- Milyen okostelefont vegyek?
- Megvan, melyik Snapdragon 7 kerül Nothing Phone (4a)-ba
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Januárban csak az Apple tudott érdemben növekedni Kínában
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilagyiakos
csendes tag
Sziasztok!
Ultra-wide lencsét szeretnét venni a Nikon D3200-as gépemre, max 150e forintig. Sajnos a keresgélés alatt rájöttem, hogy nem hibátlan egyik obi sem amit kinéztem, konkrétan a Sigma 10-20 f4-5.6 és a Tokina 11-16 f2.8DX2-re gondoltam.
Tokina felé hajlok(Németből tudna hozni unokatesóm mert itt nem fér bele a 150es keretbe) viszont ahogy keresgéltem meg olvasgattam fórumokon, reviewkba, vásárlók tapasztalataiba nagyon elbizonytalanított a hatalmas flare. Több olyan képet láttam ahol a tokinán van flare a sigmán viszont kevésbé.Kérdezném az itteni Tokina tulajoktól, hogy nekik mennyire okozott gondott a flare?
Mert a Tokina azért is jobban tetszik, mert megpróbálhatnék vele éjszaka astrophotot, meg szerintem belső terekben jobb a nagyobb fényerő.
De ha a flare annyira rossz mint ahány helyen olvastam, akkor pl. ha este egy tábortüzet fotózok(az volt legutóbbi témám) akkor az a kép tele lenne flare-el mert direktbe a fényforrás felé fordítom a gépet...
És 150e forintot igen nagy összeg, ha már veszek szeretném, hogy ne legyen sok bajom vele..Sigma kicsit olcsóbb lenne 130e, viszont az f4-től tartok, hogy pl beltérbe gyengébben teljesít, vagy egy erdőbe ahol árnyékosabb, meg a Sigmánál szeritnetek is búcsúzhatok az astrophotoktól?
Esetleg ami a Sigma felé billentené az a nagyobb látószög bár 1mm nem tudom mennyire sokat jelent..Mit tanácsoltok, mit vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Bitcoin topic
- Fujifilm X
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Iqos cigaretta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mikrotik routerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports ( Canon ) - Megkímélt -
- Canon EOS R6 Mark III milc fényképezőgép - Új + BESZÁMÍTÁS -
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel ( 4250 / 6500 / 9000 / 12300 / 13200 expo )
- Canon EOS 250D gépek objektívvel, kiegészítőkkel. ( 4250 / 5800 expoval )
- Sony DSC-RX100 Mark III 3 - nagyon szép állapot
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 5700X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 450.000Ft HELYETT szinteÚJ OnePlus 15 egyenlő 16 ami 2 a 4.-en Sand Storm 16GB / 512GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- ÚJ, GARIS gamer egér Spirit of GAMER Xpert M800 13 000 Ft
- 197 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest