Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kraftxld

félisten

Kellene egy kis segítség, hogy kezeljem a következő helyzetet :(

Van egy ismerős / baráti család, már kb 7 év óta ismerjük őket, jó fejek, pesze mint mindenkinek van pár érdekes dolguk :)
    Volt korábban is pár üzleti dolog, mindenféle gond nélkül, a szülőknek van pénzük rendesen.

Na, de a lényeg:
    Egyszer szóba jött, hogy a középső gyereknek (16 éves) kellene egy gép amin elfut a most populáris Fortnite vagy mi a fene játék.
    Összelegóztam a srácnak egy gépet pár régi kukázásra váró gyári gépből meg egy fiókban fekvő VGA-bó, újratelepítettem, egy egész használható gépet összeraktam (Valami A8-as AMD, 8GB ram, 500GB vinyó, normális ház, valami MSI VGA amin elfut a játék, kapott monitort, stb).
    Mondtam, hogy mittomén a piaci ára X lenne, majd ha lesz pénze, fizesse ki a piaci ár 66%-át, nem sürgős.
    Leginkább azért csináltam, hogy értékelje a dolgot, úgyis el akart menni dolgozni stb, nekem is segítettek így páran ennyi idős koromban.

Pár napja megláttam, hogy a helyi vaterán elpasszolták a gépet X összegért. Ha nem neki szántam volna, én is simán elpasszoltam volna ennyiért.

Hogy kezeljem a helyzetet? Kérdezzek rá, hogy megy a gép, hátha elmondják mi a téma? Szembesítés?
    Nem az összeg zavar, hanem ahogy az egészet csinálták, ha nem kell a gép (és még ki sincs fizetve ugyebár) akkor miért nem hozták csak vissza?

Új hozzászólás Aktív témák