-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rambustibi #599 üzenetére
A 2600K sajna már a 780-nál is határeset volt.
Sajna azzal sem kapsz sajna teljes képet a Titan X (én nem vagyok lusta kiírni) tudásáról.
OFF
Erről jut eszembe...
Tájtn - tájrex (vagy éppen hogy is hívják) szép páros lenne.
OFF -
westlake
félisten
válasz
rambustibi #504 üzenetére
Miért írod le mindig, hogy alapfeszen? Az NVIDIA változtatott volna valamit a Keplerhez, vagy a előző Maxwellhez képest? A referencia kártyákon ott is csak akkor lehetett manuálisan feszültséget emelni, ha turkált valaki a BIOS-ban. Az nem jelent semmit, hogy a MSI AB-ben ott van egy olyan opció. Szeritnem ennek a kártyának is ~1210mV az működési feszültsége, és valamilyen limit miatt lehet 1168mV-ra csökkentve. A GPU-Z-n még mindig nem lehet látni (nálad), hogy milyen limitekbe ütközöl. Mondjuk a TDP limitet már jól láthatóan elérted.
-
rambustibi
őstag
Win10 nem engedi a játékban a DSR-t, marad full hd
-
rambustibi
őstag
-
Asbee
veterán
válasz
rambustibi #587 üzenetére
Érdekes, hogy valley alatt 84 fok itt meg alacsonyabb. Mutatnál venti fordualtot is? Egy fél óra játék után.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
rambustibi #587 üzenetére
Azt hittem ennek a játéknak durva gépigénye van...
1600p-ig meg se állj.
-
törölt tag
Én a "jó árat" olyan 2-3 ezer eurora értettem.Azért már vannak elfogadható input lagos modellek+HDMI 2.0/60Hz.Beégés?Az LG mostani szériája nem igazán hajlamos rá.De hát egy életünk van
A méret meg nagyon lényeges,amikor néha hazamegyünk hosszabb időre és viszem a gépemet az ottani "42 es TV,amire kötöm már kínlódás/szenvedés
-
ÁdiBá
veterán
válasz
rambustibi #581 üzenetére
Én mindenképpen kipróbálnám ahhoz a kártyához a megfelelő nvidiás G-Sync monitort.
Még ha spórolni is kell egy ideig rá, simán.
Egyenlőre nálam az asszony rendesen pórázon fog idén az esküvőnk miatt. De már bevásárolnák én is minden féle sz@rt.... -
törölt tag
válasz
rambustibi #581 üzenetére
Egész jó áron kaphatóak már
Én várom, hogy végre legyen Amazonon a nem hajlított "65 ös LG OLED..A lényeg, hogy minimum "55 ös méretben gondolkozz.
-
MPowerPH
félisten
válasz
rambustibi #550 üzenetére
1440P-n vagy 4k-n fogod hasznalni? Esetleg m.monitor?
-
Zorel
senior tag
Én nem arról beszélek amit kiír az MSI AB, mert tudom, hogy monitoroz. Tehát köszönöm a kioktatást de nem nyert. A konklúziókat ingame tapasztalatokkal szeretem meghozni.
(#576) Zorel:: Miért nem? cc 300-400 órám van benne.
De sajna van pár azon kívül is és ameddig lesznek ilyen jó PC-s portok addig lesz is.
-
keIdor
titán
700$/700€-t saccolnak a "980Ti" árára sokan, pl. itt is: [link], nem lesz olcsó ha minden igaz. 220k alsóhangon itthon, miután beállt. Matrix, Classified meg még jóval felárasabb lesz.
-
Asbee
veterán
Azzal az a baj, hogy hiába van lassan 2 naponta leírva, hogy amit MSI AB-vel mérsz az nem azt jelenti, hogy ténylegesen annyit használ a játék, hanem hogy mennyit tölt be, te sem jegyezted meg. Mivel a használatot nem lehet mérni pontosan aktív kártyáról. Ezért van az, hogy adott játékkal, adott beállításokon egy 4 és egy 8 gigás kártyánál a 8 gigásnál nagyobb "használatot" mérsz még sincsen semmi jel a 4 gigáson vram elfogyásra. Szóval erről ennyit. A téma offal egyetértek hagyjuk itt a 980-at.
(#576) Zorel: Abban a topikban még arra hivatkoztál.
Továbbra is várom akkor, akár privátban melyik játékokban fogyott el nálad a 4 Giga vram úgy 980-al, hogy leesett az fps, megakadt a játék folyamatosan. WD nem ér.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
rambustibi #566 üzenetére
-
Zorel
senior tag
4GB téma itt elég off. Illetve 980 topikba is leírtam már a tapasztalataimat amikor 980-al teszteltem és nem extra supersampling-el hanem mondjuk 4xMSAA full grafikán...
(#571) szunya1: én több helyen is tapasztaltam 45-50 közötti FPS-t is, de lehetséges, hogy az újabb driverek hoztak ezen... -
törölt tag
Én 980 al játszottam ki a D.A:I-t és minden maxon is simán volt 60+fps.Semmilyen tömeg/csatajelenet nem tudta megingatni.
-
ÁdiBá
veterán
Ne essünk már egymásnak emberek. Gratuláljunk a másiknak illetve úgy viselkedjünk a másikkal ahogy szeretnénk hogy ilyen helyzetbe viselkedjenek velünk. Mellesleg telorol vagyok. Win10 nem tom hol van az update.
-
Asbee
veterán
Új játékokba elég a 2xAA ahova meg kell ott bírja simán egy 980. 1440p-re pedig nem kell élsimítás vagy nagyon alap. Tapasztalatból beszélek. Már 7970-el próbálkoztam 2K-ban, élsimiítás nélkül egy tuningolt 970 is elég rá ha 60 fps-hez mérünk.
Tesztek is szépen mutatják a Titan X ereje fullHD felett jön ki.
Melyik az a játék ahova FHD-ban nem elég 4 giga? És ne extra supersampling példát mondj 20 fps-el.(#568) ÁdiBá: Nincs itt semmi egymásnak esés. Kicsit sem.
-
Zorel
senior tag
FHD-ba kell a 4xMSAA, de van ahová elég a 2x is. 4GB VRAM pedig az esetek 99%-ba elég, de sajnos a maradék 1%-ba van olyan játék amivel sokat játszok, így igen nekem kevés. A legnagyobb bajom, hogy az AFR támogatása nagyon kezd visszaesni emiatt szeretnék 1 kártyás rendszert FHD-hoz vagy 1440p-hez. Ha TX-ből lenne custom hűtős azonnal venném, mert arra szívesen cserélnem az SLI-t. Így viszont kivárom a következő nv kártyát, mert vizezni sem szeretnék.
-
Asbee
veterán
Érdekesek a tapasztalataid. Egyébként hova kell a 4xMSAA? Ja emlékszem nálad 4 giga vram sem volt elég FullHD-ban azért kellett a 6 gigás 780. A maximalistákra igaz, viszont hogy FHD-ra csak Titan X marad 60 fps-re az hülyeség, ha tetszik ha nem.
Egyébként ő 4K-ra tervez, ahol amúgy 1 db Titan X ugyanúgy elfog vérezni.(#563) rambustibi: Nem a kedvedet akarom elvenni, meg elfogadom neked ez a kártya ilyen mindenáron kell kategória, de pont a leírtad alapján nem kellett volna szerintem ezt a kártyát megvenned. Ott lesz a Ti pl. És ezt minden rossz indulat nélkül mondom.
A teszteket továbbra is várjuk. Magasabb felbontáson kijön majd a kártya ereje, meg fogod látni.És én is a FHD-ra értettem, nem ellened szólt.
-
rambustibi
őstag
Ezt is leírtam, hogy nekem akadály, bármennyire is furcsa keresetből élek, fizikai munkás vagyok.(Spórolok) Nem gzadag rokonok ismerősök segítenek. Esetleg olyan furcsa, hogy van olyan pl.: mint én, aki nem tudja egyszerre felfejleszteni 4K-ra az otthoni rendszerét? Akkor itt jó sokan tele lehetnek, ha így osszák az észt ...
-
Zorel
senior tag
Csak pár saját tapasztalat: CoH2, Dragon Age: Inquisition (4xMSAA) egyik esetben sem tudja a 980 a 60FPS-t. Azt meg hogy szakmailag mi indokolt mi nem, pont nem az árnak kellene meghatároznia. Nyilván ha ár/teljesítményt nézünk a TX nem jó vétel, még 1440p-re sem.
(#559) a lovas: Köszönjük Emese!
Olvass már vissza mit írtam az FX-ről, és a maximalistát se rambustibi-re írtam. Ár pedig hidd el nem igazán szempont azoknál akik 360k-ért vesznek vga-t. Kivételek persze vannak.
(#562) h1mpi: Így van, SLI-ben.
-
rambustibi
őstag
Olvassatok már vissza könyörgöm, ki mondta vagy írta ide le, hogy én Full HD-ra vettem?
Most az van (még), igen? -
h1mpi
félisten
Akkor GG mindenki vegyen Titan-X SLI-t FHD-ra... Ez egy szakmai fórum és "szakmailag" nem indokolt. Milyen játéknál nincs meg a 60 FPS FHD-n? (értelmes nem 100x élsimítással?)
De ezt is leírom: Egy esetben látom értelmét FHD-ra, akinek G-Sync monitorja van és 144 FPS kell fixre.
Zorel: Azok akik jelenkleg FHD-ra egy kártyával szeretnének 60FPS-t maradt a TITAN X. neharagudj, de ez egy fals infó, vagy 980-at használsz, hogy tudod?
Részemről ez az okfejtés befejezve csak szerettem volna a véleményemet leírni.
-
Zorel
senior tag
Ár/érték aránytól felesleges beszélni, hisz a TITAN X árával mindenki tisztába van. Illetve senki sem említette azt, hogy az ár szempont, arról volt szó, hogy FHD-ra felesleges. Pedig nem. Jelenleg is van olyan játék, ahol 1080p-be a 980 tud 45-50FPS-t és itt a TITAN X hozza a 60FPS-t. Ilyen kártyát azok szoktak vásárolni akik maximalisták valamilyen formában és nekik fontos, hogy meglegyen a 60FPS a pénzt meglesza...
(#555) Asbee: 980 Ti egyenlőre csak pletyka! A másik meg hogy ha jön is akkor a pletyka szerint nyár-nyár végén. Azok akik jelenleg FHD-ra egy kártyával szeretnének 60FPS-t maradt a TITAN X. Nyilván drága, de nem mindenkinél szempont a pénz és én is csak a teljesítményről beszélek.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
rambustibi #543 üzenetére
DX12 overhead-et nézhetnél.
-
h1mpi
félisten
Szerinted reális vásárlás ár/érték arányba egy Titan-X FHD-ra? Engem még a 980-al is "lehülyéztek". Az, hogy megvette nem baj, de ne adjunk már fals képet egy idelátogató újoncnak, hogy erre a felbontásra Titan-X kell.
rambustibi: minden teszteredményem ott van a 980 topicban. De itt is linkelem [link]
Drizzt: azért mert egy játék optimalizálatlan, nem kell 350K-s vga-t venni
Amúgy mindenki azt vesz a pénzéből, amit akar
, de ne magyarázzuk be, hogy FHD-ra kell ez a vga. Ez 1440p-re tökéletes, 4K-ra meg megint kevés.
-
törölt tag
válasz
rambustibi #550 üzenetére
Szó sincs róla,hogy felesleges vásárlás lenne,különben honnan tudnánk,hogy érdemes e venni ilyen vasat FHD ra ?
Witcher 3-at nagyon várom,remélem elég lesz hozzá egy 970 is.
-
rambustibi
őstag
-
ÁdiBá
veterán
Mi a jelenről szoktunk beszélgetni. AMD oldalon divat 10 évre tervezni, itt nem igazán.
De, jelenlegi helyzet mellett nem tudod kihasználni FullHD-ban a vasat.Ha egy GTX980 nem elég FullHD-ban 30 fps - hez az új érkező játékhoz, akkor a Titan X vajnyi keveset fog ott zavarni, akkor már SLi kell egy Titan X - ből FullHD-alá?!
Ne röhögtess már.Akkor a programozói oldalon vannak kicsit elszállva az emberek és meg is érdemlik hogy a játékukat kutyát ne érdekeljen...
-
Zorel
senior tag
válasz
Nem értem mi ez a duma, hogy FHD-ra felesleges ez a kártya??!! Miért lenne az? Honnan tudjátok, hogy pl a Witcher 3-nak mi lesz elég FHD-ra. Csak mert állítólag egy 980 nem lesz elég a teljesen full grafika 30FPS-hez FHD-ba. Jelenleg lehet, hogy felesleges de fél év múlva is az lesz?! Gondolom nem 3 hónapra vette a TX-et.
-
h1mpi
félisten
válasz
Itt is látszik, hogy FHD-ra felesleges egy ilyen vga. Persze az, hogy megvetted nem baj, de ez tény. Én is sokszor csinálok ilyen értelmetlen vásárlásokat
-
ÁdiBá
veterán
válasz
+ 800 pont fizikára.
(#546) Zorel Nincs kizárva hogy a friss rendszer miatt kapott többet...
Ezt is belelehet kalkulálni. -
rambustibi
őstag
Nos, feltelepítettem a windows 10 próba változatát (dx12 van benne állítólag)
Íme az eredmény
Alaplapi drivert nem tettem fel!
Mennyi különbséget is hozott?
vga alapfeszen! -
ÁdiBá
veterán
Kollégámnak volt FX processzora GTX670 Sli mellett anno.
Én 4 magos AMD volt utoljára már ott tudtam hogy ennek amit az AMD csinál nincs jövője.
Ahol bizony nem skálázódik a 8 mag ott nem tudsz vele értelmesen játszani, olyan szinten fogja a gépet mint a ház. Én egy i7 után beültem és láttam mit megy egy 8 magos FX, játékok alatt 780-al, a sírás kerülgetne.
Nyilván ezt megfelelő kártya mellett látod, tehát azért nekem egy GTX780 mellett volt rá lehetőségem kipróbálni, nem tud annyira gyorsulni a kártya mint amennyit tudna a processzor miatt, a felbontás meg a másik.
Úgy hogy simán megöli játékok alatt annyira amennyire említettem, ez nem túlzás. Ez az AMD. -
daveoff
veterán
Azért nem ennyire szélsőséges a helyzet, mint ahogy beállítod. Így is bőven gyorsabb, mint a 980, FX proci ide, vagy oda. És gondolom neked se volt FX procid, úgyhogy nem tudhatod játékokban hogy muzsikál, ott azért nem olyan hatalmas a különbség, de azért egy-két helyen biztos fogja a kártyát, főleg multiban.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
#16729600 #536 üzenetére
Megöli a kártya teljesítményét, én még WQHD-ban is elgondolkodtam volna rajta, de FullHD-ban nagyon gyenge az a processzor az a kártya alá. Oda már bizony egy értelmes i5 vagy i7 kell amiben min, 4,5 Ghz megy.
Akkor nem lenne gond.
Lényegében FullHD-ban ezt a teljesítményt egy i5/i7 + GTX980 bármikor hozza játékok alatt.
Ez a gond az AMD processzorral, és nem bántás miatt mondtam eddig sem.Amúgy a kártya nagyon tetszetős. Gratulálok hozzá rambustibi - nak!
Mindenképpen várjuk a teszteket élmény beszámolókat játékok alatt, egyre többen fognak ilyen vasat vásárolni és nem kizárt hogy valaki egy 4,5-5,0GHz i7 mellé tervezi ezt.
Kíváncsi vagyok ott mit fog produkálni ugyan az a vas. -
törölt tag
Nem lenne elég hozzá egy AMD FX-9370 4.97GHz re húzva?
Ennyire csak nem trék az fx ek.
-
Anubris
őstag
válasz
rambustibi #526 üzenetére
A Physics Score lett nagyon alacsony nálad, ehhez a vga-hoz már egy komolyabb cpu-t is érdemes lenne venni szerintem.
-
Zorel
senior tag
válasz
A kártya szépen teljesít.
A hűtése valóban nincs a helyzet magaslatán, de szerintem manuális profillal kompromisszumot lehet vele kötni.
Az FX cpu-t viszont azonnal cserélném... -
h1mpi
félisten
K|NGP|N-t nehéz lesz megdönteni
-
daveoff
veterán
válasz
Köszi!
Ahogy előttem is mondták, FHD-ra felesleges ez a kártya, alig gyorsabb, mint a 980. Szerintem vegyél majd egy min. 1440p monitort hozzá, meg egy intel procit, persze ha van rá keret.
-
h1mpi
félisten
válasz
Nem sokkal előzi meg a 980-amat. Ez elég érdekes. Gondolom a FHD az oka, oda teljesen felesleges ez a vga.
-
Asbee
veterán
válasz
rambustibi #528 üzenetére
Szerintem ilyen 2600-as fordulatig teljesen elviselhető ennek a hűtésnek a hangja, az olyan 55-58% lesz ezen a karin. 980-on, azon, 84 fokon tudja tartani tuningal is. Szerintem próbáld ki a kártyán. Azzal lehet itt is nyerni fogsz jó pár Mhz-et és nem is süketülsz meg. Persze mindenki másképpen érzékeny a zajra.
-
hszilard666
veterán
válasz
Kemény. A hangja is és az ereje is
-
Asbee
veterán
válasz
Ki porszívózik a háttérben valami régi orosszal?
-
daveoff
veterán
válasz
rambustibi #524 üzenetére
Nem tudod belinkelni az eredményt, a graphics score érdekelne. Az összpontszámot sajnos lehúzza az FX proci.
-
rambustibi
őstag
Feltöltés alatt!!
De csak Firestrike demo-t tudtam letölteni. Egyenesben vettem a tesztet, lehet kicsit unalmas lesz valakinek
Nem tudom az intel processzorok hogy teljesítenek, gondolom az fx sem szégyenkezhet..
De ezt majd leírjátok ti...
Annyi kiderült, hogy 2000 pontot vert a 4770K-s GTX Titan (6GB) kártyával szerelt gép pontszámára. -
daveoff
veterán
válasz
rambustibi #514 üzenetére
Grat a kártyához! Egy 3DMark firestrike tesztet nyomhatnál. Sima, Extreme, és Ultra is jöhet!
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Célszerű azt a kártyát minél magasabb felbontás miatt használni, ha kell DSR segítségével, mert a processzorod FullHD-ban nem kicsit fogja limitálni.
Nagyon kevés neki a FullHD... -
törölt tag
válasz
Ebben az esetben el kell,hogy kobozzam/rekviráljam a kártyádat,FHD re csak irritálná a ' keményen dolgozó kisembereket ez a vas
-
törölt tag
Milyen kijelzővel,ill felbontáson hajtod a kártyát?Esetleg ha van rá mód BF4 64 es multit kipróbálhatnál 4K ban,hogy mit alakít tömegjeleneteknél.
(#511) ÁdiBá Egyetértek,ezek a benchmarkok---inkább nem is írok rá jelzőt,mit érnek a valóságban
-
rambustibi
őstag
válasz
akoska07 #510 üzenetére
Mint látod, nincs feloldva a feszültség állítás.
Nem is szoktam feszültséget emelni, mert annyira azért nem értek hozzá. Fel-fel húzogatom a Mhz pöcköket és este van. Nem szeretném túlfeszelni és leégetni. Jó ez így, csendes duhaj..Vagyis annyira nem csendes, de érted..
-
ÁdiBá
veterán
Miért mindig ezek a baromira érdektelen valley teszteket futtat mindenki egyből?!
Játékokat fiúk! Ami a csövön kifér.(#502) TTomax Ezért mondom én is hogy ezt a teljesítményt egy 780 Ti oc-vel elérem, ne valleyal teszteljétek már ezeket a vasakat!
-
válasz
rambustibi #504 üzenetére
1400 alapfeszen ?
Gpu-z vegig terhelest mutat a gpu-ra.80% mar nem csendes gondolom.
Viszont a 67℃ rendben van attol a gyengenek tutulalt hutotol.Tenyleg megerdemli a vizet.
-
rambustibi
őstag
Ebben van már DX12, érdemes lehet kipróbálni?[link]
Kontra:
Az is igaz, hogy a játékok még nem DX12-k, így nincs sok értelme telepíteni. -
TTomax
félisten
válasz
rambustibi #498 üzenetére
-
Asbee
veterán
válasz
rambustibi #500 üzenetére
Ha a hang nem zavar akkor lehet. Már 980-on is 70% venti felett elég halál pedig ott alacsonyabb a fordulat a %-os értékhez. De majd kitapasztalod, kiteszteled mi a középút.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest