- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
-
MrDerekas
addikt
válasz
Csupingo #9055 üzenetére
Semmi más nincs bekötve. Csakis a pc. Mondjuk a hűtést bővítettem és a vezérlés miatt kissé gányolnom kellett, ezért gyanakodtam a forrasztásra is, de ventik nélkül is ott a zajosodás. Meg maga az, hogy úgymond a kép változásával variálódik ez a statikus zörej. Tehát minden amit a gpu-nak kell megjeleníteni az ilyen sercegéssel, cicergéssel jár.
-
vizcsap
tag
válasz
Csupingo #8717 üzenetére
Igen, minden más normális.
Egy 400W-os Hexa tápom van, a proci meg egy i7 3770, elvileg elegendőnek kellene lennie a tápnak. Molex átalakítom sajnos nincsen, majd megpróbálok beszerezni egyet.#8718 Grafirka: Az Asus Tweak-ben nem állítottam semmit, mikor nem volt még feltelepítve akkor is ugyan úgy pörgött a ventilátor. Amiket írtál megcsináltam/beállítottam, de nem változott semmit a helyzet.
#8721 Peat
: Igen, windows alatt is csinálja megállás nélkül.
Már próbáltam egy olyat, hogy újracsatlakoztattam a kártya ventilátorait, hátha a csatlakozó nem érintkezett rendesen, de nem segített.
-
-
válasz
Csupingo #8615 üzenetére
Tegnap lett megnézve, az első gta 5re optimalizált driverral, experience nélkül, dettó. Rendszerújrarakás is volt, mióta benn a vga van ez a tünet. Egyszerűen nem tudom milyen hiba lehet. Egy nyikkanás nélkül kilép a játékokból, sem hibaüzenet sem hogy az asztalra letenné.
-
-
mcs
veterán
válasz
Csupingo #8568 üzenetére
Na pont ezért nem akartam azt ajánlani én se, pedig látszatra igényesen összerakott darab.
Az olcsóbbik ráadásul csak referencia órajelen megy.
Amúgy előbb néztem a különféle hűtésekről videókat youtubeon, és az MSI Gaming lenyűgözően halk terheléskor is, ellenben a Strix szinte visnyog. -
synthattik
aktív tag
válasz
Csupingo #8568 üzenetére
Szerencsére itt van olcsóbban is
Tesla93:Amit linkeltem ,azzal szntem nem lenne gondod,valószínűleg az 1ik legerősebb 950,közel 960 teljesítménnyel.
De ezek már kb annyiba kerülnek,hogy használtan garis 960-at tudsz venni,az meg erre is rátesz még 1 kicsit.
Nyilván azt veszed amelyik szimpatikus,és fussa rá,de én személy szerint így csinálnám. -
Aslan
aktív tag
válasz
Csupingo #8390 üzenetére
Az alacsony fordulatszám az nem rossz megoldás. GPU Tweak 2-ben is, amikor kikapcsoltam a 0Db módot, elkezdett forogni (nem durván, hangban fel sem tűnt) a venti és le is hűtötte 41-42 fok körüli hőre a VGA-t. Csak ugye ilyenkor állandóan 823MHz-en pörög a GPU órajele. Nem "használódik el" ebben az esetben hamarabb a kártya? Vagy azért vannak annyira okosok és előrelátóak a gyártók, hogy figyelnek arra, hogy valaki 3 kijelzővel használja a hardvert és hogy ez ne okozzon hosszú távon (a nonstop emelt órajel) problémát?
Vagy ott van az a lehetőség, hogy csak a két leggyakrabban használt kijelzőt aktiválom (az nem okoz többlet órajelet) és a harmadikat csak akkor, amikor szükségem van rá, utána meg leválasztom vagy kihúzom a kábelt.
-
tylerdurnon
csendes tag
válasz
Csupingo #8352 üzenetére
Szedd le a GPU Tweak-et és minden hasonló progit.Az Afterburner-t Hw info-t stb.Nekem bevált GTX 960-nál.Bár első napokban történt.Én csak annyira lettem figyelmes ,hogy pörög a venti netezés közben.Azóta ez megszűnt.És a progikat is újra raktam és minden ok.Lehet tuning volt az oka vagy valamit elállítottam, már nem vagyok benne biztos ,de nekem ez jött be.
-
Aslan
aktív tag
válasz
Csupingo #8352 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a kedves válaszodat. Épp ebben a pillanatban láttam, hogy van egy picike kis kapcsoló, ahol kikapcsolható a GPU Tweak-ben a 0dB Fan és szépen le is hűlt. És igazából még így sem nagyon hallani semmit. Szerintem így hagyom, mert nekem ez szimpatikusabb, de akkor ezek szerint egyébként sem jelenten gondot a 60 fok körüli hő.
Köszönöm szépen még egyszer a kedves és gyors választ!
A kártya pedig Best Buy volt!
-
NoObSzajBoT
csendes tag
válasz
Csupingo #8144 üzenetére
Na hát hazaértem kikaptam a vgat es betettem újra hátha jó lesz és masik kábelről adtam neki az áramot, most már nem bootol megy kb 10 mp-et és kikapcsol a gép, és ujrainditja magát folyamatosan, aztá vga nelkül is ugyan ezt csinálja! Bakker ! Már az alaplap is döglődik?
-
-
guftabi96
addikt
válasz
Csupingo #7472 üzenetére
Nem tudom, nekem még nincs itt a 960-am, szóval ilyenekről nem tudok nyilatkozni.( Azt írta a posta, hogy ma fog jönni, de még a csomagkövetés szerint se történt semmi, csak annyi, hogy Pesten felvették a csomagot.
De arról semmi hír, hogy ezt mikor küldik tovább onnan. )(#7473) Peat
Számomra is az lenne a logikus, de mintha már máshol is olvastam volna valamelyik 960-ról, hogy hamar visszaveszi az órajelet. Pedig 65 fok szerintem egyáltalán nem sok.
Azt megértem, ha mondjuk 85 körül már visszavesz, de 65-nél?
Számomra a 65 fok eddig azt jelentette hogy az egy tök jó hőmérséklet. -
Grafirka
őstag
válasz
Csupingo #7451 üzenetére
Abszolut igazad van, tenyleg van amelyiken van es van amelyiken nincs.
Ami jart a kezemben azon nem volt 2:30" [link]. Lehet hogy a 2Gb modeleknek nincs es a 4 GB van hatlap ?
Hasznaltam egy GTX970 4Gb gaminget annak sem volt hatlapja, meg sem fordult a fejemben hogy a 960 ra esetleg tesznek -
válasz
Csupingo #7447 üzenetére
Ezaz! Kellenek az ilyen részletes hsz-ok!
Nem az én gépem amúgy, hanem WRooney10-é, csak válaszoltam helyette Grafirkának.
Illetve az általam kérdezett VGA-t is megemlítettem neki, mert azon nincs hátlap, és majd~ 15ezerrel olcsóbb. Csak próbálok reális alternatívát mutatni.
De nem tudtam, h az MSI-n sincs hátlap.
(ha nincs hátlap, akkor nem lóg rá, max necces a ramokat cserélni; ha szükséges, max ki kell venni a vga-t is hozzá) -
birorichard
őstag
-
kenobi95
csendes tag
válasz
Csupingo #7248 üzenetére
Krisz1441
Van rá mód hogy átírd a kártya Biosát elég egyszerűen. Viszont nem minden kártyán működik, legalábbis az én Gainward Phantomomon hiába írtam át a minimum értékeket 0-ra, csak nem hajlandó leállni a venti. Pedig MSI Afterből eltűnt a 30%-os minimum, le lehet húzni 0%-ra, de nekem kb. 570-es fordulaton akkor is pörög (20%).
Itt van ami alapján csináltam: http://linustechtips.com/main/topic/275897-tutorial-how-to-make-your-900-series-video-card-have-a-0-fan-mode/page-1
-
noby
aktív tag
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz
Csupingo #7108 üzenetére
54-ért megvettem az Asus Strixet. Erre azt mondják a tesztek is, hogy idleben tényleg 0db.
-
3800+
őstag
válasz
Csupingo #7038 üzenetére
Es GTX 950-re melyik a legjobb hutes? A Giganak a kartyaja csak egy aluminium tombot kapott, semmi rezmag vagy ilyesmi. Van olyan GTX950 aminek a hutese jobb mint a Giga wf2? Vagy erdemi kulonbseg nincs...
Szerk: itt most a hofokokra gondolok leginkabb, a zaj most masodlagos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED monitor topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gumi és felni topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Google Pixel 7 Pro 128GB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest