-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszkarfincs
aktív tag
Ugyanilyen kártyám van, csak a DC2OC kivitel. Hangszigetelt házban idle/böngészés/filmnézés alatt 40 fokon van. Nekem 50 foknál kapcsol be a venti, de ezt is csak a grafikonokból veszem észre. 65 foknál sosem ment feljebb. GPU Tweak II-vel nézem én is.
ui: nekem is 2 megjelenítő van rajta, 1 vga monitor meg egy hdmi tv. De mindig csak azon van kép, amit nézek.
-
-
Grafirka
őstag
Hat ez a varazsszo ,a 3 kijelzo
.
Tobb kijelzo eseten a kartyak magasabb idle ertekkel dolgoznak . Ez kartyankent valtozik, valoszinu hogy a GTX950 nek 800mhz kornyeken van ez az ertek, es igy mar teljesen ertheto miert magasabbak a homersekletek.Ne softveresen csatold el a kijelzoket, hanem fizikailag huzd ki a kabelt.
-
Csupingo
veterán
Több kijelzőnél már hallottam, hogy némelyik kártya feljebb emeli az órajelet. (Főleg amd kártyákra jellemző) Bár nekem 2 kijelzőnél nem csinálja.
Nem tudsz valami régebbi drivert ráerőltetni a win10-re próbaképp?
Pl. itt is írnak róla.Ezt egy fórumon írták: "A kártya egyébként nem áll vissza 2D órajelekre a következő esetekben sem:
- több megjelenítő használata
- 60 Hz-nél nagyobb monitor képfrissítési frekvencia (ha minden igaz, ez csak bizonyos felbontás felett okoz emelet órajelet)" -
Grafirka
őstag
A 950 strix elott milyen kartya volt a gepedben? ha esetleg AMD volt akkor nagyon alaposan le kell takaritani a regi driver maradvanyokat.
DDU-val kigyomlalni safe modban minden oda nem illo dolgot, majd ujratelepiteni az NV meghajtot.NVdriver / 3Dsettings / power - adaptive
Windows power options - balanced
Egy Malware antibyte-ot nem artana lefuttatni, lehet van valami a hatterben. -
Grafirka
őstag
Az a hiba , hogy sajnos nem tudhatod hogy teker e valami a hatterben vagy sem Sot van mikor a GPU load 0% es megis 3D orajelen megy,
itt pl lathatod hogy semmi nem terheli megis 1227 mhz ( 2 oraja leptem ki utoljara 3D aplikaciobol) es 52C de 4 drb 140mm ventilator van beszerelve a hazba.
Ez pedig a normalis allapot ( 135 mhz , es 35-45C kozott) Miutan megtalatam az okot ami nalam a dell monitor softvere volt.Azota tokeletesen skalazodik.
ezert mondtam hogy neha az Nvinspector +process explorer sem segit ha valami bekavar a hatterbe , nem konnyu rajonni .Erdemes kiprobalni egy masik gepbe, vagy ahogy mondtad ujratelepiteni a rendszert ,ha mas modon nem talalod meg a hiba okat.
Mikor csak netezel , hany mhz ketyeg a GPU ? ( nezd meg egy GPUZ vel)
Vagy ahogy emlitette a kollega lehet rejtett bitcoin is. ( TH is panaszkodtak paran aztan kiderult hogy "banyasztak " tudtuk nelkul )
-
guftabi96
addikt
valami gond van nálad.
Nálunk is van egy 950 strix, de jóval hűvösebb alapjáraton.
Nekem akkor volt hasonló gondom, amikor bekaptam egy jó kis bitcoin bányászt.
Csak arra lettem figyelmes, hogy miután kiléptem egy játékból, ugyan olyan hangos maradt a kártya. Ránéztem a hőfokokra, és ugyan úgy 60-65 fok körül mozgott (R9 280 DualX)
Malwarebytes Anti Malware megoldotta. Megtalálta a bitcoin minert, és utána egyből visszaállt a rend.
Szerintem neked is valami hasonló gondod lehet.
Vagy valami miatt nem veszi vissza az órajelet. -
Grafirka
őstag
A ventilatorok valoban allnak mikor nincs terheles alatt a GPU, de a 60C az tul sok.
Passziv modban is 40-45C kozott kene lennie, jatek alatt pedig max 65 re kene melegedjen.65-66C folott viszaveszi a Boost2 orajelet.
Valami nincs rendben nalad. 960 Strixet hasznalok hangszigetelt hazban ( hutese gyengebb mint a nem szigetelteke ) de 70C soha nem lattam. A max. az 65C de az esetek 95% ban 60-63C kb.~23C szobahomersekleten.
Nem megy nalad valami a haterben ? Nezd meg GPU Z vel hogy visszaskalazza magat a GPU 135 Mhz re ? -
Csupingo
veterán
Ennél a kártyánál csak 65 C foknál indulnak el a ventilátorok. Ez a normális működése. Ha zavar, akkor egy minimális ventilátor fordulatot beállíthatsz, amin mindig menne. Lehet, hogy idővel kiadnak hozzá olyan biost is, ami előbb kapcsolja a ventiket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nem nyílnak a Foldok?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- One mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Formula-1
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest