- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lukgab
tag
válasz
katt777 #20200 üzenetére
Sziasztok.
Pont egy ilyen vgam van és érdekelne, hogy ki milyen programmal tuningolja? Nekem MSI Afterburnert javasoltak. Illetve kinek mennyi boostot sikerült elérnie vele? És miként lehet bios szinten módosítani a ventit?
Gondolom, ha visszaolvasnék akkor megtalálnék mindent, de picit elfoglaltak a napjaim. Tud valaki kommentben válaszolni ?
4K ban szeretnék GTA V -el játszani 4970K val meghajtva egy 55uB850V TVn.
Előre is köszi srácok.
-
törölt tag
válasz
katt777 #22846 üzenetére
Nem állítottam hogy minden játék képes 4+ szálat használni, azt írtam, hogy attól hogy van HT-s
"Ráadásul SOHA nem állítottam tényként, hogy ki kell kapcsolnia a HT-t (csak az erre érzékeny alkalmazásoknál), ennyit a szövegértésről."
"Ja, i7, aztán majd tilthatja le a HT-t, ha normálisan játszani akar, "
Nem persze... De ott sem kell kikapcsolni, mert azok vagy nem használnak még 4 magot sem, vagy ha mégis akkor szépen eloszlik a terhelés HT-vel.
-
TTomax
félisten
válasz
katt777 #22812 üzenetére
Elkezdtem megírni,de ráhagytam.Ezt a kört már lefutottad másokkal is,velem nem fogod.Ez pont ugyanaz a marhaságod,mint amit a 980ról írtál.Az egész onnan indul,hogy neked ezek a dolgaid vannak,aki ennél jobbat vesz (i5+970 ami neked van) az h@lye...az is aki FHD felett játszik,meg az is aki 5960Xet vesz,meg az is aki 980SLI-t... tudjuk...
-
törölt tag
válasz
katt777 #22812 üzenetére
Nincs olyan játék ami "nem szereti" mert ha nem volt rá optimalizálva nem kell a HT szálakat használnia van elérhető 4 fizikai mag, ez max a HT-s korszak elején volt probléma amikor az OS ütemezője úgy kezelte a HT magokat mintha fizikai magok lennének és azokat osztotta ki a programoknak... De a W8+ már nem ilyen és egyre több motorban/játékban van HT optimalizáció.
Mellesleg te nem ezt írtad hanem tényként állítottad be hogy ha i7-et vesz akkor ki kell kapcsolnia a HT-t, ami hülyeség...
Csőjátékokban lehet, hogy nem fog CPU igényes játékokban viszont igen ha más nem a minimum FPS.
Bár lehet szólnod kéne az intelnek, hogy az utóbbi x-évben mellé lőttek az egész HT vonallal -
törölt tag
válasz
katt777 #22807 üzenetére
"Azokat a teszteket meg hagyjuk, amelyek direkt kiválogatják a HT-ből hasznot húzó játékokat, a többiről meg mélyen hallgatnak."
Tehát magad is elismered, hogy bőven van olyan játék ami profitál a HT-ből még i7-en is.
Az összes Frostbite játék (BF3,BF4,DA:I, Hardline, PvZ, Battlefront*) ilyen...
A "többi" pedig max hibahatáron belül tér el, jelentősen rosszabbul nem fut egyik sem HT-vel...
Nem kell régi urban legendekre alapozni, igen is van értelme a HT-nek játékokban is (rosszabb nem lesz tőle...), hogy megéri e a +30k-t az más dolog.
Kipróbáltam DA:I-vel sokkal többször droppolt 40 körülire az FPS HTFF.
-
qad
senior tag
válasz
katt777 #22786 üzenetére
Ja-ja hol van már az hogy HT-t tiltani kell? Mikor kijött a bf3 és bugos volt, akkor kellett tiltani, de csak ennél a játéknál volt ilyen(elég széles játék repertoárt játszok gond nélkül). Ezt akkor csináltam amikor I7-920-as procim volt. Azóta folyamatosan rajta van a HT és szépen elosztja a terhelést 8 szálra hiba nélkül.
-
törölt tag
válasz
katt777 #22790 üzenetére
"Egy rakás játékban hátrány a HT"
Nem, [link] minimum FPS-ben mindenhol többet hozott HT-vel mint nélküle régebbi játékoknál meg eleve nem is terhelődik mind a 4 mag így nem lesz hátrány a HT-ből."Szóval játékra i7 nem nagyon kell."
Ez már más dolog, el lehet lenni 4 maggal de a HT-t nem kell letiltani mert lesz belőle nyereség...
[link] A 2C/4T, 3C/6T és a 4C/8T a benchmarkot érdemes megnézni... [link]
-
Asbee
veterán
válasz
katt777 #20191 üzenetére
Te írtál nekem. Olvasd már el mikre reagáltam. Megint csúsztatsz. A Miért történne bármi?-t sem arra írtam amire te gondolod, csak utólag próbálod bele magyarázni. Igen, ha korrektül tájékoztatnak lehet ilyen kártyát venni. Amíg rám utalgatsz, meg nekem válaszolgatsz olyanokat amiket nem mondtam addig reagálni fogok.
Nem vezettem félre senkit, nem mondtam semmi olyat ami nem tény és azt sem kérdőjeleztem amit te írtál, egyszerűen léteznek a te eseteiden kívül mások is. -
Asbee
veterán
válasz
katt777 #20183 üzenetére
Nem, te megjegyezted, hogy én itt félrevezetem az embereket azzal, hogy attól hogy biost módosítanak cserélnek, azzal azonnal nem tutira ugrott a garancia.
(#20182) Lauda: Olvasd el az első hsz-t. Ha neked egy letöltés, átnevezés kettő kattíntás nehéz, akkor tényleg a legjobb ha elkerülöd az ilyen kártyát.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #20170 üzenetére
A "hülye hibát produkáló" VGA-n mégis mi akadálya visszarakni az eredeti BIOS-t?
Kb. csak a teljesen halott kártyára nem lehet, de az meg teljesen halott ugye. Persze, leszedhetik a csipet külön, és ráköthetik olvasóra, ha nagyon kukacoskodni akarnak, de szerintem van ennél jobb dolguk is. -
westlake
félisten
válasz
katt777 #20175 üzenetére
Kezdesz átesni a ló túlsó oldalára. Nagykerből visszadobott, égett kártya? Ne vicceljük már. Miért a vásárlónak kellene bizonyítani, hogy átvételkor nem volt égett? A szerviznek kell az átvételkor megtagadni az átvételt, égésre hivatkozva. Átvették, akkor nem volt égett. Pont.
Megette a vevő ezt a koholt vádat? Meg is érdemli. Ügyvéd, bíróság. -
Asbee
veterán
válasz
katt777 #20168 üzenetére
Senkit nem vezettem félre. Megint azt hiszed csak neked vannak tapasztalataid. Lassan túlláthatnál ezen. Két halott vgam is volt gariban cserélve amin bios volt módosítva. Az egyik egy Asus 7950 volt, amin elég rendesen bele volt nyúlva. Semmi gond nem volt egyikkel sem. Természetesen ez is nagyker, disztribútor függő, el tudom képzelni egy kinyírt vrm-es kártyánál amin valami no limites bios van vissza dobnák a karit, valamilyen szinten jogosan is.
Tudnék másik példát is mondani, ami ugyan nem az én karim de meghalt hűtő cserénél és semmi gond nem volt. Ez kb olyan mint a vga hűtő leszedés még ha csavar matrica nincsen, szólni szólhatnak de nem szoktak.
Te bele futottál pont egy ilyen esetbe biossal. Senki nem mondta azt, hogy nincs ennek kicsi kockázata, de hogy 100%-ra ugrik a gari mint ahogy Lauda gondolta, ez így azért nem igaz. -
válasz
katt777 #20127 üzenetére
Azert kerdeztem, mert tegnap volt egy 970 hirdetes, amiben leirta a hirdeto, hogy atallitott bios van rajta. Beirtam, hogy ganyolt biossal miota el a gar, erre valaszolt, hogy ha nem tetszik ne nezzek ra. Atirta a hirdetest, hogy a legujabb gyartoi biossal rendelkezik es learchivalta. Ezutan feltette uj hirdetesbe a kartyat es minden ilyen infot kihagyott az uj hirdetesbol. Nekem le van mentve az archiv hirdetes is es az elso is. Szoval az a kerdes, hogy valakit at akar verni, vagy elfogadott-e a cserelt bios.
Inkabb beteszem ide a kepeket, legyen nyoma:
Elso hirdetes: [link]
Hirdetes atirva es archivalva: [link]
Friss hirdetes: [link]
??
-
Asbee
veterán
válasz
katt777 #20130 üzenetére
Akkor kivel társalogtál, vram témáról, akinek 980-a van és írt neked olyat, hogy levegőbe beszélés? Legalább vállalnád fel.
Nem tudd már megint jobban, miért vettem 980-at. A leg kezdetleges driverekkel sem volt vram gond FullHD-ban. Már akkor fullHD-ban használtam a 970-et amikor még pár db volt az országban és te még a 7870 topikban voltál. Többek között mordorral mértem vram tuningot, HD packal és semmi gond nem volt. Vannak játékok ahol fullhd-ban is ki lehet akasztani, de ott a vga is elfogy. -
Asbee
veterán
válasz
katt777 #20122 üzenetére
Kicsit a stílusból vissza vehetnél, ha rám célozgatsz.
Gtx 970 Wf3 és nem cicereg! Full HD-ban semmi Memória gond!
Pontosan, játékokkal alátámasztott, bemutatott, mérésekkel bizonyított hsz-t láthattunk, egy nem 980 tulajtól.
Mintha fullhd-ban bármi gond is lenne, kivétel mondjuk valami durva supersampling és élsimítás, amivel amúgy is játszhatatlan a játék. Úgy tűnik a még mindig nem tudtad megérteni, hogy létezik olyan, hogy egy másik fórumon más felhasználók tapasztalatait OLVASNI. Te itt a fórumon nem ezt csinálod többek között?
Persze itt szépen bemutattad már, bárminek ellen mész még értelmetlenül, ha te mást tapasztaltál, mert természetesen csak az lehet a jó.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #20084 üzenetére
Az optimalizálás, amit csinálnak, csak nem feltétlenül jó mindenkinek.
A DirectX driverekben a Frostbite 3-ra mélyen beágyazott profil van, arra az esetre, hogy a Frostbite 3, akkor is működjön, ha mondjuk átnevezed a futtatható állományt. Ezt a BF4 során vezette be a DICE, és azóta így működik. A program indításkor meghív egy gyártóspecifikus rutint, ami gyakorlatilag utasítja a drivert, hogy betöltse a megfelelő profilt, függetlenül attól, hogy te mit adsz meg. Ezt minden gyártó támogatja. Másképp percenként szétfagyna az egész géped. -
Reggie0
félisten
válasz
katt777 #20078 üzenetére
Aha. Es ha van egy 10 valtozos rendszerben ket egyforma nagysagu lokalis optimum, akkor melyik a globalis optimum? Az egy baromsag, hogy csak egy optimalis pont van, ilyen a kozepkorban volt utoljara, amikor meg nem volt komplex semmi sem.
Rossz optimalizaltsag is letezik, konkretan az, amikor talalsz egy lokalis optimumot ami globalisan nem a legnagyobb, de az alkalmazhato analitikai modszerekkel te csak azt latod, hogy ez a legmagasabb pont.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #20078 üzenetére
Nem érted. Magától az optimalizálástól keletkezik az instabilitás. A Frostbite azt a jelenetkomplexitást, amit elér nagyrészt köszönheti annak, hogy megakadályozza, hogy a grafikus driver dolgozzon. Egyszerűen százszor gyorsabban és jobb szinkronizáció mellett megcsinálja ugyanazt a munkát, mint a driver. Viszont ahhoz, hogy a driver ne vegye el a processzormagokat meg kell oldani, hogy ne érje el az adatot. Ez kényszeríti a drivert hibára, mivel adat nélkül nem tud dolgozni. Amint a szál kifagyott, a már kiszámolt információt a motor bemásolja, hogy a feldolgozás folytatódjon. Ennek az előnye, hogy nagyjából 30-40%-kal több processzoridőt szerez az EA, de hátránya, hogy direkt kifagyasztásra játszik, ami magával viheti a DXGI-t is.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #20054 üzenetére
Semmi gond nem volt már fél évvel ezelőtt sem a Mantle móddal. Stabil volt és a DX11-et igen alaposan elpüfölte minden téren.
(#20053) Abu85: Szerintem azért, mert az emberek optimalizálást akarnak és sebességet. AMD-n nekem 100+ óra alatt sem volt fagyásom DX11-ben, ugyanakkor párak szerint ott a Mantle mód előtt sokat lassult a DX mód a kezdeti bugirtások idején. Szóval simán lehet, AMD-n letiltottak pár dolgot, de Nv-n meg inkább a fagyásokat kockáztatták, mivel Nv-n nincs Mantle, hogy egyszerre hozzon sebességet és stabilitást is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #20054 üzenetére
Nem értesz! Én azt nem fogadom el, hogy miért kell egy programot olyan optimalizálással szállítani, amiről tudja a fejlesztő is, hogy nem stabil. Elég világosan fogalmaz a Microsoft a mutex zárolás kapcsán. A DX10/11-ben lehetséges, de nem ajánlják, mert bizonyos driver szálak által igényelt adat esetleg elérhetetlenné válik, és ha a szálak számára ez kritikus, akkor a kikényszerített fagyás miatt a DXGI runtime DXGI_Error_Device_Hung hibára hivatkozva ledobja a hardvert (GetDeviceRemovedReason). Esetleg TDR.
Hiába mondja a hivatalos EA support, hogy használd a Mantle leképzőt, mert az stabil, egy csomó kártyával nem tudsz átváltani rá. Én átváltok, de te hogyan teszed meg? Látod, ezért hiba egy játékot nem stabil DX11-es optimalizálással szállítani. Többet vesztesz, mint amennyit nyersz. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #20050 üzenetére
Itt nem erről van szó. Régóta ismert, hogy a Frostbite 3 motor egy Microsoft által nem ajánlott funkciót használ DX11-ben. A mutex zárolás képes növelni a sebességet, de láthatod Szaby59 példáját, hogy nem stabil. Feldob egy DLC-t, amivel jön egy frissítés, és máris képtelen játszani.
Én tudom, hogy a DirectX 11 egy olyan orbitális foshalmaz, amit már a Microsoft is letagadna, de azt már nehezen hiszem el, hogy a Frostbite 3-nak ragaszkodnia kell a zároláshoz, mert ez csak egy teljesítménynövelő optimalizálás, és nem vagyok híve a nem stabil optimalizálásoknak. Mit vesztenél vele? 20-30% mínusz a teljesítményben, illetve kötelező lenne a minimum négymagos processzor, de sokaknak ez megvan, és nem fagyna.
Most sokkal rosszabb, mert ha fagy, akkor kell egy Radeon, hogy elérd a Mantle-t. -
KAMELOT
titán
válasz
katt777 #20035 üzenetére
SMAA 2x be volt kapcsolva.....tovább játszom aztán elmondom milyen ott. Kipróbálom a többi gamet aztán sorban leírom melyiknél milyen beállítások voltak és mennyi FPS. Majd jövök az észrevételekkel!
Amúgy meg 2K-ban totál feleleges bekapcsolni ezeket a dolgokat. Nem nagyon venni észre különbséget! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #19989 üzenetére
ez hany perces idointervallum volt? a tuskek a frametimeban toltesek voltak, a portalrendszer vagy valami egeszen mas?
"Dehogynem a fejlesztő a hibás, ha 25 játékban minden OK, 2 meg eldobál v. fagy, mert egyszerűen szarul használja a hardvert,"
Vagy az a ketto jatek jobban/mashogy hasznalja ki a hardvert es azert propagal a hibajelenseg eszlelheto szintre.---
Nekem eddig az osszes kartyam kuldte ket monitorra a biost multimonitorral, legalabbis DVIben (3870, 6950, 7850, GTX970, 290x). Harom kijelzovel csak az elso ketto kap jelet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #19959 üzenetére
ugy nez ki megoldottak szoftveresen, hogy ne menjen a jatek 3.5 fole. szuper.
FC4nel ugyanezt lattam, illetve dying lightnal is ugy nez ki levettek a latotavbol az utolso patchel, hogy a 970 ne essen szet olyan latvanyosan.
Attól van mákod, hogy nem játszol olyan optimalizálatlan programokkal, amelyek picit is instabil órajelen kivágnak a játékból, miközben extrém hőterhelést nem is kap a kártya
azert mert nem stabil a kartyad tuningjat nem a fejleszto a hibas.KAMELOT: tap is ejt feszt. ha nagyon hataron van a rendszer akkor a furmarkhoz kepesti +100W amit a CPU jelent mar eleg lehet ahhoz, hogy eldobja magat valami.
de ez nem a jatekfejlesztok sara, hanem a usere aki azt hiszi stabil a rendszere, kozben meg nem.
-
daveoff
veterán
válasz
katt777 #19931 üzenetére
1. Én voltam a hülye, nem az FC4 töltőképernyőre, hanem FC4-ben játék közben kilépsz a menübe(ESC), na nálam eddig ott volt a legmelegebb a kártya.
2. Nincs semmi baj a custom bios-al, egyszerűen power limit lépett fel még így is, ezért vesz vissza a kártya, CPU-Z nem hazudik....
3. Ha a furmark nem stabilitásteszt(így értelemszerűen a játék az), és a játék nem dobott ki, akkor mitől van mákom?Egyébként furmark tényleg nem jó stabilitás tesztelésre, arra játszani kell, ez olyan, mint a LinX, hűtést lehet vele tesztelni, max. hőfokokat...
-
törölt tag
válasz
katt777 #19871 üzenetére
"Egyébként sincs lekorlátozva a 4GB-os kártya 3.5GB-ra"
Megint idézek tőled: "3600MB-nál megáll, mintha elvágták volna" - tehát nincs, értem...
"Magad mondtad, hogy lehetetlen szoftveresen javítani a hardvert. "
Pontosan, te állítottad, hogy driverből "javították" azzal, hogy beraktak egy limitet 3600 megára - ezzel a 3.5 GB-s résszel eddig sem volt baj tehát nem értem mitől javult a helyzet...
"És ha még mindig nem érted, milyen konkrét dolgokat és fogalmakat keversz össze folyton, nézz vissza a suliba. "
Ne kioktató stílusban reagálj, hanem érvelj. Attól nem kellene lassulni a játéknak hogy 3600 fölé megy a vram használat, attól lassul mert szar az utolsó 512 MB az pedig nincs és nem is lehet javítani. Ha elromlik/rossz valami azzal nem javul meg ha nem használod... És ennek a dolognak a későbbiekben lesz negatívuma (egyes esetekben már most is).
-
törölt tag
válasz
katt777 #19868 üzenetére
Magyarázd már el nekem milyen javítás az ami a 4 GB-os kártyát lekorlátozza 3.5 GB-re mert az amúgy specifikációkban is megadott 4 GB-t utolsó 0.5 GB-os része használhatatlanul lassú ?
Ez nem javítás hanem tűzoltás az elbaltázott GPU design miatt - amit egy percig nem vitattam, hogy nem lenne szükséges, de egy butításhoz, egy visszalépéshez nem kéne még tapsolni is és főleg nem javításnak titulálni... -
törölt tag
válasz
katt777 #19863 üzenetére
A hiba az, hogy hardveres hiányosság miatt az utolsó 512 MB lassabb elérésű. Mivel is történt meg ennek a javítása ? Gyorsabb lett talán az új drivertől ?
Azt eddigi s tudtuk, hogy korlátozva van és 3.5 GB ami első körben aktív, de ez továbbra is egy korlátozás a(z elsumákolt) hardveres hiányosságok miatt nem pedig javítás... -
törölt tag
válasz
katt777 #19860 üzenetére
Az nem javítás, hogy "3600MB-nál megáll, mintha elvágták volna" hanem a minimum amit ezek után tehetnek (egyébként már a korábbi driverekben is élt ez a 3500-3600-as limit, csak nagyon extrém esetben engedte e fölé menni.).
Btw. 100x leírtuk már, hogy hardveres korlátot nemfognak tudni szoftveresen javítani - ez a limitáció sem nevezhető javításnak/megoldásnak hanem egy szükséges korlátozás. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #19860 üzenetére
tudsz mutatni egy frametime plotot?
kieg: otthoni korulmenyek kozott meg mindig az afterburner statisztikaja ami talan a leghasznalhatobb. a validityje megkerdojelezheto, viszont nem tudok jobbrol.
8GB ram egyebkent lehet mar kezd keves lenni. legalabb nekem melos laptopban annyi van es bizonyos taskok kozben azert ugyelni kell mi fut mert rendszeresen kieszi magat a memoriabol.
Szaby59: ez az egyik. a masik meg hogy ez mind szep es jo, de memoria / frametime adatok nelkul ez sokat nem er. plusz kene egy 980 is osszehasonlitani.
FC4 alatt emlekeim szerint ugyanott ahol nekem szetesett a frametime a 970 3.6ot evett, a 980 es a 290x kb 3.8at. utobbi ketto folyamatos volt. viszont lassan ket honapja nincs meg a 970 szoval en mar nem tudok utannanezni.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Asbee
veterán
válasz
katt777 #19726 üzenetére
A memória dolog már nem érdekel, de ne hogy már te tudd nekem mi érte meg mi nem oké? Minden topikban az általánosításaidhoz, elméleteidhez tartod magad és ezt akarod másra is kivetíteni. Unalmas már és közösség romboló. ( lásd 7870 topik
).
Képzeld nem ugyanolyan kedvezménnyel szereztem be és 1440p-re nekem megérte a 20k felárat a 980, mivel ez is tuningolva és érezhetően erősebb ezen a felbontáson így. Ne is válaszolj én nem fogok. -
Asbee
veterán
válasz
katt777 #19724 üzenetére
Aha, ok. Akkor maradunk a levegőbe beszélés szintjénél. Felbontást nem írtál. Nálam FHD max 2-4x msaa semmi gond nem volt. TX felejtős mossa csúnyává teszi a grafot. Csodálom ha ennyire max grafra vágysz hogyan viseled el.
1440p élsimítással elfogy a 970 élsimítás nélkül meg nem csúnya, szóval lehet tényleg a szemeddel van valami. Lényeg a lényeg állítasz valamit de semmivel nem tudod alá támasztani. Részemről tényleg lezárva aki akarja elhiszi aki nem az nem.Neked arról fogalmad nincsen én mennyiért vettem a 980-at és arról sincsen fogalmad gyakorlatban felesleges-e vagy sem, mert csak képen láttál 980-at.
-
Asbee
veterán
válasz
katt777 #19720 üzenetére
Ők maguk mondták, hogy nem fognak semmit csinálni. Nem tudom mi ezzel a bajod, hogy valaki más fórumokon is nézelődik. Ott más vélemény is van. Milyen körülmények között szaladt ki előtte? Érdekes módon nálam FC4 2K-ban nem futott ki semmiből. Ha olyan grafikát állítottam volna be neki, hogy játszhatatlan akkor lehet ez is elő jött volna, de annak meg semmi értelme.
Én nem mondtam hogy rosszul mérnek, de a betöltés és valós használat nagyon nem ugyanaz. Nem igazán érted ezt a mérés dolgot.Hagyjuk is.
Én azt mondom ha teszel fel régi és új driverrel is méréseket, képekkel videókkal akkor elfogadom, hogy az nv titokban csinált valamit. Amíg csak mondod addig fenntartásokkal kezelem, mivel nem hallani erről semmi bizonyítékot.
Részemről ez a téma lezárva. -
Asbee
veterán
válasz
katt777 #19701 üzenetére
Mindenki azt ír le amit akar. Majd amikor tömegesen arról beszélnek, hogy változás van, vagy az nv beszél róla akkor kezelhetjük tényként. Úgy beszélsz mintha a világon csak a PH fórum létezne és ott is a te saját tapasztalataid a mérvadó. Látogass el pár, nagyobb külföldi fórumra ott mik a tapasztalatok.
Tényleg úgy gondolod az nvidia a driverben 970-re minden játékra új profilt csinált, hogy nem mehet 3,5 Giga felé?
A mérésnek nem csak a pontosságáról beszéltem, hanem hogy mit mér. Nem mindegy hogy azt méred mennyit tölt be vagy mennyit használt ténylegesen. Ezért vannak a félre értések, hogy 4 Gigás kártyán valaki 3,8 GB-ot monitoroz, más meg 6 gigáson 5 GB-ot, és akkor jönnek, hogy kevés a 4 GB vram.Tudom a működését, csak kíváncsi lettem volna, ki lehet-e hozni belőle többet, de erről a jelek szerint te sem tudsz megoldást.
Van erre egy egyszerű megoldás.
-
Asbee
veterán
válasz
katt777 #19672 üzenetére
A burkolt személyeskedést abba hagyhatod. 1 milliószor le lett írva, nem tudod pontosan monitorozni mennyi vramot eszik a játék. Tehát semmi bizonyítékod nincsen, csak így gondolod. Érdekes nekem előtte is játszható volt régebbi driverekkel. Az nvidia maga mondta nem fognak semmit javítani. Szerinted komoly oldalakra, akár ide a PH-ra nem került volna ki vagy az NV közleménybe nem adta volna ki ha javítanak ezen a dolgon szoftveresen? Semmilyen konkrét bizonyíték nincsen, egyszerűen pár user neten is ezt hangoztatja. (Gondolom amikor vissza kellett küldeni, hátha 980-at kapnak akkor elfogyott a vram, most hogy nem lett semi belőle, már szépíteni kell és rendben van. Ezt nem rád értem)
Ja, és ha megint csak ilyen szellemi felkészültségről, meg mint múltkor funkcionális anafalbétizmusra akarsz gyerekes nyelvnyújtogatós smiley-val utalni, akkor ne várj érdemi reagálást, mert modker topik lesz helyette.
Ha már a boost-ról is szó esett, valaki árulja már el nekem (mert amióta megvan a kari, nem válaszoltatok a kérdésre), hogyan lehet 100% TDP-t kicsiholni a kártyából? Tuninggal sem megy 80% fölé, 1553/7822-t tud alap beállításokkal, fölötte hiába TDP emelés, hiába +fesz, semmi.
Tehát nem igazán tudod a 970 működését, feszelését, de a saját semmivel nem alá támasztott méréseidet tényként kell elfogadni. Értem. És mielőtt azt hiszed, hogy csak neten olvasgatok 4db 970-em volt, amit eléggé kiveséztem és ide is írtam róluk szóval nem csak neked vannak tapasztalataid saját méréseid.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
katt777 #19654 üzenetére
Legyünk már alap dolgokkal tisztában a Windows10 (bocsánat 8 at írtam) esetében nincs rendesen elérhető driver.
Mind alfa, a Dx12 csak akkor fog futni ha a windows olyat fog felrakni ami erre lett megírva, felejtsd el a manuális driver telepítés nvidia kártya esetében. Nincs Win10 driver, csak amit a windows leszed magának.
Azzal fog működni a Dx12.
VGA tuning is beleszámít az első két kör tesztnél de DX12 esetében szinte semmi ahogy tapasztaltam mert az egész rendszer csutkán fut.
Mellesleg semmi nem végleges még ezen a rendszeren, felesleges túlnyomó következtetéseket levonni.
DX12 sincs kész.
Nem beszélve arról hogy már ebben az alfa verzióban is sokkal hatékonyabb mint az egész DX11. -
daveoff
veterán
válasz
katt777 #19520 üzenetére
Pár napja jött ki a 10041-es built, ez már sokkal kiforrotabb, tudom mert először én is a régebbi verziót tettem fel.
Sok véleményt nem találsz róla, annyira friss, nálam atom stabil, és jól kezelhető , észre sem veszem, hogy angol, aki ismeri a win8-at annak nem gond tájékozódni a rendszerben.
-
-
Asbee
veterán
válasz
katt777 #19040 üzenetére
Semmiféle driver optimalizálás nincsen a 970-re vram téren. Ezt ne is terjeszd. Ha nekem nem hiszel, írj az nv-nek. Tényleg nem látható a különbség gyakorlatban max graffal? Nyisd ki a szemed vagy írjál másik aláírást.
Köszi de több fárasztást nem kérek. Szerintem neked a 7870XT maradt volna a nyerő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS RT-AC68U
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux kezdőknek
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest