Hirdetés
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyulnyulu
senior tag
-
-
arpii
tag
Az, hogy nincs magyar support, kit érdekel, ha stabil kiskerből be lehet szerezni (akik 3 év múltán is ott lesznek). Én simán bevállalnám a ventus helyett. Hogy kicsit hangosabb lenne? Istenemre, legyen, de inkább az, mint hogy leolvad róla a VRAM. Engem annak idején terrorizáltak a fórumon az Fsp raider 2 táppal is, hogy úgy ordít, hogy megőrülsz mellette. Na arról annyit, hogy volt, hogy ráindítottam a gépre, mivel az asztal alatt van és a led-et nem láttam és olyan csendben volt, hogy nem is gondoltam, hogy megy. Ezzel csak arra akarok célozni, hogy kinek mi a hangos, nem tudhatod.
-
arpii
tag
válasz
rolcsy94
üzenetére
5k-val többért ott van a Giga Gaming OC.
Nem lesz 5 millió fps-el több, de kapsz hűtést a VRAM-ra és a Mosfet-ekre is. Fém backplate-et és fan stop-ot idle-ben, vagy régebbi játékokban lock-olt framerate mellett (amik nem kérik annyira az erőt). Magasabb a gyári órajel is. Ilyen 300 ezer pluszos keretnél gondolkodás nélkül menne bele a giga gaming OC. Az egyik legjobb 2060 a Strix, MSI Gaming és Aorus után. Ha annyira spórolni akarsz, akkor 120ért ugyanezt megveszed itt az aprón dealer-től. Semmivel sem rosszabb, mint egy neve nincs kiskertől rendelni a neten.Végezetül, kis Youtube

[link] -
rolcsy94
tag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Okés köszönöm mindenkinek a segítséget

-
rolcsy94
tag
-
Hauptmann
veterán
válasz
rolcsy94
üzenetére
Szerintem nem, hacsaknem nagyon jó áron tudsz behúzni egyet.
Sokan verik magukat itt a PH-n, hogy halkabb a ventilátor 2 dB-vel, meg 3 fokkal hűvösebb a kártya, de ez inkább csak faszméregetés. Az meg, hogy a drágább kártya GPU-ja 100 MHz-el magasabb frekvencián megy, szintén nem releváns.
-
rolcsy94
tag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
De nem úgy gondoltam. Hanem pl egy Msi Gaming Z Vagy egy ASUS ROX STRIX (135-140K) ezek megérnék azt a 15-20k felárat vagy nem?
-
rolcsy94
tag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
És a drágább fajták megérik a felárat? Húzni nem fogom az biztos.
-
rolcsy94
tag
Üdv.
2060-as VGA vásárlás előtt állok. 3 kiszemelt lenne.
Gainward Phoenix GS - 119k
Gainward Phoenix - 116k
MSI Ventus - 119kMelyik lenne a legjobb választás?
-
maajsz
senior tag
válasz
csabsz13
üzenetére
Én is 1440p-n vagyok a 2060-al, részemről elég (én sem vagyok fps játék guru, a BFV Firestormot próbáltam ki kicsit, ott azért a 80-100-at tudta hozni, i7 8700-el). A 2070 részemről nem érte meg azt az 50k-s felárat, azért a pár % teljesítmény különbségért, a 2060 meg a ~130-as ársávban még elég jó ár értéket szállít, főleg az előző generációhoz képest.
Amin esetleg lehet aggódni, hogy kiszalad a vram-ból, de ahogy eddig tapasztaltam elég jól menedzselik a játékok, ha meg pl 2 év múlva 1440-en már nagyon bajos, lehet lépni felfelé ~2080 körüli szintre ami már valós előrelépés (vagy köv. gen vagy amd stb ami majd jó ár/értéket mutat ép akkor). -
csabsz13
aktív tag
sziasztok!
nemrég raktam össze egy ryzen 5 2600x alapú gépet (MSI Tomahawk B450 alaplap, 16 GB ram 3200 MHz-en), amiben még az előző konfig videókártyája van. újat keresnék a helyére. a cél az, hogy kb. a következő 3 évben megjelenő játékokat 1440p-n full beállítások mellett tudjam játszani, max 30-60 FPS között (nem vagyok egy kompetitív játékos
).ehhez elég az RTX 2060 vagy kell inkább a 2070 hozzá? vagy esetleg egy 1660ti is megtenné?
előre is köszönöm a tanácsokat, véleményeket!
üdv
csaba -
Årpi
őstag
Nekem OC nélküli Palit GamingPro van és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve. Teljesítmény is teljesen rendben van, illetve a hőmérséklet is kellemes (64-65 fok nálam terhelés alatt).
-
Sekon
csendes tag
Hali valakinek esetleg van tapasztalata, hogy a 2060 hogy szuperál a Palitnak a szériájában ?
-
Lord Myn
őstag
válasz
13 sanyika
üzenetére
Sajnos, single-ben (csak azt játszom) is van 10-20% bottleneck (persze játék függő) a 4790-emen, főleg DX11 alatt. Pl. a Hitman 2 DX12 módja nagyot lökött a folyamatosságon, sokkal jobbak a min. FPS-ek, Ultra beállítás alatt.
-
nyulnyulu
senior tag
válasz
13 sanyika
üzenetére
asus strix gtx 1080ti
-
nyulnyulu
senior tag
Elköszönök az uraktol,eladtam a 2060 am!Mindenkinek minden jó!
-
Floyd80
addikt
válasz
13 sanyika
üzenetére
Igen, így teljes a kép, én single-re értettem.
-
M.T.
senior tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Addig míg a nyákra érkező levegő hidegebb mint a nyák nincs gond

Amúgy sziasztok 1 hete vettem 1 EVGA XC Black kártyát és csatlakoztam.
Ha szerencsém van és kicserélik az elhalálozott Vega 64 em akkor jöhet a dilemma melyik oldalt válasszam.
A kártya 2.75 slotos rövid kivitel bar a hazámban elfér, csendes tuningolva 2025Mhz környékén szaladgál folyamatosan kb párszor láttam 1950 en, a memória 7900Mhz en. -
Źşë'
addikt
válasz
KAMELOT
üzenetére
az azért erős túlzás h ugyan azt a nyákot (max tervet), így az áramköröket a saját igényeik szerint áttervezik a különböző gyártók mérnökei, ami ugyan az az a gpu chip - pont ezért nem látsz két ugyan olyan verziót 2 különböző gyártótól - továbbá mindegyik a saját hűtés megoldását rakja rá - ugye gigának van a windforce-os hűtése - ezt még le is védik mint név maguknak, mert az ő fejlesztésük
-
mcs
veterán
[Ruszki boncolós videó a Ventusról]
Ő sem vaskos bordájú, és a szokásos filléres Power Logic ventik. Meg ne haljon itt nekem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Hauptmann
veterán
i7 3770K tulaj van itt esetleg? 4,2-4,3 GHz-en járatom, egy RTX 2060 mellett mennyire lenne bottleneck?
-
Televan74
nagyúr
Kicserélem a Gigabyte kártyát egy MSI Gaming Z -re.Drivert újra kell telepítenem vagy mindegy mert a GPU ugyanaz maradt.
Giga is jó volt,csak hajt a kíváncsiság. Mondjuk az én kártyámnak 69c foknál már lehetett hallani a hűtés,de csak egy két alkalommal jutott el odáig.Jellemzően 63-66 foknál megállt.
-
Lord Myn
őstag
válasz
mert_csokis
üzenetére
Nekem az 1070 csinálta azt, hogy ha min. 3 kijelző volt kötve a kártyára, akkor nem vette vissza az órajelet, de a 2060 szépen visszaveszi akkor is, bármelyik driverrel is hazsnáltam. Szerintem próbálj meg egy DDU-s leírtást és utána 0-ról rakd fel az nV driverét (ha nem létszükséglet, akkor GF Exp nélkül).
-
13 sanyika
tag
Nem volt semmi probléma a beüzemeléssel.
Örülök,hogy ez mellett döntöttem,full hd-ra nagyon erős.Kicsit meglepődtem,hogy milyen kicsi kártya.(Persze a 2070 armor után.) -
mcs
veterán
válasz
mert_csokis
üzenetére
Lehet, hogy azé is occsó a Manli, mert kispórólták belőle az energiatakarékosságot.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A feladatkezelőben nézd meg, hogy nem futnak-e a háttérben olyan appok, mint például Windows Áruház, Gépház, és Képnézegető, mert ezek hajlamosak felnyomni az órajelet. -
mcs
veterán
válasz
mert_csokis
üzenetére
Abban a pillanatban is 1365, amikor gépindításkor betölt a Win?
-
mcs
veterán
válasz
mert_csokis
üzenetére
Most az előbb, miután kiléptem a Chromeból, visszaszabályozta magát 300ra.
Szerintem egy processz kavarhat be, és ezt a feladatkezelőben kell kideríteni, amikor éppen befagy 1365re. -
mert_csokis
senior tag
Na végre!
Mármint nem örülök neki, hogy nálad is ez a helyzet, de megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül.
Egy ideje nekem sem veszi vissza az órajeleket a kártya.
Néhány topikot megszórtam már a kérdéssel, de nem vagyok előrébb én sem.
Kizárásos alapon a driver-re gyanakszom. Mostanában annyi probléma volt az Nvidia meghajtókkal, hogy akár az is elképzelhető, hogy az kavart be.
Bár folyamatosan ugyanazokat a beállításokat használom driver szinten. Az alaplapi bios-t sem babráltam, a Win 10 frissítéseire sem gyanakszom. Több malware keresőt is lefuttattam már, tiszta a gép.
A kártya bios-ához sem lett nyúlva, mert elvileg az vezérli ezeket a dolgokat.
Nincs ötletem, de idegesít a dolog. Nem a 40 wattos fogyasztás miatt, mert az lószar.
Inkább az zavar, hogy ha eddig tudta, akkor most miért nem. Mi változott? -
tipuka
addikt
válasz
13 sanyika
üzenetére
ez is az

-
13 sanyika
tag
Bocsánat az előző hibás képért.
Ez egy gaming Z msi.
Talán kicsit nyugtató,hogy samsung ramos. -
13 sanyika
tag
Megjött a kicsike.
-
13 sanyika
tag
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-04/617437_kepernyofelvetel_1.thumb.jpg
-
Televan74
nagyúr
válasz
sakal83
üzenetére
FullHD -ra tökéletes, én is azon használom.Én Vega56 -ról váltottam,mert nem adtak új terméket garanciába,nekem már az nyereség hogy nem kell alul feszelnem és ventilátor profilt állítanom.Ezt csak beraktam és használom.
Itt van egy összehasonlítás a RTX2060 és a 1080 között. [link]
Találtam egy tesztet róla. [link]
-
Televan74
nagyúr
-
sakal83
addikt
Sziasztok
90kt meger egy uj rtx 2060?
1070et valtana
-
MARHUN
csendes tag
Na, sikerült godly áron megszerezni egy 2060-at (gari is van rá). Igaz, hogy csak egy [Asus Turbo], viszont amennyiért vettem ez nem is érdekelt.
A hangja nem vészes, a hőfokok most rendben vannak, bár nyáron kíváncsi leszek rá. Egy pici OC-t adtam neki, de nagyobb nem lesz, mert bemelegszik. Superpositionben 4600 valamennyi pontot hozott (fáradt vagyok elfelejtettem képet csinálni).
-
Lord Myn
őstag
válasz
Archttila
üzenetére
Én az egész P4 korszak alatt AMD-s voltam: AthlonXP, Athlon64, Athlon64 X2, de azután jött a Core 2 és kiütötte a nyeregből rendesen...
De most én is gondolkodom nagyon a Ryzen-en, csak ne lenne olyan k. drága a DDR4 (mivel akkor már abból is szeretnék előrelépni, a 16 GB már néhol kevés).
-
Archttila
veterán
válasz
Astrolagoon
üzenetére
De csak hogy csavarjak meg rajta egyet: az Intel elott AMD-s voltam!
(K6-2) csak idokozben az Intel kiadta a Celeron csaladot es hat haveroknak ment a 300A 450MHz-en
igy beadtam a derekam es valtottam.Na de majd most...

-
Archttila
veterán
Ahh ne sajnald... En a 7700k-t adtam el kozel 100.000 forintert aminek az arabol vettem egy Ryzen 2600-at, egy fasza lapot, az inteles lapom arabol meg egy Logitech G Pro wireless egeret.

Most eppen a Witcher 3-at tolom es a 2060 mellett 25% a CPU hasznalat...
Kozel 20 evig voltam Inteles!

-
Brekkk
őstag
Próbáltátok a 425.11-es drivert.
Nekem most ez van fent, de nincs gondom.
Jó csak pár játék van fen de eddig minden megy.Kezdem érezni, hogy az I7 3770 még 60 FPS-hez is néha kevés. Több újabb címnél is bele bele nyal a CPU használat a 100%-ba. Olyankor jönnek az FPS dropok rendesen.
Lehet eljött az ideje lecserélni az IVY rendszert
, bár nem szívesen. 7 év alatt nagyon a szívemhez nőtt. Fájna lecserélni. -
Astrolagoon
tag
válasz
13 sanyika
üzenetére
Jó lesz!Üdv!
-
13 sanyika
tag
Én is csatlakozok nemsokára egy gaming Z-vel.(Remélem jó lesz.)
-
Tequila86
tag
-
blasi20
tag
Sziasztok!
Az ASUS strix verzóra lennék legfőképp kíváncsi! Hűtéssel kapcsolatban mik a tapasztalatok? Mennyire hangos? Vannak problémák a kártyával? Minden információ kell amit csak meg tudtok adni.
Köszönöm! -
munky
őstag
válasz
Tequila86
üzenetére
Hali!
Milyen kártya? Nagy eséllyel nem a VGA vagy a driver a ludas. Nálam a Giga Gaming Pro változatnál a világítás beállításához tartozó Gigabyte RGB Fusion nevű alkalmazás okozott ilyen kidobálásokat. Miután letöröltem megszűntek ezek a gondok, a világítás beállításait megőrizte a kártya, szóval nem is kell fent lennie a programnak ha egyszer belőtted.

-
Lord Myn
őstag
Azért nem hiszem, hogy telepítési mizéria lenne, mert nem minden játék csinálja, pl. BF V, GTA V, Witcher 3 nem csinálja, GRID Autosport-ot is felraktam a múltkor, mert játszottunk a lányommal egy pár split screen multit, ott sem volt eldobás. Plusz, ha visszarakom a 417.71-et, akkor megszűnik minden probléma, csak ugye akkor nincs RTX és/vagy DLSS cucc a BFV-ben meg a Tomb Raider-ben (de ha nem javítják ki egyhamar, akkor lehet beáldozom az extra feature-ket).
-
Lord Myn
őstag
Hát most nincs túl sok játék feltelepítve nekem sem, de azok közül ami fent van:
Hitman 2 - rohadt sokszor dobál ki (bár a DX12 patch óta nem próbáltam még)
Shadow of Tomb Raider - ez szerencsére elég ritkán, de azért néha kidob
The Citadel (kevésbé ismert kalandjáték) - Ez konkrétan 417.71 felett el sem indul, mert már a kezdő menüben kidob
Horizon Chase Turbo (szintén kevésbé ismert indie retro-style autós játék) - Ez is rengetegszer kidobál, pedig ennek még gépigénye sincs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- Kompakt, mégis egyszerűen fejleszthető barebone géppel jelentkezett a Shuttle
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Bittorrent topik
- Bestbuy játékok
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Tüzes Ezüst! CTO! MacBook Air M5 24GB 1000GB Garancia! SILVER TÖLTŐVEL!!!!!
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)