- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Tavaszi szél Slimet áraszt
- Google Pixel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lord Myn
senior tag
Ilyenem volt, csak nem XS, nem fan-stop-pos, de elég halk idle-ben (~800 rpm), viszont nem túl acélos a hűtése, jól szellőző, sok ventis házban is felment 82-83 fokra terhelés alatt. 2070-ből már Gaming-et vettem, na az más liga hűtés szempontjából (több órányi full terhelésen is 72 fok a max).
(#3704) nubreed: A GTA5 felturbózott motorját használja (Eurphoria), ha jól tudom. A szépsége valószínűleg abban rejlik, hogy erő kezekben a dizájn általában "erősebb" a technológiánál. Mondjuk Ultrán van is gépigénye, de be lehet lőni, hogy Ultra/High kombóval szépen fusson (60-100 fps).
"War does not determine who is right - only who is left."
-
Lord Myn
senior tag
Ez hülyeség, hogyne lenne alkalmas rá, amit próbáltam: BF V, Control, Tomb Raider, Wolfenstein (+ Quake II). Ég és föld a különbség vizuális téren, főleg a Controlban (és a Q2-ben), ahol minden téren van RT effekt (GI, árnyék, tükröződés). Tény, hogy be-beesik néha 60 fps alá, ha minden RT effektek feltolsz (2070-en), de G-Sync-nél nincs szaggatás. Nekem nagyon bejött... Amit, sajnálok, hogy még nagyon kevés játék használja.
(#3694) nubreed: az RDR2 nem használ RT-t...
(#3698) csako: High-on még szembetűnőbb a különbség, mert onnantól több fényforrásra is számolja a dinamikus árnykokat, illetve van PCSS (távolabbi objektumoknak kevésbé lesz éles az árnyéka).
-
Lord Myn
senior tag
válasz kezso21 #2568 üzenetére
Az i5-4460 édeskevés az 2060 kihajtásához (pl. a bottleneck calculator 58%-ot ír rá általában, ha 0-5% között van, az a jó).
Futass egy Superposition 1080p extreme bench-et, ha meg akarod nézni, hogy ok-e a kártya, az majdnem CPU független)
74-80 fok is még ok lehet a kártyával, szerintem simán CPU limit lesz ez, szóval cserélj félkonfigot vagy downgrade-el VGA-t, mert ezt a szintet egy 1660-nal is hozni fogod ebben a gépben.
-
Lord Myn
senior tag
most 2060 vagy 2070 édesmindegy, mert ahogy előttem írták ahova kevés a 2060 oda a 2070 se lesz elég
Ezt cáfolom, 2060-ról váltottam 2070-re (először 2070S-re akartam, de úgy döntöttem nem éri meg 30-40k felárat, ráadásul játékok sem járnak a legtöbb mellé) és sokkal jobb lett, főleg RTX-es játékban, az átlag fps lehet, hogy csak ~15%-ot változott, de a minimum sokkal jobb lett, nincsenek az idegesítő beszaggatások. Pl. Tomb Raider 2060-nal csak Medium RTX-szel tudsz játszani, High-on, néha lement 20(!) fps környékére is, 2070-nel High RTX-szel a legkisebb fps-em 49 volt az is csak 1 pillanatra, full-full árnyékos helyen (High és Medium RTX között oriási különbség van, mert előbbinél, többek között, penumbra árnyékolást is használ, ami sokkal élethűbb, mint a sima soft shadows). RTX-nél sokat számít a +33% mem. sávszél, a +20% RT mag és a +2GB VRAM (RTX-szel simán tud 7GB feletti VRAM-ot használni).
-
Lord Myn
senior tag
Lehet, hogy félreértettük és azt mondták, hogy FELETTE lesz 100 dodóval...
Egyébként az nvidia nem hülye, tudja, hogy nyeregben van/lesz még az RX 5700-asok megjelenésével is, főleg, hogy custom modellek csak augusztus közepére jönnek azokból... Max. utána csökkentenek egy kicsit árat.
-
Lord Myn
senior tag
válasz Floyd80 #2233 üzenetére
Igaz, valahol jún. 21-et írnak bejelentésre és július közepi megjelenést... Na mindegy, jövő héten kiderül, hogy lesz-e nyári megjelenés vagy sem.
Én is FHD@60-ban használom, de jó lenne felpakolni az RT-t jobban és ott eléggé limitál a sávszél, de főleg a memória mennyisége. Na meg jó lenne, az öreg FHD Dell-t is kicserélni és azt nem szeretném egyszerre a VGA-val, mert az már nagyon zsebbenyúlós.
-
Lord Myn
senior tag
válasz envagyok #2229 üzenetére
Egy pillantra én is elgondolkodtam ezen, azután rájöttem, hogy ősz (de még az augusztus végi bejelentés is) igen messze van és nyáron van több idő játszani, ráadásul most jön ki két ex-PS exkluzív QD játék is amit előrendeltem, úgyhogy majd 2 hónap múlva meghirdetem, még ha pár ezrest bukom is rajta ahhoz képest, mintha most adnám el.
[ Szerkesztve ]
-
Lord Myn
senior tag
Igen, valahol kettő között van mindig a 'Super' kártya, kicsit közelebb az erősebbhez. A 2080-nál elég kicsi (~5%) a számolóegységek emelése, viszont 16 GHz-es RAM-okat kap (512 GB/s), illetve az órajelek is emelkedhetnek. Ha igaz lesz, legjobban a 2060 "fejlődik", mert kb. 15%-kal több számolóegység, 33%-kal nagyobb memória sávszél és +2 GB RAM.
A 2080 Ti Super-ről is hallottam pletykát, állítólag egy felezett memóriájú Titan RTX lesz, magasabb GPU órajellel (mint anno a Maxwell Titan X -> 980 Ti), szóval 384-bit 12GB RAM lesz rajta. Az ára gondolom csillagos ég alatt lesz kettővel... (mert ugye kell hely a Titan RTX-nek és a Quadro-knak is )
-
-
Lord Myn
senior tag
válasz csabsz13 #2199 üzenetére
Amikor év elején vettem a Ventus-t, kereken 120k volt az ára, míg a Gaming Z 15x ezer volt, ez bő 25%-os felár, ennyit biztos, hogy nem ér meg pluszban (legalábbis nekem). A Ventus még mindig 120 körül van most is, a Gaming viszont lement 13x ezerre, ennyiért azért már elgondolkodtató a jobb hűtés/halkabb kártya.
[ Szerkesztve ]
-
Lord Myn
senior tag
válasz Floyd80 #2186 üzenetére
Ha az nv control panel-en Optimal Power-t állítasz be és bekapcsolod a v-sync-et, akkor elvileg a játékhoz állítja a Boost-ot, ha nem játszol olyanokkal, amihez kell a többlet, akkor nem boost-ol max-ra, csak nagyon ritkán (pl. ha régebbi game-t indítok el, akkor van, hogy 1200-on megy csak a GPU, a VRAM meg csak 5000-en, mert így is megvan a 60 fps).
-
Lord Myn
senior tag
Minden alapon:
(#2178) Male: Nekem a GOG-os Quake II QD van meg, az is megy simán, mivel csak a 'pak' file-okat tallóza be, nekem 48-50 fps-t ment FullHD-ban. Viszont megdolgoztatja az RT magokat, mert itt van minden: GI, Árnyékok, Tükröződés. Megpóbálok majd valami HD textúra pakkot is felrakni rá, úgy biztos még jobban fog kinézni...
[ Szerkesztve ]
-
Lord Myn
senior tag
Igen, én is így jártam a 4790-nel... És végül cseréltem az egész gépet (persze, már amúgy is ideje volt), vaciláltam az AMD és az Intel között, de végül az alacsony órajelek és az integrált VGA hiánya miatt az Intelt választottam (tuningolni én nem akarok már, menjen minden alapon, de betonstabilan).
-
Lord Myn
senior tag
válasz prtvlogan #2133 üzenetére
Pedig ez a félpasszív kártyáknál nem ritka, nekem is 50 fok körül volt az előző félpasszív kártyám idle-ben, azóta ha lehet nem is veszek ilyet.
(#2137) Winne: Szerintem ez megint DCH vs. standard driver probléma lesz, valószínűleg a DCH ment fel neked alapból és arra szeretted volna a standard-ot telepíteni (vagy esetleg fordítva), akkor szokta ezt kiírni.
-
Lord Myn
senior tag
válasz #24845312 #2115 üzenetére
Hát a videóban, amit linkeltél, valami nagyon nem stimmel, a GTA5-nél a 6700-as ua. fps-t ad, mint a 8700-as, miközben 80 fpssel többet ad, mint a 4770-es, nehogy már valaki azt mondja, hogy ugyanazzal a VGA-val ~80%-kal erősebb a sima 6700-as, mint a 4770-es... Még 720p low-ban sem lehet ekkora különbség.
Nekem inkább az a valóság, amit én tapasztaltam a 4790 -> 8700 váltásnál: RTX kártyák alá kell a min. 6 mag (és min. 16GB RAM), megtáltosodnak tőle.
-
Lord Myn
senior tag
válasz #24845312 #2109 üzenetére
Azért tartom hülyeségnek, mert míg a 6700 számítási teljesítménye kb. egálban (<5-10%, inkább a DDR4 memória dob rajta) van a 4790-nel, addig 8700-nak magasabb órajele és +2 magja van, ami min. +50% teljesítménytöbblet (persze, ideális körülmények között).
Full HD felbontásnál ez igenis számít, főleg modernebb játékoknál, ahol többszálas kihasználtság jobb, mint a régebbieknél, persze, ha csúcs élsímítókat dobsz be a kalapba (pl. 4x SSAA, amivel jóval nagyobb felbontáson számolja a képet) és/vagy az RTX effekteket is csúcsra húzod (amihez úgy már alapból kevés lesz a 2060), akkor tényleg kb. egyformán fog elvérezni mindkét proci alatt a kártya.
Mindenesetre, mint írtam igen csak megdobta a min. FPS-eket a váltás, illetve sokkal egyenletesebb is a teljesítménye a VGA-nak.
-
Lord Myn
senior tag
válasz #24845312 #2104 üzenetére
De nagyságrendileg az i7-8700 is csak kb annyival erősebb az i7-6700-nál, mint az i7-6700 az i7-4790-nél, óriási különbségek nincsenek egyik esetben sem.
Már bocs, de ez hülyeség...
A 6700-es és 4790-es kb. ugyanaz az architektúra (4/8-as felépítés, kb. egyforma órajelek, csak a generációváltásból adódó pár százalékos teljesítménytöbblet van + a DDR4 memória), míg a 8700-as már egy 6 magos (12 szálas) proci, ami ráadásul eleve gyorsabb turbo órajeleken is megy.
De itt egy PassMark-os összehasonlítás is: [link]
Én is Full HD-n játszom, ráadásul 60 Hz-en, max. vagy max. közeli beállításokon (persze az RTX általában csak low vagy medium, mert az megeszi a kártyát) és csak és kizárólag single (példának sem multi játékokat írtam).
Mint írtam min. FPS-ekben ég és föld a két procival a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Lord Myn
senior tag
válasz #24845312 #2056 üzenetére
Nekem a 4790 mellett masszív CPU limitem volt a 2060-nal, na most a 6700-as annyival azért nem jobb a 4790-nél, hogy ott már egyáltalán ne legyen...
Nemrég váltottam 8700-ra és Full HD-ban a minimum fps-ek megtáltosodtak, Tomb Raider Ultra + medium RTX-szel vagy a Hitman 2 Ultrán folyamatos 60 fps-sel megy (V-sync-kel), eddig azért voltak be-be szaggatások, a Hitman ráadásul inkább olyan 45 fps körül ment átlagban is.
(Az viszont igaz, hogy most meg bennem van a kiváncsiság, hogy mit tudna a gép egy erősebb VGA-val... )
-
Lord Myn
senior tag
válasz PeTeR_33 #2017 üzenetére
Nekem több ellenérvem is van:
A félpasszív megoldású volt az elmúlt két VGA kártyám és nyáron kénytelen voltam egyedi venti profilt beállítani, mert 50+ fok környékére is felment passzív módban, ami nem volt bejövős.
A Ventusom 800-1600 között forog terhelés függvényében és a 800-as fordulatot nem hallod (a lassú ház+táp ventik is elnyomják a hangját), nekem még nem lett csapagyás VGA-m, pedig ennél gyengébb minőségűek is voltak bőven és volt olyan is amit kb. 3 évig használtam. A full terhelésen lévő 1600-as fordulat meg számomra még messze nem zavaró (mondjuk régi motoros vagyok, volt egyszer OTES hűtésű kártyám is, na AZ zavaró volt...).
A drágább, komolyabb hűtéssel rendelkező, félpasszív modellek olyan szinten vannak túlárazva (néhol +20-25 ezer forint), hogy abból már kb. kijön egy kategoriával magasabb alapszintű VGA. Nekem ennyit nem ér mínusz 8-10 fok hőmérséklet, akkor már inkább venném a nagyobb kategóriát (kivéve, ha csúcsmodellt vennék, 300e forint felett már nem tétel az a +20 ezer).
-
Lord Myn
senior tag
Nem, de szerintem nem is az a baj... Hagytad, hogy a Win10 feltelepítsen egy default driver-t (ami dch-s) és utána raktad fel az nV-set és onnantól kezdve nem rakhatsz fel mást, csak dch-sat. Megoldás: ddu-val szedd le az utána felrak egy sima MS VGA drivert és arra már tudod telepíteni a standard drivert is.
De egyébként mi bajod a dch-ssal? Én pl. azt használok, sok különbséget nem vettem eddig észre.
(#1986) mcs: +1
-
Lord Myn
senior tag
Hát, Ivy-s proci nem is... (most nézem, hogy neked is az van ). Én a 4790-es gépemet cseréltem 8700-asra, sokkal simább a játékmenet szinte mindenben és a GPU kihasználtság is 90+% mindig (persze tesztek alatt, mivel általában v-sync-kel játszom).
-
Lord Myn
senior tag
Nekem az MSI Ventus bejött, ez az olcsóbbak közé tartozik, de jól szellőző házban megfelelő a hűtése, számomra terhelés alatt sem zavaró a hangja - full terhelés: max 75 fok, boost: ~1950 MHz (alapon), nem cicereg.
-
Lord Myn
senior tag
válasz AAAgold #1945 üzenetére
Vannak olyan alkalmazások, ahol valamiért a v-sync úgy működik, hogy ha a 60 fps alá beesne, akkor automatikusan a half v-sync lép életbe (tehát 60 alatt rögtön 30-ra ugrik), általában egy játékon belüli v-sync off-on megoldja a problémát (a GTA V-nél és a Project Cars-nál találkoztam ezzel a jelenséggel még GTX 970-es kártyánál).
-
Lord Myn
senior tag
válasz nyulnyulu #1894 üzenetére
Nálam a Win energiagazdi 'Balanced'-on van és az NV panelben is 'Optimal Power'-re van állítva, mégis, amikor elkezdek valami erőforrásigényessel játszani (Hitman 2, SOTR, stb.) felszalad >90%-ra simán. Úgyhogy ott más lesz a bibi...
-
Lord Myn
senior tag
válasz kelna91 #1881 üzenetére
Akkor ideje bemutatkozni... (win10 - kelna, kelna - win10).
Viccet félretéve, a Win10nél félévente tkp. új windows-t kapsz, de ugyanakkor a frissítések még pár évig érkeznek a korábbi verziókra is (ezért hitted azt, hogy a legújabb release-t használod).
Ha magától nem akar frissülni, akkor van 1-2 módszer, de a legjobb, ha a microsoft oldaláról letöltöd az Update Assistant-et és azzal frissíted az OS-t (mivel tegnaptól elérhető a 1903, lehet, már azt fogja felrakni).
-
Lord Myn
senior tag
válasz #70339072 #1870 üzenetére
Ergo: a drivereken fél év alatt már most sokat javítottak a 2xxx szériához, illetve ha mindent feltolsz ultrára, akkor kevés a 2080 a 4k-hoz (de akkor a 2060 is sok esetben a FHD-hoz). Maradjunk annyiban, hogy ésszerűen 60 Hz-re használható, de akkor ez legyen SZVSZ.
-
Lord Myn
senior tag
válasz #70339072 #1868 üzenetére
Ez tavaly novemberi cikk... (még nem is volt RTX 2060). Azóta driver és játék oldalon is sokat fejlődött a dolog. BFV-ben a 2060 low/medium-ban még bőven játszható értékeket produkál, Tomb Raider-nél szigorúan medium, felette már jönnek az fps spike-ok (mondjuk látványra elég nagy difi van a medium és a high között, mert utóbbinál kezd valóban élethű árnyékokat számolni), Metro az nincs meg, úgyhogy ott nem tudok nyilatkozni.
-
Lord Myn
senior tag
válasz #70339072 #1863 üzenetére
Hardver cikkeket én is olvastam sokat, de azért csak hiszek a saját szememnek is. 2060-nál az RTX-et max. mediumig lehet tolni, utána jönnek az FPS spike-ok, mert elfogy a memória és/vagy a sávszél (ugyanis ezt a kettőt zabálja igazán az RTX, nem véletlenül kell neki a GDDR6). Hiába van meg az átlag 50-60 fps, ha közben 1-2 másodpercre leesik akár 5-10-re is...
De nem-RTX-es játéknál is meg lehet izzasztani a kártyát 1080p-ben is (pl. az előző hozzászólásomban felsorolt vagy a kolléga által is említett játékokban), ha mindent max-ra húzunk.
Ha viszont nem ragaszkodunk a maxhoz, hanem ésszerűség határain belül maradunk (pl. az fps zabáló, igazából vizuális hozzáadott értéket nagyon nem tartalmazó dolgokról lemondunk), akkor a 2080 is egy élhető VGA 4K-ban is.
Valahogy így:
Full HD -> 2060
WQHD -> 2070
4K -> 2080és
4K+ vagy 144 Hz -> 2080Ti
-
Lord Myn
senior tag
válasz #70339072 #1860 üzenetére
Ezzel azért vitatkoznék...
4k@60 Hz-re simán jó lehet a 2080 (ha nem akarsz mindent maximumra állítani) vagy ha úgy gondolod karcsú, akkor viszont a 2060 is az 1080p-ben. Sajnos most is vannak olyan játékok, amiben ha feltolsz mindent max-ra, akkor azért benyal párszor 60 fps alá is (AC Odyssey, FFXV). RTX effektek meg inkább medium-ban adnak játszható értékeket, illetve a DLSS 4k-ban lehet jó, de FullHD-ban legtöbbször elég mosott képet ad (SOTR, BFV, Metro), bár 1-2 demónál láttam szép megoldást is.
-
Lord Myn
senior tag
válasz #70339072 #1836 üzenetére
Miért nem olyat vettél, ami nem félpasszív? Pl. az én MSI-m, 800-on pörög alapjáraton és így kb. 30 fokos a kártya, még 8K-s videók lejátszása közben is (és közben kvázi hangtalan).
Egyébként meg nem BIOS tweak-elnék, hanem simán az AB-ben állítanék be egyedi venti profilt.
Más: közben elkezdtem szintetikus tesztelni a gépet, hát egész más a GPU kihasználtsága, mint a Haswell alatt... Szinte mindig 90+%-on pörög, az eddigi átlag 65-80% helyett (1080p).
FireStrike: 14k -> 17k
TimeSpy: 5k -> 7kValley: 35xx -> közel 4k (pedig ez majdhogynem CPU független teszt)
Remélem a héten már lesz időm játékokat is tesztelni (GTA V, Hitman 2, SOTR, AC Odyssey, Forza 4 van tervben).
-
Lord Myn
senior tag
válasz #13056512 #1818 üzenetére
Mindenképp, de az még pár nappal odébb lesz, mert előbb a munkaeszközöket kell feltelepítenem és tesztelnem rajta, szóval "be kell még lakni" és csak utána tudok gémerkedni... (Elsősorban munkaállomás a funkciója a gépnek, csak másodsorban játszós gép).
-
Lord Myn
senior tag
Na, megjött az új vas a Ventus alá (i7 8700, 32GB RAM), kiváncsi leszek mennyire simultak ki az FPS-ek a 4790-hez képest (főleg a min.) Full HD-ban... Elvileg allcore@4.3 GHz-en már nem kéne bottleneck-nek lennie.
-
-
Lord Myn
senior tag
válasz 13 sanyika #1461 üzenetére
Sajnos, single-ben (csak azt játszom) is van 10-20% bottleneck (persze játék függő) a 4790-emen, főleg DX11 alatt. Pl. a Hitman 2 DX12 módja nagyot lökött a folyamatosságon, sokkal jobbak a min. FPS-ek, Ultra beállítás alatt.
-
Lord Myn
senior tag
válasz mert_csokis #1440 üzenetére
Nekem az 1070 csinálta azt, hogy ha min. 3 kijelző volt kötve a kártyára, akkor nem vette vissza az órajelet, de a 2060 szépen visszaveszi akkor is, bármelyik driverrel is hazsnáltam. Szerintem próbálj meg egy DDU-s leírtást és utána 0-ról rakd fel az nV driverét (ha nem létszükséglet, akkor GF Exp nélkül).
-
Lord Myn
senior tag
válasz Archttila #1419 üzenetére
Én az egész P4 korszak alatt AMD-s voltam: AthlonXP, Athlon64, Athlon64 X2, de azután jött a Core 2 és kiütötte a nyeregből rendesen...
De most én is gondolkodom nagyon a Ryzen-en, csak ne lenne olyan k. drága a DDR4 (mivel akkor már abból is szeretnék előrelépni, a 16 GB már néhol kevés).
-
Lord Myn
senior tag
Azért nem hiszem, hogy telepítési mizéria lenne, mert nem minden játék csinálja, pl. BF V, GTA V, Witcher 3 nem csinálja, GRID Autosport-ot is felraktam a múltkor, mert játszottunk a lányommal egy pár split screen multit, ott sem volt eldobás. Plusz, ha visszarakom a 417.71-et, akkor megszűnik minden probléma, csak ugye akkor nincs RTX és/vagy DLSS cucc a BFV-ben meg a Tomb Raider-ben (de ha nem javítják ki egyhamar, akkor lehet beáldozom az extra feature-ket).
-
Lord Myn
senior tag
Hát most nincs túl sok játék feltelepítve nekem sem, de azok közül ami fent van:
Hitman 2 - rohadt sokszor dobál ki (bár a DX12 patch óta nem próbáltam még)
Shadow of Tomb Raider - ez szerencsére elég ritkán, de azért néha kidob
The Citadel (kevésbé ismert kalandjáték) - Ez konkrétan 417.71 felett el sem indul, mert már a kezdő menüben kidob
Horizon Chase Turbo (szintén kevésbé ismert indie retro-style autós játék) - Ez is rengetegszer kidobál, pedig ennek még gépigénye sincs
-
Lord Myn
senior tag
válasz Tequila86 #1391 üzenetére
Próbáld ki a 417.71-es driverrel (nálam eddig ez volt a legstabilabb 2060 alá, semmi gond nem volt vele, csak sajnos nem támogatja az új feature-öket - BF V, SOTR, stb.). Az új driverekkel (418/419), sajnos, nekem is csinálja a kidobálásokat (mondjuk játékfüggő is)...
-
Lord Myn
senior tag
válasz pendre54 #1248 üzenetére
Indíts rajta egy AVX2-es LinX tesztet és fogod látni 70 fok felett elég gyakran...
Az én 4790-emen ha csak netezem, akkor kb 30-35 fokosak a magok, komolyabb munka/játék alatt 50-60 fokosak, de ha elindítom a LinX-et simán felmegy még 85 (!) fokra is egy-egy mag.
-
Lord Myn
senior tag
válasz Napsugár66 #1241 üzenetére
Tudtommal igen.
-
Lord Myn
senior tag
válasz Dobrika #1239 üzenetére
Nekem már előfordult, hogy gond volt az nV driver cserével és DDU-zni kellett, de egyébként tényleg nem jellemző és általában működik a sima driver fel módszer (kb. 50 nV kártyám volt az elmúlt 18 évben, TNT2-től az RTX-ig).
-
Lord Myn
senior tag
Nekem alig van cw (gyakorlatilag 0), 1000+ fps-nél lehet valami ici-pici tücsökciripet hallani (ha odarakom a fülem a gép oldalához), de még az előtte lévő 1070-esen is hangosabb volt, az azelőtt lévő 970-esen meg már 100 fps fölött előjött egy nagyságrenddel hangosabb cw, igaz akkor még másik ház/táp volt nekem.
De egyébként nem vagyok biztos benne, hogy a cw-t beleszámolják a hibaarányba... Szerintem csak az számít bele amit szervízbe küldtek, az nem amit sima vásárlástól való elállással vittek vissza, hiszen az papíron jó termék.
-
Lord Myn
senior tag
K-s i7 prociknál szerintem jobb a helyzet, mivel tudod őket még tovább is húzni, meg alapból is gyorsabb/újabb az enyémnél...
Szerintem az 1080@75 simán jó lesz vele ezzel a procival (arra azért figyeljél, hogy min. 16GB RAM meglegyen mellette).
Én 1660Ti-t nem vennék, a 2060 ár/érték aránya egy kicsivel jobb és mellette ott vannak az RT/Tensor magok is, amik azért 1080p mellett használhatóak még ennél a kártyánál is.
-
Lord Myn
senior tag
419.35-öt próbálta valaki 2060-nal, ha igen, tapasztalatok? (Főleg Hitman 2 érdekelne, mert állítólag javították benne a grafikai hibákat. Nálam vizes részeknél jelentkeztek ezek, illetve általában 1-2 órán belül a játék kidobott a desktopra a 418-os driverektől fölfelé).
-
Lord Myn
senior tag
Nekem már nem jön be az oldal... (reggel még láttam)
Kiváncsi leszek, akinek sikerült rendelni végül megkapja-e a kártyát.
/Too good to be true /
-
Lord Myn
senior tag
Az eredményeket elnézve elégedett lehetek a Ventus-szal, az új driverrel 4526 pontot csinált, jól tettem, hogy lecsaptam rá még olcsóért.
-
Lord Myn
senior tag
A Ventus alapon egyáltalán nem zajos, csak épp, hogy észrvehető a félpasszív kártyákhoz képest, az enyémen a default profil szerint kb. 65%-ig mennek a ventik (~75 fok), ott sem nagyon hangos.
Viszont, ahogy látom a legtöbb boltból szétkapkodták a készletet, csak az Iponból vagy az Aquából lehet készletről rendelni, de ott meg elég drágán mérik már őket és játék sem jár hozzá.
-
Lord Myn
senior tag
Még jó hogy... Különben magát szúrná tökön az nV azzal a szériával. Bár volt idő, amikor elkövettek ilyen húzásokat (pl. FX5900XT vs. FX5900), manapság már nem jellemző.
Tippem szerint: GDDR5/GDDR5X (utóbbi a Ti) memória, nincs RT, -20% átlagteljesítmény a 2060-hoz képest (szintén Ti, a sima skálázódva még lassabb)
[ Szerkesztve ]
-
Lord Myn
senior tag
Fillérb**** a hatványon. Az MSI-nél még a kicsi 1 ventis AERO-n is megvan a 4 kimenet, pedig az is az olcsóbb verziók közül való. Meg emlékeim szerint nekem ahány VGA-m volt (legalábbis nV-s) mindig "x+1" kimenet volt rajta, ha a GPU "x" kijelzőt támogatott (már a Ti4200-n is volt D-sub, DVI és TV-out, de egyszerre csak 2 működött).
-
Lord Myn
senior tag
válasz Zolibacsi88 #349 üzenetére
Kb. tökmindegy, így csak ha közel azonos árban vannak. (pl. az enyém is OC kivitel 1680 MHz helyett kemény 1710 a ref. boost papíron: ~ 1,7% , de gyakorlatban a - GPU Boost 4 miatt - 1905-1950 között mozog terhelés alatt)
-
Lord Myn
senior tag
Nekem 3 van rákötve állandóra (2 monitor + TV), de volt már, hogy négyet kellett rárakni egy rövid időre (még az előző kártyánál). Persze nem játékra használom a 3-4 kijelzőt, játszani csak egy képernyőn szoktam, de azért PC a PC és nem konzol, hogy lehessen rajta mást is csinálni...
-
Lord Myn
senior tag
(Egyébként azt sem értem, hogy a nagyon olcsó modellek, miért csak 3 kimenetesek, amikor a GPU 4 kijelzőt tud egyszerre meghajtani, illetve, hogy a DVI-t miért erőltetik még mindig, jó hogy nem D-Sub van rajta... )
-
Lord Myn
senior tag
Nyilván nem a legjobb hűtős darabok vannak ugyanazon árért 2070-ből, de az akkor is eggyel magasabb kategória.
Arra akartam célozni, hogy elmebeteg dolog +30-40 ezreket rádobni egy full extrás hűtőre, amikor gyakorlatilag ugyanazt a teljesítményt kapod (jóesetben +pár %), főleg ebben a kategóriában.
2080-2080Ti szintjén már más lenne a helyzet, ott már tényleg nem érdemes spórolni a hűtésen. Meg abban az ársávban, már nem is feltűnő az a plusz pénz.
-
Lord Myn
senior tag
A venti fordulatot, bevallom nem néztem, csak egy-két gyors tesztre volt tegnap időm, ezek 90-100% között hajtották a kártyát (v-sync off), de abszolút a gyári beállításokkal ment, még nem nyúltam a venti profilhoz. De majd megnézem (mondjuk AIDA64-ből és MSI AB-ból is fel kellett rakni a bétát, hogy ismerje és kezelje a kártyát).
-
Lord Myn
senior tag
Sziasztok!
Eladtam pár napja a Gainward 1070Ti-met és egy ideig nem akartam VGA-t venni (legalábbis amíg nem realizálódik a piac), de olyan pofátlanul jó áron tudtam hozzájutni egy MSI 2060 Ventus OC-hez (gyakorlatilag olcsóbban, mint ahogy eladtam az előzőt), hogy vétek lett volna kihagyni.
Nem félpasszív (mondjuk ez ritka is a 2060-ak között, ahogy néztem), de alapjáraton elég halk (800 rpm). Hosszabb terhelésen is max. 75 fok, coil whine (szerencsére) nincs. Ami viszont feltűnt, hogy kevésbé CPU bottleneck-es, mint az 1070Ti volt ( ), ezáltal sokkal simábbak az FPS számok, kisebb az ingadozás. Hogy mennyire lesz elég a 6GB VRAM a jövőben, az még kérdéses, remélem FHD-ra még elég lesz egy ideig.
Egyelőre elégedett vagyok vele!
[ Szerkesztve ]