Hirdetés
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Racecam
nagyúr
Nem értem, hogy az emberek miért nem tudnak előre gondolkodni.
És lehet, hogy van, aki nem is akar. Vagy éppen ellenkezőleg.
-
Verus
senior tag
Visszatértem....
-
Bubu79
addikt
Mindenki kidőlt, én szedek itt egyedül bérescseppet?

-
AMD Power
titán
Ideglenes személyivel sem lehet külföldre menni.

-
BlacKSouL
addikt
Észrevettétek hogy az új topik már pikkpakk 13k felé jár? Az előzőnek kellett pár hónap míg betelt, de ez ilyen tempóval hamar telecsordul.

-
Bubu79
addikt
Kemény csávók figyelmébe: [link]
-
Thrawn
félisten
-
ádyz
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Vagy a tükör jó, és Thrawn szeme a rossz. :-}
-
Thrawn
félisten
válasz
bolondember
üzenetére
Pl:
- a Ebben sorrendben, vagy
- sorrendben Ebben a...
Így gondoltad?
-
Bash
őstag
válasz
Bubu79
üzenetére
Ha már ennyire belementél, képzeld el én is éltem Magyarországon, sőt többet, mint itt. Szegény családból származom, tudom mi a nélkülözés, volt benne részem bőven.
18 éves koromtól viszont eltartottam magam, sőt előfordult, hogy én adtam haza a családi kasszába, pedig pár hetes nyári diákálláson kívül nem volt, iskola miatt nem lehetett más munkám. Félretenni csak az nem tud, aki nem akar.A kocsik nagyságához pedig annyit tennék hozzá, hogy soha nem kértem számon vagy nem néztem le a fórumon senkit azért mert kis kocsija van. Gondolom nem kell visszakeresnem, hogy bebizonyítsam ez fordított helyzetben hányszor történt meg.

AMDPower!
Mi annak idején nem fizettünk semmilyen sürőgsségi díjat. Reggel 8-kor leadtuk a kitöltött igénylőpapírt az okmányirodában (azt hiszem így hívták), délben pedig a Belügyminisztérium épülete előtt kézbe kaptuk a kész útlevelet. -
csapos2
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember
üzenetére

-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Ellopták, vagy ellopják? Mert nagyon nem mindegy....
-
Daemon09
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Ez a videó télleg nagyon kész...

-
bolondember
MODERÁTOR
hajjajj...
családi perpatvar. Asszonka utcán. Sétál. Meg gondolom telefonál. Meg mittomén.
mindez azért, mert egy barátnak felajánlottam, h aludjon itt, amíg nem sikerül valamit/bármit intézni.
Ugye.És közben meg... Nem is mondok semmit.
Szar egy nap, először a beó, majd ez.. Mi jön még? Ellopták az autóm, míg nem néztem rá, belecsap a gépbe a villám? Vagy mi?

-
AMD Power
titán
Azt fogom csinálni ,hogy elmegyek Népligetbe. Megkérdezem ,hogy egyáltalán van-e hely még azon a buszon.

Holnap szerintetek van jegypénztár?
-
Bubu79
addikt
No akkor menjünk bele kicsit részletesebben egy átlag magyar család financiális lehetőségeibe.
Adott Apuka, Anyuka és esetenként Gyerkőcök is - jobbára egy-kettő, mert bár lehet, hogy vállalnának többet, nem tehetik, mert nicsen biztos hátterük hozzá.
Apuka keres X összeget, Anyuka keres Y összeget, ha van gyerkőc, akkor állambácsi ad némi támogatást, ami kis pluszt jelent a kasszába.
A szolgáltatók küldik a számlákat - nincs mese, fizetni kell, különben a szolgáltató eláll a teljesítéstől és az nem jó - ez fix kiadás havonta, az átlag fizetésekhez képest nem is kicsi ráadásul.
Persze lehet azt mondani, hogy a fölös szolgáltatásokat ( TV, internet, hasonlók ) egyszerűen nem veszik igénybe, de azért lássuk be - mégiscsak a 21. század, a gyerek nem nőhet fel úgy, hogy azt sem tudja mi az a világháló - a TV pedig egy szükséges rossz, mert ugye Anyucinak és Apucinak is jár valami "szórakozás"A család bevállalt egy autót ( vették, örökölték - mindegy ) - mert úgy tűnt, tudják vállani a költségeit.
Fizetik rendes állampolgárhoz méltón a teljesítményadóját, kötelező felelősségbiztosítását, egyéb költségeit ( zöldkártya, műszaki, egyebek )A család megél mindezekkel együtt, még arra is jut pénz, hogy időnként megtankolják.
Mi is történik, ha kéthavonta járnak el tankolni? Akkor ugye az egyik hónapban félreteszik a pénzt a következő havi tankolásra és furikáznak az autóban lévő naftával.
Csakhogy.
Kishazánkban nics az a pénz, amit ne tudna felszippantani a mindennapi élet - váratlan kiadások a lakással kapcsolatban, a gyerekkel kapcsolatban, akármi közbejöhet. Előfordulhat, hogy hozzá kell nyúlni a benzinpénzhez, mert muszáj.
Kishazánkban csak az a pénz biztos, amit már elköltöttél...
Ijesztően hangzik? Az is - de sajnos itt ilyen az élet - nagyon sokaknak.
Nem politizálok - nem mondom azt, hogy egyik-másik oldal tehet róla, mert nem igaz - az a 19 év határozta meg a csapásvonalat, amely mögöttünk áll a rendszerváltás óta - és ebben vastagon benne volt mind...
Elhiszem, hogy Számodra sokminden tűnik utópisztikusnak abból, amikkel itt a fórumon szembesülsz, azt is elhiszem, hogy időnként csak a fejed csóválod, hogy hogyan is lehet itt élni. Megértem, ha megfordul a fejedben mindazok után, amit itt leírtam, hogy az emberek felelőtlenül élik az életüket, mert nincs igazi tartalék a hátuk mögött, amire számíthatnának.
De sajnos ez egy ilyen világ. Az itteni embereknek is vannak álmaik, az itteni emberek is szertnének előre haladni, szeretnék, ha életük részét képezné mindaz a jó, amit máshol látnak.
Törekednek a jóra, jobbára éjt nappallá téve dolgoznak, hogy meglegyen minden otthon, ami a cssládnak szükséges.
Végezetül csak annyit mondanék, amit Te is említettél pár napja a amikor az autók nagyságáról volt szó:
Ahhoz, hogy megérthesd teljesen a dolgot itt kellene élned.Kérlek ne vedd támadásnak az utolsó részt, abszolut nem annak szántam, csupán megpróbáltam rávilágítani milyen is lehet az élet itt.
-
AMD Power
titán
Online jegy rendelésnél kell az útlevél száma... Nincs a csajnak útlevele.

-
Nesze neked PUNCI !
, kész.. -
-
Bash
őstag
válasz
Janoska26
üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy inkább teletankolom egyszer, mint csorgatok bele háromszor. Egy héten egyszer fizetni $60-t nekem ugyanazt jelenti, mintha háromszor fizetnék a legrosszabb esetet feltételezve $20.50-t. Ehhez nem kell jólét, csak józan ész, hogy nem megyek el háromszor azért, amit egyszer is elintézhetek.
-
AMD Power
titán
A Volán nem nézi meg a személyit vagy az útlevelet?

-
Bubu79
addikt
"Mi értelme van félig nyomni a tankot?"
Sajnos kishazánkban sokak nem engedhetik meg maguknak, hogy csak úgy járjanak benzinkútnál, hogy a verda mindig tele legyen.
Szétnézve a kútnál sokszor látható, hogy itatják a jószágot és közben figyelik a számok pörgését - egyszerűen mert muszáj. Mert ki van számolva, hogy a havi keretből mennyi mehet le az autó torkán.
Ezért járnak kis motorral szerelt, gazdaságos autókon és ezért van az, hogy a 300 méterre lévő boltba inkább elgyalogolnak, nem pedig odagördülnek.
Sajnos ez egy más világ, mint amit Te ismersz.
És hogy miért járnak mégis autóval? Mert szükséges - kinek a munkájához, kinek a családi dolgok intézéséhez és akadnak olyanok is szép számmal, akik úgy gondolják ettől többek, mint a szomszéd, akinek nincs autója

-
AMD Power
titán
Volt valaki mostanában Ausztriában-Bécsben?
-
ngabor2
nagyúr
ááá! mikről maradtam le, hogy csak most hallgatom az aurórától a tinibálvány c. számot...
t1: én is ezt mondom, itt figyel már régóta a vinyómon, csak sose jutottam el addig, hogy meghallgassam.
bináris 10: én is majdnem így vagyok, de én legalább elfoglalom magam. fűtés lesz, úgyis segíteni fogok a sütésben/főzésben, meg néha haza is kell menni itthonról...
-
1010
őstag
holnap megyek parasztfalvára
se internet(talán gprs)
se rendes tv
fűtés kb 15-17fok jó esetbentársaság egy 0
de csak egy nap
de az mien nap
elvileg locsolkodni is kéne de sztem én már ahhoz öreg vagyok
-
Bash
őstag
Az előző hozzászólásom az 5. és a 6. tojás lecsóra ütése között írtam, azóta már el is készültem vele, levágtam 4 szelet kenyeret is mellé. Most pedig lakmározni fogok.

csapos2!
Mi értelme van félig nyomni a tankot? -
-
Bubu79
addikt
Benzinkút. Tankolás .
Az ember magához veszi a töltőpisztolyt, majd elkezdi megtölteni az autót. Közben szétnéz, mert ugye ráér, míg folyik a nedű...
Szomszédos állásokon autók, mellettük emberek - megszokott látvány, semmi fura nincs benne.
Megtelik a gép, irány a kassza. Műszakváltás. Türelmes várakozás.
Egyszercsak megszólal egy enyhén nazális hang mögülem:
- Há' nem vennéd el a négyes kutat ( mondá a kassza mögött standoló hölgyeménynek )
A tündérke ránéz, majd kedvesen szól
- Nem lehet, zárás van, kis türelmet kérünk...
Nincs is vita - emberünk tudomásul vesz, majd kis idő után hozzámfordul.
- Há' nem adod el az autót?
- Nem, nem tervezem...
- De milyen motor van benne?
- Benzines
- Hú, a' nemjó - kétésfeles dízel a jó...Közben végeznek a zárással a hölgyek, megindul a sor...
Fizetek, majd az ajtó felé indulok, de még látom, amint a jóember átnyújt egy ezrest a kutas hölgynek - négyes kút lesz...Szóval a benzines szekerem nem jó - bár azt is megvenné. Csak hát ugye ilyenkor az ember elfilózik rajta, hogy vajon azzal a cirka három liter gázolajjal, amit a korosodó dízel nem tudom mijébe belepakolt ( nissanra tippelek ) vajon milyen távolságot kíván áthidalni...
Magyarország, 2008. márciusa...
-
Racecam
nagyúr
Csáá!!
Vót valami? Laptop üzemmódban vagyok, a nagygépről letiltottak a gyerekek.
Szar szeles idő.
A lányok megvannak?

Öreg: Neked is, és kívánom, hogy a kollégám azt hozza el Neked amit a legjobban kívánsz!!

-
BlacKSouL
addikt
Néha sírok rajtuk, néha nevetek. Amúgy fura kicsit, de meg lehet szokni a stílusukat, meg a szokásaikat. Messze nem annyira szigorúak, mint a filmekben, de csak mert tudják hogy a magyar emberek kultúrája egész más, itt nem lehetne célokat elérni az ottani munkakultúrával, meg hierarchikus rendszerszemlélettel. Persze azért a vezetőség megkívánja a rendet, de sokkal lazábban mint hittem, vagy kívülálló gondolná. És az üzleti hozzáállásuk is egész más. Ugyanazt akarják, mint a legtöbb európai szakember, csak más módszerekkel elérve, és más utakon. Volt egy német vendégem, egy műanyagüzem vezérigazgatója, és ő is kérdezgette, mondtuk hogy a japcsik szeretik a rendet, fegyelmet, pontosságot, precizitást, odafigyelést, és a német mondta hogy dehát ez a németeknél is ugyanígy van, mégis mi a különbség? És érdemi választ nem tudtunk adni, mert ahhoz köztük kell lenni hogy rájöjjön az ember. De ami meglepett, hogy nem tévednek sokkal kevesebbet, és kisebbet sem, sőt, szeretnek kibújni a felelősség alól, még akkor is ha egyértelműen az ő hibájuk, ellenben megpróbálják nem pusztán kijavítani a hibát, de a járulékos dolgokat is javítani/fejleszteni. tegnap pont olvastam egy idevágó dolgot, az 5S módszerrel kapcsolatban, hogy némelyik nép tojik rá mi hogy van, valahogy legyen. A legtöbb normális nemzet azt nézi hogy működjönek a dolgok jól, lehetőleg hiba nélkül, ha van hiba, próbáljuk meg kijavítani. A japánoknál ez úgy néz ki, hogy nézd meg hogy minden jól működik-e, és ha igen, nézd meg mi az ami működhetne még jobban.
Hát kb ennyi az első másfél hónap benyomása. -
válasz
venember83
üzenetére
egyik sem, sajna tényleg gyenge vagyok fejben, szerencsére csak néha, de akkor iszonyúan
azér lehetne rosszabb is 
-
venember83
nagyúr
válasz
ngabor2
üzenetére
Akkor Akhilleuszhoz hasonlítok, csak épp a lábujjam fáj.

tildy: Nekem majd a szívem. Ez van. S állítólag 2037/9ben. Valamelyik OT-ben leltem rá a halálod időpontját előrejelző csodakalkulátorra.
Na, kellemes Húsvétot mindenkinek, illetve jó munkát a ph!-s nyulaknak, mindkettőnek. Majd jövök. Ha nem írnék, ne válaszoljatok.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
mindenkinek ott fáj, ahol a leggyengébb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- iPhone 16 128 GB Plus White - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)