- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem nyílnak a Foldok?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Twesty
csendes tag
Csináltam a kártyát BIOS flash-t is, a gyártó álltal kiállított legfrisebb, tiszta BIOS van rajta, és így is ez van, sajna.
Nem az a kártya volt, viszont hasonló problémákat közölt. Megérdeklődtem a garanciát, ma viszem el LeC kollégához további tesztekre, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle. Szimplán hibás memóriára gondolok, más aligha. Köszönöm az eddigi segítségeket!
-
-
Twesty
csendes tag
válasz
Milka 78 #17291 üzenetére
A Coil csökkentésben tényleg van valami, amióta 119 Hz-en megy nekem is a monitor, valóban halkabb lett.
Az órajelekre visszatérve, próbálgattam sokféleképpen az After Burnerben, teszem azt, csökkentettem mind a Core, mind a Memory clock órajelét, viszont sajnos ez nem oldja meg, még akkor sem, ha csutkára lehúzom.
Volt, hogy adtam hozzá +feszültséget is, esetleg növeltem a power limitet. Nem segített. Esetleg csökkentsem? Nem vagyok profi az OC-ban, így lehet van, amit nem próbáltam még ki. -
Twesty
csendes tag
A múlt héten vásároltam egy "Gigabyte 980 Ti G1 Gaming" típusú videókártyát, a hardverapróról, azonban sajnos nem működik.
Nos, maga a kártya egy működő gépbe, egy CM G750M-el egyetemben került be, friss Windows alatt. A problémám a következő.
Az előforduló "coil whine" miatt még nem is haragudnék, azt normálisnak tartom, noha helyenként frusztráló, nem durva. Ami viszont a nagyobb gond, hogy a gép terheltség alatt lecrashel. Vagy fehér, vagy sárga képernyőt közölve. Amit eddig tapasztaltam, illetve próbáltam szoftveresen megoldani a problémát, egyik sem sikerült.
Próbáltam memória modult cserélni, nem működött mással sem. Kiürítettem a CMOS-t is, nem működött, Drivert cseréltem (DDU-t használva), nem működött. Lévén új Windows van, ez talán lényegtelen is. Régebbi driverek sem oldják meg a problémát.
Érdekességként megjegyzem, Heaven, illetve Valley benchmark alatt tesztelgettem a kártyát, és azt tapasztaltam, hogy a "memory clock" sebessége ugrál. Egyszer 3500 körül, alap sebességen, egyszer viszont leugrik 810-re, és ez a teljesítményt is befolyásolja.Ilyenkor felerősödik a "zúgó" hang a kártyából. Amint ez bekövetkezett párszor, jöhet is a crash, és csak a gép újraindítása segít. Legfrisebb alaplapi BIOs van fent.
Más Pcie slotban is próbáltam, ott is jelentkezik.Intel i3-8350k
Msi z370 Gaming Pro Carbon
8 GB Samsung RAMEsetleg bármi ötlet, mit próbálhatnék még ki, min indulhatnék el?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest