- One mobilszolgáltatások
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitnesz felügyelő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TechN7ne
nagyúr
Már használatban van ,csak most kezdtem utána olvasni...
Meglepett ,hogy van benne bőségesen tartalék ,egyedül az alulbordázott hűtés fog vissza ,mert 2100-2200Mhz n már felmegy 80 fokra és nagyon-nagyon hangos lesz!Erre lenne aztán érdemes vizet dobni ,vagy megoldani a hűtését hatékonyabbra ,érdekes egy darab ,éreztem hogy van benne vlmi egyedi ,sima RTX 2070 em is volt előtte és nem volt sokkal erősebb nála.
Evga általában megengedi levenni a hűtést ,viszont ezen van matrica az egyik csavaron ,lehet veszteném vele a garit.
[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
Nem igazán szokták frissítgetni az MSI AB-t.
A HW monitor szerint működik, mert folyamatosan 0.95-öt ír ki játék alatt, de nekem csak hőmérséklet miatt kellett (4-5 fokot levesz kb.), meg kicsit visszafogta a coil whine-t is a kevesebb terhelés és teljesítmény visszaesés sincs számottevő. Igazából úgyis csak a memória tuning, ami játékokban sokat hoz, legalábbis így tapasztaltam.
A régi R9-es Radeont is lehetett csúszkával állítani.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Brekkk
senior tag
Akkor nem undervolt, hanem teljesítményoptimalizálás.
Ha simán csak csökkented az órajelet 50, 100 Mhz-el akkor alacsonyabb órajelhez magasabb fesz fog tartozni automatikusan. Az órajel csökkentés a görbe meredekségén semmit nem váloztat. A 1800 Mhz-hez a csökkentéssel nem 0,95 V kell hanem mondjuk 1 V
Az én verziómban meg alacsonyabb feszhez magasabb órajel tartozik.
Azért is laposítom el teljesen a görbe végét egyenesre, hogy a magasabb fesz értékekre fel se fusson a kártya feleslegesen. Pont ott ahol már zabálja az áramot feleslegesen. -
Brekkk
senior tag
Afterburner-ben tudod csökkenteni a feszt
CTRL+F kombinációra feljön a Voltage/frequency curve editor és ott lehet.
Alacsonyabb fesz értékhez magasabb órajelre húzod a kis négyzetet és onnantól kiegyenesíted a gögbét. Valahogy így.
A képen halvány piros vonallal ott van az eredeti orajel fesz állapot. Nehezen, de látsziktomsolo
Már a megjelenéstől tag vagyok lassan elmúlik a kártyáma 1,5 éves.
Most kezdem bele egy kis undervoltage-nak. Gondoltam lesz itt egy két még ilyen elvetemült aki ezt csinálja[ Szerkesztve ]
-
Sipasanyi
tag
Semmi gond örülünk hogy végül megértettük egymást és nem te vagy a szögletes, mikor megvettem az RTX kártyát + a 144Hz-s monitort, nem voltam vele tisztában hogy nem fogom megkapni a kártya összteljesítményét a pénzemért az öreg procim végett. Erre sajnos magamtól kellett rájönnöm. Ezzel Tiger. fórumtárs is tisztában van, csak figyelmeztetni akartam a felesleges monitor vásárlásban a megfelelő hardwerek hiányába és hogy nem minden esetben működne megfelelően a 75Hz a 144Hz monitoron ha ilyen jutna eszébe mint nekem.
[ Szerkesztve ]
LUXURY IS A CHOICE
-
Sipasanyi
tag
Nem értelkek hisz pont ezt írtam le hogy kevés volt az a gép a kártyához ezért nem ajánlott mellé a 144Hz mert nem tudja kiszolgálni még alacsony részletesség mellett sem mert az a proci kevés főleg minimum fps -hez
És nem írtam hogy sz@r a 144Hz, a 144Hz elképesztően sima és reszponzív volt 100-140 között. Az én tapasztalataim alapján hiába állítottam át a monitor frekvenciát 75Hz -re amikkel játszottam ott megmaradt a 144Hz -s beállítás még vsync mellett is ez valószínűleg anomália hogy nem minden játék esetében működik.LUXURY IS A CHOICE
-
Tiger.
nagyúr
Nem azt mondta, de a jelenlegi hardverhez nem jó, a proci nem tudja kiszolgálni, tehát ahhoz a konfighoz elég a 75hz és nem kell új cput venni.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Na, azért ez nem akkora, hogy most a folyónak menjek.
Meg ha nagyon akarnám, visszaküldhetném az online vásárolt cuccokat (amúgy is lenne rá okom, mert már bontott VGA-t küldtek nekem, és újat vettem, nem bontottat). Viszont az egész hercehurca nem ér ennyit nekem.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
-
-
bolcsodal
addikt
Seasonic 400w 80+ platinum. Az adataimnál levő konfig játék közben állt le vele többször.
Én is úgy kalkuláltam, hogy bírnia kéne..néhány százalékon múlt. Mindent alapon járatok.
Még fogyasztásmérővel is réteszteltem. Gtx1060-al 320w-ig ment fel a peak...éppenhogy túl sok volt a +55w amit a 2060 kért...
Mégis, a peak fogyasztások levágták a tápegységet.
Neki mondjuk i5-el lehet nem lesz gondja.
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
Szerintem is többet számít majd az arch, mint a VRAM mennyisége, főleg FHD-hoz.
Nekem 2060 6Gb van 1440p120-hoz (vagy néha 2160p60-hoz). A VRAM elégnek tűnik, egyedül a Doom Ethernal-ban láttam még, hogy nem tudom maxra tenni a textúra beállításokat, viszont így is szépen fut a játék.
Elvileg lesz DXRT értelmes játékban is (Cyberpunk), és állítólag abban sokkal gyorsabb lehet majd az Ampere.
Személy szerint én a HDMI 2.1 miatt várom inkább, de az egyben teljesítmény éhséget is okoz majd, ha megnyitja a 2160p120-at (az még a minőségbeállítások hangolgatásával is necces lesz, merthogy hiába G-Sync, attól még kell a >45, inkább 60+ fps).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Źşë'
addikt
intelnek sokkal jobbak a max fpsei, nekem pont ez volt mérvadó mellette... ill. nekem megér annyi plusszt az i7 hogy inkább azt vegyem, egy i9-et azért feleslegesnek tartok (na meg az ára is), max ha valaki dolgozni akar rajta, de arra meg ott a ryzen.. 144hz FTW, ahogy mondták az előttem szólók, mindenki eldönti neki mi kell
amúgy 144hzes képfrissítést simán lehet élvezni alacsonyabb fpssel is, pl nekem gta 60-65fps felett full vaj-sima, nem feltétlen kell ahhoz 144fps (kvázi magas) h vaj-sima legyen valami game - mikrolagokat sok minden tud okozni, játék engine is válogatja ezeket na meg hardver és azok beállításai"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
DNS_65
senior tag
Milyen vga-d van, próbáltam nézni de üres az adatlapod. Érzésre nagyobb fps számot kapsz, vagy a minimumok kerültek feljebb? Nálam is lassan platform csere lesz és nem tudom hová fejlesszek egy 6700K-ról, ha 144Hz és felette lenne a cél minél jobban szaladjon, de ne 170k legyen a proci(9900k) ha nem muszáj - viszont ne a cpu legyen a bottleneck.
-
koko52
nagyúr
Nincs kinek bizonyítanom, nekem bizonyíték rá amit látok és tapasztalok és azok is elégedettek akiknek több tízezret spórolok az általuk kigondolt gépeknél. Ennyi nekem pont elég.
Látom a lényeg nem ment át. A link arra vonatkozott, hogy 6 mag még elég. Végeztem az off-al."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
A neves oldalakkal pont az a problémám, hogy arra hajlanak aki fizet. A saját példám is kiváló rá. Mikor Intel rendszert tesztelek kicsit alul maradnak a pontjaim a neves oldalakétól. Mikor AMD-t akkor valahogy jobb az eredményem. Viszont ha átlag userek felrakott videóit nézem az közel azonos szokott lenni.
Ha meg apró akkor Ryzen 3600 50-55kAmúgy tessék, nem 1-2 játék és nem jóska gyerek: [link]
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
Ja 111k nevenincs boltból, hajrá.
Akkor fogalmazzunk úgy, 6 magnál több egyenlőre nem kell. Ez Intelnél is így van. Ezért hozza egy húzott 3600X játékban az i9 9900K teljesítményét. (Yt videó)Akkor most nézd meg mit hoz a 3300X
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
Hát én nem adnék ~125k-t egy 9700-ért, ha ugyanazt hozza a 3600 62k-ért.
-
De4d
őstag
Még pár kép a vga beállításról, amúgy full default. semmihez nem lett nyúlva.
Lassan kifogyok az ötletekből, meg a türelmem is kezd elfogyni, de ez nonszensz hogy ennyire gyéren fut. Nem tudom mennyi ráció van benne, egy barátom is pont ezt a teszt programot mondta ezzel nézzem meg (Superposition) és azt mondja meg kéne nézni másik táppal, mert a vga csutkán megy. Eléri a voltage limitet.
Nem tudom, semmim nincs amivel a tápot tudnám ellenőrizni, elvinni se nagyon tudom sehova a vga-t. Random új tápot biztos nem veszek.
Azt annyira igazából nem is értem, hogy miért lenne gond a táp? Ha a vga képes maxon menni, akkor egy jobb táppal se lesz jobb, ha így is megy.
qad: Hát sajnos más gépbe nem igazán tudom áttenni, nincs hova[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
Azt hiszem talán megvan a gond,(úgy néz ki mégsem) mégpedig a vga hűtése, feljebb tettem a fan speedet csak 70-re már hangosabb volt mint eddig bármikor, bár pontszám nem lett több.
Tehát nem pörögnek a ventik jobban az alapnál, játék alatt is szinte néma. De most hogy felpörgettem már kicsit zavaróan hangos volt.Hagytam játékban is, hagy pörögjön jobban, de semmivel se több az fps
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó!
-
fisi
senior tag
Nem teljesen így van- mire megvettem a Samu 1440 es monitort már megvolt a 1080 ti...
Utána meg a 2080 ti csak abból nem MSi- tkellett volna vennem, most meg ideiglenes karinak van a gépben a 2060 super rog strix...
Úgyhogy ennyi.
Kívánom, hogy a kártya csatában igazad legyen![ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Felülkerekedek a kisördögön, és kivárom a következő generációt, csak akkor nem a megjelenés után néhány héttel veszek valamit, hanem megvárom a teljes felhozatalt.
Végülis mindent jól visz a 2060, csak a 2060 Super lett igazán kiforrott darab speckókat tekintve.[ Szerkesztve ]
-
fisi
senior tag
Halknak- halk volt a giga még maximum fordulaton is azzal nem volt bajom, csak amit írtam, Netezés közben 1-2 percenként kapcsolt be a ventilátor, és bármit tettem vele nem akart 78 80 fok alá menni játékok alstt. Én is attól féltem amit írtál, hogy mi lesz nyáron így vele..
Aztán a 3080 kiadásáig bőven jó lesz ez a kis 2060 Super, igazából már a giga 2060 Super nél megszerettem a gpu t.
-
Chaser
legenda
( : az komoly, ilyenekkel még nem találkoztam, pedig sok csúnyát láttam már, pl amikor egyik helyi hülye gyerek belerőszakolta amd foglalatba az intelt v fordítva, aztán csodálkozott h nem megy a gép meg füst van a cpu körül :d
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
Igen, olyankor nem veszi figyelembe az adott portokon lévő eszközöket a bootolás során (ha épp úgy van beállítva). De ez is alaplapfüggő, hogy a Fast Boot bekapcsolása alapesetben mivel jár.
Megnéztem most ezen a gépen, amelyikről írok, itt ezek az állítási lehetőségek vannak bekapcsolt Fast Boot esetén (amelyik vastag betűs, az az alapértelmezett ennél az alaplapnál, de másik alaplapnál teljesen más érték is lehet az alapértelmezett):
- SATA Support: Last Boot SATA Devices Only/All SATA Devices
- NVMe Support: Enabled/Disabled
- VGA Support: EFI Driver/Auto
- USB Support: Full Initial/Partial Initial/Disabled
- PS2 Devices Support: Enabled/Disabled
- Network Stack Driver Support: Enabled/Disabled -
koko52
nagyúr
Giga B450 Aorus tuti, hogy disabled (most ez van nekem és sokat reseteltem a hangolások során) és a giga Z97 is az volt. Onnan tudom, hogy egyszer bekapcsoltam és akkor jött a meglepi majd a BIOS reset. Miután alapra állt, be tudtam lépni és disable volt a fast boot.
Persze másnál lehet máshogy."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
Ezt írtam, mire aktív az USB addigra a Winben vagy. Nekem mondjuk alapból disabled és nem volt még olyan alaplapom amin enable lett volna.
-
-
Faterkam
addikt
Zalman Z9 Plus házam van, az íróasztalba betéve. Egy oldalt szellőzik. Hangja semmi szinte!
Ez a kártya pontosan, a leg alapabb Gigabyte
GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6G
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Faterkam
addikt
Köszi, délután hozom el! Elég nagy váltás lesz, bár én nem játszom, nekem az a lényeg, hogy félpasszív. Elég sokat megy a gép nálam alapon. De a fiam nagyon várja már, na ő játszik
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
N@idia
őstag
Én sem akartam elhinni, de ez volt a baja 40 ezer minusz árán, de most már jó! Semelyik játék sem dob ki huzamosabb idő után sem azért kicsit megnyugodtam, hogy legalább az alkatrészek amiket vettem azok hibátlanok!
Ami ennél is jobb ma is tanultam valamit, hogy ilyen jellegű problémát táp is okozhat ezek szerint, gondolom mikor jönne a crash akkor igazából egy pillanatra leesik a feszültség és nem old le a gép mert nem olyan mértékű a kihagyás, de épp elég ahhoz, hogy kivágjon a játékból, mintha mi sem történt volna ezzel is védve magát a kártyát. Még szerencse, hogy nem vágtam vele haza, akkor elég pipa lennék most.[ Szerkesztve ]
Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.
-
N@idia
őstag
Én is így gondolom, ha 2666mhz-es ramot veszek az nem fog menni 3200mhz-en egyszerűen azért mert nem tudja, szóval kétlem a dolgot, de ki tudja en már bármit meghallgatok, csak használjon
[ Szerkesztve ]
-
N@idia
őstag
Sajnos ezek nem segítettek ugyan úgy random bezárja a játékot Egyeruen nem találok megoldást a problémára, nem lehet, hogy a kártya lenne a hibás ? Bár a szintetikus tesztek meg simán lefutnak, szóval ha a kártya rossz lenne ott kijönne a dolog
Na ugyan ez a problémám nekem is azt írja a srác a gond a ram volt [link]
Ez azért eléggé kétlem mert újak a ramok[ Szerkesztve ]
-
addikt
Én le fogom cserélni 3600-ra, de csak hogy ne kelljen oc-znom a 2600-at. Tudom nem sok értelme van, de ha már behalt a b450 lapom és x570-et vettem, akkor ez már nem nagy tétel. A kövi szériából meg majd nézek valami 8/16 szálast, ha bele megy majd egyáltalán. Amúgy nekem a fhd bőven elég, ilyen szempontból én nem vagyok igényes, inkább legyen itt ultra beállítás, mint nagyobb felbontáson kisebb fps és kisebb graf beállítás.
amúgy néztem az rt-t controlban dlss-el, hát dögöljek meg, de én nem láttam olyan nagy különbséget a 720p és 1080p között, fps-ben meg ég és föld, szóval nekem bejön ez az rt. Bár az biztos, hogy ha nem nézem konkrétan, akkor fel se tűnnek a + effectek.
Nekem idénre még az rdr2 és a darksiders genesis lesz várós, utóbbi nem lesz gépigényes, az rdr2 meg majd csak elfut rajta valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Igazából akkor van baj, ha a minimum fps rossz. Kétlem, hogy sokan very low 1080p felbontással játszanának, így sok esetben tök felesleges is így tesztelni. Aki meg annyira kompetitívbe tolja az vegyen intelt, mert attól még messze van az amd, hogy utolérje mhz-ban is az intelt, ehhez nem kell teszt se, hogy megmondja valaki. De igen ez így inkább vga teszt, arra jó, hogy 1440p ultrához elég egy 2600 is 2080-hoz.
-
Floyd80
addikt
A superposition all-timel listet néztem https://benchmark.unigine.com/leaderboards/superposition/1.x/1080p-extreme/single-gpu/page-1
https://benchmark.unigine.com/results/rid_6d6f2697b9714ff3b7afd056378f81d8
Amúgy, hogy érted el a 2175-öt? MSI-ben hiába adok neki 1.6 feletti voltot, visszaveszi benchmark alatt 2100-re stb, beállítottam neki a curve-ben 2200-őt, ami szintén csak offset elvileg, 2180-nal indult el a benchmark, de már ki is fagy az elején 1.67-en. De ahogy nézem igazából a memória sávszél számít, 2100 körül hasonló pontokat ad ki.
[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
Ja így érdekességnek elmegy mennyit bír, csendes és hűvös legyen, ezért kukáztam a gyári hűtőt.
Az oc-ra visszatérve, javítom magam, a curve editorban nem nyomtam ctr-l-t, úgy lehet fixálni a feszültséget, viszont most 2115 és 7800-on nem lett 5000 pont. 2150 felett már nagyon vége a chipnek, nekem ez a Micron +800-at bír kb., 900-nál kifagyott.
-
Floyd80
addikt
Csak teszt erejéig, amúgy alulfeszelve használom. 0.95-ön és 1860-re nekem bőven elég, egyelőre. Van egy kis coil whine-ja is, kisebb fesszel így halkabb is.
Amúgy MSI-ben ez a pontszám nem jön össze, hiába álíltom be a curve editorban, hogy kb. 2120-ra menjen fel mondjuk 1.05-nél, 2085, 2100-nél nem megy többet és több feszt se ad neki, hiába van kitolva a TDP (ez nálam alapból kb. 190W) és a voltage-re is tök mindegy mit teszek +10%, semmi változás.
A gyári expertttolban viszont ad neki 1.067-et is, ott már "bírja" a 2100 felett is, de párszor kifagyott a benchmark.
-
prtvlogan
aktív tag
Nem rossz az a 40°.. Az enyém 54°-nál veszi vissza az első lépcsőt, 59-nél a másodikat, és így tovább.
2145-ről indult ennél a tesztnél, a végén "már csak" 2115 volt.
Kíváncsi vagyok sikerül-e elérni az 5000 pontot, de időhiány miatt nem tudok annyit foglalkozni vele, mint szeretnék:(ja, strix a kártya)
[ Szerkesztve ]
-
Glaz-dozfhut
őstag
Elég hatékonynak tűnik. Össz-vissz nyolc fokot melegedett a teljes teszt alatt, (de gondolom láttad is). És meg is hálálta a végeredménnyel.
#2650: Create. Csak nehogy egy hónap legyen belőle! Az a max határidő a rendezésre, amennyire tudom. Sajnos az új kártyának hullámzik az ára. Pedig nagyon nem ennyin kéne lennie, ha az eredeti 2060 helyére szánták. Én is ezt használom, ha nézted a lapom. Még nem volt energiám minden tulajdonságát kiteszetelni. Vicces, hogy egy 22MB-os játékkal játszok a legtöbbet per pillanat. Inkább 18 éve. [kép]
- Glaz-doz-fhut -
-
mucsácsó
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Milyen autót vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- One mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Opel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...