Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Így már nyugodt szívvel magyarázom meg az asszonynak, hogy miért is volt jó december elején 300K-t gépre költeni

-
nexwo
őstag
Nem az én nevem szerepel a papíron, illetve ha ő ad számlát akkor is közvetlen gyártóhoz kell mennem, mert hiába kötelezi a törvény őt 3 évre, egyszerűen eltűnhet.
Én már sokmindent beszereztem külföldről, de a kártyák téren is a költségeket számolva a hónap elején ugyan ott kötöttem volna ki mint itthon. (Akkor még úgy voltam 3070 biztos elég lesz es 257-ert beszereztem)
-
GAbre
veterán
válasz
boogie84
üzenetére
Itt nem messze árul ilyen házat kicsit bolti ár alatt 1 kiskeres.
Már ha a ház árát sokkalod.
Segal:
Ezért van életterük a kis helyi boltoknak is.
Sok ember a bizalom,és a kényelmesség miatt,inkább a pár utcával arrébb lévő helyi boltból veszi meg.
Hiába akár jóval drágább,mivel nem mind1ik üzlet tud,árukereső ár alatt szerezni se.
Így a navos dolgokat,és némi hasznot is rá kell tennie,hogy üzletét életben tartsa.
A külföldi garancia,meg olyan,hogy ha megszűnik bolt,vagy külföldi bolt visszaadja-e,garanciáztatja-e.Ezek kétségesek.
Max a 2 gyártótól,ha veszel kártyát,amit regisztrálni tudsz.
Meg a sóherség,hogy 10-30ezrek a postára,meg 1 hét szállítás stb.
Azért érthető az is,aki nem akar külföldről. -
Segal
veterán
Benned van.
Ha ugyanúgy kapsz hozzá garipapírt akkor 1 nappal az üzletben való vásárlás után ugyan annyit ér a 2 kártya (max az itteni 1-2 hónaposak annyival kevesebb garival) csak előbbi jóval olcsóbban.
Meg ugye ott a külföldről beszerzés is mint olcsóbb lehetőség, csak valahogy a magyarok többsége úgy fél ettől a lehetőségtől mint a tűztől. -
warcat
veterán
Azért ez most kicsit olyan, mintha a Szaharában tántorognál a szomjhalál közelében, és bevágtat mellé egy tevés árus : jeges teát, ásványvizet tessék, jó ára lesz ígérem!

-
-
X Factor
addikt
Azért akik nem csak hirtelen beugrók és adják el a rigeket a legleső 300Eur árfolyamnál long term gondolkodnak inkább.
Egy 3070 2 év alatt előállit 2.4ETH-t. Lehet h. 2 év mulva epp az 5k EUR-t surolja majd az ETH, lehet h. 80 lesz mint nyáron. De ha csak a mostanit eléri, az akkor is cirka 2500EUR. Ugye 2018 januárjában az előző csucsnal is az volt, h. csak par honapig maradt magas az arfolyama utana azert zuhanas, viszont aki kibekkelte mostananig az azért elég szépen tudott kvienni belőle. -
-
warcat
veterán
Newegg Responds to GPU, CPU Shortages With Controversial Lottery System
Már látom is a magyar verziót ipontól: fizess be 1 év VIP tagságot az esélyért, hogy megvehesd a TUF 3080-at most csak ötötvenért
-
GAbre
veterán
[link]
Vannak itt árak.
rx 580.180ezer
Akkor mit várunk 3080-3090-re?
-
warcat
veterán
válasz
keIdor
üzenetére
Szerk.: Shkiz0 már le is írta előttem

Az a baj,hogy jelenleg aki nem eszement módon vásárol (2x ár) relatíve keveset kockáztat.
A 2017-18-as lázkor is az bukott rajta aki páros lábbal ugrott bele: mindegymennyiér' de építsünk full rig(ek)et január közepe-végén, esetleg ráadásul hitelre alapon.
Ekkor volt az, hogy amcsiknál tele tolókocsival vitték az 1100 dolláros 1080 Ti-ket.Bezuhant a crypto ár-> ezt lekövette a kártyák crypto termelése-> jajj adjunkelmindentmentsükamimenthető. Na ők pórul jártak, de bárki, aki kitartott, minimum visszakapta a pénzét.
Most viszont itt vagyunk egy elég kemény hiányállapot kellős közepén (úgy tűnik) azaz amúgy sem volt elég kártya.
Ha most összedőlne az egész, a kártyák értékesek maradnak, főleg ha ki tudod legalább azt várni, hogy a házukat stb. mentők kiszórják a kártyáikat.Tehát most azon megy a játék,hogy akkora felárral vásárolj, amit a kártya kitermel 2-3 hónap alatt, és akkor nem lesz hatalmas bukta.
Én nem ugrok bele,de a saját kártyám eldolgozgat itt csendben, és most ott tartok, hogy a fájós garanciáztatás ellenére már 300k alatt jár a 3080-am ára

-
Frozen
addikt
válasz
SzlobiG
üzenetére
És azt nem mondtad meg hozzá ,hogy amikor bejön ev vége fele az rdna3 meg jövőre az nvidia 40xx mekkorat fog ugrani a krypto árfolyama ( mivel annyian allnak majd be mint állat ha megfigyeled minden új kártya megjelenesnél felmegy az árfolyam és hiány van a gpu piacon)
-
válasz
keIdor
üzenetére
Az a baj, hogy most más a dolog mint 2018-ban.
Most ha tud valaki nem elszállt áron venni (3080 max 450) akkor az nagyon nem veszt semmit. Ugyanis ha be is dől a bánya, attól nvidia még nem fog több kártyát gyártani, ergo el tudja adni. Ha 1 hónapot meg marad a jelenlegi árfolyam már keresett is rajta.
Ez 2018-ban nem állt fent, mert akkor az 570/580-ak voltak a sláger kártyák, meg P106 és 1070/1080 és ennek TI variánsai. Azok már akkor sem voltak drágák, plusz alapól nem volt covid, meg ennyire hiány.
Most csak azért duplázódtak az árak aprón, mert nincsenek új karik és mivel jó az árfolyam mindenki tolja be a régi fosokat is bányába. Ha holnap bedőlne a bánya, a most 80-100K-ért futó meg bányába vásárolt RX470/480/570/580 kártyák tonnaszámra ömlenének az apróra, és szépen visszaállna az áruk 40-60K-ra. Ellenben a 3060Ti/3070/3080-ak simán eladhatóak, mert keresik őket. -
válasz
keIdor
üzenetére
Ezek nem most kezdték ám aki ekkora tételbe vásárol, gyanítom évek óta bányásznak több riggel is, hiába fog leesni nekik akkor is megéri, mert rohadt nagy erőforrása van. Ha most tegyük fel elkezd esni és nekiállt ezekkel a vga-kkal, akkor ha felére esik az árfolyam akkor is megérte neki, annyi hogy tovább tart a megtérülés hosszútávon éri meg a krypto bányászat.
-
-
-
-
-
warcat
veterán
válasz
Shkiz0
üzenetére
Hát ez retardált ár, nem csoda, hogy "van rá lehetőség"
A 3080-nak 190 000 Ft-ot kell ledolgoznia az árából mire levonul a crypto áradás és aztán még el kellene adni négyszázér'. És lehet, hogy "jó kis" Zotac Trinity az összes

Cirka 100 nap után vagy a pénzednél és kezdhetsz pénzt keresni, haha.Cryptónál ez egy örökkévalóság, 30 nap múlva lehet megint 2-300$ lesz az ETH

-
-
warcat
veterán
Igor's lab cikke
-
-=RelakS=-
veterán
Szeptemberben nem ez volt 310 az Aquánál?

Most akciósan 535
-
Krisz0418
őstag
De miboool, nekem ho közepén már ugy kell kuporgatnom hogy jusson legalább lejart szalámira. Meg hogy a magyar ember szegény

-
Segal
veterán
Tulajdonképpen csak figyelni kéne az aprót mert ezek a képről nagyrészt beazonosítható kártyák...
-
-
-
-
-
-
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Atya ég, az úgy szép...

#17820; 430 tejesen emészthető ár érte, ha valóban 5-7 nap alatt megjön.
-
Frozen
addikt
1260 euroért vettem ő meg 788 ért ,de a csóka honan szerezte be ennyiért az is érdekes
-
kevike576
senior tag
Asus Tuf OC: 1099 euro
reichelt.de, énis innen vettem, uh javaslom !! -
kevike576
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
muhaha, egy tuf tesztelt, ami így már CSAK 587k

szerk.: sima tuf, azért ennyi

-
MPowerPH
félisten
Senki nem erez kesztetest arra, hogy a 3090 Strix -et elcserelje velem a Suprim X -re?
Nem akarok erre blokkot venni.
-
Frozen
addikt
a kártyához mellékelt játékot hogy lehet akítávlni?
-
Frozen
addikt
[kép]
Kézhez kaptam ,sajnos a tápról még semmi hír :( -
GabeE3e
tag
Egyik nagykerhez jöttek 3080-ból Tufok, Strixek, hát ezek nagyon megborultak 500 alatt nincs semmi, jó biztos akik nagyon sokat vásárolnak vmivel olcsóbban kapják, de akkor sem hiszem hogy 100 ezrekkel.
btw végre1m felett is lehet kártyát venni, IPON Strix 3090 1m93ezer
-
Iponon Strix OC elérhető, 484k.
-
Frozen
addikt
Elvileg a strix oc es a suprim majdnem ugyan az minimális a kulonbseg ,en személy szerint fent leírtam az msi veleményem ( az lemaradt ,hogy a support is egy nagy 0 írtam emailt hogy torot a hatlap irjak szervizbe... Irtam szervizbe ok ezzel nem foglalkoznak irjak masik emailre. Oda irtam kb 3. Level mikor bekertek sr numert meg h mirol van szo el is tuntek nem is valaszoltak..... Na kb ennyit az msi supportról) uton van a 3080 strix oc holnap kapom kézhez kiderül mit tud.
-
A.tessz
senior tag
válasz
Krisz0418
üzenetére
Ftw3 van nálam most, volt suprim 3080 is. Hűtésben, tuningban is sokkal jobb a suprim véleményem szerint.
Strixet nem használtam. Suprim stabilan ment 2100 mhz-en. (venti profil undervolt, semmire sem volt szükség..) 16450 superposition... 2150-2180 felé volt, mondjuk azokat a beállitásokat már nem nevezném stabilnak) -
Gomez1984
aktív tag
Egy jó kis mély összehasonlító videó szinte az összes piacon lévő 3080 VGA-ról.
Lessétek meg
[link] YT link -
Televan74
nagyúr
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Botok nem olvassák el a szöveget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Samsung kuponkunyeráló
- Eredeti játékok OFF topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Autós topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nem mintha nem lenne valami a levegőben ami csökkenti a népességet....
Úgy látom van még mit tanulni