozitív fertőzöttel. Gondolom ezért nem küldtek el hivatalból.
Mindegy, péntekre helyrejövök, doki letesztel, ezt viszont mondta, hétfőtől meg megyek termelni a dzsídípít. -
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ja, nem véletlen, hogy tavasszal a cégünk se PCR-t rendelt a dolgozók tömeges tesztelésére, hanem Antigént, (az ártól, bonyolultságtól függetlenül), mivel a rengeteg álnegatív eredmény az enyhe vagy tünetmentes pozitívakat is ugye hagyta a munkában, dolgozni, profitot termelni...200 körüli tesztből asszem 1 vagy 2 volt pozitív.
Ha valóban a fertőzötteket akarta volna kiszűrni, megrendeli a 200 PCR-t, kerül amibe kerül.. -
BlacKSouL
addikt
A márciusi átesésem(?) alkalmával 2 db független, egymástól eltérő típusú/gyártmányú Ag-teszt került felhasználásra. Az egyik bent a cégnél az osztrák anyavállalat által biztosított minősített eus eredetű tesztek egyikével. Eredménye negatív. A másik még aznap délután az OMSz által a helyi tesztközpontban, az akkori hivatalos Ag teszttel, eredménye negatív. A protokoll szerint ezért azonnal helyszíni PCR mintavételt is csináltak, melynek eredménye 2 nappal később laboratóriumi vizsgálat alapján pozitív lett.
Azóta több munkatársat teszteltek bent újabb beszállítású Ag teszttel a cégnél akik covidgyanús tüneteket kezdtek produkálni. 1 kivételével mindenkinek negatív lett, de a gyanú miatt negatív eredménnyel teszteltek az aznapi vagy másnapi, orvos által elrendelt hivatalos OMSz Ag teszten negatív eredményt, majd a PCR szerint pozitív eredményt kaptak. A céges pozitív Ag tesztes kolléga az OMSz Ag teszten is pozitív lett, már PCR sem kellett, majd pár nap karantén után kórházi kezelést kapott.
Ezek alapján pontosan mit is mutat meg nekem most az Ag teszt itthon? Ha pozitív, akkor az biztosan pozitív, ha negatív, akkor vagy pozitív, vagy negatív. De a szemmel is láthatóan rossz állapotban lévő, tüneteket is produkáló esetek kivételével jellemzően arra is negatívat hoz ki, aki PCR-el már pozitív lesz. A nem reprezentatív tízes nagyságrendű darabszámú mintából a tapasztalataink ezek.
mod: vagyis az Ag teszt nem azt mutatja meg hogy pozitív vagy-e vagy negatív..csak azt mutatja meg hogy pozitív vagy-eFélreértés ne legyen, én is a tesztelések mellett vagyok, de jelen formájában a házilag is elvégezhető Ag teszt álnegatív eshetőségének általam is tapasztalt túl magas aránya hamis biztonságérzetet adhatna.
Hogy a doki miért nem küldött el most, az az ő tapasztalatain múlik, én tájékoztattam minden körülményről most is, márciusban is.Mindazonáltal a pihenés a teázás és a köptető hatására sokat javultam, jól felszakadozott mindenhol ami felgyűlt, mérséklődött a köhögés is, orrüreg feszülés is, emberekkel nem érintkezem, mászkálni ugyan hova mászkálnék én a szakadó hófúvásban
, az antibiotikumot meg most beszedem, hogy elkerüljem a beragadó trutymók felülfertőződését, ami a rezisztencia kockáztatása mellett is egy vállalható önvédelmi opció a mostani terhelt egészségügyi helyzetben. Szerintem. -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Felhívtam a dokit, elmondtam a tüneteket, azt mondta ez alapján és hogy 3x oltott, 1x átesett(+influenza oltás) vagyok, összességében nem indokolt a teszt, szóval antibiotikum, köptető, pihenés, sok meleg folyadék, meg infralámpa. Ha jól leszek, egyeztessünk, letesztel mielőtt visszaenged.
Jó hír? Háát, mittudomén...esett a benzin nagykerára (tekintve hogy havi 50-60 km-nél többet nem megyek mostanában, ez annyira jelenleg közvetlenül nem érint, céges kocsiba meg ugye cég tankol) -
BlacKSouL
addikt
Na. Én mérsékelten el vagyok hízva, sportolni is csak nyáron(kerékpár, úszás), alkohol előfordul hétköznap is amikor megkívánom, cigi sosem volt(pár szál fiatalkori kocázást lejmolást kivéve), családban meg szinte mindenki magas vérnyomásos volt, kivéve nagyapámat, akinek 100/50 volt, 40-es pulzus mellett, bár mondjuk ő 65 évig erősen bagózott... Viszont rengeteget járt az erdőre, meg dolgozni.
Nekem viszont már gimnáziumban is simán 135/95 volt az átlag nyugalmi, pedig akkor még vékony voltam, meg sportoltam is, azóta csak felfele ment, egész a stressz és életmód okozta 158/116-ig, na onnantól kapom én is a gyógyszert. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Lortech
üzenetére
Már hosszasan kell kutatni emlékeimben, de az nem belülről bordázott?
Más: pénteken délután elkezdett kaparni a torkom, az a rész ahol az orrüreggel összeér. Tegnapra ez állandósult, egész nap krákogtam, és jött mellé az orrfolyás orrdugulással felváltva. Láz nincs, levertség nincs, köhögés szinte semmi, szag-íz van. Orrüreg-arcüreg feszül, meg a szemem nehéz mozgatni...deja vu, mert márciusban is ez volt, és akkor pozitív lettem. Nem lelkileg, hanem koronára. Marha kíváncsi leszek, hétfőn gondolom a doki elküld tesztre, órás sorbanállás az esőben szélben, ha jól hallom mostanában 3-4 nap mire megjön az eredmény. Továbbra is 3 oltásom meg egy márciusi átesésem van.
Persze ha nem pozitív, akkor legalább kiderül van más is ezen kívül. Ha pozitív, akkor remélem - úgy tűnik - megúszom megint olcsón. De akkoris bosszantó lesz -
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Jujdejó találat ami valóban illik a leírásomra, de nem ez az. Amúgy egészen hasonlít, csak ennél lágyabb, krémes-vajasabb a belseje, vörösebb a héj, és a héjon a csíkok keresztben vannak és apróbbak.
A neve mintha vagy rouge, vagy rose vagy hasonlót tartalmazna, de azokra keresve zsákutcába futottam.Amúgy az én leírásomból hogy lett ez a gugli találat?
Most belegondolva inkább sárgásvörös a kéreg, vagy tán egész sárga... Lehet hogy nem is rúzsos?..
-
BlacKSouL
addikt
Keresek egy francia sajtot. Ha jól emlékszem rúzsos, lehet hogy mosott, de nem biztos, a jellemzője az alakja, egészben olyan hengeres fektetett, mint mondjuk a stefánia szelet, vagy inkább a wellington bélszín szeletelés előtt, vagy a bejgli...de mindenképp vöröses a kérge, kifejezetten vékony kérgű, lágy, közepesen érett, a közepe színre vajszínű homogén, állagra lágy és enyhén szilárdult részek vannak benne, a kéreg kívülről 'bordázott'. Ízben közepesen sós, vajas, mogyorós. Valamikor cora, auchan árulta, akciókban a LaVieux Panè-val egy időben, de már csak utóbbit látni. De amit keresek azt már neten se találom, a nevére meg nem emlékszem.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Nálunk a korábbi hullámokkal szemben most heti 4-5 melós hullik ki, több oltatlan már kórházban volt, a cégnél zárt helyen ismét kötelező a maszk, a kézfertőtlenítés, a távolság, meg pár irodistát hazaküldtek ho-ba, de semmi egyéb, mert az a rohadék acélgyűrű nem hegeszti rá magát az acélpalástra.
Én kíváncsian várom mi lesz, mert 2 oltás+átesés+3. oltás+influenza oltás után nem tudom mik az esélyeim. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Policyról jut eszembe. A lidlben ha van a felvágottas csomagok közt szemmel jól láthatóan romlott, rossz, penészes, zöld, stb darab, azt mindig kiteszik legelölre, hogy aki csak rányúl, mindenképp vigye el. Ha szólsz valakinek, hogy itt van 5 másik, egyértelműen friss rózsaszín hússzínű, meg van ez itt elöl ez a barna, foltos, jól láthatóan romlott, akkor hülyének tettetik magukat, esetleg elveszik és megköszönik, hogy aztán aznap később ha bemész, akkor ismét megtaláld kitéve a legelejére.
Kifejezetten gyakori jelenség sajnos, és a romlottakat mindiga sor elején találom.
A kedvencem azonban a teljesen üres, lezárt, eredeti hegesztett csomagolású védőgáz volt a többi közé betéve... -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Hirtelen be kéne tiltani...ölnék egymást érte aemberek
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
A biztonsági öv is hitkérdés, mai napig óriási a be nem kötők tábora, mert csak. Balesetet is meg lehet úszni öv nélkül. Van aki sose köti be, még is ép.
A műanyagégetés is káros és egészségtelen, mégis csinálják tízezrek, tegnap nálunk a belvárosban majdnem okádva fulladozott sokezer ember, csak mert egy borsóagyú ősember műanyagot égetett. Lett következménye? Semmi.
A mekis zacskók, dobozok, papírok se szépek, se jók az út mellett szétdobálva, mégis rendszeresen szét van.Az emberiség egy része valahogy furán van bekötve, vagy nem tudom mi lehet az oka, hogy ragaszkodnak a saját világukhoz miközben körülöttük már világosság van, ők beleragadtak ebbe a hitkérdéssé emelt hiszem nem hiszem történetbe. Kikérik maguknak hogy laposföldeseknek hívják őket, de a vírusban meg az oltásban nem hisznek. Van most két kolléga akik nem oltattak, de hetekre kiesnek, egyikkel hosszan vitáztam, a legfőbb érve az volt hogy úgyse tudom meggyőzni, akármilyen bizonyítékot mondok, ő abban hisz hogy immunrendszer meg jóisten. Ha meg kell halnia úgyis megfog, de ő évek óta még nem is köhögött. Na most 4 napja nem tud felkelni az ágyból. De garantálom hogy még így se lehetne meggyőzni, sőt már csakazértsem.
-
BlacKSouL
addikt
De de bizony annál lényegesen sokkal több, mint ami a híradókig eljut
Itt mifelénk most az a divat, hogy ha nincs rendőr/trafi, akkor mindenki mindenhol annyival és úgy megy, ahogy neki jól esik. Sokaknak pedig úgy esik jól. A szabályszegések 2-3 százaléka kerül ejnyebejnyézésre, mi tart vissza? -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
ladybug
üzenetére
A legcsodálatosabb intézkedés covidfüggetlen, betonba vésett. Hogy mind a 300-600 gyerekért csak és kizárólag pontosan 16:00-kor kell és lehet menni. Így pl nálunk komplett utcákat bénítanak le a minden egyes gyerekért külön autóval járó, a bejárat előtt 150-200 fős csoportba verődött szülők.
-
BlacKSouL
addikt
1 honappal a masodik pfizer után két gyorsteszt negatív, egy pcr pozitív. A tesztelések 3 nappal a tünetek (arcüreg nyomásérzet, orrdugulás, köhécselés, íz, szagvesztés)megjelenése után, azonos napon (hétfő) történtek, karantén indul. A szerdai pozitív pcr eredmény után favipiravir szedés orvosi receptre. A tünetek megjelenése után 6 nappal már csak íz és szaghiány volt.
Karantén kezdete után 10.napon hívtam a dokit, azt mondta, ha nincs további tünet, akkor a 10 nap leteltekor mehetek a papírért, de ne akarjak tesztet, mert van aki 2 hónapja ül otthon tünetmentesen pozitív tesztekkel.Na és ezért IS volt hasznos az oltás, mert ahol elfogadják a zuniós igazolást, oda pl mehetnél az igazolással, nem kell a negatív pcr-re vagy ag-re alapozni, várni. Ha nem vagy oltva, marad a rizikózás, akár hetekig pozitív teszttel.
-
BlacKSouL
addikt
kockák..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Többször eljátszottam már a gondolattal, hogy a karbantartást homeofficeba küldöm, és hogy a karusszeleszterga főmotor csapágya, vagy mondjuk a horizontmaró asztalforgató hidraulikus útváltója kicseréli magát némi laptopcsapdosás után. De sosem értem a gondolatmenetben elég messze.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
ladybug
üzenetére
Noshát ahogy NLF kolléga írja nem vagyunk egyformák. Én nem emlékszem hogy 41 év alatt valaha gondom vagy diszkomfortérzetem, bizonytalanságom lett volna az állítás miatt, de persze ez adódhat több dologból is. Olyan dolgokból akár, hogy egy gyereket mennyire nevelnek tudatosan ilyen szigorú napirend szerint, azt ő mennyire igényli, stb. Hogy valakit fel kell-e cipelni a tengerpartról 11:45 és 11:55 között, hogy 15:30 és 15:40 közötti programozott ébredésig aludjon, különben teljesen kezelhetetlenné válik este 11-ig. Vagy amikor elálmosodik leteszik 'oszt' elalszik egy bányászzenekar koncertje közepén az utcán, vagy a strand közepén is.
Nem tudom van-e ilyesmiben összefüggés.
De ahogy olvastam a napokban van aki 20 fok alattt van életben, 21 fokban már halálán van, van aki igényli a 24 fokot, mindenkinek más a tűrése, tartománya; azért ahogy elhangzott, egy annyira durván percpontos napirend szerint élő, azt igénylő szervezetnek egy éjjeli kimaradás, egy bulis este, neadjisten egy kelet-nyugati többórás repülőút akkor is nagyobb stresszt jelenthet, mint 1 óra változás. Akkor az olyan ember ilyesmikben soha nem vesz részt, vagy azt is mindig sokként éli meg? Én az erre toleráns alkat azt gondolom hogy éjjel 2-3-2 váltás kirugózhatóbb, mintha mondjuk hétfő délután 4-3-4 váltást kéne abszolválni.
Az ennyire szigorú napirend akkor nemhogy az órás, de a perces devianciákat se igazán tűri, szóval ha 18:00-kor vacsora van, akkor 17:50-kor teljes értetlenség, de 18:10-kor teljes kétségbeesés fogadja a vacsora érkezését? Jó, ez nálam olyan hogy van amikor délután reggelizek. Ma pl. 4:30-as ébredés, 6:30-as tejeskávézás, 11:35-ös teázás után 15:30-as reggelizést(!) jelentett. Nem mindennap ilyen, de elviselem, ahogy Scooter meg Paffendorf mellett éppen Bon Jovit, meg Queent hallgatok, úgy azt gondolom valamennyi kis toleranciasáv mindenhez kell legyen az embernek, hogy a világot zökkenőmentesebben túlélje.De ez csak amolyan gondolatfosás volt részemről a mai nap vége felé. Én ha semmi dolgom, feladatom, stb., akkor kb 8-8:30 között ébredek/kelek magamtól. Kipihenten, felfrissülten. Ehhez képest a 7, a 6, de a 4:30 is korán van, álmos vagyok. A fentiek közül bármikor kelek, 9-11 között vagyok csúcson, 15:30 a holtpont. Magamtól 23:00-23:30 körül feküdnék ha! semmi dolgom. Ehhez képest minden hétköznap 4:30-kor kelni, szar. 9 előtt nem vagyok topon, 15:30-kor ugyanúgy kóma vagyok, de 21:00-kor le kell feküdnöm, hogy 4:30-kor képes legyek felkelni. Ez is ritmus, a két végpontja kényszerű, de nem ideális. Mégis teljesíthető, túlélhető. Ehhez képest 1 óra eltolás félévente az én szemszögemből lfsz, de persze mások szemszögére is kíváncsi vagyok,
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Én közben azon gondolkoztam, hogy miért és hogyan okoz megterhelést egyes embereknek az óraállítás? Ha ugyanis vasárnap reggel felébred valaki a szokásos időben, látja hogy mennyi az idő, egész nap tesz vesz, majd lefekszik óra szerint akkor amikor kell, hogy másnap időben tudjon kelni. És másnap óra szerint kel. Akkor mi a probléma?
Teljesen mindegy, hogy 4:30 helyett 5:30-kor (ami most 4:30) kell kurvakorán kelni.
Tavasszal ugyanígy, ha vasárnap este akkor fekszel mikor kell, akkor hétfő reggel kelsz amikor kell. Semmi nehézség.
Ez nem jetlag, hogy fél napokkal tolódjon minden. -
BlacKSouL
addikt
Mindenki máshogy éli meg ezt a 2 napot. Szomszédasszony például második napja reggeltől estig süt-főz.
Nálunk ez régebben karácsonykor meg húsvétkor volt szokás. -
BlacKSouL
addikt
Más: vettem egy Fenix E35 V3 zseblámpát...kurvadrága, de letépi a fejed olyan fényt tol. Eddig mindig csak ilyen eco lámpáim voltak, először kb 1990-ben egy góliátelemes egyenes nagy tölcséres izzós, még megvan, csak már nem használom. Aztán angliában vettem 1994-ben egy olyat, ami alapból fénycsöves, de volt rajta foncsoros reflektor, és ami szenzáció volt, kriptonégő volt benne. Három baby kellett hozzá. Szerettem, erdei táborban hasítottam vele. Aztán ilyenolyan kis promólámpák után kaptam egy Vartát a siófoki Palace-ban egyszer Varta elemlámpás parti címén, az nagyon jó irányfényt adott, két babyvel. Utána tescoban szereztem 3 db dinamóst, ezek egész jók, és a dupla gombakku 11 éve elvan. Ezek már ledesek. Autóba vettem egy Lidlis fejlámpát, az 3 AAA elemmel megy, egész szép fénye van, 3 üzemmóddal. Majd vettem egy 9 ledes fejlámpát, kínait, az hamar feladta.
Melóba menet a vonatmegálló és a cég porta közt nincs világítás, 5:40 körül vaksötétben kell 1 km-t letolni. Cégnél volt egy fókuszálható emos, 3 AAA akksival megy, nem kiemelkedő, de jó fénye volt. De nem volt elég. Megvettem a Fenixet... 5 fokozat+stroboszkóp, 50-150-600-1200-3000 lumen. Azt hittem ez csak olyan kínaias számozás. De nagyon nagyon nem. Ja, 5000 mAh-s, 18 Wh Li-ion akksi van benne, az akku tetejébe kell usb-c-t dugni, és a + pólus közepe ledes töltésjelző. De az hogy egy tenyérnyi kis izé, szemből ránéz az ember, egy 2 centis kis optikát lát, aztán turbo fokozatban 200 méterig reflektorszerű fényt ad, az döbbenet.
Ha valaki ilyesmiben gondolkodik, ajánlom.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
A mi tömbjeinkben a konyha és a kisszoba észak-északkeletre, a nappali és a háló dél-délnyugatra néz. Októbertől áprilisig a nap kb. 11:00-tól 16:30-ig a déli oldalon utóbbi szobákba besüt, és mivel dupla erkélyajtó és duplaszárnyú ablak, illetve 3 szárnyas ablak faltól falig üveg, ezért 0 fokos nappali kinti hőmérséklet mellett kb. 21-22 fokot simán tud csinálni, de ilyenkor mint pl most, 25-26 is tud lenni. Rásegítve egy fekete kartonplaszt lappal télen is simán van 23. Pusztán attól, hogy besüt a nap az ablakon.
Erre azt látom a szemközti házban, de a miénkben is ha arra megyek, hogy ha süt a nap, a 64 lakásból 38-40-ben vagy félig, vagy teljesen le vannak engedve a redőnyök. Vagy a 3 ablakszárnyból csak 1 van félig felhúzva. De a fűtést már szeptember elején(!) bekapcsoltatták, mert van aki fázik...
Ezek szerint azokban a lakásokban sok NoLF lakik akik 21 fokban megfulladnak a hőségben? :)
-
BlacKSouL
addikt
Ha egy gyárban van 2 lakatos, és 2 villanyszerelő karbantartó, és váltott ügyeletben vannak 14-06-ig, de az egyik megbetegszik coviddal(oltatlan), a másiknak 0-24-ben kell(ene) dolgozni+ügyeletet tartani. Heti 7 nap. Ha nem tudja vállalni az adott ügyeletet, a gyárban meg van egy villamos hiba, akkor adott területnek onnantól kampó a műszak. És ez akár 3-4 hétig is eltart.
Például. (Megtörtént eseményeken alapuló sztori)Ha a 4 karbantartóból egy sem oltott, és mindenki elkapja, akkor kb megáll a gyár. Ha 3 oltott, 1 nem, és az oltatlan elkapja, a többi eséllyel nem, akkor van esély hogy a gyár döccenve de tud menni.
Oltatlan kollégák, ismerősök közt jelenleg van pozitív tünetes beteg, oltottak közül nincs.
Ugyanakkor én is két oltás után kaptam el. De 3-4 nap után már semmi bajom nem volt. Oltatlan főnököm 3 hétig halálán volt, oltatlan kolléga 3.hete rosszul van.Én ilyen nagyon nem reprezentatív infókkal tudok hozzátenni.
-
BlacKSouL
addikt
Ok, akkor az már világos, hogy maffia van, védelmi pénz kell hogy az áru kint legyen a polcon.
A következő, hogy hogy kerül be egy új termék? Mondjuk egy kis darabszámú új főzésű tétel. A bolt rendeli, a főzde szállítja, van szerződés kötelező százalékra, vagy mi indukálja a folyamatot, aminek végén a polc tetejére ugyan kikerül a papírdoboz 12 db sörrel, de ott is dekkol bontatlanul hetekig, hónapokig?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
És akkor aszondja a Dreher hogy ő ad a tarjáni spar boltvezetőnek legálisan havi egy millát, meg zsebbe .sztudja mennyit, hogy a szedresszamócás löttyösmittudoménmi mindig szemmagasságban legyen, meg nyolcvanezret hogy a bak mindig csakis a fóliázott tálcán a padlón, de polcon ne?
A MadScientist meg ad százezret hogy a jam72 legyen a felső polcon, de nem ad semmit a Rákóczi Túrósért, az maradhat a raktárban vagy bontatlan dobozban az utántöltőn?Értem, hogy meg kell venni saját webshopjaikban, csak én már geciségből is mindig lekúrom dobozostól a polcokra üres helyekre. Nyilván a polcszervizesek napi 20x átrendezik maguknak, de akkoris kapják be.
-
BlacKSouL
addikt
Az miért van, hogy a sparban hónapok óta nem teszik ki a kisüzemi sörészetek egyes új termékeit? MadScientist, Horizont volt legutóbb, hogy kizárólag az utántöltő polcon, lezárt bontatlan papírdobozban találhatók meg. Vannak álllandó termékek tőlük, azok polcosok, de a MS legutóbb oda bekerülő újdonságait, extráit csak a felső polcos dobozból, beárazatlanul tudtam levenni. Rendszeresen, hónapok óta.
-
BlacKSouL
addikt
Létezik olyan üveg, ami 1250x600 mm-es síktáblában legyártható, biztonsági(ragasztott vagy drótra öntött) , teljesen átlátszó, és extrém kopásálló? Extrém alatt itt ipari szemcseszórót kell érteni, acél sörétekkel. A sima 6 mm-es drótosüveg felét 3 hét alatt megeszi, és már kiáll a drót, lyukad, törik az üveg.
Nem közvetlen szórást kap, csak visszaverődőt. "csak" -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
De úgy volt. Meg hogy nyerek a lottón.
Mondjuk nyertem. Volt két kettesem, meg egy hármasom is. -
BlacKSouL
addikt
Úgy tűnik, hogy a digi nekiállt fejleszteni a hálózatot, és kis lapos duplanégyzet keresztmetszetű kábeleket rángat be a lakásokhoz...feltételezem a FTTB-ről FTTH-ra átállást. Majd állítólag jönnek üzletkötők is...
Na a lényeg, hogy ha nincsenek ugyan nagy igényeim, de a jelenleg elérhető nagyobb (100mbit helyett 1000) sávszélességet a következő 8-10 évre gondolva is szeretném megfelelő eszközökkel kihasználhatóvá tenni, akkor kb. mire érdemes beruházni (router: wifi6, aimesh, stb...) hogy ne kelljen 1-2 év múlva azon gondolkodni mit kéne bővíteni, cserélni ú.n. elavultság miatt.
A nem nagy igény az igazából tényleg nem nagy. Legfőképpen böngészés pc-n, telefonon, tableten, nagyon minimális letöltés, hétvégi youtube maraton, vowifis telefonálás, de semmi online gémerkedés, se 0-24 torrent, vagy távoli szimultán 20 kamerás 4K-s megfigyelés.
A bonyolultságot a helyszín adja, és esetleg az összes kliensek száma. Két egymás melletti lakást kell nagyjából lefedni, amit most 2 db Asus RT-N12 teljesít, a jelenleg megvalósítható (rossz) elhelyezéssel: Egyik lakás egyik sarkában a bejövő kábelen lóg A router, a PC mellett, míg az ellentétes oldalon szomszédos lakás legközelebbi szobájában a lehető legkevesebb 1 fal (de fő fal) blokkolással a B router jelismétlőbe téve. Így a jel mindkét lakásban kielégítő, az egyes routerek jele a saját lakás legtávolabbi pontján csökken csak le mondjuk felére.
Na ezt kellene valami modernebb eszközzel letudni. Az elhelyezést minimálisan lehet módosítani, de a Pc-hez tyúkbéllel kötöttség miatt nagy játék nincs. Ahhoz meg praktikusan ragaszkodnék.
Csatlakoznak: kábelen 1 db PC, wifin 2 db telefon, 1 db tablet, 1 db TV, 1 db klíma. A telefonok és asszem a tablet is tud 5GHz-et, a TV és a klíma csak 2,4-et.
Nagyon nagy költségeket, (60-80 ezres routerek) nem akarnék, most megakadt a szemem egy RT-AX58U-n 40-ért. Csak kérdés hogy ez mennyire bírna el a helyszínnel önállóan, vagy mit kéne még mellé beiktatni nyomott költséggel, ami a lefedettséget kiterjesztené. Egyáltalán kell-e nekem ez, vagy fölöslegesen tud sokat. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Ez nem az anyagmozgatás világnapja [link]
-
BlacKSouL
addikt
Nem kéne még egy kicsit gyengíteni a forintot? Így kétséges hogy karácsonyra meg lesz-e a 600.
-
BlacKSouL
addikt
Akkor azt mondjátok, hogy nyugaton ha kétévente munkahelyet váltasz az már nem jobhopperkedés, nem is csak elfogadott, de egyenesen megköveteli a munkaerőpiac?
-
BlacKSouL
addikt
A miénken van 15 perces gyors, 30 perces sport, a kímélőben 55 percre lehet levenni az eredetileg 1:45-öst, és a további időket össze lehet legózni a többi módban. A fasza az az "ECO" pamut 90 fok fokozott öblítéssel vasaláskönnyítéssel ,ott a 4:20-as időt lehet asszem 5:50-re feltornászni.
Hogy a festetlen vásznon kívül azt mi bírná ki 6 órán át azt nemtom, de van. -
BlacKSouL
addikt
Nappal is csak 15 fok volt, meg szél. Ez majdnem mindenkire hozott egy részegségre emlékeztető álmosító valamit. Pedig frontot nem ír. Én hazaérve bealudtam, de van aki ideges volt napközben. Diszkomfort volt mindenkinél. A céges kazánokon is tekerni kellett mert lázadozás volt. Mondjuk ha reggel 5, nappal meg 15 van és felhő meg szél, akkor mitől lenne meleg.
-
BlacKSouL
addikt
Azért a média se semmi. Bár tudja mindenki hogy egy szenzációért, egy kis botrányért, a szarkavarásért megb..nák a saját anyjukat is, de pl egy ilyen hírcsomagból az átlagos szavazati joggal rendelkező mit ért meg:
"Az oltás veszélyes ,Texas meg messze van."
Számonkérni persze fölösleges, hiszen azt fogják mondani, ők független objektív, csak leírják a tényeket, de azért azt írják: 'lehet'. Vagyis belengeti azt amire harapnak az ellenzők, de feltételes módba teszi, hogy a jogi kiskapu ott legyen ha szorul a hurok. Hogy mi van mögötte, hogy mondjuk százezerből, millióból egy, azt nem mondja, de akit megerősít a covidoltásellenességében, annak mindegy is, ő a szalagcímhez tartozó cikket úgyse vadássza ki az ömlesztett rovatból,... veszélyes, ők megmondták.
Ugyanilyen veszélyes a biztonsági öv használata is... -
BlacKSouL
addikt
Ok, szerintem úgy értette, hogy: milyen logika kell ahhoz, hogy ha a covid oltás véd a covidtól, azértse adjuk be, vagy hogy a vérhas, tífusz, malária elleni védőoltás véd ezektől, és tudjuk hogy az indiai őserdőbe megyünk sátrazni meg a Gangeszből inni, akkor csakazértse oltjuk be magunkat ezek ellen. Vagy hogy ha a zebrán megyünk és fékezés nélkül jön egy kamion, csakazértse ugrunk el, mert "vanazonfékis", ...
Mi által jutnak el oda az emberek, hogy a nagyon nagy többség által igaznak tartott tényeket tagadják, és az alternatív valóságot higgyék igazinak. Vagy úgy gondolod, hogy hátha az ismeretlen vaslogikában benne rejlik az emberiség újkorának és valóságának hajnala, hogy azoknak van igazuk, akik szerint az oltás a gonosz 5g csipek terjesztése ,és a világon 7 milliárd ember hiszi azt rosszul, amit néhány ezer már tud, és az lesz majd az igaz? Hogy valójában a Föld nem lapos ahogy évezredekig hitték?
Várjuk meg a magyarázatot, és elemezzük ,mert igazuk lehet?Hát várjuk
-
BlacKSouL
addikt
De nem mondja el....
Ahogy az UFO videok se 8K vagy 4K minőségűek, hanem mindig kizárólag 320x240-es feketefehér felvételek.Ahogy a laposföldről se mutatott senki fotót vagy videót.
Úgy ezt a kikezdhetetlen vaslogikát sem ismerhetjük meg soha, aminek a lényege ott elveszik, hogy a szakemberek orvosok tudósok mind hazudnak és megvették őket, de ha mégse akkor meg így döntött és kész. De a logika ott veti a hurkot, hogy akkor eddig se kellett volna semmilyen egészségügyi ellátást igénybe vennie, mert neki eddig is hazudtak az érdekember orvosok, és pláne nem ezek után. Mert a covidról arról hazudnak, de majd valami más amiben kínszenvedni fog a gyémántkemény immunrendszerével, arról már nem hazudnak.
-
BlacKSouL
addikt
Kérdés: jelenleg Ausztriába közúton a konzuli szolgálat honlapján részletezett feltételek ellenőrzése mellett lehet utazni? Vagyis valóban gyakorlatban is kérik az eu igazolványt vagy a tesztet?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
Jó az idő. Mondjuk reggel 5-kor nem, de délután már nem kell kabát-sapka
-
BlacKSouL
addikt
Ez akkor lenne pontos, ha a saját biciklizésével még 3-5 másik ember kezét is nagy valószínűséggel eltörhetné, akik szintén újabb 3-5 ember kezét törhetik el.
A társadalom túl sok téren olyan, hogy az egyéni érdekek tömegesen felülírják a többségi társadalom érdekeit.Mondjuk aki a mostani hullámban oltatlanul bekerül, és épp oxigénért küzd, attól a betegágynál én is megkérdezném, hogy: mizu? c-vitamin, immunrendszer? Rendelkezésre álltak, ahogy az oltás is. Tudom köcsög vagyok.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Amúgy az is érdekes, hogy aki nem oltatja be magát, az jár pl. fogorvoshoz? Vagy kardiológushoz? Ha rosszul lesz hív magához mentőt? Ha bekerül akkor kap gyógyszereket, infúziót? Ha balesetet szenved megműtik?
Hogy ez az ellátás tetszik, meg szimpatikus, ez jöhet, de amaz az ellátás, megelőzés, immunizálás, közösségi érdek az nem szimpatikus, azt nem kérem?
Bízom benne hogy akinek nem szimpi az oltás, az más eü ellátást se nagyon veszeget ám igénybe. -
BlacKSouL
addikt
Egy héttel utána semmi negatívról nem tudok beszámolni.
Sokkal érdekesebb lett volna időben is végig lekövetni, hogy az immunitást mutató mérőszámok pontosan hogyan alakultak az elsőt megelőzően(áteshettem-e már tünetmentesen), az első után, a második után, az igazolt megfertőződéses átesés után, a másodiktól eltelt 6. hónap végén, és aztán most a 3. után.
Olyan számok keringenek, hogy a pfizer második dózisa után 6 hónappal kb. 30-40 % körülire csökken a 'védettség'. Azt is olvasni, hogy az átesés nagyságrendileg nagyobb/tartósabb? védettséget ad, mint 2 dózis, de utóbbi is teljesen véd. A tuti meg ha valaki átesett, utána kapott 2 dózist, az a royal flush.
Na és mi van azzal ha a 2 dózis után esett át, majd 5-6 hónapra rá megkapta a boostert is?
Nem is a konkrét számok, hanem az hogy akkor ez most nekem mit jelent? Ennél védettebb lehet valaki(adott pillanatban, aktuális variánsok ellen)? A legnagyobb az esély, hogy a következő megfertőződés(ek)et tünet nélkül, vagy enyhe tünetekkel úszom meg? Meddig? Kb. 6 hónap? 1 év? Szintén kis eséllyel adom tovább? Már a megfertőződés esélyét is csökkenti?Azok akik oltásellenesek, azok a biztonsági övet sem kötik be a kocsiban?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Tegnap reggel megkaptam a harmadikat.
Délután a szokásos lokális izomfájdalom volt, este közvetlenül lefekvés előtt jött rám egy 10 perces hidegrázás, meg nem esett jól a 19 fokos szobában a hideg ágyba lefeküdni*. Aztán hajnalban csatakra izzadtam, most reggel már nincs semmi, talán enyhe szemmozgató izom fájás, mint láz után szokott.
Az első kettő után semmi ilyen nem volt, de átesés alatt se volt még hőemelkedés sem.
* Velem egyszerre oltott ismerősök ugyanezt tapasztalták, illetve egy esetben van nyirokcsomó duzzanat, fájdalom. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Álmomban a fahasábokat pakoltam egy lángoló kályhába...
Amúgy ja, napok óta pulóver-kabátban járnak az emberek, esernyő alatt. Augusztus. De volt 2 nyáriasabb hónap is azért. Kivéve mikor 12 fok volt. A május végéig kitartó fagyok után két szemhunyás, egy eb egy olimpia, és itt vannak az augusztusi fagyok. -
BlacKSouL
addikt
Én sem ettem még mást, mint simát, vagy sajtostejfölöst. De amint látom az extrémre van igény.
Az ár meg úgy van, hogy ez a piac bejárata. Egymás mellett van 2 lángosos. Hosszú ideig 100 volt mindkét helyen a sima, majd amikor már kellett emelni, mindkettő egyszerre emelte. Persze megegyezhetnének most is a 400-ban is, ráadásul nem mindkettő ad 38 félét, de gondolom valami alapján csak kikalkulálták.
Az megint egy kérdés, hogy régen a bal oldali is finom volt, így egyforma sorok álltak egymás mellett, majd a baloldali tulaja személyzete cserélődött, a lángos rosszabb lett. Így most a jobb oldali megy nagyon, a baloldaliba az áll, akinek mindegy az íz, vagy túl hosszúnak ítéli a sort. Mégis 300 a sima mindkettőnél. Mint a viccben. "...- Te Kohn, hogy adhatod 2 Forintért a ruszlit hát ez már bukás. - Nu, hát van én nekem ruszlim?" -
BlacKSouL
addikt
Igen. Általában 8-12 ember áll előttem a sorban, és mivel egy 20x20 centis nyíláson kell mindenkinek beüvölteni a rendelését, hallom az összes előttem állót. A sima 300 Ft-os kb. 10%. Az emberek káposztás baconos brindzás, meg kolbászos kecsapos lilahagymás töltött lángosokat visznek, hármasával. Nem vicc, a 38 féle kutymalék-kombináció közt még nincs is ott a sima, a sajtos, a tejfölös, sajtos-tejfölös. És egy töltött sülési ideje minimum duplája a simának. A sütősnek is megéri ott álldogálni 4 percig a 3 db, egyenként 700-as töltött fölött míg sül, minthogy ugyanannyi idő alatt kisüssön kapkodva 6 db simát 300-ért.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Miután múlt hétfőn megegyeztünk, hogy tegnaptól tudok csak kezdeni - bár szerintük már múlt kedden is késő lett volna - kiderült, hogy kell új üzemorvosi, de ő holnapig szabadságon van. Nem baj, majd utólag bepótoljuk. Addig is kerítsenek nekem asztalt, gépet, telefont, emailfiókot, hozzáféréseket, meg persze munkaszerződést, munkakörit, munkavédelmi eszközöket(cipő,...). Ez lett volna múlt hét.
Tegnap bementem reggel ahogy megbeszéltük (5:48-ra) természetesen semmi nem volt meg, szerződés sem mert a munkaügy szabadságon. B.sztam tehát a rezet kb 10-ig, amikorra rájöttek, hogy orvosi nélkül ott se lehetnék, addig szerződést se csinálnak, majd ha szerdán van orvosim, csütörtökön menjek be. Addig meg üljek otthon.Szóval fél órája keltem fel, most itt elolvastam a sok reggeli lótápot, azt hiszem ma egy vastag csík füstölt szalonnát reggelizek egy kis darabka füstölt kolbásszal, három gerezd fokhagymával és egy fej vöröshagymával...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Filóztam mi a jobb. (A nyarat elvből nyaralásra szántam augusztus végéig, hülye elveim vannak tudom) Vagy keresgélek interjúzgatok máshova, aminek a tavalyi kísérletekből kiindulva október vége előtt nemigen lesz eredménye, meg fizetés se december előtt, (ráadásul vagy messzebb utazós, amit nem akartam, vagy költözős, de azt sem) vagy elvállalom ezt, erről már mindent tudok, azt is hogy nem ideális, de nem kell mindent újra kezdeni, igazi fájdalmas dolog a koránkelésen kívül egyelőre azért nincs, és az első hetek hónapok úgyis motiváltabbak. Aztán ha mégis nagyon szarul jön ki, akkor is már fizetés mellől keresgélhetek mást.
Meg az is jól esett, hogy a céget jellemző általános, átlagos, a munkatársak egymáshoz való viszonyában lévő nem épp kiegyensúlyozott és családias viszonyok ellenére a felém jövő visszajelzések úgy a helyi vezetők, mint a kollégák részéről szinte kivétel nélkül nagyon pozitívak voltak mind a sietős távozásom, mind a visszatérésem lehetőségének puszta hírére, szakmai és emberi oldalról is. És ennek hangot is adtak. Sőt a kell egy ember felvetésre szinte egyöntetűen rám szavaztak. És jó érzés, ráadásul szokatlan, ennyire pozitívan kilógni az általam is tapasztalt nem ideális környezetből. (Tudom, vakok közt félszemű..) Azért szokatlan, mert máshol korábban eleve barátságos volt a hangulat, nem nagyon lehetett ezzel kilógni, ahogy a munkához való hozzáállással sem, itt meg mindenki azzal fogadott, hogy eleve elkúrt döntés volt elküldeni azt aki hajlandó volt értelmesen csinálni is valamit, de nagyon örülnek hogy visszatérek mert velem legalább lehetett dolgozni, hátha újra beindulnak a dolgok.
Katica: azt mondtam már hogy amúgy lusta is vagyok?
a zsömlét felvágottat előző nap is megcsinálhatnám szendvicsnek, de a hűtőben összeszottyadnak, akkor már inkább csak bedobálom reggel, az csak 20 másodperc, és melóban meg kieszem kézzel a csomagolópapírból, mellé a kenyeret, paradicsomot is almaként harapva. Az a leggyorsabb. A müzlit nem annyira szeretem, a joghurttól meg fos..szóval meggyengül a gyomrom, azt meghagyom hétvégére.
Cserébe hétvégén(vagy munkanélkül) van hogy egy órát elreggelizgetek. -
BlacKSouL
addikt
5:40-re kéne beérjek, (de 5:45-kor tesz le a vonat és van még 1 km séta). Ehhez 5:24-kor indul a vonat, amihez 5:15-kor kell elindulnom itthonról, amihez 4:40-kor kell kelnem. Így, hogy én se reggelizek. Mivel 6 előtt semmi nem nyit, friss pékizék kizárva. Mivel normál esetben ha békén hagynak, 08:00-kor ébrednék magamtól, ez eleve 4 óra erőszak, így otthon se esik jól még babrálni akár nettó 5 percet sem, de hiába kelek ám 4:40-kor, 9 előtt ránézni nem tudok ételre, nemhogy az orrom vagy szám közelébe tegyem h.inger nélkül. Elvinni macera, ott elkészíteni macera, marad az előző nap hazafelé megvásárolt felvágott, kenyér zöldség, amit 9 után 'amikor időm engedi' megeszek futtában. Ez van hogy 8:50, van hogy 11:30..
Asszem iskolás koromban egyszer próbáltuk hogy suli előtt itthon egyek, 2 tojásból egyet nem tudtam rántottának megenni.
Mindez persze akkor igaz, amikor dolgozom. Nem úgy mint most, amikor arra várok hogy megkapjam az új munkaszerződésem, ha már május 31 elküldött a cég bér-és létszámcsökkentésre hivatkozva, augusztus elején meg hívtak hogy menjek már vissza mert elbaszták és nagyon kéne a munkám...elküldtek, jól kinyaraltam magam, most vége a nyárnak, megyek vissza.(többért)thuglife-smiley -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Azt mondd meg, hogy ha január-február megkaptam az ó'tást, márciusban meg még át is estem rajta, akkor jövő hét végén jó lesz-e nekem a harmadik, és ha van választás érdemes-e keresztezni vagy sem. mod: illetve ha ugyanolyat kapok, annak az összetétele, bármije változott-e a februárihoz képest, mint az influenzásnál, vagy tökugyanolyan.
Az eus igazolványba, neadjisten a védettségibe bekerül-e majd ez az adat, vagy variánsról variánsra, hullámról hullámra mindig újra kell igényelni, hogy lássák hogy te már megkaptad a legújabb service packet/def.adatbázist? -
BlacKSouL
addikt
Az M7-esen szombat hajnali 3-kor Letenye felől Pest felé autózó szinte kizárólag csak olasz rendszámú autó kivétel nélkül mind román? Mikor váltak a román rendszámos lepukkant román mikrobusz karavánok olasz rendszámos 1-2 éves felsőközép kat személyautókká?
-
BlacKSouL
addikt
Saját tapasztalataim szerint ha a támogatottság alacsony is, a fogyasztás magas. Nem reprezentatív felmérés Salgótarján közterületein, utcáin, lakótömböknél(kb. 160 lakás erkélyére látok rá) az aktív dohányzás(látom, érzem), és a szétdobált csikkek alapján, meg most a nyaralás alatt is úgy veszem észre, sokkal több a tömbben lakó magyar(Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc vonzáskörzete) vendég dohányzik mint amennyi nem. Lehet hogy elítélik/nem támogatják, de szívják.
Na hallod, ha ismernéd a várost, és az itteni híreket, itt egy szál cigiért is többször alakul ki verekedés
-
BlacKSouL
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
Erről eszembejut az örök dilemmám. Hogy ugye a dohányzás és a dohánytermékek reklámozása tilos(miért?kiskorúak védelme?) de az alkoholtartalmúaké nem. Eközben közterületen alkoholt fogyasztani tilos(kiskorúakvédelme?), de dohányozni nem. Most akkor hogy?
olyat passzív alkoholizmus címén még soha nem tapasztaltam, hogy valaki egy emelettel odébb, vagy 5 méterre tőlem az utcán itta volna a doboz sörét, én meg bebasztam volna ettől.
Értem hogyne, hogy az alkohol tudatmódosító, a dohányfüst meg nem, ezért kezelik másképp. Csak valahogy az elbaszott reklámszabályozások mellett még mindig több nyomát látom(érzem) hogy az emberek bagóznak, és kevesebbet hogy isznak.#heti füstölgésem rovat /off
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Ahol mi eddig néztük, most lipára annyi minden mint tavaly. És már tavaly se nagyon mertek emelni 2019-hez képest, örültek hogy volt vendég. Tehát itt 21-ben kb. 19-es árak vannak. Ehhez képest milyen a balatoni árstatisztika? Pedig itt is nagyjából júni 15-szept 15 között kell kiásni a turizmus aranyrögeit egész évre.
(Boltban itt is van kb. 2-5%, de itt az van, hogy az akciós termékekből van is kitéve, nem úgy mint otthon, hogy azok az akció végéig a raktárban pihennek. Vagyis simán lehet akciót figyelve tavalyi árakon bevásárolni)
A Huf-Hrk árfolyamról meg a hr turizmus igazán nem tehet, hiszen mi független büszke erős dübörgő puma tudjuk mit hogy kell. -
BlacKSouL
addikt
Itt a parti étteremben (nem büfé) 100 Kuna az olajban sült/grillezett skorpióhal filé spenótos krumplival. Akkor az most jobb mint a lángos, vagy a másik 'szimbóleum' az őshonos balatoni lisztes hekk?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nem, én így 15 év Isztriára utazás alatt kialakult rutinnal meg tudom oldani, hogy még szombatos turnusra is el tudom kerülni a nagy dugót, pusztán érdekelt volna, hogy miért ragaszkodnak rengetegen A szombathoz. Nem a turisták, a szállásadók. De valódi indokot nem hallottam. Mert. Csak.
Azt pl. megérteném, hogy mondjuk a turisták 95%-a dolgozó ember, hétköznap, nem homeofficeban, tehát a nyaralását egy szabad napon KELL megkezdenie, vagy kezdené meg, tehát muszáj ehhez igazodnia a szállásadóknak. Vagy mert a takarító személyzet hétköznap máshol dolgozik, csak szombaton tud menni maszekolni a nyaralóhelyekre.
Amúgy meg nyaralok, mit izgasson bármi is. Megyek is a halak közé.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
A szocreál Balatonalsófelsőkirályászfaluk kieső mellékutcájában lévő lambériás falú, pvc-s padlójú, NDK söröskorsókkal és vadászgravíros borospoharakkal ellátott, lemezhamutálas, hordóból faragott faliórás faházikók esetében se teljesen érthető már, de ugye a megdöbbentő, hogy a horvát tengerpartra igyekvést, és a hazautat is a szombat reggel 5-délután 7 közé préselik be, így erre a fél napra tökéletesen bedugítva az utakat, határokat, fizetőkapukat, meg az összes partra vezető utat. Egy időben ahova mentünk átállt a keddi "turnusváltásra", vagyis legalább egy kb. 400 fős apartmantömb vendégeit átterelték a hétfő éjjel-kedd hajnal időszakra, teljesen légüres terű utakra. Nincs balatoni hétvégi láz, nincs Dalmáciai roham. Majd visszaálltak szombatra mert csak. Legyen egy hét a minimum idő, de miért kell a szombathoz évszázadokon átívelve ragaszkodni.
Nagyon sok helyen azért rugalmasak, pláne tavaly, örültek ha van vendég csütörtöktől keddig. -
BlacKSouL
addikt
Miért ragaszkodik nagyon sok helyen a turizmus a csak és kizárólag szombaton végrehajtható "turnusváltáshoz", és a szombattól szombatig minimum 7 nap vagy többszöröseihez?
-
BlacKSouL
addikt
A listából csak a cékla a tök és a cukkini ami esetleg fosat, a többitől viszont egyesével is annyit lehet fingani mint egy jámborabb 3 éves tehén. De amúgy nem rossz lista, csak ne menj zárt térbe
Köretnek, salátának ez persze mind remek. De kell melléjük valami étel is
-
BlacKSouL
addikt
Juhbeles virslinek 3200 Ft kilója. Kimértnek, nem csomagoltnak. Az akkor már prémium? Annyi a marhahús is...
Coopban a felvágottak egy jelentős része 3890/kg. Nem szalámi, felvágott.
Tőkehalmáj(tudom, luxuscikk, prémium) két éve 389 Ft, most 749 Ft. A 100% gyümölcslevek 3 év alatt átlagosan 390-ről 590-re drágultak. Prémiumosodott.
Lipton earl grey tea 3 év alatt 389-ről 599-re.
Csak ami most hirtelen a kezem ügyébe került. Biztos van ami nem változott. Mondjuk amiket nem vásárolok.
Ja, aprított konzervtonhal(nem riomare) 289-ről 479.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Háztartási gépek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
, az antibiotikumot meg most beszedem, hogy elkerüljem a beragadó trutymók felülfertőződését, ami a rezisztencia kockáztatása mellett is egy vállalható önvédelmi opció a mostani terhelt egészségügyi helyzetben. Szerintem.