Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
Ez igen szép is nagy is, stabil is. Sajnos én az msi kártyákat elkerulöm ezen túl mivel a trio x is egy hulladék minőség ,nem csak nálam a neten rengeteg kép kering a törött hátlapokról a gyenge minőségű hőpárnákról azok elhelyezéséről...(a suprimmal gyorsan kompenzálták így ez a kártya már stabil pl alú hátlap ,szép rgb stb...) De a beléjük vetett bizalomnak már lőttek.
-
-
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Nem tudom, mennyire fontos, de én a facebook azonosító xarságait le szoktam vagdosni a linkekről.
-
Devid_81
félisten
válasz
fahrii
üzenetére
Lekapcsol a vedelem miatt, restart jatek kozben.
Hosszutavon meg ha padlogazon hajtod a tapod akkor a kondik a magasabb uzemi honek koszonhetoen gyorsabban kiszaradnak es a vegen eljutsz oda, hogy ha be is kapcsol is ujraindul a geped barhol barmikor.3070 az egyetlen amit talan mernek egy szolidabb nem OC-s proci mellett hasznalni 550Wattos tappal.
3080 csucsokban beleharap a 400Wattokba.Ez itt a topikban mar tobbszor volt nagy kerdes, ha 3080-ra megvolt a penz, akkor miert a tapon probal a user sporolni?
-
Valaki világosítson már fel miért bátor dolog 550-es táppal etetni egy 280W TDP-s kártyát?
Le fog égni a gép, vagy mi történik?
-
gabor0928
aktív tag
-
nexwo
őstag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Egy biztos a PCX-nél nem éri meg, foramax-nál most a legolcsóbb.
Mostani kártyával egy egyszerű 10 mp-es fotórealisztikus video generálása 4 óra,
Ezt lehet felezni, ha lebutítom, illetve ha átmegyek rajzfilmbe vagy játékszerű grafikára. (És ez csak FHD, 24 FPS, 60 FPS esetén csak 4 mp anyag készül el.) -
ImpersonatoR
addikt
Nézegettem én is azt a tesztet.
Alapvetően igaz amiket ír de a tuning részében valami nagyon nem kerek.Unigine
EVGA RTX 3090 FTW3 Ultra @ 500 W1995 MHz1320 MHz 288.3 FPS szerintük.
Ezt például "keveslem" nálam 305 fps volt emlékeim szerint.Bar azt mondtad, hogy te nem akarsz tuningolni szóval annyira nem érint téged.
De a sima gyári OC profillal halk is meg hűvös is szóval nagyon nem nyúlhatsz melle.
CW sincs.Mondjuk én meg "csak" 729.000 -ért vettem most tuti felment az ara.
-
worxland
addikt
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Szia!
ROG oldalán nem volt egyértelmű, lehet valahonnan tudni, hogy a szám a táp oldalán a felvett vagy a leadott teljesítmény? Mert ha a felvett, akkor azt beszorozhatod kábé 0,92-vel.
-
nexwo
őstag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Köszi, nezegettem ezt is [link]
Nem terveztem tuningot, csak stock. -
worxland
addikt
válasz
muxi-muxi
üzenetére
Mi köze a hatékonyságnak az egészhez? Ne keverjük a szezont a fazonnal.
Amúgy:
[link]
93% hatékonyság feles terhelésnél kontra 90% full pörgésnél (EU vagyunk, ergo 230V-ot érdemes nézni), nem egy nagy wasistdas. De még1x, a hatékonyságnak nincs (direktben) köze az adott terheléshez tartozó stabilitáshoz. -
worxland
addikt
válasz
aerosmith
üzenetére
[link]
És ezek mérővel kapott, falból felvett adatok, a táp itt 85-90%-os, tehát 580W-nál nem kellett több, de annyi is csak extrém terhelésnél.
1) minden alapon, PBO-n kívül nincs overclock
2) csak a proci 140W-ot eszik
3) az EVGA-n az eredeti BIOS van, így 370W a powerlimitjeNormál esetben minőségi 650-es táp is elég. Egy 65-95 watt TDP-s proci mellé pláne.
Ha meg vér helyett LN2 folyik az ereidben, akkor 1600W alá úgyse adod. -
-
nexwo
őstag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Linus csatornán fent volt egy teszt a 3090-el és az 1000+ os táp kikapcsolt :D csak utálom, hogy egy kártya többet fogyaszt mint amit megadnak, gondolom nincs fogyasztás mérőd.
Amúgy a fenti komment-re alapozva lehet csak a hűtés lesz a nagyobb gond, eddig a procit és a jelenlegi kártya 65 °C fokra ment maximum (a házban 5 ventilátor van, 120 és 140-es )Tudnál küldeni szoftveres mérést a gpuz-vel (max terhelés)?

-
nexwo
őstag
Most, hogy tudom mire képes a 3070, egy kérdés kinek van itt 3090? 1000-es táp ajánlott? (nem fe)
A kiszemelt: [link]
A honlap szerint elég a saját 750-es tápom
Amúgy hülyeség leghűtésesben gondolkozni? -
válasz
pRoject22
üzenetére
Sajnos nem, azok ott globális beállítások. A kártya saját magának menedzseli, hogy épp milyen módban van. A prefer max performance azt jelenti, hogy mindig a base3D clockon megy a kártya, nincs idle, meg videoplayback stb takarékossági szintek (mint normalon). Viszont boostolni továbbra is csak nagy terhelésen fog.
De most meg majd kipusztul az nv drivered ha a hardveres gyorsítás be van kapcsolva a böngészőben, és idleben downclockol a kártya

-
MPowerPH
félisten
NV 3D Settings -re van bevalt profil?
-
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Igen, én is olvastam és pont így értettem én is ahogy itt van leírva mivel ez alapján kommenteltem én is

-
ForRedGlory
félisten
válasz
pRoject22
üzenetére
Due to many users request, have a new BETA BIOS that increases the maximum Power Target.
NOTE: There are 2 BIOS's, one is for the BIOS when switched to the normal stock position, the other if switched to the OC position
Ezek közül egyik sem az eredeti bios, hanem mindkettő OC bios, csak az egyik a normál, másik az OC mód biosa. Aki vissza akarná tenni az eredetit, az itt nem fogja megtalálni.
Szerk.: beelőztek #17758.
-
MPowerPH
félisten
válasz
proci985
üzenetére
Jo, hat a 290X CF az egy overkill volt, csodalom nem lett csapagyas a villanyora.
Es igen, az 5700XT -nek eleg barati a fogyasztasa, mas kategoria. Neztem is, hogy tan 6900 XT -t veszek, mert eBayen volt fent nem egy £1200 korul. Na de aztan jott a felismeres, hogy azok is ha kitolod a TDP -t, akkor bekerik az Ampereket... Ez van sajnos, nem fogyasztascsokkentes fele megy az irany ebben a szegmensben.Devid_81: Olyan 50-55 fokot megelolegezek neki lazan. Az overvolt e miatt is nepszeru, na meg a TDP limit is kozrejatszik. Overvolt nelkul lazan belefutsz olyan kartyaval, aminel nincs eleg nagy keret, szoval kell is neki.
mod: Es tudod mi a poen? Eddig silent modban volt a kartya BIOS -a, most toltam at Gamingre.

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH
üzenetére
most hogy mar nincs multiGPU nem tudom mennyi ertelme. az 5700XTvel vagyok azon a szinten a 290X CF utan, hogy a vezerles kb disznek van, egyszeruen nem melegszik annyit a folyadek, hogy akar terhelve is kapjon barmennyi plusz feszt a hutes. jo, kb 5x120 + 2x140 feluletrol beszelunk, ami jo kozelitessel egy Mora2 szintje. ja, csak mar terhelve nem 900Wot huz a rendszer konnektorbol.
egyebkent a sved telben annyi elonye volt, hogy mindig meleg volt
. de konkretan az aramszamlan latszott, amikor egyszer ket hetig szabin foleg otthon pihentem talan a pCars2vel ami mindket gput szepen terhelte
.na ott megfogadtam, hogy lehetoleg legkozelebb 300W alatti kartyam lesz csak.
-
MPowerPH
félisten
válasz
proci985
üzenetére
CV1 -hez is extendereket hasznaltam, de most a ReverB -hez is az van, csak ott ugye mar eleg 1db HDMI es 1db USB. Par eve vettem meg Amazonrol, direktbe VR -hoz volt hirdetve.
1080Ti -m alt. allando VGA limittel, felulfeszelve bekapott 350-360W -ot. Azzal meg elvolt 42 fokon.
Pont a 400W+ -os fogyasztasok miatt irom, hogy senki ne akarja mar nekem itt megmagyarazni, hogy ilyen fogyasztas mellett nem lepi at a GPU -ja a 60 fokot ezekkel a leghutesekkel, de inkabb 50 korul tanyazik. Es akkor jon a kepernyofoto, hogy 200W -ot eszik a kartyaja. 
De egyszer raszanom magam a dupla Monsta kiepitesre, es akkor majd a hazat is lecserelem egy kis kompaktra.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH
üzenetére
milyen extendert hasznalsz? CV1en vagy mar valtottal?
400+W egyebkent vizesblokkal se lesz egyszeru. nekem OCval 290X annyit evett (1.35V ami vizen tesztelni a maximum biztonsagos volt, 1135os orajellel a gyari kiutott fogyasztasi limites uber 1000jehez kepest; mondjuk a gyari OC 1050@1.25V is belenyalt a 375W kornyekere), na az ijeszto volt amikor kb 45 fokkal volt melegebb a GPU a vizhez kepest es kezdett atforrosodni a blokk. meg amikor nezi az ember a GPU bemeno es kimeno oldalan a folyadekot szenzorral, aztan 5 fok a kulonbseg.
200W es 400W nagyon nem ugyanaz a liga.
-
Itt érhető el az OC bios EVGA-hoz de ott a normál is annak aki vissza tenné

-
MPowerPH
félisten
válasz
hadogabi1
üzenetére
Witcher alatt nekem sem ment 60 fok fole, de nem is 440W -ot evett. A forumtars, akinek valaszoltam, nala is latszik, hogy 200W-os fogyasztas mellett van 60 fokon a kartya.

Ez a haz vizre van kialakitva, nem is akartam soha leggel hasznalni. Nem lebontani kell ilyenkor a cuccot, meg eladni, hanem ratenni a blokkot a kartyara.A hazra ha feltennem az uveglapot, akkor megfozne magat. Igy van hova kitolja. De idle magasabbak a hofokok, mint vizzel load.
proci985: Pont VR -ra van hasznalva.
Extenderekkel.
-
RoyalPredato
csendes tag
válasz
Powerer
üzenetére
Ez igaz. RV01 házban konkrétan vertikális a kártya, így nem is mindegy hogy hogy van csövezve... De ettől függetlenül még ráfújja a CPU hűtőre a kártya magát (Blower nem volt ilyen
), így plusszban melegít. Bár oskat segít hogy AP181-es légáramlatban van, így jobb a szitu talán... de gondolkozom egy elválasztó lemezen teszt jelleggel. -
Frozen
addikt
Valaki cserélt már hővédő párnát a 30xx kártyán?
A kérdés az lenne ,hogy ha leveszem 1x a ventilátor részt utána újra kell pasztázni? Vagy jó ha visszarakom úgy ahogy levettem?Esetleg a mag es a huto kozt mekkora hely van ? Zsír helyet mondjuk ide is lehetne párnát.
-
Devid_81
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Elszoktal mar a "jotol"

Ezek a kartyak mind mernoki csoda, hogy huthetoek maradnak ekkora fogyasztas mellett leggel.
De meg vizzel is belenyul rendesen abba a tartomanyba amit mar nem kellene eroltetni az nVidianak.
450Wattot anno a 2 GPU-s borzalmak ettek, nem csak egy GPU.
NVidia ugy alkotta meg ezeket, hogy telen amikor rossz az ido akkor a gep elott tartsa a usert, majd nyaron eszed agaban sincs a geppel jatszani hacsak nem akarsz a 38 fokos szobaban kigyulladni VGA-stol
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hadogabi1
üzenetére
ja, a Tower 900 az egyertelmuen es kizarolag epitett vizre van, azon belul is kis tulzassal arra, hogy az ember berakjon ket kort egyenkent egy D5el es egy 480/560as radival. niche market, de anno par eve ez meg valos igeny volt.
anno nezegettem en is, csak VR headset mellett nem art, ha az ember hozzafer a bovitoportokhoz, nekem az a haz ott esett ki.
-
Powerer
tag
válasz
hadogabi1
üzenetére
Ebben van ráció, a különböző kártyák hűtési rendszere különböző irányban küldi ki a meleg levegőt, és ha pont úgy fordítod a kártyát, hogy a meleg levegőt maga alá tolja, akkor bizony szépen meg fogja főzni magát.
Másik kártyával én is 15 fokos különbséget tapasztaltam függőleges és horizontális elhelyezés között terhelés alatt... -
hadogabi1
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nem akarok kötekedni de a házad miatt olyan hangos és meleg a kártyád. Én 2 hete adtam el a házam még most fogják elvinni pont a 3080 miatt. Tower 900 szintén. Épített vízzel hűtöttem a cpu -t de a vga-ra nem találtam blokkot, így a ház eladás mellett döntöttem. 3 db 3080-as volt a házamba 2 db evga 3080 ftw3 ultra. Mindkettő hűthetetlen a függőleges vga kialakítás miatt. Ezt az egyik fórumtárs osztotta meg az evga fórumán miután látta a házamba a vga elhelyezkedést. Utánaolvasva evga fórumán rengetegen panaszkodnak erre hogy ha függőlegesen van a vga nem hűt normálisan. Konkrétan superposition teszt végén már 85 - 88 fokos volt a vga. Mindkettő szóval nem a kártya volt hibás. Aztán volt egy Gainward 3080 phantom gs az normál használat mellett 300w+ os fogyasztásnál 60-65 fokon ment 30-40 %-os ventillátor fordulattal. Valahogy más volt a hűtése mint az evga-nak. Nem volt hangos abszolút. Szóval szerintem vizezd ha azzal a házzal akarod használni mindenképp. Én inkább a ház és a teljes épített víz rendszer eladása mellett döntöttem, és beköltöztem egy jól szellőző kis kuckóba.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Krisz0418
üzenetére
Gondolom ez attol fugg, mennyire van kihajtva a kartya... De a 60 fokot mondjuk ketlem, ha 300W+ -ot zabal. Annyit talan 200-210W -os fogyival eltudok kepzelni.
mod: Es igazam is lett, nalad is annyit eszik, 65% -os TDP kihasznalassal.
Viszont nalam 0.875V -on 1920MHz -n is megvan a 425W -os fogyi... Btw, azert nem mind1, hogy 200W -ot hutesz le, vagy 425W -ot, ebben azert egyet ertunk, ugye?
-
-
ffodi
veterán
-
MPowerPH
félisten
-
ffodi
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
A 3090-re lényegében ugyan az vonatkozik, mint a 3080-ra. Ha nem a legszarabb GPU-t nyerted meg, akkor 1950-2000 MHz menni fog 1 V-os VGPU alatt, szóval kb. ekörül érdemes kezdeni. Amikor már látod kb. mit megy stabilan, akkor érdemes ránézni a power limitre, mert elég könnyen ki lehet akasztani a 400-450 W-ot is. Végső soron, ha majd rajt lesz a blokk, akkor mehet rá a KPE BIOS, aminek 1000 W a TDP limitje.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Találtgyerek
veterán
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Nem értem,hogy miért nem lehet kapni Hybrid kitet. Ezeket nem hiszem,hogy a bányászok vásárolnák fel.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Hát ja, nem kapni csak kitet, én is azt szerettem volna eredetileg, de mivel nem volt, megvettem jó drágán a hybridet. Nekem megérte az előző kommentben írt tapasztalataim miatt.
-
ForRedGlory
félisten
Továbbra sem értem a problémád. Egy NVIDIA topicban futtatod az AMD kártyádat és olyan tesztet kérsz, amiből egyébként az interneten kismillió van. Szerintem örülj neki, hogy volt legalább egy balek (én), aki ráugrott a flamedre. A stílusom meg olyan, ami "ki van érdemelve". Ha nem érted, akkor emésztgesd az utolsó két kommentem a témában. Részemről lezártam.
Fyi: hidd el, semmi nem böki a csőröm, az AMD meg pláne nem. Keresgélhetsz negatív AMD kommente tőlem akármelyik topicban, egy darabot sem fogsz találni.
-
MPowerPH
félisten
Alulfeszeles itt ugyan ugy mukodik AB -ben, ahogy az elozo generacioknal? A kis gorbet allitgatom az orajel es a Volt egyenesen?
-
MPowerPH
félisten
válasz
abridabri
üzenetére
Igen. De vizzel nincs semmi gond. En annyit csinalok, hogy megfurom a VRM feloli oldaluveget, kivagom, es rakok oda egy 14 cm -es ventit, ami telibe tolja a memoriakat es a VRM -et.
Viszont latom, hogy van a kartyahoz tobb blokk is, EK -nak is mar van Acetal tetos(azt nem akarok), de van jofele Bitspower FC blokk, , backplate -el. Vagy van az Alphacool -nak, pontosabban hamarosan lesz. Lehet most kiprobalom ezeket, hagyom az EK -t.A VGA az szepen atszellozik alulrol, nekem kozvetlen szivja a hideg levegot az also venti befele, mert raktam neki plate -et.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Gondolkozom,hogyha megmarad az FTW, akkor később vennék rá egy Hybrid kit-et.
Egyenlőre nem találok sehol, csak az evga.com-on. Az eu oldalukon nincs sajnos.
-
BeZol
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
De, utána kértem, csak ezek szerint elkerülte a figyelmed most meg osztod az észt
Látom böki a csőröd a dolog, de engem érdekel mit hoz ugyanilyen körülmények között egy 3080-as, erre kértem a kedves fórumtársaságot h egy szögegyszerű dolgot teszteljen le és látom az egész topic képtelen rá, legalább te vetted a fáradságot és igen, megcsináltad, de az extra kérésnek a mai napig nem tettél eleget! Persze nem kötelező.
Azért gratulálok a stílusodhoz
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Szia!
Nem kelt el, de el sem adom, csak érdekelt, hogy lesz-e olyan lúzer, aki hajlandó lenne érte annyit fizetni, amennyit kiírtam. (Nem volt, szóval megjött az emberek agya, bár ha még hónapokig nem lesz készlet, akkor ki tudja kinél mi az ingerküszöb.)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A hűtése nagyon jó, játék közben 50-55 fok, de nyilván játék függő. Van, aminél az 50-et sem éri el. Szép csendes, halk és hűs. Tökéletes tripla.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Szia!
Látom elkelt a Hybrid-ed. Mi a véleményed a hűtésről? Pumpának volt esetleg furcsa,visító hangja,mint a 20-as szériánál? -
Krisz0418
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Ez csúnya volt

-
MPowerPH
félisten
Beraktam ezt a 3090 -et. B@sszus, nem volt eleg lekotni a csoveket, es osszekapcsolni, egeszen le kellett eresszem a vizet a rendszerbol, mert annyira hosszu a kartya a hutese miatt, hogy ralog pass through portra. Nem veletlen alltam ra a custom vizre...

mod: nem tudom, a vizhuto blokk azert gondolom nem er tovabb, mint a PCB, ugye? Mert a backplate az ugyan olyan hosszu, mint a huto, ebbol gondolom, hogy az FC blokkhoz kell kulon rovidebb backplate.
Krisz0418: En kerestem, de 3090 -bol.
nutella1: Vilagos, de jelenleg az Inno3D dragabb mint az FE. Es FE -bol is telitett a piac.
-
ForRedGlory
félisten
-
Krisz0418
őstag
460k-ért van fent strix 3080 itt aprón. Múltkor láttam valaki keresett strixet
-
BeZol
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Mivel nem válaszoltál végül milyen beállítással csináltad, csináltam én is egyet más beállítással:
Amit linkeltél 1440p ultra RTX 3080:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1080p extreme RTX 3080:

Nálam 4.7GHz-re húzott 8700K van 3866MHz CL17 memóriával, ez esélyesen hatással van a min-max értékekre, emiatt pedig az átlagot is lejjebb húzhatja.
AMD procival SAM is lehetne, az +5-10% extra. Tudom, nvidiának is lesz feb. végén. -
nutella1
őstag
-
MPowerPH
félisten
válasz
nutella1
üzenetére
Nem igazan, mert az EVGA kartyai pl. azonos orajelen, magasabb fogyasztas mellett gyengebbek, mint az Asus vagy MSI modellek. De eleg csak ranezni a Zotac -ra, az meg gyengebb clock/performance ratioval rendelkezik. TPU -n van jo osszegzes az OC resznel, es az arulkodo.
Inno -val sajnos nem keszult teszt.Nekem a vegen ezert nem lett EVGA, pedig az is vsn most fent dogivel.
-
Szabi020
tag
-
MPowerPH
félisten
válasz
nutella1
üzenetére
Szerintem a legnagyobb problema a 3090 eseteben, hogy csak 2 tapcsatis. 3080 -as modelljuk gyengebben teljesitett, mint az NV FE valtozat, es ott a tapcsatikkal sem volt akkora varialas. 3090 -et ahogy nezem, a fogyasztas, es maga a GPU koruli hardware felepites eleg szepen megfogja, azonos orajelen is vannak akar nagy kulonbsegek is a gyartok kartyai kozott. Lasd az EVGA...
En szemely szerint akkor mar FE -t vennek.
Az van fent tengernyi, joval olcsobban, mint a custom megoldasok. Scalpereken ragadt gondolom akkor, amikor beesett egy nagyobb keszlet a jobb custom -okbol, es mindenki azokat vitte inkabb. -
Szabi020
tag
Szép napot!
Használ valaki esetleg Inno3D GeForce RTX 3090 iChill X3 - at?
Meg szabad ezt venni? Soha nem volt ettől a gyártótól kártyám.
Azt tudom, hogy csak 2x8 pines.Esetleg ha valakinek van megnéznék 1-2 tesztet. Köszönöm szépen előre is.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7810 TOWER,E5-2670 v3 (12/24) 16GB DDR4,256GB SSD,QUADRO M4000 8GB VGA,WIN11
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD! 1 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 8 64GB Space Gray Használt, jó állapotban 94% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), így plusszban melegít. Bár oskat segít hogy AP181-es légáramlatban van, így jobb a szitu talán... de gondolkozom egy elválasztó lemezen teszt jelleggel.