Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kevike576
senior tag
basszus, ez tényleg félelmetes, hogy eltűntek a 3080-as kártyák mindenhonnan....

itt korábban mindig láttam:
https://geizhals.eu/?fs=geforce+3080&hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk&in=proshop-on még fognak szállingózni, de ezt már sehol nem fogjuk érzékelni szvsz
https://www.proshop.de/RTX-30series-overview -
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Ha van G-sync ;azt kapcsold ki, a tesztek nem szeretik.
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
Persze, hogy megéri, mert egy 3080 tud 240w-ból 100Mh/s-t eth-t túrva, de 220-ból is megvan a 95-97
Ez ha 24/7-be megy akkor havi 175-200 EUR. Persze, hogy mindenki tol befelé mindent.
Ráadásul pont az ampere az ami erős bányába, mert korábban nem igazán volt ami ennyi fogyasztásból tudott volna ennyi hash-t hozni. 3060 ti ami még jó lenne nem hiába nem lesz abból sem, (nagykereimben még nem is találkoztam velük) ráadásul az meg pont azért fájó a gamereknek, mert az relatív megfizethető lenne és sokan vennék.
Szerintem 1-2 hét és ha marad a magas bitcoin ár, akkor kb 3080 megint a 450-460K-s kategóriába fog mozogni, az olcsóbb modellek 400K környékén.re off2:
Azért én óvatosan bánnék ezzel, az előző csúcs idején is volt aki 10-es packokban vitte tőlem a 1060 6g-t aztán 3 hónap múlva meg csokizás volt, hogy mi lesz, mert nem érte meg túrni, a kártyák meg eladhatatlanok lettek, mert aki csak gyors pénzszivattyúzást remélt, az rögtön szált is volna ki, (és sok ilyen volt) és elárasztották az aprót a kártyák meg a használt rigek.
Most sem biztos, hogy holnap mondjuk nem szakad be. Annyi van, hogy aki 3060/70/80-at tesz bányába nem fog bukni, mivel a gamerek úgy is megveszik a kártyákat, nincs az mint akkor, hogy a 1060 meg 470/570/580 a kutyának sem kellett mert már akkor sem volt jó kompromisszummentes játékra. -
-
Dare2Live
félisten
válasz
Shkiz0
üzenetére
használt vonal is el fog szállni ahogy korábban is.
Anno a 130Kért vett 1070em kb 2év használat után 170Kért adtam el bányásznak kb 800$os ETHnál. Azt mondta hogy ha még 30db 1070em lenne mindet megvenné. Ha 100db akkor 100at. Az akkor volt 17millió ft. És szarul adtam el
mert két hét múlva már 200Kért mentek az 1070ek.Ehez képest az ETH 1200$ra ugrott a héten. Nehézséget se kell nézni jelenleg elképesztő üzlet a bányászat. Már ott tartunk, hogy két kártyás!!! rigekkel is tolják mert úgy is megéri.
És mivel nem lehet új vgat venni de semmilyet és ha igen akkor is max pár darabot így pillanatok alatt le lesz a használt vonal is fosztva.
Off: Az ampere generációba pc gamingbe a bányászat a korábbinál is nagyobbat fog rúgni.
Off2: Kedvencem a kiskeres aki ha jön vmi nem eladja hanem megy a bányába... mert neki az sokkal jobban megéri.

-
muxi-muxi
senior tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Nincs különösebb baj szerintem az eredményeddel, ne nagyon agyalj rajta. Halálra kínzott VGA-val is hasonló számaim voltak. Ha nem tetszik a matek, nézd meg játékban, FullHD alatt is az FPS értékeidet. Ha gyanúsan rosszul skálázódik 4K-felé, nézd meg az alaplapod beálításait, csúfos dolgok történhetnek akár egy BIOS frissítés után is. (alapértékekre való visszaállás pl.)
-
Nyugodtan lehet rá készülni, hogy kb 0 kártya lesz.
Ha pedig lesz akkor horror áron.
Néztél már árukeresőt mondjuk 1660/Ti/RX570/580/5600xt/5700/XT kategóriában?
Ha nem nézz rá, az a Sapphire 580 8GB ami 4 hónapja 45K nettó volt egyik nagykeremben most ugyanazon a helyen 92K nettó, és nincs is belőle. Ahol van mondjuk Pulse az meg 165K.
Vége van gyerekek, egekben az árak. A héten megszámolhatatlan megkeresést kaptam, hogy mikor érkeznek kártyák mert vennének 4-6-8db-ot. Ha most lenne 50db kártyám már holnapra nem lenne.
Mindenki tolná befelé a bányába.
A bitcoin ára folyamat emelkedik az altcoinokat húzza magával, bármilyen vga ami 4gb memóriával rendelkezik már mind újra csákányol
Nagykerekben nem tudsz kb semmilyen kártyát venni max az ilyen GT710-730 kategóriát.
Szemernyi kétség ne legyen, a nagykerek tuti ki fogják ezt használni, és megint visszaköszön a 2017-2018-as időszak amikor az akkor szintén 40-50K nettós 570-580-ak 100-115K között mentek ha voltak.
Elég az apróra is ránézni, eltűntek az eladó rigek, a jobb árú kártyák szinte rögtön elkelnek. -
Powerer
tag
válasz
Locutus
üzenetére
Látszik, hogy nem értek hozzá, csak kikapcsolni szeretném!
Azon a kártyán működik nálam egyedül normálisan az RGB. Abban a programban egyszer be kell állítani és úgy marad, nem kell elindítani, nem vált át szivárványra, stb.
Viszont a kábeleket semmiképp nem szeretném a rendszerben tartani miután beállítottam, de tartok tőle, hogy egy másik kártya anélkül elfelejti a beállítást.
A Gainward is minden indításnál default szivárvány, és csak az Expertool elindításakor kapcsol ki.. -
sracok fejezzetek be, nem kell a feszko, igyatok egy sört
-
w1n1x
tag
válasz
warcat
üzenetére
Miért is?
Megéri nyúzni azért a minimális teljesítményért?
Halk, és hangja sincs szinte így, ráadásul hozza a gyári teljesítményét.Ez mindennél többet ér nekem.
Ezt egy gagyibb 3080--nál jóval melegebben hoznám össze, jóval hangosabban, és nem is biztos, hogy UV-ban ezt az értéket hozná. Bírom mikor más meg akarja mondani, hogy megérte vagy sem. Hogy van ehhez képed? Amit kifizettem azt úgy használom ahogy akarom, neked semmi jogod nincs beleszólni, vagy kommentet tenni rá, hogy megérte vagy sem. Én nekem megérte, kiváló a hűtése, halk, és jó szilícium. Ez számít csak nekem.
-
válasz
ScomComputer
üzenetére
Több játék benchmark alatt, div2,ac cod
-
Powerer
tag
Valakinek sikerült már bármilyen VGA-n bekötni az RGB headert az alaplapba (pl. ASUS) és vezérelnie az alaplap progamjával? (pl. Aura vagy Armoury).
Próbálkoztam 3 és 4 pinessel is, egyszerre is, de semmi. Inno3D kártyán szeretném kikapcsolni a világítást.Köszi!
Ádám
-
w1n1x
tag
válasz
sittes79
üzenetére
UV-t 1905 Mhz-re állítottam. Semmi értelme húzni ezeket a kártyákat hiszen a határokon futnak, csináltam már erről tesztet..
+100-130w-ért cserébe kipréselsz a kártyákból 5-6% plusz teljesítményt, de cserébe +10 fokkal melegebb kártyád van illetve jóval több fogyasztásod.
Én a Strixem alulfeszeltem 0.85V-ra, 1905Mhz-en stabil, 260-280w között üzemel, és 60 fokot sem éri el játékokban.
-
GAbre
veterán
válasz
hadogabi1
üzenetére
Az még annyira nem is gáz,de alzán eddig,mindíg volt evga.
Mostanság eltűnt mind.Vszeg mindenki vár arra,milyen árak jönnek.
Frozen:
Vagy aki mostanság akarta/ tudta csak összekuporgatni a pénzt rá,az fog venni a következő "fél évben".hadogabi1:
1eséknél,vagy 0-áknál?
SzlobiG:
Azért január erős túlzás volt.
Mindíg kell számolni év eleji emelkedésekkel.Fizetésemelés,kevesebb vásárló=nagyobb ár rés.
Karácsony után meg nem mennek gyártósorok.Szóval akkor bizonyos hiány lép fel készletből,ami eddig is volt,ezek alapján jó ha január végével esetleg számol az ember stock-ra.+ új online adózás se kedvez áraknak.Gondolom én. -
hadogabi1
senior tag
Azerz vicc hogy kifogytak ph n a 3080asok. 1 db van 380 ert tobbi felette 400+++
-
Frozen
addikt
válasz
KillerKollar
üzenetére
Az amd egy erosebb es jobb hatasfoku kartyat hoz ezzel az nvidia nem fog tudni versenyezni a tobb rammal.
Itt max akkor lesz valtozas ha a 20gb os kartya 5nm keszul -
KillerKollar
őstag
Nem lenne gyenge válasz, mert nem a VRAM az egyetlen szempont. Egy 12GB-os 3090 ugyan olyan gyors mint egy 24GB-os 3090 és még jó sokáig az is lesz, 12GB bőven elég lesz jópár évig. A 3090 meg veri a 6900XT-t, talán alacsonyabb felbontásokon nem, de cserébe ott az erősebb ray-tracing teljesítmény, DLSS, jobb video encoder, RTX voice, stb... feature-ök terén egyértelműen erősebb az NV és még mindig Ők az ismertebb cég, így sokan alapértelmezetten NV kártyát vesznek.
-
flydomi
tag
Itt van 2021.Még mindíg jó páran nem is jutottak kártyához,vagy nem olyanhoz,amit elképzeltek.Az árról nem is beszélve.(bár kicsit vicces,hogy azon mérgelődik az ember,hogy valaki továbbadja +10-20k-ért a vadi új kártyát/5-20% haszonnal/)
Es ez nem lesz jobb.
Azért valljuk be,igazán itt is csak a kis emberekkel lett kiszúrva,akik álmodni se mertek akár 1 3060ti-ról 150-200-ba.
Csak 1 kis magánvélemény.Egyetertek.
Itt a kerdes az,hogy magyarisztanban a nagy-kiskerek a nagy haszon (100k-120k-140k)rovasara az arakat szinten tartjak,vagy pedig emelni fogjak tovabb a kozos lobbierdek miatt,a kisember karara.
-
Frozen
addikt
pont azt mondom,hogy a 12 most lehet frissítés és a 20 as majd nyáron válasz az rdna-ra.Készlet van dögivel a németeknél bármikor veszel 1000 euro körül 3080 at... Jó nem a bejelentet ára de annyi nem is lesz,sokan felvásárolják had ne mondjam mire még így is. Amúgy meg most olvastam tovább emelkednek a gpu árak.Szóval nem csökkeni fog az ára hanem tovább emelkedni. És ez egy jó darabig így is lesz.
-
Frozen
addikt
válasz
KillerKollar
üzenetére
Az is lehet elobb jon a 12gb verzio aztan majd nyaron a 20gb valaszkent az amdnek (zluzlezi szempontbol ertheto bar nem tudom ki venne uj kartyat +2gb ram miatt
-
GAbre
veterán
Ahhoz képest,hogy szeptember-november felé,mindenki azt hitte,hogy most lenyomódnak az árak,és mindenki olcsó új kártyákhoz jut.Előbb olcsó nvidiával,majd még olcsóbb amd-vel.De semmi.
Itt van 2021.Még mindíg jó páran nem is jutottak kártyához,vagy nem olyanhoz,amit elképzeltek.Az árról nem is beszélve.(bár kicsit vicces,hogy azon mérgelődik az ember,hogy valaki továbbadja +10-20k-ért a vadi új kártyát/5-20% haszonnal/)
Addig meg a sima régi kártyák ezekkel az értékekkel alapban drágultak azóta.
Sima 1050ti-okat raknak 50+ ezerbe(dupla ár)
rx 570-ek is 80-ér is raktak fel.(majd tripla)
1660 super 150ezer.(szintén dupla)
Az ilyen hirdetésekről nem is beszélve.Azért valljuk be,igazán itt is csak a kis emberekkel lett kiszúrva,akik álmodni se mertek akár 1 3060ti-ról 150-200-ba.
Csak 1 kis magánvélemény. -
KillerKollar
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Az, hogy az Asus honlapjára is kikerültek, megerősíti, hogy a leak nem volt kamu, de attól még törölhették a kártyákat. Előfordul ilyen, az NV szólt a partnereknek, hogy lesz egy ilyen 20GB-os 3080 Ti majd 2021 elején valamikor, a partnerek bejegyeztették, az Asus véletlen kitette a honlapjára, aztán szólt megint az NV, hogy bocsi srácok, sztornó.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Locutus
üzenetére
Akkor a Gigabyte törölni fogja azt a 13db EEC bejegyzést, amit létrehozott a 20GB-os 3080ti-nek?

Biztos hülyék, os a leak-ekre reagáltak
-
-
ffodi
veterán
válasz
Locutus
üzenetére
Van azért logika a 12 GB-os verzióban:
A 3080-as NYÁK-on eleve van még két memória IC-nek hely (jelenleg nincs beültetve, az alábbi FE PCB-jét ábrázoló képen bal felül).

Többször lehetett már hallani, hogy a 3080 előállítási költsége relatíve magas a $699-es MSRP-hez képest, így nem lehet rajt akkorát kaszálni, mint mondjuk egy 3090-en. Erre a legegyszerűbb megoldás az, ha csinálnak egy 12 GB-os verziót mondjuk Ti/Super néven és eladják lényegében ugyan azt a műszaki tartalmat $999-ért...
-
válasz
KillerKollar
üzenetére
Pedig a 20GB a logikus. 1gbit-es helyett 2gbit-es micron chipek, amiket ugye most év elején kezdenek gyártani valamikor. Pont a 12GB lenne furcsa... Hátra tesznek 2 chipet pluszba? Vagy 2gbit-esből tesznek 10 helyett 6-ot előre? Egyik se tűnik reálisnak.
-
boogie84
veterán
Létezik olyan fórumtárs aki nem aktivált a kártyájával CoD BO Cold Wart és tudna segíteni az aktiválásban?
-
KAMELOT
titán
válasz
KillerKollar
üzenetére
Míg NV tudjuk, hogy a bányákban vannak a chipek, de amd oldalon hol vannak a chipek, mert abszolút nem lehet kapni??
-
KillerKollar
őstag
válasz
keIdor
üzenetére
Nem tudom, nagyobb tech youtuberek úgy hivatkoznak rá, hogy megbízható és az eddigi NV leakjei sorra bejöttek...
#17039 KAMELOT
Gondolom a több VRAM meg, hogy legyen egy gyorsabb kártyájuk a 6900XT-nél ami nem 1500$-ba kerül... bár a 6900XT is rossz vétel a 6800XT-hez képest (papíron, mert ugye kapni egyiket se lehet továbbra sem), de a 3090 1500$-ért még annál is jóval gyengébb ár/érték arányban. -
KAMELOT
titán
válasz
KillerKollar
üzenetére
Nem is értem mi értelme ennek a 3080Ti-nek?!
3080 vs 3090---10-20fps a különbség. -
keIdor
titán
válasz
KillerKollar
üzenetére
Ennek a Kopite nevű leakernek nem sok találat jött be eddig...
Az a 3080 20GB dia szerintem simán lehetett fake, én is láttam.Január 12 mindjárt itt van, lassan kiderül.
-
warcat
veterán
Szerintem meg csak nvidia be van rágva, hogy valaki valahonnan szivárogtat, ezért megy a ködösítés.
Az 'újságírók' akik peddig ezzel foglalkoznak, csak örülnek az újabb lehozható cikknek pár naponta. -
KillerKollar
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
A 20GB-os 3080-ról és a 16GB-os 3070-ről is voltak kikerült diák, ha jól emlékszem a Gigabyte-tól, aztán azokat is lelőtték. A 20GB-os 3080 Ti specifikációit pedig ugyan az a leaker hozta le először, aki most azt állítja, hogy törölték a kártyát. Ráadásul most januárban történt a dolog, az Asus pedig még ha jól emlékszem decemberbe tette ki véletlen a honlapjára, akkor még az volt a terv, hogy az jön, az utolsó pillanatban megváltozhatott.
-
Frozen
addikt
válasz
KillerKollar
üzenetére
Várjuk meg a februárt. Mivel pls az asus mar megerősítette hogy érkezik a 20gb
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
Egyik barátom ilyennel oldotta meg ideiglenesen a 3080-nál a 3. csatlakozót.
Megolvadt a kártyába dugott csatlakozó. Nem teljesen,de én nem ajánlanám ezek után.
Inkább vegyen komolyabb tápot és ne tákoljon ekkora értéknél. -
KAMELOT
titán
válasz
KillerKollar
üzenetére
Akkor a paper launch megvolt
-
nutella1
őstag
válasz
RoyalPredato
üzenetére
A blower hűtőkkel kapcsolatban sok a félresüketelés, az biztos, sokféle gyártó kártyáit használtam már a 90-es évek óta, egyedül a gigabyte blower megoldásával volt problémám, az is egyetlen esetben.
-
sittes79
addikt
Aki a 3080 ftw3 ultra undervoltolta az a Stock fw vel csinálta vagy az oc vel?
Ma van a napja, hogy neki állok
-
Powerer
tag
Üdv!
Inno3D TuneIT szoftverében másnak is inaktív a lightning opció és csak OFF van annak ellenére, hogy világít a szivárvány?
Bármi megoldás erre?Írtam az Inno3D supportnak, ha lesz válasz és megoldás, megírom.
Köszi!
Ádám
-
válasz
RoyalPredato
üzenetére
Amúgy ezt én is tapasztalom. 1070 FE volt előtte, most az FTW3 Ultrával minden melegebb. A proci, ssd, stb... jó 5-10 fokkal is akár.
-
GAbre
veterán
[link]
100ezres rx 580.
80 ezres rx 570.
Axem valakik "nagyon is tudják"(vagy nem),milyen árugrások várhatóak a közeljövőben vga piacon

-
válasz
RoyalPredato
üzenetére
Ravenhez a legjobban egy CPU toronyhűtes moddolva a VGA-ra működne a legjobban .
valahogy így -
RoyalPredato
csendes tag
Egy kis Update.
Eddig "Blower" kártyákat használtam inkább (RV01 ház AP181-es ventivel), semmi baj nem volt velük. Idióta, elavult közhiedelmekkel ellentétben...
Most az AIB-os, általam "ninja-coolernek" nevezett cucc üzemel Zotac 3080 AMP-ban, és első WTF hogy miért melegszik a 9700K-s CPU durvábban. Hát ez az, Gygabyte Z390 SLI G MOBO legjobb PCIE slotja elég közel van a CPU-hoz, a másik X8 és a túlvégen van...
Így szolidan ráokádja a melegebb levegőt...
Nem SLI MOBO-kon jobb helyen van a PCIE x16?
Megoldás? CPU visszafogása UEFI-ben kisebb boost-ra (Nem mintha annyit számítana, én nem tapasztaltam eddig semmi teljesítménycsökkenést.), és olyan furcsán kritikus játékoknál mint GW2 és FH4, Vsync 50/60 egy 144Mhz monitorra. Ultra beállítások 2560x1080-ra, vajsima, kell ennél több igazán?
Underwolt és Kyronaut újrapasztázás még jöhet, kíváncsi vagyok mit hozhat még. -
Nos, a level2 nvidia support (eltart néhány hétbe mire továbbpasszolják az embert nekik) szerint a böngészés közben előforduló (hardveres gyorsítás ON) driver elhalálozásokról tudnak, de jelenleg nincs meg a megoldásuk rá, várni kell... de legalább van egy hivatalos válasz már, amiben elismerik a probléma létezését, mert ugye a release notesben rendre nem tüntetik fel ezt (sem).
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Maxxxim
üzenetére
Baknszámla hozzákapcsolásával szopok én is. Svéd bankszámla, Svéd paypal és egyszerűen nem fogadja el a számlaszámom. Felhívtam a bankom és ők azt mondták náluk minden rendben, beszéljek paypal-al de őket meg nem lehet felhívni, még email-t sem lehet küldeni nekik, így most paypalon ragadt a pénzem. Nem hiszem el hogy nem oldották meg hogy a linkelt bankkártyámra vissza tudjam utalni a pénzt. Itt ha egy boltban visszaviszel valamit csak simán a contactless kártyádra visszakapod a pénzt a pénztárnál de paypal egy ilyen funkciót sem tud bevezetni. Ezért most próbálok találni ismerőst itt akinek van Svéd paypalja, linkelt Svéd bankszámlával hogy el tudjam küldeni neki a pénzem amit ő visszautalna az én Svéd bankszámlámra. Ma már, mikor van Revolut meg Transferwise a paypal csak egy őskövület. Nem is használom de most mikor eladtam a monitorom az Erdélyi srác csak paypallal tudott fizetni érte.
-
Tomdriver
őstag
válasz
Maxxxim
üzenetére
Ez a Paypal egy nagy fos, nem is tudom kinek találták ki. Ma már lehet fizetni bankkártyával és egyéb biztonságos módon, nem tudom miért van szükség egy Paypal (köztes) számláról átutalni. Amcsi szarság és EVGA csak ebben bízik, mert mi balkán vagyunk.
Így nem lesz step-up részemről ( meg lehet amúgy sem, mert 3080Ti is csak egy paper launch lesz.)
-
Frozen
addikt
válasz
Bile Demon
üzenetére
3 van abbol kijon 3 y os kábel de mar ezzel is sokat segittetél
-
Bile Demon
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
Ha jól értem van 4db 8pines dugód.
A kártyákba dugj bele 2-2db-ot.Vegyél 2db ilyet:
[link]Külön külön kábelre kösd a Molexeket. Legjobb ha 4 külön periféria táp kábelről táplálod a 4db molexet.
4db betáp ágnál sok gond nem lehet, viszont ha erre nincs lehetőség és egy kábelre kötsz két molexet, akkor nagyon figyeld, a kábelt/csatlakozót, nehogy túlmelegedjen a kábel vagy a csati a tápnál. -
válasz
Tomdriver
üzenetére
Én is megküzdöttem vele, mert nem tudtam hozzákapcsolni a bankszámlámat a Paypal számlámhoz.
Végül egy haveromat kértem meg, hogy utaljon át megfelelő mennyiségű casht a saját Paypal számlájáról az enyémre (itt ugye nem volt gond, hogy nála igazából a kártyájáról vonta), és miután a Paypal egyenlegemen megjelent a cash, már tudtam fizetni az EVGA-nak.
Nem volt egyszerű megoldás, de végül így sikerült
Mondjuk azt nem értem ez a nyomorult EVGA miért nem fogadja el, ha Paypalról fizetsz a hozzá kapcsolt kártyádról, de a supportjuk is megerősítette, hogy így van.
Íme a válaszuk, mikor szóvá tettem:
"Unfortunately, this function with credit cards is not supported on our end, which means,
the only possible feature, to proceed with "paying with Paypal" is via the function PayPal Bank Transfer or as You've done with PayPal credit. " -
GAbre
veterán
válasz
nutella1
üzenetére
Elmegyünk a témától kissé a mai nap.
Ez más topic.Offbe kérlek.
Most komoly,megkérdezed,hogy 1 előbb leírt 340w körül vga-ra elég 1 húzott cpu-val?Mennyit eszik a cpud?600W-ot szerinted(2 vga fogyasztása?
Ebből kikövetkeztethető a 3090 is,már ha nem nézel utána.
Ezért van megadva,minden gpu-nak,hogy milyen tápot ajánlanak hozzá.
Értsd,ha qva csóró vagy és ajánl a gyártó hozzá 750-est,akkor akármelyik 750-essel el kell(ene) mennie.Frozen:
Ez 1 kártya még1,már majd 600-ot fog.
Bile Demon is leírta.Csinálhatod,de ha baj lenne,mi mondtuk,hogy ne!Ennyi.
Bekötésre is írtam,menj másik topicba.Illetve én azt mondtam másik táppal.
Remélem kapsz hozzá infót. -
Frozen
addikt
válasz
Bile Demon
üzenetére
-
nutella1
őstag
Egy ilyen táp (amellyel rendelkezem) elboldogul egy 3080-as vagy 3090-essel, 5 Ghz-re húzott 9900k mellett ugye? [link]
-
Bile Demon
őstag
Csak annyi kiegészítés, hogy a hatásfok, az nem a leadható teljesítményt csökkenti, hanem a felvettet növeli.
Pl. 850W-os 90%-os hatásfokú tápnál a konnektorból felvett max. teljesítmény: 850W/0.9 = 944W.
Ha "csak" 750W-ot fogyaszt a gépbelső, akkor meg 750W/0.9 = 833W a fogyasztás a konnektorból.Egy márkás 850W-os táp ki tud szolgálni 750W-os összfogyasztást. A tápok névlees teljesítménye az a leadhadható kimenő teljesítményt jelenti, 40-50fokos beszívott levegő mellett. (Ha az egyes 12V ágak terhelhetősége is lehetővé teszi).
Az megint más kérdés, hogy a 3080 rövid idejű csúcsokban valamivel többet vesz fel a 340W-nál... Amikor érzékeli a "power manager" áramköre/szoftver funkciója, hogy több a fogyasztás, akkor avatkozik be és veszi vissza a feszt és órajelet. Átlagban betartja a beállított/BIOS limitált 340W-ot és 340W hőt termel, de a pillanatnyi teljesítménye a 340W körül ingadozik tehát rövid időkre átlépi azt. Két kártya + CPU fogyasztás csúcs és szerintem crashelni fog a rendszer...
-
GAbre
veterán
válasz
Frozen
üzenetére
340x2=680.
Még ha 65w-os cpu-d vagy vagy vmi,akkor is ~750w-ot fogyaszt.Lehet 80+os tápod.Azaz mondjuk akár 90%os hatásfokkal.Akkor is eléggé súrolod a határt.=765w.
Arról meg nem beszélve,hogy mivel 3 tápja van,nem arra tervezték gondolom,hogy 6x8pinen(vagy általad számolt 500w-on) adjon le craftot.
Nekem mind1,ha te szerinted kijön legyen.De ne lepődj meg,ha eldurran táp,és viszi a kártyákat is.
Sportkocsiba nem olcsó benzint,meg étolajat töltünk.
De ez csak az én véleményem.Nem bányászok,ha más azt mondja nem lesz gond,és hiszel neki ok. -
Frozen
addikt
válasz
tupacamaru
üzenetére
Nem probaltam mivel jelenleg meg noncs meg a masodik kartya varom a 3080 ti-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 17 G6,17.3",FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- OnePlus Open 512GB Voyager Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
- Apple iPhone 15 Black 128GB használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mennyiért voltak fent ? Gondolom nem abban az árban amit még októberben találtam:

Tudod kereslet kínálat