Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac
    nagyúr

Szoktam jelezni, hogy az előrejelzések általában egy szegedi panelház sötétbarnára festett déli fekvésű falánál, szélcsendben mérhető hőmérsékleteket adják meg. Na ez van nálunk is, a déli fekvésű erkély világosra festett falánál ahol a nap süt, és a kültéri egység tanyázik, ott előfordul ilyen hőmérséklet. Ilyenkor valójában 32-34 fok van max hivatalosan.
    És ha emellé 30%-os a páratartalom, akkor az emberek sokkal kevésbé izzadnak az utcán is, meg mindenhol, mint amikor 55-60 %-os. ;]

De már megint nem jól látod. Idén pl. kifejezetten nekem való tavasz volt, és eddig a nyár is kellemes. Az irodában se működik a klíma, mert javítani kell, ezért van kb. 29-30 fok. Most kivételesen csak azért szenved mindenki, én is, mert borzalmas magas a pára, de áprilisban is ugyanilyen meleg volt, akkor tökéletes volt. :P
    Most meg letelt a munkaidőm, elindulok haza, de szerintem kiülök egy kicsit napra, mert már gilisztának érzem magam.

"Idén pl. kifejezetten nekem való tavasz volt" - mert nem volt tavasz, vazzeg, hanem egyből nyár lett, ami egy időjárási anomália.

amúgy nem tudom, milyen párával kapcsolatos elméletemről beszéltél, ha visszakeresel, én csupán annyit mondtam, hogy 25 fok alatt mindegy a páratartalom, mármint kint a természetben. Értelemszerűen 30 fokban meg már nem mindegy.

Új hozzászólás Aktív témák