Hirdetés
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
mucsácsó
üzenetére
Én is a gigát javallom méreténél fogva. Plusz, ránézésre abban van a legtöbb hőcső; számszerint 4 a másik kettőjével ellentétben. Ahogy épp téma volt, hogy irdatlan tud melegedni. Korszerű játéknál, olyan 70 fokról indul a hőmérséklet, amiért nem mindegy a hűtése. Egyébként nüansznyi teljesítmény különbségek vannak. 28 centinek be kell férni a házba, ami a kártya mérete.
-
kezso21
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, még egy ideig várakozó állásponton vagyok, nem igazából vágyom most több hetes gariztatásra.
-
GAbre
veterán
Már csak másfél hétig váltható be kupon,addig van még ingyen Wolfenstein.
Ha valakit érdekel még. -
mucsácsó
tag
Sziasztok!
Először is bocsi a kisregényért.
Az éppen épülő konfigom (Ryzen 5 3600) mellé szemezek egy jóideje a 2060 Superrel.
Elég sok teszte meg utánajárás után arra jutottam, hogy a ~150k-s kategóriából talán ezeket lenne érdemes választani:- GAINWARD 1099-BLISS GeForce RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Phoenix GS PCIE - 155k
- MSI GeForce RTX 2060 8GB GDDR6 Super Ventus OC PCIE - 147k
- GIGABYTE GV-N206SGAMINGOC WHITE-8GD GeForce RTX 2060 8GB GDDR6 SUPER GAMING OC 3X WHITE - 154kAz utolsó nem tudom mennyire lehet jó, kicsit fosok a Giga hűtésektől, sok jót szinte sehol se olvastam róluk...bár ez a 3 ventis modell talán annyira nem redva, vagy..?
Így ezen 3 kártya közül talán a Gainward lenne a befutó, right?
...vaaagy PALIT NE6206ST19P2-1061J GeForce RTX 2060 Super 8GB GDDR6 JetStream PCIE - bár ez már 162k...
Elgondolkoztam eléggé az Radeon 5700 (XT)-n is, de azoknak tényleg elég retek a hűtésük, ahogy olvastam...
Gondolom sok tapasztalat még nincs itt a Super kártyákkal, viszont az "alap" kiadásokhoz próbáltam hasonlítani a felállást...
tudnátok esetleg tippet adni? csak nem szeretnék kifogni egy hibás radiátort...

köszönöm előre is a segítséget!

-
Create.
addikt
Na úgy néz ki mégis csatlakozni fogok egy gainward rtx2060 super phantom-mal 1hét múlva. Remélem jó döntés volt 135k-ért, nekem szimpatikusnak tűnik a kártya.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
kezso21
üzenetére
Érdemes volt a teszt - gondolom, mert képes normálisan is működni. De az üzemszerű működés lesz a lényeg végül is. Azaz mit fogsz csinálni 9 hónap múlva? Három hónap át nem használod a VGA-t? Én pont nem ismerem annyira a 2060-ak lelki világát, mert nekem sincs túl régóta, de nem normális szerintem az a működés. Nem tölti be a rendeltetését, mert 15 perc játék nem az. Stresszeld még, hogy egyértelmű legyen ha túlmelegedik!
-
kezso21
csendes tag
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
kezso21
üzenetére
Más méréshez képest nincs hatalmas eltérés (persze van jobb is). A programról köztudott, hogy nem befolyásolja a processzor teljesítménye, csak ha kimondotottan gyenge vagy régi az. Viszont itt is a felső határérték látszik a hőmérsékleten. A gpu utilization-t nem tudom, hogy az egyszeri maximális érték vagy az átlagra írja? A program folyamatosan mutatja, úgy tudom. Ha a teszt végén visszaesik a százalék, akkor throttlingol.
-
Źşë'
addikt
válasz
kezso21
üzenetére
próbáld meg hogy leveszed a ház oldalát teszt alatt, láthatod hogy meddig melegszik, és ha nem melegszik hasonlóan kizárásos alapon CPU lehet hasonló eredménynél a valóbani gyenge láncszem
// a vganak nem nagyon lehet pasztázásos gondja szvsz, de ha levett oldallap mellett is 80 fokos akkor simán megér egy gariztatást, pláne ha benne vagy 14 napban
-
kezso21
csendes tag
válasz
Lord Myn
üzenetére
Köszi mindenkinek!
Tervben van a csere, de várok a megfelelő ajánlatra...
Csak egy kérdés, ha a CPU nem tudja kihajtani a kártyát és 80fok feletti hőmérsékletek vannak,
akkor hány fokot produkálna a kártya, ha teljesen kihajtaná?
A hűtéssel mivel garanciás nekiálljak pasztázni, vagy menjen vissza a boltba?@Lord Myn
-
Create.
addikt
válasz
Lord Myn
üzenetére
Nem kicsit bottleneck, egyébként a grapichs score-ja szerintem rendben van. [1070+8400]
-
Lord Myn
őstag
válasz
kezso21
üzenetére
Az i5-4460 édeskevés az 2060 kihajtásához (pl. a bottleneck calculator 58%-ot ír rá
általában, ha 0-5% között van, az a jó).Futass egy Superposition 1080p extreme bench-et, ha meg akarod nézni, hogy ok-e a kártya, az majdnem CPU független)
74-80 fok is még ok lehet a kártyával, szerintem simán CPU limit lesz ez, szóval cserélj félkonfigot vagy downgrade-el VGA-t, mert ezt a szintet egy 1660-nal is hozni fogod ebben a gépben.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
kezso21
üzenetére
Én is arra jutottam, hogy hőmérséklet szabályzás szólhat közbe; miután megnéztem a Gpu-z - ben. "Aktuális hőmérsékleti korát: 83 Celsius. Maximum kitolható érték 88. Valószínű a hűtésed nem illeszkedik rendesen. Mindennel együtt, a sajátom is elmelegedik szintetikus terhelésnél 71 fokra.
-
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
Van valami szériahibája a Gigabyte 2060 WINDFORCE OC 6G kártyának? (Passzolom melyik revizio.)
Gyanúsan olcsón látom hardveraprón is és időnként egy-két normál boltban is. -
X2N
őstag
Csatlakozok én is egy 2060 Super-el. Gainward Phantom GS lett végül.
Elég jó a kártya, egy Gigabyte G1 980Ti-t váltott. -
Create.
addikt
-
Create.
addikt
Tudom, hogy nem nagy előrelépés, én igazából a garancia miatt cserélném, csak a 6gb-ot nem tudom, hogy elég-e fhd-ra. Amikkel játszani fogok kb az elkövetkezendő fél évben a darksiders 2, 3 és ha kijön akkor a darksiders genesis ezeknek nincs nagy gépigénye. Én rengeteg régebbi játékból kimaradtam, szépen pótolgatom. Az rt-t inkább csak megnézném, hogy látványban mennyi pluszt ad. Eddig kb a control ami érdekelne és rt-s. De a dilemma igazából nem az rt és nem is a vga teljesítménye, hanem a 6gb vs 8gb vram. Ha a 6gb fhd-ra elég, akkor nekem az is megfelelő teljesítményű lenne. Nyílván a pénz is hamarabb meglenne rá.
-
Create.
addikt
Új játékokban elég a fhd felbontás, csak a régieket skálázom fel. Én is egyébként az msi gaming z felé hajlanék, a 1070-en brutál jó a hűtés, de ugye ez nem garancia a kövi kártyán is jó. Akkor azt mondod a sima 2060 az felejtős? Az rtx annyira nem fontos egyébként, csak akkor már megnézném, ha van benne.
-
válasz
Create.
üzenetére
Gyere vissza akkor, amikor aktuális lesz. 1-2 hónap alatt bármi lehet. 2060 RTX-re biztos kuka, pláne 1440-ben. 2070 minimum, de inkább 2080. Én ezt az RT-t nem erőltetném. Akkor egy 2060 super elég lehet, illetve a 2070. Általában elmondható, hogy a strix-ek, haming x (z)-k jók. Van pár ajánlott Gainward is, meg talán palit is, de azokat nem tudom pontosan. Gigát bármennyire szerettem az előző 2 kártyámat, nem ajánlanám. Meleg/zajos/hibás trióból 1-2 mindig befigyelt. Most MSI Gaming Z van, eddig ég és föld.
-
Create.
addikt
Sziasztok,
Nem tudom, hogy a 2060 super is ide tartozik-e én nem találtam a topikját. Melyik kártyák az ajánlottak ezekből? Talán a kövi hónapban vennék vagy azután. Msi gtx 1070 gaming x-et váltana (belépett az utolsó év gariba), amivel teljesen meg vagyok elégedve minden téren. Fhd 144hz gsync compatible monitorom van, de mostanában már csak singleplayerrel játszok és ha van rá mód, akkor felskálázom 1440p-re (pl gtav) vagy 4k-ra (pl darksiders 1-2 felújított), ha 60fps-t tudja. A 6gb vram az kevés? Illetve az rtx felejtős, ha csak a sima rtx2060-at venném? (Ha elég a sima ebből is tudnátok ajánlani?) nagyon nagyon max 160ezret költenék rá (alzán volt rtx 2070 rog strix 2 játékkal, csak sajnos pont nincs pénz rá). Konfigom az adatlapomon, a gép többi része így maradna.
Előre is köszi
-
Źşë'
addikt
na gratula a vételhez, ha most vettem volna akkor nekem is 2070lenne, 2060al amúgy maximálisan meg vagyok elégedve, szeretem ezt a kártyát, gta5ben feltoltam a játékon belüli DSR-t 2x-re (nem tudom mi a neve amúgy ott perpill), meg kikapcsoltam az élsimítást, parádésan szebb lett a game, az új tomb raider is iszonyat ütős (persze az RTX-et nem kapcsoltam be, de akkor tuti szépen beesne, egyenlőre jó ez így ahogy van), meg vajsimán megy, Warframe szintén, full maxon szinte mindelhol tartja a 144fpst
-
mind_against
tag
válasz
gyantaszuz
üzenetére
Vágom a borsót

-
gyantaszuz
aktív tag
válasz
mind_against
üzenetére
Az elektronikus zenei formaciora gondoltam. Szeressük.
-
mind_against
tag
válasz
gyantaszuz
üzenetére
Ööö, a tiéd sem rossz

Köszi, szétnézek.
-
gyantaszuz
aktív tag
válasz
mind_against
üzenetére
Jó a neved.

Ha fan stop érdekel, asszem az alábbi gyártók érintettek: MSI, Gigabyte, Asus
Ha nincs felső határ, akkor a simából Rog Strix és Gaming Z.
Gondolom a superből is, de majd kijavít valaki.Elég sok ember megosztotta itt a tapasztalatait, érdemes rákeresni.
-
mind_against
tag
Szevasztok!
2060 és 2060 Super-ből mik az ajánlottak? Fan stop, csendes és tisztességes hűtés, ami fontos, árban felső határ nincs.
-
válasz
nyul105
üzenetére
Hát... 1-2 FPS-sel jobb a 2070 játékban. Nagyjából egál a két kártya. Az olcsóbbat kell venni szerintem.
De amire válaszoltál ott a lényeg, hogy azonos típuson belül nem ér többet annyival a strix, mint pl az MSI gaming. Játékban max. 1 FPS-sel hoz többet, aztán kb. 10k a különbség árban.De most nézem, ez a 2070 akció az Alzánál elég ütős. Így egyértelmű.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
kingpython
üzenetére
Nem volt olyan. Alig pár hónapja jelentek meg az országba. Nem kell egy oldalt sem visszalapozni addig, de nem volt bejelentkező.
-
kingpython
aktív tag
Van itt valakinek:
ASUS ROG-STRIX-RTX2060S-O8G-GAMING kártyája? -
válasz
kingpython
üzenetére
Egyértelműen nem ér a strix 170-et egy gaming x mellett... De ha az kell, akkor nincs mese. De nem az a pár MHz fog dönteni, amivel többet tud a strix. Nekem sima 2060 gaming Z van, de full néma, és 64 fok fölé ritkán téved.
-
Hauptmann
veterán
válasz
kingpython
üzenetére
Én meg a Gigabyte-ot, tökéletesen működik nálam. De egyikkel sem tudsz mellélőni.
-
csabsz13
aktív tag
válasz
modflow
üzenetére
nem értem a felháborodásodat. vannak jogaid neked és nekik is, ezeket előre ismerheted. te is azok mentén jártál el (visszavitted az árut, ők visszavették) és ők is (utaltak a megadott határidőn belül). ha a feltételek nem tetszenek (14 nap visszautalásra), akkor ne vásárolj legközelebb náluk.
-
csabsz13
aktív tag
válasz
kingpython
üzenetére
ha csak önmagában azt nézzük, hogy száll éppen el az EUR árfolyama, szerintem árcsökkenésre nem lehet számítani a következő időszakban (év végéig biztosan nem, de még lehet hogy a következő félévre sem).
-
modflow
veterán
válasz
kingpython
üzenetére
Az elsőt (MSI) ajánlom, most vettem ilyet én is. 1965-ön megy, ez a max-a.
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Ezt a három kártyát néztem ki magamnak, de egyelőre még elég magas az áruk szerintem, szerintetek a közeljövőben van rá esély, hogy lejjebb menjen az áruk vagy mostanában nem fog, az árakat az oaziscomputer.hu oldalon néztem?
MSI GeForce RTX 2060 8GB GDDR6 Super Gaming X 157 000 Ft
ASUS ROG-STRIX-RTX2060S-O8G-GAMING GeForce RTX 2060 8GB GDDR6 Super Gaming 170 900 Ft
GIGABYTE GV-N206SAORUS-8GC GeForce RTX 2060 8GB GDDR6 SUPER AORUS 160 400 Ft -
modflow
veterán
Az ipon.hu-tól vettem a Gigabyte RTX 2060-amat, amitva zajos hűtő miatt visszaküldtem.
Ekkor kértem, hogy cseréljék át 2060 super-re, fizetem a különbözetet.
Nem cserélték, így elálltam a vásárlástól.
Megkaptam a számlát, 14 napos határidővel.
Ma telik le a 14 nap, és még nem utalták vissza a pénzemet.Ilyen szemét bandát! Remélem megvárják a 23:59-et is és otthonról utalnak majd.
Mindezt csak miheztartás miatt osztottam meg veletek.
Ill. így vegyetek 2060-at, hogy az én visszaküldöttem is ott van, hibásan. -
GAbre
veterán
Ha valakinek kellene ingyen Youngblood game,és nem váltott be még kupont rá.Dobjon 1 pm-et.
-
Floyd80
addikt
AIO update:
A H55 nem vált be igazán, csendes, csak a gyári értékekhez képest nem sok a javulás, pár fok kb. Ami fura mert, több külföldi fórumon 50-55 fok körüli max-ról írogattak nagyobb kártyákkal, ezért is vettem meg, de sztem ezek jórészt kamuk vagy nem intenzív terhelések. Eleve tűz forró lesz a radiátor terhelésen, ezt a 120-as venti nem tudja már elvezetni, ha push, ha pull, ezért volt nálam ilyen 65-69 fok. Ha előre tudtam volna tenni, akkor lehet, hogy front intake-kel nyerek pár fokot, a prociból kiindulva akár 10-et is, de mivel a GPU nem G12 kompatibilis és túl balra van a nyák-om, nem ér el odáig a cső, hátul meg a radi kb. fürdik a melegben, úgyhogy....alzába akciós volt, azt vettem még egy X62-őt.
Az engedmény ára aztán el is ment, mert mehettem vissza USB hubot venni, mert a Kraken-nek kell a belső USB kábel is és csak egy volt szabad már. Amúgy ez Alza egész tetszik, éjjel berendelek valamit és reggel már mehetek érte, akár hétvégén is.Ez most előlre szerelve ( pumpa és fan silenten (550 RPM) ), 50 fokig ment fel pár játék meg Unigine teszt után, kb. 1950-2000 Mhz között boostolt. Úgyhogy kell a nagy radi a VGA-nak, legalábbis ebben a házban.
Most a proci temp előnye kicsit ugrott, mert fenn van pullon a radi, így az a korábbi 50-55 fok most inkább már 60 körüli. A CAM mért 67-et is, de az csak a szokásos Ryzen tüske.
-
Glaz-dozfhut
őstag
A hangját nem nagyon tudtam eddig megítélni. Láttam, hogy alapon is melegb, meg ismertem a benchmark programot, hogy izzasztja a kártyát, úgyhogy egyől feltekertem a teszt erejéig a három meglévő ventilátoromat. Előlapi szabályzósak. 2 x 91 CFM a tetején ki és egy viper R elöl be; 110 CFM. Ennek annyi a jelentősége, hogy csináltam egy videót a fényekről és azok hangjai hallhatóak benne. Gépindításkor sajnos fel kell tekernem az egyik ventit, mert nagyobb az indítófeszültsége, mint amit a controller ad minimálon. A videón sajnos egyszínűre lett állítva, de eredetileg igen tetszett, hogy a venti külső kerületén világlik. Nem tudtam, hogy ilyen, mert csak utólag néztem a weboldalát részletesebben (a méreteit igen). Igazából a gyártói oldalon végigzongorázhatóak az RGB opciók ismerkedés gyanánt.
A videó.
Micron memóriával szerelt.
A logóval kapcsolatban; volt egy illető valamelyik fórumban és az azt mondja, hogy olyan, mint a "kanos sas". Mindig ez jut eszembe róla. Kicsit olyan. -
tipuka
addikt
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Mennyire zajos amúgy? Milyen ramos? Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataid.
-
Glaz-dozfhut
őstag
Három hét után megérkezett nekem is az Aorus Super. A 218 Wattos fogyasztáson meglepődtem, mert nem olvastam eddig ezt a topikot. Csináltam egy terhelést, de melegnek tartom (de látom átlagos). Ezelőtt többé-kevésbé az elődjének mondható Xtreme gaming 1060 volt és azt hűvösebbnek szoktam meg.
-
koko52
nagyúr
Berakom ide ha valakit érdekel, mert privátban kérdezték:
Gainward RTX 2060 GS ventillátor fordulatszám:
Idle 39C 950rpm (29% rpm)
100% power 62C 1700 rpm (50% rpm) -
Valaki tud bármi bizonyíték nélkül pontszámokat adni bármilyen tesztről?
Time spy (demo), Fire strike (demo), furmark, bármi, amivel tudnám hasonlítani az eredményeimet?
-
válasz
modflow
üzenetére
1. Azért kérdeztem, mert egy gagyi táp nem, de egy jobb fajta, mint a tiéd, simán elviszi, nincs mitől félni. Gondolom a procid se egy zabagép. Így a max. TDP-d CPU+VGA meg kell álljon 250W-nál, és a teljes configé se lehet több 300-nál. Hangsúlyozom, ez a max. TDP. Nem láttam még olyat, hogy játék alatt maxolódtak volna ezek, pedig van műszerem normális, állandóan monitoroz. Szóval a táp miatt nyugodt lehetsz.
2. Én személy szerint nem beszélnélek le róla.
-
modflow
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yettel topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Gumi és felni topik
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Sapphire Pulse RX 9070XT új, felbontott // Számla // Garabcia //
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-11G I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad G3 LTE i5-1245U 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

a kollégának!

általában, ha 0-5% között van, az a jó).
Használd egészséggel
Sajnos attól még nem biztos, hogy a Superen is világít.