- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- A Telekom is beszáll a használtpiacba
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
2080 ti + RTX ON 1440p és örülhetsz 40-50 FPS-nek.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
veterán
válasz adamssss #3693 üzenetére
Sima 2060 és Shadow of the Tomb Raiderrel játszottam, RT mediumon az árnyékokon én észrevettem a különbséget, az FPS stabil 60 helyett 40-60 közé került Minden más a lehető legmagasabb szinten, kivéve az élsimítást és 1920*1200.
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
koko52
nagyúr
A 2060 (S) alkalmatlan rá (FPS esés miatt), másrészt kb semmit nem veszel észre. Én 1x próbáltam, felejtős (BF 5).
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
nubreed
veterán
Bocs, hogy neked válaszolok de igazából ez egy általános kérdés, csak a te hsz-edről jutott eszembe, hogy itt a topic lakók játszanak RDR2 -vel úgy hogy be van kapcsolva a Ray Tracing? Ha igen, 2060 Superrel, kisajtolható így 60 FPS? Vagy ezt felejtsem el, és ha igen RT ON -nal mennyit megy az RDR2?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Végül maradtam a zöld oldalon és ha minden jól megy ma jövök a klubba egy Gainward 2060 super ghost-al. Bevallom eszméletlen kíváncsi vagyok az RT-re mert a youtube-on sok különbséget nem látok. Jelenleg a MW van meg ami támogatja tesztelgetni fogom. Meg arra is kiváncsi vagyok, hogy mennyivel esik vissza a sebesség.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
nubreed
veterán
Az MSI gaming x is.
Más: Ha MSI AB -ben a power limit ki van tolva maxra, az okozhatja azt, hogy ha egy játékot indítok (konkrétan Far Cry 5 -nél tapasztaltam ezt) akkor a windows Power Options -ben (aszem magyarul energia gazdálkodási lehetőségek) a beállított Balanced -ról átvált Maximum Performance -ra, anélkül, hogy én ezt manuális megtettem volna? A közelében nem jártam ennek a beállításnak, és csak úgy vettem észre, hogy a monitor kikapcsolt x perc nem használat után, mert ebben az energia profilban az volt beállítva, hogy a monitor kapcsoljon ki.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
-
Arkennys
addikt
Kérdésem: I5-8400 jó/elég a 2060 super mellé is?
Piszkálja a fantáziám, hogy sima lett, és lehet átcseréltetném majd superre.
Gainwardból a 2060S konkrét kijönne nullszaldósra is nagyjából cserélve.Si vis pacem, para bellum - Ha békét akarsz, készülj a háborúra
-
Tiger.
nagyúr
Simát, garisat, nem agyonhasználtat, max 100.
Lenne egy ilyen is, de nem sok jót olvastam róla. [link]Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Tiger.
nagyúr
ASUS TUF Gaming GeForce RTX Ez milyen?
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Tiger.
nagyúr
-
tomsolo
addikt
Hogy csendes legyen és ne melegedjen annyira.
1. Az én 5 ezer pontos eredményemhez elég volt 800rpm(25%) menő venti.
2. A 6 ezer pontoshoz meg ment kb 100%-al.
3. A gyengébb kártya OC-zve se ment annyit mint az enyém alufeszelve(ha meg a közelébe jut biztos hogy melegebb).
4. AC Unity tök jó ilyen teljesítmény tesztnek, mert ultrán simán csinál 92%-os kihasználtságot és még megmarad a 60fps a fenti beállításokkal.Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
Tiger.
nagyúr
válasz tomsolo #3669 üzenetére
Mert ott kikapcsolhatod, és csak akkor kapcsolna be amire beállítom? Ezt nem gyárilag kell tudnia?
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
-
Tiger.
nagyúr
Nálam nem nagyon lenne kitéve terhelésnek, ezért lenne jobb, ha olyan lenne. a mostani gtx-em ventije olyan, mintha új lenne, pedig 3 éves mult.
-
Tiger.
nagyúr
Ilyet sem érdemes venni igaz? Gigabyte RTX 2060 Windforce OC
-
koko52
nagyúr
Nem. Nekem ilyen van. Idle semmit sem hallasz. Még nyitott házban sem, minden más elnyomja. Terhelés alatt sem hallod, csak ha a többi cuccod passzív. Nálam a táp és a házventik is hangosabbak.
[ Szerkesztve ]
-
Tiger.
nagyúr
Sziasztok ez a kártya tudja azt, hogy csak bizonyos hőfokon kapcsol be a ventilátorja?
-
koko52
nagyúr
válasz adamssss #3663 üzenetére
Keress itt rá. Szerintem vállalható. (2060-at vettek itt néhányan)
A cicergés (coil whine) előfordul ugyan úgy mint mindegyiknél."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Sziasztok!
Gondolom ez a Super kártyák topikja is.
Egy kérdés. Manli Gallardo kártyát szabad venni? Megbízható?Köszönöm
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz tomsolo #3661 üzenetére
Hát, én belőttem a curve-ot 1830, 0,850mV-re, majd onnan végig, elmentettem a profilt, reboot után 1860 1V lett belőle, és változott a görbe is. Ezt akartam próbálni, de ez miatt nem tudtam. Ha felmegyek 1900MHz környékére, ott már nem csinálja ezt.
Hát, ha megteszed, megköszönöm, de lehet az nem lesz jó, mert eléggé más a tuning potenciálja a kártyáinknak. Az enyém kb zéró. Ez miatt lefelé is másképp viselkedik.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz tomsolo #3659 üzenetére
Próbálgattam ezt, L nélkül hiába lövöm be neki, következő újraindításkor elmászik a profil.. Lehet meg kellene próbálni idle állítani, és nem terhelve.. De nem tudom.. Ha terhelve beállítom a curve-ot 18xx MHz-re, adott fesszel, rebootkor már más feszt kap.
Véleményem szubjektív...
-
tomsolo
addikt
válasz tomsolo #3615 üzenetére
@1770Mhz 0.825mV-n, a mem továbbra is megkapja a +1000-et
Egy idő után visszadroppol 1755-re, mindenesetre pontszámban nem sok különbség van.
Stabil, nem fagy. Ez alá (feszben) már nem érdemes menni mert AC Unityben már nem lesz meg a 60 FPS FHDn ultrán.FC5 New Dawn egyébként nevetséges értékekkel is elmegy maxon.
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
Źşë'
addikt
válasz maxview #3651 üzenetére
tehát az újrarakott wint még 1x újrapakoltad, jól értem? nekem is ez lett volna a tanácsom ill amit Morris is tanácsolt, net nélkül, majd egy vga drivert (lehet h nem a legújabbat kellene) felrakni, lehet amit alapból a win telepít attól így meghülyül (de mondjuk még friss nvidias driverből is akad olyan amitől ez lesz az eredmény), szerencsére nekem csak 1-2x volt ilyenem, de egy újrarakott win megoldotta
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
koko52
nagyúr
-
maxview
csendes tag
Üdv!
99%-ban biztos vagyok, hogy a kérdésemre alap dolog lesz a válasz, illetve hogy már fel tette valaki a kérdést, de nem találom a megoldást a problémámra...
Vásároltam egy MSI Geforce 2060 RTX Super Ventus GP OC 8GB GDDR6-os kártyát.
Nem is volt vele gond, be raktam az új proci hűtőmmel egy időben és használtam is a gépet 2 napig, de ugy gondoltam ráfér már egy uj Win a gépre, amit fel is raktam.
Na azóta nem tudok Win10re videókártya drivert felrakni, illetve annak ellenére, hogy a régi rendszerrel simán felismerte egyből a kártyát itt "Általános- Microsft-Videókártyának ismeri fel a gép, illetve fel dob egy ismeretlen PCI - eszközt is...Egész nap vadásztam a megoldásra, próbáltam már mindent, vissza raktam a régi R9 270X-em, amit egyből felismert a rendszer...
Esetleg valakinél valami ötlet, megoldás ?
Előre is köszönöm! [kép]
[ Szerkesztve ]
www.haxx-esports.hu
-
tomsolo
addikt
Ezek lettek nálam befutók végül:
1665 Mhz - 0.800mV
1740 Mhz - 0.825mV
1815 MHz - 0,850mV
A középső szépen viszi az AC Unityt Ultrán 63-65 fokon, néma csendben 30% alatti ventivel (~1000 rpm alatt)A plusz 1000 mem frekit nem okozott gondot.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Udv az Uraknak, gondoltam bekoszonok. Szerdatol egy Ventus OC tulaja leszek.
Live-Die-Respawn
-
tomsolo
addikt
válasz Arkennys #3631 üzenetére
hátha nagyon ledroppol akkor lehet be kell zárni az adott játékot a feladatkezelőben, ha nagyon túlhúzod akkor lehet a restart a gép is
én egyébként csak a hőfokok és a csendes működés miatt szórakozok vele, ezzel a 0.8 as beállítással "minden" maxon FHDben, vígan elvagyok az alig forgó ventivel(25%).
-
Arkennys
addikt
válasz tomsolo #3630 üzenetére
Szép, azért az már nem is kevés.
Ha valamit túlhúzol, gondolom mint procinál, hibajelenség összeomlás, akkor visszább veszed ahol még stabil volt és done? Anno szorzózármentes procit fesz variálás nélkül húztam túl én is, ott kitapasztalva lépcsőzéssel, hol válik instabillá. Kártyával is gondolom hasonló játék
Si vis pacem, para bellum - Ha békét akarsz, készülj a háborúra
-
hackeeeee
Jómunkásember
Véleményem szubjektív...
-
Paxker315
addikt
válasz Arkennys #3624 üzenetére
Olyan feszültséglimitje van az invidia kartyaknak, hogy kb lehetetlen ártani nekik afterburnerrel. Feszt csökkenteni meg nyugodtan. Tegnap kipróbáltam más NVIDIA, még Pascal kártyával a 0.931v (oda sikerült húzni..) és gyári orajel, plusz 500MHz memória oc-t, teljesen jó volt.
A gpu magot meg úgy sincs sok értelme húzni, mert alig a teljesitmenyt. A VRAM oc viszont kifejezetten tud emelni.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz Arkennys #3618 üzenetére
pedig nem rossz dolog az ha meg alulfeszelsz is, még a fordulatszámon is spórolhatsz.
Turing Undervolting 15% -al kisebb fogyasztás& de mégis gyáritól enyhén nagyobb teljesítmény?
Undervolting: Több FPS, kisebb fogyasztás?
Turing UV tutorial MSI afterbürnerrel 8:38: [link]
Hőmérsékletek, plusz egyéb (ventisebesség): [link]
-
Arkennys
addikt
Leginkább melyik programot ajánlanátok órajel/venti fordulatszám ellenőrzésre és módosításra esetleg?
-
tomsolo
addikt
válasz Floyd80 #3611 üzenetére
én azt nem használom, ennél sokka legyszerűbb mint írtam ha reseteled a feszültséggörbét - eccerűen 0 adsz meg OC-nek a chip órajelnél majd érvényesíted.
Utána nézd meg mondjuk 1V mennyi kéne 2050hez. Ezt megadod mint + a chi órajelnél.
Utána az 1V utáni összes pontot húzd le egyesével az 1V vonala alá. Mikor érvényesíted szépen kisímítja egyenesre. Ennyi. (Elvbe a profil ilyen szöveges fájl, majd megnézem hogy lehetne kihagyni ezt húzkodást.)Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
koko52
nagyúr
válasz Floyd80 #3609 üzenetére
Power limitet told ki max-ra! Semmi baja nem lesz.
-
Floyd80
addikt
Nálam a sima 2600 (Gainward GS) 0.95-re és 1890-re van beállítva, 1875-ig droppol vissza.
Alap 1.043-at kap és max. 1995-re boostol és onnan vissza 1975-re. 2000 fölé nem megy vmiért pedig vízzel megy. Lehet itt az editorban van elállítva, de ha resetelem akkor is ilyen a görbe.
De ugye plusz teljesítmény az inkább memória oc-vel érhető el, lásd superposition benchmark hiába voltam 2075 környékén a GPU-val, volt amikor nem adott 5000 pontot se, a RAM OC-re meg sokkal jobban reagált pontszám szempontjából.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz tomsolo #3607 üzenetére
Ó, Nekem 1V körül volt meg az 1950-1980 körül..
Igen, eléggé kopogtat a power limit, mondjuk az is fura, hogy nekem gyári értékekekkel is szépen visszaesik 1900 alá, ezért is gondolkoztam azon, hogy inkább alulfeszelem amennyire csak lehet.
Ó, ezt nem tudtam, ahogy ezt a plusz mhz dolgot sem. A cél az volt, hogy a max OC órajel feszültségét megkeresem, hogy meddig mehetek le.
De akkor először keresek egy max OC órajelet, és utána megpróbálom ezt belőni.
Véleményem szubjektív...
-
tomsolo
addikt
válasz hackeeeee #3606 üzenetére
> 200MHz-t simán elbírt pluszban?
fesz és kártya függvénye(szilicium lottó) , nekem 975-el nem sikerült túlmennem a 2000-en (előbb utóbb fagy)
mondjuk az alapórajellel és felette se sikerált másnak se. (érdekes hogy a memóriát elvileg 8100-ra is fel lehet húzni... hmm)
A nagyon nagy OC-nak sajna gátat szab, hogy elég power limited a cucc az 1 db 8pines csatival(a maradékot a pci-e n keresztűl veszi ki az alaplapból)... erre jobb egy ROG STRIX vagy egy Palit jetstream változat.
Csak egy tipp:
Ha a curve editoron egy pontot kiválasztva megnyomod az L betűt, akkor fixen tartja azon feszültségen (ez arra jó hogy hamar megtaláld a kívánt pontot)Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
tomsolo
addikt
válasz hackeeeee #3594 üzenetére
60 alá nem ment sehol (nyilván értelmes beállításokkal az adott játékokban)
850-et próbálgattam még max 1800-al, ígéretesnek tűnik az is (hőfok/fogyasztás terén mindenképp) Azt észrevettem hogy meghálálja, ha először megemelem a chip órajelet majd utána állítom a max freq/feszt - szebb lesz a görbe, meg magasabb a min fps.
@nubreed : MK11 Krypt
-
Arkennys
addikt
Vicc, de vagyok olyan kocka, hogy előbb nem sajnáltam erre azt a pénzt, mint tenném a többi sorolt dologra
Majd kíváncsi leszek a tapasztalatodra vele, ha meglesz. De igy sejtem te is nyugtával dicséred majd a cserét. Nagyon szerettem az 1060-at, de ez teljesen más
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Spórolós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Politika
- Futás, futópályák
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...