Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzant
addikt
válasz
BobChemistry
üzenetére
Spórák mindenhol ott vannak és mindenbe bejutnak, ha nem pincében, párás helyen, sötétben tárolod már esélyes lehet hogy nem kelnek ki a spórák. Használni kell az obikat, nappali fényben.
-
BobChemistry
őstag
köszi a válaszokat! -
schawo
titán
válasz
BobChemistry
üzenetére
Elég látványos:

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
p_fifty
csendes tag
Erről az objektívről beszélek:
http://pixinfo.com/cikkek/sigma_18-200mm_f35-63_dc_macro_os_hsm_c
A kompatibilitási problémákat hagyjuk. Létezik belőle pentax bajonettes, tehát a K50-en használható.
imyourfriend: az olcsóság viszonylagos, a sigma 50-200-as feleannyiba kerül, s annak a képminőségét valóban nem dicsérik.
A fenti cikkben éppen az fogott meg, hogy a kategórián belül jó a képe. (Igaz csak jó fényviszonyok között)
Persze mindenki egy max. 30 dekás, 10-600 mm, 1.4-es fényerős obiról álmodik, ami nem kerül többe 100 rúgónál.
Ez az obi árban a pentax 50-300 wr-rel van egy szinten, ezért hasonlítanám össze vele elsősorban. Igaz a pentax választása esetén két objektívet kellene cipelnem minden alkalommal.
Jó megoldás lehetne a pentax 50-135, ha nem kerülne majdnem háromszor ennyibe. (Ja... és mellette a sigmát ugyanúgy vinnem kellene.) -
Real_Necro
veterán
válasz
BobChemistry
üzenetére
-
uffneked
aktív tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ehhez gratulalok, a nap baromsaga.
Termeszetesen a szenzorstabi kikapcsolhato - ahogy az obistabi is. -
schawo
titán
válasz
imyourfriend
üzenetére
OS avagy stabi nélküli üveget tudsz csak feltenni Pentax vázra mivel ott a vázban van a képstabilizátor
Miért? Leesik róla, ha van benne stabi?

-
imyourfriend
őstag
-
p_fifty
csendes tag
Sziasztok!
Pentax K50-en használok Sigma 17-70-est kedvező tapasztalatokkal. E fölé keresek valamit, ami jó képminőség mellett elég sokoldalú is. Főleg tájképeket, épületeket, sporteseményeket fotózok. (Szóval végletes dolgokat.
) A videó nálam nem szempont.
Eleinte Pentax 55-300-asban gondolkodtam, de kényelmi szempontok miatt fontolgatom a Sigma 18-200 3,5/6,3 DC Macro OS HSM-et is. Hosszabb túrákon minden gramm számít!
Szerintetek mekkora megalkuvás képminőség tekintetében a Sigma a Pentaxhoz képest? Van valakinek tapasztalata mindkettővel? Vagy esetleg mást javasoltok? -
LamaCube
addikt
válasz
BobChemistry
üzenetére
Ma kaptam e-mailt, hogy holnap hozza a futár, de hétvégén van csak időm tesztelni. Persze, ha az én amatőr szintnél is alacsonyabb tudásommal le tudom.

-
LamaCube
addikt
válasz
BobChemistry
üzenetére
A palacsintára gondolsz? Most rendeltem egyet /ünnepek alatt/ sajnos raktáron nem volt, így várom mikor érkezik. Még nekem is talány, hogy hogyan muzsikál majd.
-
BobChemistry
őstag
Canon EF-S 24mm f/2.8 STM obival van valakinek tapasztalata? CA, pontosság, stb érdekelne. 70d mellé.
-
-
_seth_
veterán
18-135 IS-en használtam raynox előtétet, valóban kulcslyuk nézetet ad 18-as állásban, de úgyis érdemes zoomolni, valóban láb/nyakzoom van de az af működött vele ami sokat segített az éles fotók elérésében.
Összesen kb 30 képet csináltam eddig csak a raynoxal, a DOF nagyon lecsökken így ha pl egy legyet lefotózok szemből akkor ár a szárnya nem éles.
-
Schuby
aktív tag
Leginkább manuál fókusz, és nyakzoom, nem tudom mit akarsz képelni, de ha megvárják míg babrálsz az állvánnyal az sok kuka képet, időt, megspórolhat. Hogy az előtét mennyire látszik az attól függ mekkora a szűrőméret. 55mm-es szűrőnél az 55-300 on nem látszik, 67 mm-es 18-105 ön már mintha kulcslyukon át fotóznál
Ja és fény, rengeteg fény. ahhoz hogy legyen valamennyi dof, rekeszelni kell, kéne
-
szp1
addikt
Igaz, teljesen felesleges a kettő együtt.
Első dolgom volt, hogy vettem egy 18-135 STM-et a kitobi helyett anno. Igaz megtartottam, amennyit kapnék érte, annyit nekem is megér....most meg lehet, hogy kelleni fog, mert valószínűleg vagy Raynox-szal vagy fordítóval, de makrózni kell majd.
Akinek van tapasztalata a Raynox használattal, írhatna róla egy-két tudnivalót ( ízeltlábúakról készülő képekről lenne szó ). Előre is köszi! -
.DLL
veterán
válasz
nasinas
üzenetére
18-55 mellé minek 18-135? Hisz az utóbbiban benne van az előbbi. Azután a 18-55 már fel sem kerülne a gépre, ami teljesen érthető, tehát mehet apróhirdetésbe.

(#21161) forceberg: Hát... meg, persze, de a Sigmámé akkor is egyenletesebb volt, de nem mondok semmit, mert az én 11-16-om esett és gurult az előző gazdája szerint, ezért is volt nagyon nyomott áron.
-
nasinas
tag
válasz
Audison
üzenetére
"Egyébként a 18-55 STM és a 18-135 STM között képminőségben van különbség?"
Hm, ez engem is érdekelne, mert én is szeretnék venni egy 18-55 IS II kitobi mellé egy 18-135-öt, komolyabb nem kell, egyrészt nem használom annyit a gépet, másrészt a Canon EOS 1100d-nek talán nem is érdemes komolyabb obit kínálni (legalábbis egy drágább obihoz akkor inkább először vennék egy frissebb gépet ).
Persze semmi bajom a géppel, tudatos választás volt, mivel egy csúcs kompakt jóval drágább volt amikor ezt vettem, és hát csak jobb a képe, jobb áron.
-
.DLL
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Én is épp azt mondom, hogy teljesen jó a Sigma 10-20!
A sarkokban még egyenletesebb teljesítményt is nyújt, mint a Tokina. Sajnso nem tudok megfelelő RAW-ot nyújtani, de a TeDigitalPictures-ön is látszik a sarkok különbsége, habár kevésbé mint az én példányaimon. Amúgy csak a fényerő miatt váltottam 11-16-ra... videózáshoz kell, és ott nem játszik az állvány + szűk rekesz + hosszú záridő. 
-
Schuby
aktív tag
válasz
jlaudio
üzenetére
Nekem is D5100 van, én pár hónapja vettem sigma 10-20mm f/4-5.6d ex dc hsm -t. Főként épület fotózásra használom, templom belsőknél jól jönne a plusz fényerő, de az már nagyon drága volt. Néha hihetetlen hogy mi belefér. Tartottam tőle hogy hiányozni fog a VR, de eddig még nem sikerült emiatt képet rontanom. A torzítása is jól kezelhető LR ben.
-
jlaudio
tag
Van egy Nikon d5100-em és szeretnék hozzá egy nagylátószögű obit. A választék az nem túl nagy az ideális a Nikon 10-24 f3,5-4,5 lenne csak ugye nagyon drága, van még ugye a Sigma 10-20 f4,5-5,6 és a Tokina 11-16 f2.8 erről sok jót hallottam. Persye vannak még a fixek mint pl a Samyang 14 f2,8 ami még szóba jöhet de ettől félek, mert az ok, hogy valahogy beállitom az élleséget de a fényértéket és a hozzá tartozó záridőt azt már nekem húzós, egyáltalán honnan lehet tudni, hogy mennyi fényt mér a váz? Amolyan hobbi fotós vagyok aki csak a maga örömére fotóz, a pénz sem vet fel, úgyhogy a Nikon az startból felejtős, még használtan is drága, a Samyangtól félek pedig biztató a nagy fényereje és hogy FF-is használható tehát ha nyerek a lottón nem kell ujj obi egy FF vázhoz
cserébe kisebb a látószög...
A Tokináról és a Sigmáról mi a véleményetek? Ha használtat vennék mire kell figyelni? Van valami jellemző hibajuk? -
zgospel
őstag
válasz
Telomanikus
üzenetére
Nekem van ilyen tamron 70-200-am, igaz canonra (egyébként eladó
) és én teljesen meg vagyok vele elégedve.Elég gyors autókat meg motorokat fotóztam vele és elég jól bírta. Persze lehet szapulni a fókuszt és való igaz hogy nem egy USM, tehát hallani is, meg nem is annyira gyors, de azért nem is csigalassú, a hangja meg pont nem érdekel engem. Ráadásul ezeket a fókuszrendszer szempontból szintén sokat szidott 6D-vel fotóztam.
Tehát a sok fórumos- meg tesztvélemény alapján ezzel a párossal kb nem is lehetett volna ezeket a képeket összehozni.
Nos, mégis sikerült, különösebb erőlködés és kukázott próbálkozások nélkül, tehát nem kell ezt túldramatizálni azért. Nyitva is éles és nagyon szép képe van, a 24-105 -öm helyett amikor csak tehettem ezt az obit raktam fel.Ezért az árért, főleg amennyiért használtan mennek, szerintem ez a 70-200 f2.8 a tamrontól bőven megéri a pénzét.
Illetve még annyi hogy egy kicsit nehéz, ezt nem szokták szeretni benne, bár engem ez sem különösebben zavart: 1.4 kg körül van a tömege.
Mindent figyelembe véve a képminőség és a 2.8-as fényerő kárpótolt engem a negatívumaiért (de mint fentebb is írtam, egyik sem bosszantott soha).
-
Schuby
aktív tag
válasz
Telomanikus
üzenetére
Persze hogy lehet csak stabil fogás, több odafigyelés, és rövid záridő kérdése. Ahogy elnéztem a fickó néhol 2 ujjal fogta, na úgy nyilván nem fog sikerülni. kézből stabi nélkül 1/60 meg persze hogy bemozdul.
-
Schuby
aktív tag
válasz
Telomanikus
üzenetére
na de a 70-300 as stabis így nem kunszt jobb képet lőni vele, mint a 200 zal stabi nélkül azonos záridők mellett
-
Telomanikus
senior tag
-
Zozzant
addikt
válasz
Telomanikus
üzenetére
Elég sarkított teszt. Túlexpós a 2.8-as képe + nyitva eleve kisebb a dof sokkal (fókuszhiba is lehet) + bemozdult = szarabb obi mint a 70-300
Ezt láttuk. -
Telomanikus
senior tag
Ez így mennyire helytálló? Vagy csak user error?

-
imyourfriend
őstag
válasz
Telomanikus
üzenetére
Vidd el a 70-200 2.8 stabis Sigmát, bár most nincs kint aláírásban de továbbra is eladó.

-
Telomanikus
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Igen, igen egyik sem, de valami muszáj mégis gyorsan. Én is a 70-200 felé hajlok, AF-el mindig van bajom, legalábbis mióta sigma obik vannak nálam. Mindig kifogtam a "jókat". Lehet, hogy a tami fókusza még felüdülés is lenne.
Használtam egy sigma 70-300at.. azt az occsó félét. Na annál azért csak jobb nem?

-
válasz
Telomanikus
üzenetére
Ezekre így egyik sem jó...
de talán a 70-200-at választanám, próbálnék a fókuszával együtt élni(amiről jót nem igazán olvasni), bár még nem próbáltam.
Talán egy 2.8-as HSM-es Sigma, de FX széleken nyilva az tuti nem acélos. HSM II-m volt a D7k-n, azzal el lehetett lenni. -
válasz
Telomanikus
üzenetére
Mire kell?
-
Telomanikus
senior tag
Nikon d600-ra szeretnék egy jó telét. A legjobb nyilván egy stabis 70-200 2.8 lenne, de az most nem annyira.
A két obi amit nézegetek: [link]1. 70-200 [link]2. 70-300
Melyik lenne a jobb?
Egy 80-200 is szóba jöhetne használtan, de azokból javarészt tolózoomos van, ami nem kell. -
-
_seth_
veterán
válasz
Audison
üzenetére
Az STM változat már egész jól sikerült, képminőségben is javulást hozhat a mostani obijaidhoz képest. Én az 55-250 IS II-t megtartottam még telének bár a 135 és 250 között nem olyan látványos a különbség mint ahogy pusztán a számok mutatják.
Az STM AF sebessége, hangtalansága és egész jó felépítése is mindenképp előrelépés pl egy 18-55 után.
Hátrány: nehéz, nagy, és így 18-250 helyett csak 18-135-ös tartományod lesz. -
Audison
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyivel járnék jobban egy 18-135el, mint egy 18-55 és 55-250-el? Az utobbi kettőt eladnám és vennék egy canon 18-135-öt. Vagy van helyette ebben az arkategoriaban jobb választás is? Inkább a képminőség érdekelne.
-
pana0017
senior tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Köszönöm, ez teljesen rendben van, rosszabbra számítottam.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
pana0017
üzenetére
Utazós: 18-105VR 40e körül.
Portré: AF-D 50 f1.8, ~25-30e (ez persze nem ideális portré gyutáv (APS-C ekv 75 mm), és nem is a legfrissebb objektív, de odafigyelve - picit tágabb képkivágással és ügyesen megválasztott háttérrel - azért elég szép képeket lehet vele lőni)
Ez alatt szerintem nem nagyon érdemes belevágni a DSLR-be, ha ettől többet tudsz rászánni akkor bővülnek a lehetőségek... -
pana0017
senior tag
Sziasztok. Gépvásárlás előtt állok és sajnos meg kell gondolnom, hogy beszálljak-e a DSLR piacra a nem túl nagy pénztárcám miatt. A kérdésem az lenne, hogy egy D90 mellé mennyiből lehet egy jó tájfotós/utazós objektívet, illetve egy fix portrés obit vásárolni? Kezdő fotós vagyok.
-
_seth_
veterán
válasz
Serius1974
üzenetére
Milyen irányba?

-
_seth_
veterán
válasz
Serius1974
üzenetére
18-55 IS II obiról váltottam 18-135 IS obira, a tartomány amit lefed nagyon kényelmes, utazózúúm avagy mindenhol tudod használni ugyanakkor a képminősége nem valami csúcs, az AF sebessége szerintem jobb mint a 18-55 IS II-nek, mérete nem vészes viszont súlya már van ennek is. A tamron 17-50 és hasonló obikhoz mérten a képe akár vacaknak is nevezhető viszont ennek 135 a vége és az IS is jól jöhet. Kérdés, hogy mire akarod használni
(1 hónapja cseréltem a 18-135 IS-t STM változatra, nem bántam meg
)FLx: mivel keretet nem írt így adja magát a kérdés
Egyébként sok eszement a sima IS változatot is beárazta az STM környékére (olx és hasonló oldalakon, nekik mit számít az a pár betű
) -
_seth_
veterán
válasz
Serius1974
üzenetére
Melyik 18-135re gondolsz sima IS vagy STM?
-
Serius1974
tag
Sziasztok!
B.U.É.K
Olyan kérdésem lenne, hogy mi a véleményetek a Canon EF-S 18-135 KIT objektívjéről.
Főként képminőségre érdekelne! -
válasz
Telomanikus
üzenetére
Egy regi,de jol bevalt darab. Kb. egy problemaja van csak, ha zavar,hogy a rekesze szogletesedik.
100k felett vannak a 85/1,8G-k,de talan megerik a felarat... -
Telomanikus
senior tag
Hallohallo
obit vennék és nagy dilemmám, hogy tele vagy egy fix. Úgy döntöttem, hogy egy fix lesz, teléből pedig majd csak jót (ami most nem menne). Szóval most a Nikkor 85mm F1.8D obit nézegetem. Mi a tapasztalatotok vele?
-
Audison
senior tag
Sziasztok!
Ez az obi használtan mennyiért mehet? [link]
-
-
aor
tag
Sziasztok!
Vhol olvastam, hogy a canon 100-400-as objektív kevésbé jól muzsikál(kevésbé szép a kép) nagy pixeles vázon.
Van ezzel kapcsolatban vkinek tapasztalata, vagy ez úgy hülyeség, ahogy van?!
Ugyanis szemezek egy c700D-vel ami 18 megapixel, míg az enyém 12.
Nem, nem a pixelek miatt váltanék, hanem a tudásbeli különbségek miatt.
Előre is köszönöm!
Z. -
barrasz
aktív tag
-
Sziasztok!
Most ajánlottak nekem egy SIGMA 18-50 f/2.8 EX DC HSM Macro objektívet 70.000 forintért!
Van aki használt ilyen obit? milyen vélemények vannak róla?
Milyen ez az ár ehhez az üveghez?Köszi előre is

-
imyourfriend
őstag
válasz
malagutif122
üzenetére
[link] A Coolpix L29-es darab képes 720p-s videó felvétel készítésére.
-
malagutif122
tag
Digitális fényképezőgép vásárlás elött vagyok .
Nem tudjátok milyen árba vannak a 720p felbontású videó felvételre képesek?
Ennek mennyi lehet a videófelvétel képminösége? nem tudok eligazodni a leirásonElőre is köszönöm a segitséget!
Üdv: imi -
schawo
titán
válasz
barrasz
üzenetére
Milyen gépre?
Ezek mind teleobjektívek. Épületen mit szeretnél fotózni? Kroppos váz esetén még portréra is necces. Egészalakoshoz egészen a szomszédig kell elmenni amodellnek. Persze ha jó a rálátás fürdőszobára, spórolsz egy modellt.

(#21102) barrasz
Hááát...
A 2x krop miatt a 135-ösök 270mm-es látószöget adnak, a 200-as 400mm-es nagyontelét.
MFT-re 50-58mm-es objektívet portréra.Épületen mit szeretnél fotózni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple asztali gépek
- LEGO klub
- Asztrofotózás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- PlayStation 5
- Pánik a memóriapiacon
- Wise (ex-TransferWise)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

köszi a válaszokat!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Makró egy horror szakma még olyan dolgoknál is amik egy helyben állnak.