- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
18-135 IS-en használtam raynox előtétet, valóban kulcslyuk nézetet ad 18-as állásban, de úgyis érdemes zoomolni, valóban láb/nyakzoom van de az af működött vele ami sokat segített az éles fotók elérésében.
Összesen kb 30 képet csináltam eddig csak a raynoxal, a DOF nagyon lecsökken így ha pl egy legyet lefotózok szemből akkor ár a szárnya nem éles.
-
Schuby
aktív tag
Leginkább manuál fókusz, és nyakzoom, nem tudom mit akarsz képelni, de ha megvárják míg babrálsz az állvánnyal az sok kuka képet, időt, megspórolhat. Hogy az előtét mennyire látszik az attól függ mekkora a szűrőméret. 55mm-es szűrőnél az 55-300 on nem látszik, 67 mm-es 18-105 ön már mintha kulcslyukon át fotóznál
Ja és fény, rengeteg fény. ahhoz hogy legyen valamennyi dof, rekeszelni kell, kéne
-
Alx.Mercer
aktív tag
Szeretem a szűk képeket, mert számomra a kevesebb sokszor több. A szolnoki Tisza-ligetben egy fél napot végig fotóztam úgy, hogy csak a 70-200 volt fent a 70D-n. Kecskeméten a városközpontban is elvoltam vele
Mondhatnám azt, hogy a 18-55 vége többször volt rövid, mint a 70-200 hosszú eleje túl hosszú.A 18-135 STM vagy a 15-85 mennyivel lehet jobb képminőségben, mint a 18-55 STM?
-
Alx.Mercer
aktív tag
Nekem is az a gyanúm, hogy ha beújítok egy 18-135-öt, akkor csak spéci esetekben fogom feltenni a 70-200-at... Az a baj, hogy szinte mindent imádok abban az obiban, főleg a színeit (mindig kellemes a szememnek, ha visszanézem a képeket, amiket azzal csináltam) Szóval nem szívesen válnék meg tőle.
Túl sok alternatívát meg nem tudok, amit szívesen meg is vennék. Esetleg a 15-85, de az szerintem irreálisan túl van árazva... Ráadásul kicsúszik egy idő után a frontlencse a tubusból, amitől biztos, hogy idegbajt kapnék... Egy rohand kapcsolót nem tudott volna rátenni a Canon?!?
Vagy még talán az új 24-105 STM... Ez viszont FF-es, de az még nem zárja, ki, hogy legalább olyan jó a képe, mint a 18-135 STM-nek. A 105-ös vége már nem lenne zavaró a 70-200-al együtt, és szerintem a legtöbb helyzetben elég is volna. A 24-es kezdés se hiszem, hogy problémás lenne, mert a mostani 18-55-öt se nagyon használom 24mm alatt...
Nehéz az élet, de nem könnyű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged