- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- One mobilszolgáltatások
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integrale
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ide is keverhetjük. Angol tudósok (
) szerint ugyan azt az agyi központot ingerli mindegyik. Egy másik kutatás szerint pedig azt, amelyiket a pénz, a szerelem vagy egy csoki megevése.Én úgy, hogy nem dohányzom, és negyed évente iszom 1-2 sört, és a lájkokat sem gyűjtöm, így egyik felet sem tudom megérteni. Nekem egy baromság mindegyik.
De a dohányosoktól automatikusan az jön, hogy neeem, a cigi az tök más, az kell!!!
-
Integrale
veterán
-
Integrale
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
A szegenyseg ket oldalu. Van aki lusta, lehetosege van, de akarasa nincs. Es van, akinek lehetosege sincs.
Elobbire rengeteg peldat tudok, innen a forumrol is, amikor egy nyeremenyjatek alatt ment a nyavogas, hogy miert o nyerte a monitort, neki mar van jo, nekem meg csak szar, nem o erdemli meg, akkor o kibokte, hogy nincs munkaja. Megadtam a szamom, hivjon fel, ennyi a fizetes/ora, kezbe kapja, be van jelentve, dolgozni kell, de van penz. Hirtelen annyira nem lett fontos.
Es ismerek nem egyet, aki lusta!!! megmozdulni azert, hogy penze legyen. Mert kifogas az van mindig, az nem nekem valo, azt azert megse csinalnam, há van nekem önbecsülésem is. Nem gondolod, hogy fizikai munkat fogok vegezni?
Mi vagyok en, szakmunkas? Utazzak napi 1-1 orat?Amig hozzank a ceghez romanokat hordanak kisbusz szamra, mert magyar nincs, amig a Jonson Contorlshoz Ukranokat hurcolnak (mar a feliratok is magyar es Ukran nyelven vannak kint) amig a Boschba mind a ketto orszagbol erkeznek tizessevel szazassaval, addig ezen elgonsolkodni kellene, nem vedopajzskent eletartani az ilyen szankcioknak.
Elegetem a tejeszacskot mert nincs penzem fara. Na ne.
Volt olyan munkatarsam, aki szegenykent elt, reggel azon ment a matek, hogy kajat vigyen az irodaba, vagy cigit, utobbit valasztotta, elkoltve arra a szarra a nyolcvanadik ezrest is a honapban. -
Integrale
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy nem Bp-ről van szó, illetve nem Dublinról, hanem magyar viszonylatra fordítva, Szolnokról, de legalább Jászberényről.
2800 euró bruttóból ha Dublinban bérelsz egy garzont, akkor marad (bruttó) 800-1000 euró között, ebből még lejön az adó (kétkulcsos 20-40 % között), a rezsi, a közlekedés (100 euro egy bérlet), vagy havi 3-400 az autóra + tankolás + szerviz, és még enni is kéne.
Viszont 2800 bruttó az éves szinten 33000, ennek a háromszorosa ~100e (ennyi hitelt kaphatsz) egészítsd ki még százzal, hogy onnan 100 km-re tudj venni egy kis kunyhót.(viszont ha ott 36000 euró felett van az éves jövedelmed, informatikusként, építésvezetőként alapvető, akkor a 36000 euró feletti bevételednek a 40%-ától elbúcsúzhatsz.)
-
Integrale
veterán
Szuper, amikor azért nem mész el dolgozni, mert kevesebbet keresnél, mint amennyit kifizetsz szitterre, bölcsire stb, ezért inkább otthon maradsz a gyerekkel.
Ugyan úgy szeretnének saját lakást, csak éppen lehetősége nincs rá a legtöbbjüknek.
Írországban pl. az éves bruttó béred háromszorosát kaphatod hitelként, átlag keresettel számolva (2800 euró) ez durván 100.000 euró. Ennyiből nem veszel semmit (sehol), de mostanság már a duplája is kevés)Példa, barátaim akik ott élnek, egy 5 fős család, Dublintól 30 km-re béreltek egy 3 szobás házat havi 1800 euróért. Mivel a férjnek vállalkozása van, ezért az éves bruttója magas, kaptak 150 e euró hitelt, hozzáraktak még egy keveset, és vettek Dublintól 100 km-re egy kb ugyan ekkora házat (fél év elteltével közel 100e euróval többet ér ugyan az a ház), a havi törlesztőjük 800 euró.
Akikkel kapcsolatban voltam, mindenkinek az a vágya, hogy saját lakása legyen, mert azzal spórol (fenti példa szerint 1000 eurót, de akár jóval többet is). -
Integrale
veterán
Na ja, az ireknel sincs gyes, asszem 3 honapot lehetsz otthon utana vagy visszemesz dolgozni, vagy maradsz otthon a gyerekkel penz nelkul ( ami lehe, hogy logikusabb, mert a gatyad is ramegy ovira, bolcsire).
Keresztapam Ausztraliaban el, nemreg szuletett egy fia, vagy 10 e dollar egyszeri osszeget kapnak, vagy egy evet otthon van a gyerekkel.
Valami tingli-tangli osszeg van havonta, amit ha atleped az evi 75-80e dollar brutto bevetelt, akkor azt sem kapsz. -
Integrale
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Van egy tanár barátom, ő is valami nevetséges összeget kap, főleg a beleadott munkával arányosítva.
Nálunk a cégnél épp amiatt "szenvedünk", amit az utolsó bekezdésben írtál. Nincs szakember, aki van az vagy idős, és nem bírja a megnövekedett terhelést, vagy fiatal de nem motivált, vagy szarok bele mentalitású, azzal pedig csak dupla munka van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bittorrent topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- HP ProDesk 600 G5 i3-9100 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) szerint ugyan azt az agyi központot ingerli mindegyik. Egy másik kutatás szerint pedig azt, amelyiket a pénz, a szerelem vagy egy csoki megevése.