- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barney™
aktív tag
válasz
Bulitt #19051 üzenetére
Soha nem értettem miért kell erőltetni ezt a visszaolvasás dolgot.. ez egy szakmai fórum, ahol lehet segítséget kérni és lehet segítséget nyújtani. Ha vkit nem érdekel annyira a hardver részletekbe menően, viszont van egy egyszeri problémája akkor miért szenvedjen és olvasson 19051 hozzászólást végig. Akit érdekel a dolog az meg úgyis elfogja olvasni a hozzászólásokat. Vagy csak nincs ideje rá. Itt a karácsony, megy a kapkodás, alig van az embernek ideje bármire, sietnie kell a vásárlással...
Na mindegy, csak szerintem sértő hogy idiótának nevezted, csak mert kérdezett pár dolgot, ami számodra egyértelmű, és ezért letámadod.. Ha segíteni akarsz, (márpedig akarsz, mert hozzászóltál), akkor szerintem olyan formában tedd azt, hogy az összhatás a PH! sorain ne mutasson rosszul, és ne kelljen, egy magam fajta fórumolvasónak rosszul éreznie magát a hozzászólásodtól. Csak ennyit akartam elmondani. -
Henk
veterán
-
japy
őstag
válasz
Bulitt #18982 üzenetére
Ehhez nem bátorság kell! Hanem elég az NV driverben nem odafigyelni az automatikus venti szabályzásra!!
Ahhoz meg én nem vagyok elég bátor hogy 50-100 ezres kártyán hűtőt cseréljek!
Ja még annyit a mostani kártyám is netezés közben 53-fok de kit zavar? Tegye a dolgát és kész!
-
Henk
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bulitt #18928 üzenetére
Komoly darb nem mondom! Henk-nek igaza van, a VRM bordarésze elég harmatos, arra kéne vmi b tervet csinálnod, vagy marad a Lara-féle stock cooler szétfűrészelős megoldás pl.
Én is ezért enm cserélek rajta hűtést, mert a gyári leszámítva nincs teljes értékű non-sufnituningos megoldás. Jah meg azért mert totál elégedett vok a gyárival.
TTomax: Az komoly lehetett! Legutóbb ősszel voltam egy ilyen ph!-s lan party-n. Az is nagyon pöpec volt, rommá CS-ztük magunkat. Olyan szinten, hogy mikor hajnal tájt felnéztünk akkor vettük észre, hogy akik szemben ültek (3-4 forma) azok már nincsenek is ott. Észre se vettük, hogy összepakoltak és elhúztak.
-
Henk
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bulitt #18856 üzenetére
Inkább keress Scythe Setsugen, az totál jó a GTX260-ra.
Bordaeltávolításnál meg óvatosan, haver most vett egy GTX-et amin a kedves előző tulaj csavarhúzóval feszegette le a hátsó fémlapot. Mondtam is havernak így bukta a gart élből.
Ilyen kókány cuccot tuti nem vettem volna meg a helyében.
Jah és állítólag miért szedte le? Hogy jobban szellőzzön a ram chip a kari fonákján. -
Henk
veterán
válasz
Bulitt #18856 üzenetére
Nem akarlak ijesztgetni, de elég nehéz volt szétszedni. Nem elég, hogy a ramokra meg a gpu-ra rá van ragadva a hűtő, de az eleje és a hátulja körben kis műanyag pöckökkel van összepattintva. Annyira jól illeszedik, hogy nagyon nehéz közé nyúlni. Aztán lehet neked könnyen szétjön, de én elég sokat szenvedtem vele. Főleg azért mert úgy kéne levenni, hogy ne legyenek rajta sérülés nyomok mert egy esetleges gariztatásnál ez bukó lehet. Ugyanis a legtöbb helyen a gyári hűtő megbontása gari vesztéssel jár, persze ha észreveszik. A hátlapot szerintem nem tudod visszatenni mert ahova a csavarjai mennének oda a bordák felfogatói kerülnek, ha felteszed a gyári cuccokat hozzá. Ezen a képen talán látszik. De oda is érdemesebb külön bordákat tenni.
-
Henk
veterán
válasz
Bulitt #18851 üzenetére
Melyik fajta 260-ad van, 65nm és 216sp? Én mindenképpen vennék kiegészítő bordákat mert a vrm-re az AC is egy vékony alu lemezt ad ami semmit nem ér. Illetve ha 65nm-es akkor a nyák hátulján is vannak ramok, nem? Én arra is ilyen sünit tennék, nem a hozzá kapott lemezt. Jól nézett ki a TR, de annyira nem volt hatékony, meg iszonyatosan görbölt vele a nyák.
-
Henk
veterán
válasz
Bulitt #18848 üzenetére
Nekem volt hr-03 gtx-em még a 260-on, de eladtam a vga-vel együtt. Aztán nem akartam mégegyet venni mert nem olcsó. Én is iylenben gondolkodtam, hogy veszek egy Plus-ot mert az van 5k-ért aztán a többit megoldom. De végül arra jutottam, hogy nem kínlódok vele mert a lefogatója is már, át kell fúrni a lyukakat meg a hűtő talpa is kisebb. Inkább megvettem az AC-t mert ez passzol, illetve az enyémre csak maga a hűtő. De addig sakkoztam a hozzá kapott bordákkal, meg vettem hozzá egy készlet Scythe ram sünit, míg mindenhova jutott ahova kellett. Én úgy oldottam meg, hogy a gyári hűtőn megnéztem milyen alakatrészeket hűt és azokra tettem bordát. Illetve annyival többet, hogy a TR oldalán a gtx manual-ban le van rajzolva melyik borda hova való. Na ott mutat olyan helyre is amit a gyári hűtő nem fed. Aztán biztos ami biztos alapon én arra is tettem. Eddig tökéletesen működik és a hőfokok is nagyon jól alakultak.
Mindössze annyi gondom van, hogy a különböző progik más-más hőfokokat mutatnak a gpu-ra és így nem tudom melyik a valós. Illetve a Riva és a Gpu-z asszem egyformán még, de az Everest meg többet.
mod: szerintem az AC jobban hűt a TR. Főleg, hogy itt a 3 venti az egész nyákra fújja a levegőt míg a TR-en egy max. 2db 12-es volt és rosszabb hőfokokat produkált. Hozzáteszem az is nagyon pofás volt, főleg mikor még egy 8-as ventivel megtámogattam a vrm hűtést. -
Henk
veterán
válasz
Bulitt #18838 üzenetére
Olyat vegyél ami rá való, ahhoz adnak mindenféle kiegészítőt. (pl. a TR HR-03 gtx-et)
Az más kérdés, hogy a vrm hűtése abban is sz@rul van megoldva meg drága mint a barom. Én AC-t tettem az enyémre, itt leírtam. Meg azt is, hogy az egyéb hűtést hogyan oldottam meg mert ennél is gyenge volt a gyári megoldás.Sygnus: ilyet pedig a driver miatt szokott, ha jó tudom.
SSJPeter: én Vista 64bit-el játszottam végig, de semmi gond nem volt vele. Úgy emlékszem még a 182.50 driver volt fent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- BestBuy ruhás topik
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Nyaralás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest