- CES 2025: Kezünkben a Mudita Kompakt, az E-ink kijelzős anti-telefon
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
qad
senior tag
Hát csoda lenne ha ilyen kombinációban lenne valakinek pc-je. Amúgy működnie kell, csak valamennyi sebesség veszteség/teljesítmény lesz az eredménye, minél nagyobb teljesítményű a kártya, annál nagyobb a veszteség. Talán van olyan oldal ami leírja mennyi GFlops az áteresztőképessége pci-e 2.0-3.0-.nak és akkor már csak a 2060 teljesítményét kell megnézned.
-
qad
senior tag
válasz Staradder #4772 üzenetére
Félreértettél, nem a monitorod beállításainál kell kikapcsolnod a g-syncet, hanem az nvidia vezérlőpultban. Ha a monitorod freesync-es technológiájú akkor nagy eséllyel ez kavar be.
(#4771) cibus
Megpróbálhatod az órajelet csökkenteni vagy kitolhatod a hőmérséklet küszöböt is nyugodtan, mert ha melegszik akkor visszaveszi az órajelet automatikusan. Az órajel csökkentéssel meg nem sokat veszítesz se így-se úgy, mint ahogy az órajel emeléssel sem nyersz sokat. Mármint a gpu-ról órajelekről beszélek.
[ Szerkesztve ]
-
qad
senior tag
válasz nubreed #4765 üzenetére
Egyéni beállításokkal nekem is alig melegedett és jól futott. DX12, ray tracing on, és dlss off volt nálam az ajánlott és így melegedett. Az fps meg 35-40 között mozgott. A dlss-t meg egyből kikapcsoltam és átállítottam inkább dx 11-re mert rettenet csúnya elmosódott volt a kép miatta.
-
-
qad
senior tag
válasz gabber01 #4753 üzenetére
A 82 fok az normális ha a MEtro exodus játékot vesszük alapul. Ha nem tuningolom meg(aza ha nem finomítok rajta) akkor az alapbeállításokon nekem is 83 fok és onnan elkezdi csökkenteni az órajelet. A vicc az hogy ha túlhúzom az órajeleket akkor is ennyi a hőfok csak kicsit több fps-t mutat. Persze ha kiherélem a beállításokat akkor nekem sem megy fel 83 fokig. Vagyis hogy eddig ment fel a hőfok, mert most már vízhűtés van rajta és így most maximum 43 fokos lesz a vga a Metro Exodus és a The Divison alatt és csak nyáron. A többi játékban 30-37 fok között ingadozik a hőmérséklet.
-
qad
senior tag
Metro exodus alatt normális a 80+-os hőfok. Nálam nyáron elérte a maximális 83 C fokot és elkezdte magán leszabályozni az órajelet Még a szintetikus teszten sem értem el ezt a hőfokot de a metro exodus és a The Divison még ilyen játék ami rendesen felhevíti a videokártyát, az össze többi csak melegítgeti. Játszál vele nyugodtan gond nem lesz belőle.
-
qad
senior tag
Már tett fel képet a 4580-as hsz-ban. Erre reagáltam úgy hogy kíváncsi vagyok hogy mit lehet kihozni belőle oc-val. Viszont itt szerintem csak GPU órajelet emelt a kolléga, memória oc szerintem nem volt. Várom a képeket a gpu+mem oc-ról, vagy a nyilatkozatot, hogy volt-e komplett oc a látható teszten.
-
qad
senior tag
válasz tomsolo #4552 üzenetére
Ismerem ezt a módszer, eddig csak oc-ra használtam, viszont ezt a módszert azért tartom rossznak mert a feszültséget nem tudod állítani, azaz ez nem undervolt. A meglévő, nem változtatható feszültséghez-ami eleve kiolvasható a diagramból- állítottam nagyobb órajelet(oc). Azaz amit csináltok az nettó hülyeség. Ennyi erővel csökkents az órajelet 50, 100, 150 Mhz-el ugyanezt az eredményt éred el és még tesztelned sem kell hogy stabil-e a rendszered.
Ezen a videokártyán nem tudtam eddig csökkenteni, míg a régi gtx 970-en,,negatívba is tudtam menni a feszültség állítással. Ha már nem egyszerű módszert kell választanom akkor inkább bios átírás vagy nvidia inspector módszert választanám. Nektek meg az órajel egy mozdulattal való átírását javaslom, a gpu magától utánaállít mindent amit kell. Amúgy a ti módszeretek addig működik amíg meg nem jelenik egy új AB verzió és kezdhetitek elölről pontok mozgatását, ez is egy negatívum. -
qad
senior tag
Nálam az EVGA a nyerő most már évek óta. A legjobb táp szerinte mint árban mint értékben. 26 000-ért vettem a gold tápomat 7 év garanciával, ennyiért ennyi garanciával goldot tápot nem sokat kapsz. Már több mint tíz éve evga tápozok és soha senkinél sem volt panasz.
[ Szerkesztve ]
-
qad
senior tag
Vedd le a számítógép ház oldalát és futtass úgy egy tesztet. Így ki lehet zárni a melegedés miatt esetleges órajel csökkenést. Ha nincs javulás a pontszámban akkor még a határon van. Amúgy a pontszámod önmagában nem rossz, a kérdés az hogy a kártya teljesítménye fojtva van-e.
-
qad
senior tag
Azt hittem a 144 Hz-es monitor fikázás megy. Akkor én kérek elnézést. Amúgy meg emberek értem én hogy nincs pénz mindenre, de ha gyenge cpu-hoz vesztek videokártyát akkor inkább ne vásároljatok semmit. Gyenge cpu-val sem multis játékot nem igazán tudtok játszani és a videokártyát sem hajtja ki rendesen. Ez olyan mintha kinéznél egy 2060-as videokártyát, kifizeted a 2060 árát és amikor elkezdesz játszani akkor meg egy 1660 teljesítményét kapod a 2060 áráért. Ez így rendben van? Lehet megint én vagyok a szögletes/sarkos és megmagyarázzátok hogy senki sem játszik már multi player játékot, mert az car és mindenki a single player játékokat nyomja ahol nincs cpu többlet terhelés a több játékos miatt.
-
qad
senior tag
válasz Sipasanyi #4397 üzenetére
Lool ezt az okfejtést..... Ne mondd már meg hogy szar a 144 Hz-es monitor tesó. Ennyi erővel panaszkodhatnál hogy rossz a monitorod mert nincs meg a 250 fps és darabos a kép. ezért vissza kellett venned 144 fps-re. Ha gyenge a cpu-d akkor a monitor a hibás? Amúgy meg még akkor is jobb a 144 hz-es monitor mint az office 60 -775 Hz-es mert ha nem akard levenni a grafikát hogy meglegyen a 144 Hz-hez a 144 fps akkor voilá... le tudod venni a képfrissítést. Még választhatsz is 144-->120-->100-->75-->60. Szóval vegyél jobb cpu-t ha már 2060-at vettél vagy vegyél vissza a grafikából vagy vegyél vissza a képernyő frissítési értékből. Ne hogy már visszaválts egy szarabb monitorra, mert eret vágok magamon az ilyen nyakatekert kifogástól/gondolkodástól.
-
qad
senior tag
AOC monitorokat nem igazán ajánlják. Viszont 5 év garanciával az Acer már ajánlott. Ugyanúgy ips monitor viszont az AOC-al ellentétben az Acer tudja a 144 Hz-es képfrissítést is ami már minimum egy full hd monitornál. Ennél lejebb nem adnám full hd-ban főleg hogy 2060s fogja hajtani.
-
qad
senior tag
-
qad
senior tag
válasz szuk_jozsef #4371 üzenetére
Nm, örülök hogy jól muzsikál.
-
qad
senior tag
A gainwardot dicsérik itt a legtöbben abból is egy típust(talán a gainward phenix gs-t?). Sok esetben pl. palit és gainward ugyanaz csak másik márka matricája van rajta. A többi kártya sem rossz de azoknál már a márkát is megfizeted a jó hűtés mellett. Persze ez attól is függ mennyire jól szellőző házba teszed a videokártyát.
-
qad
senior tag
Azon kívül hogy elfogyott a készlet? Ez sima 2060-as és nem valami sűrű a bordázata, tehát egy gyengébb hűtés van rajta. Ha jót akarsz magadnak akkor ne ezt vedd.
(#4307) mufflika
Egy évvel ezelőtt használtam az msi afterburner ventilátor profilját akkor még működött. Más valaki is panaszkodott itt a fórumban a ventilátor profilra, de szerintem user error miatt tűnik hibásnak. Ne vedd személyeskedésnek, de biztos hogy jól állítottál be mindent? Enable user defined software automatic fan control elé betett pipával és az állítgatásával még nem ér véget a ventilátor profil beállítás. Az alkalmaz és az OK gomb megnyomása utána rendben hogy beállítottad az automatikus indulást a windowsal együtt de ezt a profil beállítást elmentetted az 1-es profil-ra? Csak ezután fog működni megfelelően. Ha szürke mind az 5 profil akkor nincs elmentve egy profilod sem. Ha igen akkor feleslegesen írtam le ennyi mindent, de hátha a kezdőknek segít megismerni Msi Afterburner ezen részét.
-
qad
senior tag
válasz szuk_jozsef #4294 üzenetére
A régi monitorom tápegysége adta meg így magát. Próbáld meg másik portra csatlakoztatni a monitor kábelt, nézd meg a monitorban is eléggé be van-e dugva, esetleg másik monitor kábelt is kipróbálhatnál, végül rakd újra a videokártya vezérlő szoftvert de úgy hogy előtte a DDU nevű programmal letörlöd a régit. Display Driver Uninstaller. Írd meg mi volt a gond ha már rájöttél.
-
qad
senior tag
válasz 19ati93 #4286 üzenetére
Ha nincs piszkálva akkor még sok is 65W + 200W +30-40W a perifériákra és még marad nem kevés tartalék. Ha Oc is kell na akkor necces mert a 65W helyett 150W-ot alapból ki lehet csavarni a cpu-ból. A videokártyákat is lehet oc-ni de ahhoz már bios-t kell cserélni/írni. A gyári oc tdp limit meg nudli, az enyémnél 160 helyet 170W. Ez sima 2060. A 2060 Super 8 pines = 150W + 75 a pci-e sínből az 225W max. Ennél többet fizikálisan nem kaphat és ennyire a gyártó sem tolja ki elvileg. Néztem a Super Ghost adatlapját de a gyártói TDP értéket nem láttam feltüntetve sehol.
-
qad
senior tag
válasz bolcsodal #4280 üzenetére
Elvileg elég kellene legyen a 400W-os tápegység ha normális(nem tudtam egyértelműen beazonosítani). Ha procija az intel gyári 65W -ra van állítva akkor overkill/túltervezett a tápegység a 2060 ghosttal. Ha viszont az asus multicore ereszedelahajam beállításra van téve ami kb 150W-ig engedi ki a fogyasztást akkor lehet gondja a 2060 ghost videokártya megvételekor. Igazából ilyenkor sem kell megijedni mert a prociból csak műterheléssel tudsz kihajtani 150w-ot. Persze van 1-2 játék ami 70-120 W közötti terhelést is képes ráküldeni a procira, de maximumra akkor sem hajtja ki. Battlefield játékok, Ghost recon wildlands, Metro exodus jutott most hirtelen eszembe.
-
qad
senior tag
A ku.... életbe , akkor nekem is elkezdenek már lassan visszaszámolni.... Amúgy meg már minek új videokártya az ilyen vén f... mint mi? Ahelyett hogy a prosztata műtétre gyúrnánk, azt nézzük hogy melyik gpu-nak lesz nagyobb teljesítménye full hd-ra mert minimum hogy ki kell hogy "hajccsa" a 144 Hz-es monitort. Régebb még a 2060-at is overkillnek tartották. Hát a bf5 az úgy megy hogy full low/off minden kivéve a mesh és így sem "hajcsa" ki 144 fps-re(a minimum fpsről ne is beszéljünk). Így csak 120 Hz/ fps-t tud sajna.
-
qad
senior tag
Fene tudja, de megjelenéskor pofátlan árak lesznek. Na de 20xx-as sorozat olcsó volt amikor megjelent? Kb. fél év után állnak be az árak és kb akkorra jelennek meg a részemről is megfizethető videokártyák, értem itt a jövendő 3060-3070-et. Amúgy meg attól függ mit csinál az amd.
-
qad
senior tag
válasz Watto1991 #4237 üzenetére
Hát ha vsyncel használod azaz 75 Hz-es frissítés és 75 fps-re lockolod, akkor még elleszel vele egy ideig bár sok tartalék nem lesz már benne. 1-2 über játék alatt lesz csak kevés (Battlefield 1-5 és a ghost recon wildlands) a procid és itt már mikrolagolni és akadozni fog. Ha rám hallgatsz még ne vegyél videokártyát várd meg az új sorozatot az nv és az amd részéről, addig gyűjts egy kis lovét.
-
qad
senior tag
"amúgy 144hzes képfrissítést simán lehet élvezni alacsonyabb fpssel is," Lehet alacsonyabb és magasabb fps-el is élvezni a 144 Hz-es monitor előnyeit. Viszont monitora válogatja (késleltetés) hogy ez az fps eltérés okoz-e képtörést. Ha nem okoz akkor happy, ha okoz akkor vsync on de akkor a kritériumoknak is meg kell hogy feleljen a videokártya. Jól mondod a ját engine is lehet rosszul optimalizált, viszont én First person shooter-ekről beszélek(lövöldözős játék) ahol ilyen gondok nincsenek mert magas fps elérésére vannak optimalizálva. Cs.go a lúzereknek és az e-sportosoknak(200-1000 fps-ig) és minden más fps(lövölde) olyan 300 körüli max fps(cod, H&G, Planetside 2, Warface stb)
-
qad
senior tag
Manli 2060 Gallardo és megkapta a cpu vízhűtést átalakítva gpu-ra. Az fps is több lett, de az hogy ~200-ról ~270 körüli lett az nem számít. Az számít hogy a minimum fps-ek nőttek és megszűnt a 150 fps körüli mikrolag és akadás. Minél több fps kell annál jobb és több szálú cpu kell(ha támogatja a játék). Nálam az döntött a 9400f leváltásáról hogy sikerült megcsípnem olcsón egy 8 magos procit az aprón. Az új árát már nem fizettem volna ki.
-
qad
senior tag
9400f-ről (6 mag) váltottam 9700-re (8 mag) és erezhető a különbség 144 Hz@144 fps-nél. Efelett meg a 6 magos már egyes játékokban érezhetően mikrolagos és akadt is pl H&G 200-300 fps körül, a ghost recon wildlands alatt 120 -150 fps körül, BF1 multi 140-190 fps körül. A 8 magos proci alatt meg simán fut röccenés nélkül. Írtam én is hogy elég az ő 4mag +8 szálas procija is ha csak office szint azaz 60Hz@60 fps az elvárása hát még a 6 magos. Ha viszont 144 HZ@ 144 fps vagy netalántán ennél feljebb is menne akkor a vajsima játékhoz kell a 8 mag(vagy több).
-
qad
senior tag
"A neves oldalakkal pont az a problémám, hogy arra hajlanak aki fizet."
Ezt azért bizonyítanod is kellene, amúgy meg maguk ellen cselekednének ha ilyet csinálnának."Mikor Intel rendszert tesztelek kicsit alul maradnak a pontjaim a neves oldalakétól." Ezt sajnos nem tudom ellenőrizni mert nincs i9 9900K-s procis gépem és 2080Ti videokártyám sem. Neked van?
Nem szoktam yt videókat mérvadónak tekinteni semmilyen szempontból.
-
qad
senior tag
Inkább nézek nevesebb oldalakat rengeteg játék tesztel mint 1 yt videót 2 játék összehasonlítással. Úgy látom a bolti árak meg elkezdtek elszállni nevesebb boltban a dobozos verzió 120k környékén jár már. Árban igazad volt viszont én a 9700-.at az apróról ajánlottam 80k-ért. Ennél többet nem ér meg.
-
qad
senior tag
110 000 Ft dobozos verzió, de én apróról gondoltam 80 000 Ft-ért. Többet én sem adnék érte. Egy 9400F-et cseréltem le a 9700-ra mert olcsó volt. A teljesítményt meg ne vitassuk mert az amd-nél a 3600-3700-3800-3900 között alig van különbség játékokban és 3900-től alig maradt le a 9400F amit 47 000 vettem. Legalábbis tavaly megjelenéskor ez volt a helyzet amikor néztem a FHD felbontású teszteket.
[ Szerkesztve ]
-
qad
senior tag
válasz laci921225 #4203 üzenetére
Én fordítva ülnék fel a lóra, ha megengeded. Először is pattintanám el az 5 éves platformot kompletten és a kapott pénzt pótolnám az új konfigurációhoz. Én játékra intelt preferálnék nvidia kártyával de ez az én véleményem. A lényeg ha te 144 Hz-es monitorodat szeretnéd kihasználni akkor első körben a procid és a alaplapot cseréld mert a minimum fps-ek miatt mikrolag(g)aok és szaggatások miatt élvezhetetlen lesz bármelyik videokártya. Utána a videokártya beállításaival addig játszol amíg fix 144 képkoca közelébe nem tornázod fps mutatót. Minimum i7 9700 -as intelt vegyél hogy időtálló is legyen vagy vársz kb egy hónapot és az új intel procik közül válogathatsz vagy amd oldalról 3600-3600x-től 3700-3700x -ig bármi ajánlott. Ha van Törelmed amd-nél is várhatsz egy keveset mert ott is jön ki az új 4000-es sorozat és az már tuti játékban is fölényesen veri majd az intelt(szerintem). Videokártyából meg most 2060-2060S-2070-2070s az ajánlott és még jó az ár érték aránya vagy vársz februárig amikorra kijön a 2060 megfelelője a 3060 .. ? Szerintem kezdj el gyűjteni és karácsonyra lepd meg magad egy új számítógép belsővel és jövő februárban meg vegyél egy nagyobb teljesítményű 3060 amper videokártyát.
-
qad
senior tag
válasz laci921225 #4200 üzenetére
Attól függ, nekem 4790K procim volt oc-va és nem hajtotta ki teljesen a 2060-at 144 Hz-es képfrissítésű monitornál. Igazából az tűnt fel hogy fűt mint az állat a proci és újrapasztázás után sem javult eleget. Amúgy office szintű FHD 60 Hz-re(azaz 60 fps-re) még jó lehet az a proci, csak többet már ne várj tőle.
-
qad
senior tag
Ahogy Floyd80 is mondja: "Épített vízzel, de képet szerintem még mindig nem rakott fel róla. " Amúgy laing ddc szivattyú, 2 darab 360-as radiátor, egy univerzális gpu hűtő blokk és venti a gpu memóriák hűtésére. A cpu vízhűtésemet variáltam át ami még a szénné húzott i7 920-as procimat hűtötte. Csináltam egy halk számítógépet és nyáron a legdurvább gpu hőmérséklet klíma nélkül szobában is csak 43 fok. a Cpu meg egy Arctic Freezer 34 eSports Duo-val ugyancsak 43-46 fok között mozog.
(#4180) Floyd80
Nem is lesz róla kép mert olyan jól, de nem szépen csináltam meg ideiglenesen, hogy lusta vagyok hozzányúlni, és mivel nem szép ezért kép sem lesz róla xD. Amúgy laing ddc szivattyú, 2 darab 360-as radiátor, egy univerzális gpu hűtő blokk és venti a gpu memóriák hűtésére. A cpu vízhűtésemet variáltam át ami még a szénné húzott i7 920-as procimat hűtötte. Csináltam egy halk számítógépet és nyáron a legdurvább hőmérséklet klíma nélkül szobában is csak 43 fok.
-
qad
senior tag
válasz xDarkBoyx #4169 üzenetére
Az 5297 pontszámot a videokártya alap állapotában érted el ugye? Csinálnál egy oc-s tesztet is? Amúgy szépen skálázódik az erősebbik 1060-hoz képest a 2060 super. Nálam egy gtx 970-et váltott a sima 2060. Ha minden igaz ugyanilyen nagyságrendű ugrás lesz az októberben bejelentett amper is.
-
qad
senior tag
Nekem sajnos már csak az az ötletem maradt amivel nem tudsz mit kezdeni. "Hát sajnos más gépbe nem igazán tudom áttenni, nincs hova". A tápegységnek elvileg bírnia kellene a specifikációk alapján, persze ha már elég idős akkor produkálhat hibákat úgy hogy az üzemidő nagy részében hibátlanul működik.
-
qad
senior tag
Pontszámban annyira nagy különbség nincs 4600-4300 mint a játékon belüli 51 - 100 fps. Valami nagyon nem kóser. Az a legegyszerűbb ha fogod a videokártyát és beteszed valaki másnak a gépébe egy teszt erejéig. Lehet hogy a win frissítések kavarnak be, vagy ki tudja..... Az is egy megoldás ha a te gépedbe tesztek be egy másik kártyát aminek tudjátok a kb fsp értékeit amit hoznia kellene.
-
qad
senior tag
Witcher alatt a 64 C az jónak mondható, viszont a teszt alatt a 79 az már nem az igazi. Itt már visszaveszi szerintem az órajeleket. Futtasd le még egyszer a tesztet úgy hogy maximumra állítod manuálisan a ventilátort amíg tesztelsz. Ha nő a pontszám akkor a hűtéssel van gond, ha nem akkor máshol keresendő a gond.
-
qad
senior tag
Mennyi lett a kapott pontszám a tesztnél? Nálam ennyi alapon.
-
qad
senior tag
-
qad
senior tag
Uhh ott valami tényleg gázos. A witcher 3-nál még a gtx 970-el is több fps-em volt. A városban mászkálás fektette ki a 970-et. Nem tudom nekem intel procival a 2060 sokkal több fps-t produkál, bár most nincs feltelepítve a játék de ennél azért konkrétabb helyszínt válasszál hogy össze lehessen ténylegesen hasonlítani a teljesítményt.
-
qad
senior tag
Nem lehetett olcsó az a monitor. Látom te fordított a stratégiát követed, előbb veszel nagyobb felbontású monitort és utána várod a nagyobb teljesítményű videokártyákat. Nálam fontosabb a nagy fps szám egy pár játéknál (fps lövöldék). Cs.go és társait már nem játszom, oda ez is overkill lenne a 600-800 fps-vel cicergés mentesen. Na de majd az új videokártyák..... Alig várom már hogy beszálljon az intel is az nvidia-amd csatájába. Örülnék ha mi(vevők) kerülnénk ki győztesen úgy, hogy már csak az számítana: milyen színű legyen a videokártya gyártója, melyik gyártó adja ki hamarább az új sorozatú videokártyáját és mindezt a olcsón, mert van gyártó amiből választhatunk.
-
qad
senior tag
válasz Paxker315 #4104 üzenetére
Soha nem látott felhozatal az nvidiától...... Lassan a marketingesnek sincs már fogalma hogy mit is árul DD, a vevőnek meg főképp, hogy mit is kellene vennie. Nem baj hadd szórják ki a sok gpu-t meg memóriát, mert jön az amper ahhoz meg HBM memória lesz ha minden igaz. Csak érezném már végre az amper szagot xD főleg ha jó nyomott áron jön, mert lesz konkurenciája(kettő közül valamelyik).
-
qad
senior tag
Ha időtállót akarsz akkor várd meg az ampere generációt. Természetesen csak akkor ha nem sürgős a videokártya csere augusztusig. 40% körüli teljesítmény pluszt ígérnek, ami azért már elég jelentős ahhoz hogy megérje várni. Legalábbis nekem kivárás a tervem, úgy hogy még ezen felül beleszámoltam pár hónapot hogy lecsengjen a az újdonság miatti árfelesleg. Ha elszámoltam magam/nem jön be a kivárásom akkor az jövő február lesz belőle mint a 2060-asomnál .
-
qad
senior tag
válasz pergabb #4080 üzenetére
Ha office szintű full hd monitorod van (60 képfrissítéssel és ~ ennyi fps a cél is, akkor igen kihajtja). Ugyanez a helyzet 4k-nál is, azaz kihajtja, mert ott is a *gpu-t terheli és nem a cpu-t. Akkor nem hajtja ki ha full hd profi monitorod van és szeretnéd kihasználni a 144 Hz-es képfrissítést amihez legalább ugyanennyi fps is kell. Itt a *144 Hz vs 144 fps-nél már mikrolagok és akadások tarkítják az összképet ha nem megfelelő a cpu.
*elütések[ Szerkesztve ]
-
qad
senior tag
Akkor megvan a jól megérdemelt öröm és boldogság. Amúgy meg ezt nem kellett volna offba tenned, örülünk ha más tapasztalataiból tanulunk. Az előző videokártyádhoz meg annyit fűznék még hozzá hogy még nyári kánikula meg sem legyintette és úgy volt 80 fok, nyáron az nagyon csúnyán throttlingolt volna úgy. hogy pluszba mégmaximum fordulaton üvöltött volna a ventilátor is. Nagyon jól tetted hogy visszaküldted és vettél másikat helyette.
-
-
qad
senior tag
válasz jozsef83 #3307 üzenetére
Nvidia vezérlőpanelben:
1). a G-SYNC beállításainál mindenből vedd ki a pipát, majd jobb alul nyomjál rá a megjelenő ALKALMAZgombra.
2). a 3d beállítások kezelése menürészre nyomjál egy bal klikket:
-Monitortechnologiánál válaszd a Rögzített frissítést, majd jobb alul nyomjál rá a megjelenő ALKALMAZ gombra.
- Alacsony késleltetés módnál válasz a BE lehetőséget, majd jobb alul nyomjál rá a megjelenő ALKALMAZ gombra.Írjál ha eltűnt a mikrolag.
-
qad
senior tag
Nekem akkor volt ilyen gondom amikor a második alaplapból kiálló tüskés érintkezős konfigomat tettem össze. Természetesen úgy összekócoltam az alaplapon a lábakat, hogy szakemberhez kellett vinnem kifésültetni xD Akkor csinált ilyen anomáliákat, csíkozódás, nem megfelelő teljesítmény, stb. A végén már képet sem adott.
-
qad
senior tag
válasz zakarmihaly #3026 üzenetére
Próbáld meg azt, hogy G-Sync beállításaiban az összes variációból vedd ki a pipát. Restart és próba.
A többi tippem az alap dolgok mint windows 10 összes aktuális frissítése(1903 verzió), no meg a driverek amik még ludasak lehetnek. -
qad
senior tag
válasz Heroes fan #3004 üzenetére
Jól értem hogy egyszerre állítod a memóriát és a gpu órajelét? Ha igen akkor egyenként kezdd el a teszteket futtani, azaz egy értéket állíts egyszere. Ha a gpu órajelét már nem tudod tovább emelni, mert utána már fagy csak akkor kezdd el kisebb lépcsőkben emelni a memória órajelt. Ellenkező esetben nem fogod tudni megállapítani melyik érték átállításától fagyott ki a program.
-
qad
senior tag
válasz Heroes fan #2998 üzenetére
Hát sokat nem hozna az oc, de itt nem az a kérdés hogy mi történne ha maxon használnád, hanem az a kérdés hogy tudod-e hűteni maxon? Ha olyan játékot, programot használsz ami nem tekeri mindig maximumom a kártyát akkor talán, ellenkező esetben elégtelen lesz a hűtésed, főleg nyáron vagy csak hangos lesz folyamatosan. Véleményem szerint használd alapon.
-
qad
senior tag
válasz Heroes fan #2993 üzenetére
A memóriát 8000 Mhz környékére(+-100 Mhz kb.) lehet húzni, a gpu órajele úgy 2130 Mhz környékén(+-50 Mhz) áll meg. Az értékeket feszültség emelése nélkül értettem és nagyjából fedi az átlag oc értékeit.
-
qad
senior tag
válasz #24845312 #2945 üzenetére
Úgy látom te utána olvasottabb vagy nálam.. Egyáltalán nem olvastam utána, viszont ezek szerint jól írtam, hogy letiltja a gyorsabb bootoláshoz a periféria portokat hacsak nem állítod be külön vagy kapcsolod ki. Abból vontam le ezt a következtetést, hogy másodpercenként 6-8 leütésre sem lépett be a biosba xD.
-
qad
senior tag
Nem tudom megerősíteni, de szerintem az usb/ps2 érzékelés tiltása változat a valószínűbb és nem a "mire aktív az USB addigra a Winben vagy", de ezt nem tudom csak közvetetten megerősíteni. Viszont az "nem volt még olyan alaplapom amin enable lett volna." részt az aktuális alaplapommal is tudom cáfolni. Asus Prime Z390M-Plus lapomat load optimize default settingsre tettem és képet csináltam a szóban forgó részről.
Z97-ről váltottam és ott is volt, bár már nem merném állítani, hogy mind a 2 alaplapná(Asus Z97 Pro Gamer/ Asrock Fatal1ty Killler) engedélyezve volt a fast boot.
-
qad
senior tag
Nem a gyorsasága miatt csinálta ezt. A fast boot miatt tiltotta az összes periféria csatlakozás érzékelését, ezzel is próbálta gyorsítani a bootolást. Ezért a fast boot bekapcsolása után bármilyen elképzelhetetlen sebességgel üthetted a billentyűzetet nem lépett be a biosba. A biosba belépés megoldás a leállítás utáni bios reset vagy a windows betöltése utáni segédprogram használata az asztalról, már persze ha feltelepítetted. A segédprogram semmi mást nem csinált, csak újraindította a pc-t és a bios menüig kalauzolt. Miután többször is lecumiztatott, azóta új gép összerakásánál első dolgom tiltani, mert hát természetesen alapból engedélyezve van az elindulása.
-
qad
senior tag
válasz Faterkam #2898 üzenetére
Először szedd le a 2060-as legújabb standard driverét. Utána uninstall az MSI Afterburnernek, majd tudnám javasolni a DDU-t(Display Driver Uninstaller) programot és ott válaszd ki a videokártya csere opciót. Leszedi a drivered és és leállítja a gépedet is. Kártya csere, driver fel, reboot és MSI feltelepítése. Ha minden jól megy akkor hibátlan lesz, bár én erősen javasolnék egy friss windows telepítést is.
-
qad
senior tag
válasz Kálmán1990 #2894 üzenetére
Nekem volt egy Gtx 970-em ami ciripelt 400-500 fps-től felfele, de persze mivel ritkán volt ennyi fps-em nem volt zavaró és meg is szűnt idővel. Volt alaplapom is ami cicergett, aztán bekussolt. Azt akarom ezzel mondani ha nem üti meg a zavaró hangszíntet és helyzetet akkor idővel elmúlik.
Ha zavaró, akkor próbából érdemes lenne egy legújabb fejlesztésű/gyártású/sorozatú/típusú kölcsön tápegységgel is megnézni a viselkedését.
Ha így is hangos/zavaró akkor vissza kell vinni a boltnak a 14 napos elállással. Azt muszáj benyelniük kérdezés nélkül, viszont lehet, hogy csak egy hónap múlva lesz a számládon a pénz.[ Szerkesztve ]
-
qad
senior tag
válasz Glaz-dozfhut #2869 üzenetére
Evga SupeNova G3 550W 7 év garanciával 28-29 000 Ft
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: Kezünkben a Mudita Kompakt, az E-ink kijelzős anti-telefon
- Gitáros topic
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- SSD kibeszélő
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...