- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Android szakmai topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- De mennyi az annyi?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Igen ezért tilos hordozás előtt SIM et cserélni. Nem az odoablakban kell cserélni, hanem akkor amikor régi SIM már nem megy fel a hálózatra.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
truefx
aktív tag
Sziasztok, megtörtént a számhordozás, 2 számot vittem át Netfone-hoz a családból. Előző szolgáltató a Vodafone volt. A SIM-eket a számhordozási időablakban cseréltem ki a telefonokban.
A kimenő, bejövő hívások működnek, internet is rendben van (APN át lett írva).
2 probléma merült fel:
- iPhone-okról van szó, ha iMessage-ből üzenetet akarok küldeni nekik, "Text Message - SMS" -t látom a beviteli mezőben a megszokott "iMessage" helyett. Ez le van tiltva a Netfone-nál, vagy beállítási probléma?
- A telefon saját névjegyében egy eddig nem használt (70-es) szám jelent meg, a régi hordozott szám helyett. Nyilván ez az a szám, ami a SIM-hez tartozott volna eredetileg, ha nem történik hordozás. Ezt hogyan lehet visszacsinálni?Vagy ha ezek inkább iPhone specifikus kérdések, azt is elfogadom.
-
hm15
senior tag
Tárgytalan, megoldódott :-)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz 75kokoko75 #6593 üzenetére
Vedd fel üzletkötőddel a kapcsolatot. Ő tud segíteni méltányossági okból felmondani a szerződést ha tényleg olyan helyeken jársz ahol nem működik. Bár fura mert egyébként nem jellemző az ilyen szintű romlás. Én is járom az országot.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
75kokoko75
aktív tag
válasz MadMancs #6592 üzenetére
Igen, abban voltam. Ez most a problémám. Alig várom a hűség lejártát. Sokat járok vidékre és sok helyen nincs, vagy akadozik a net amióta vodás . Múltkor egy fontos videókonferenciám volt és ha nincs 1gb net a céges yettel kártyámhoz , akkor bukom a megbeszélést. Ügyfélszolgálat úgy állította be, hogy én vagyok a hülye, de a beállítások rendben voltak. Itt Pesten ahol lakom pl- rendben van. Mivel ez többször előfordult szerettem volna szerződést bontani, de nincs rá mód és még meg is hosszabbították a hűségidőt ezek szerint . Azért köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
Aki hirtelen akar meggazdagodni,nem marad ártatlan (PL 28:20)
-
veterán
válasz 75kokoko75 #6591 üzenetére
Akkor Te még Telekom csomagban voltál váltás előtt. 31-es szám csak Telekom csomaghoz járt. Viszont Telekom csomagok 2024 február 29 (100 és 50Gb) március 31 (4-20-50Gb) le lett zárva, onnantól csak vodás csomagra lehetett váltani.
Egyébként vodás szám gyorsabb hordozására is van/volt lehetőség (max 1 hét) , csak nem a központ által.
[ Szerkesztve ]
-
75kokoko75
aktív tag
válasz MadMancs #6590 üzenetére
Köszi. Nem. Vodást akartam áthozni, de mondták, hogy az nagyon sok idő és felajánlottak új számot. Ezt a netfon adta és ezt léptettem feljebb . Ekkor kaptam egy sokkal rosszabb internetet is és ezért kérdeztem.
Bár telekom hálós lenne. Azt mondták, hogy ehhez a csomaghoz vodás van[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz 75kokoko75 #6589 üzenetére
Igen.
De. A 31 és számod milyen szám? Hoztad magaddal, vagy Telekom hàlós csomagod van?
-
75kokoko75
aktív tag
Üdv!
Ha 3 hónap után feljebb váltok csomagot ugyanazzal a 31-es számommal ( korlátlan/4gb-ról korlátlan/20gb-ra) akkor a hűségidő is meghosszabbodik?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Dugimatyi #6583 üzenetére
Másfél hónap csak? Egész gyors, Voda 8-10 hétig húzza Netfone felé az átadást átlagban. És igen sajnos. Mindent megtehet hisz tudjuk kik.
-
zelikocc
senior tag
válasz csaszi75 #6582 üzenetére
Nyisd meg a Telekom otthoni szolgáltatások topicot itt a PH-n és keress rá a "cloudflare" szóra. Jó olvasást! [link]
A lényeg: a Telekom anyacég (DTAG) idióta politikájának hála nem közvetlenül magyarországi összeköttetéseket (pl. BiX) használ egyes nemzetközi irányok felé (például Cloudflare és mostmár a Meta is), hanem "ha fizetős az oldal akkor a bécsi DTAG-on keresztül megy, ha ingyenes akkor meg kimegy az usa-ba."
Egy kis olvasni való ehhez is: [link] [link]Sok játékszerver, Discord, stb issza ennek a kárát. De az is szép látvány, amikor egy magyar oldal traceroutja tényleg kimegy az USA-ba. És közben a felhasználó csodálkozik, hogy miért szar a kapcsolat, miért tölt lassan be az oldal, amikor nincs semmi baj a nettel. Egy példa a sok közül: [kép]
Ami viszont nem feltétlen ide való, de ha valaki Telekomos optikai területen megoldást keres a problémára, akkor találtam egy szolgáltatót, aki Telekomos optikai területen (is) szolgáltat és a közvetben BiX csatlakozását használja minden ilyesmihez, tehát sokkal jobb kapcsolatot biztosít: TamaNET és most a KÜF-nél kedvező áron elérhető.
Annyi, hogy CGNAT-olt IP címet adnak alapból ezen az áron, de bruttó +1270 Ft/hó-ért adnak publikus dinamikus IP címet annak, akinek szüksége van rá. [link] -
Dugimatyi
újonc
Jelenleg 2 előfizetésem van a Netfone-nál. Számhordozással megrendelltem a harmadik előfizetést is. A Vodafonetól hozom át a számot. Október 5én adtam le a megrendelést és a Vodafone November 19én fogja kiadni a számot !
Azaz a Vodafone másfél hónapig (!!!) gátolja a szám átadását !
Régebben is 1-2 hétig húzta az időt a vodafone, de a másfél hónap rendkívül pofátlan !
Megtehet ilyet büntetlenül egy szolgáltató ??? -
zelikocc
senior tag
válasz csaszi75 #6578 üzenetére
Nem tudom, de jogos.
Csak abból indultam ki, hogy a mobil már csak voda RAN-on megy és nem tudom mennyire függetlenek, de logikus hogy akkor a saját infrán megy.
Egyébként azt az infót még elfelejtettem leírni, hogy publikus IPv4 címet ad a Netfone vezetékes szolgáltatása egy saját IP poolból. (176.32.200.0/21 - ez a teljes saját tartományuk)
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
-
zelikocc
senior tag
Már küldtem egy e-mailt nekik, de közben egy fórumtárs privátban segített.
Viszont:
Valaki megtudja traceroutolni Netfone-os mobilnetről a sorozatjunkie.hu-t és bescreenelni az eredményt?Az a gyanúm, hogy a Netfone is Telekom routingot használ, mert nem rendelkezik önálló peeringgel. Eleve nem szerepel a PeeringDB adatbázisában. Tehát nem önálló szolgáltató, hanem valószínűleg a Telekom biztosítja számára a “betápot” az internet felé.
-
veterán
-
8
senior tag
válasz zelikocc #6573 üzenetére
nyudogtan terheld az ügyfélszolgálatot a kérdéseiddel, hiszen azért van, kifizetted (vagy majd kifizeted) a szolgáltatás árában a költségét
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
zelikocc
senior tag
Sziasztok!
Vezetékes Netfone CGNAT-olva van?Tervezem hogy kipróbáljam a Telekom - Cloudflare routing problémák miatt, de csak akkor jöhet szóba, ha nem NAT-olnak
Esetleg valaki aki T-ről váltott, összességében mi a tapasztalat?
-
Ferenczi Áko
addikt
No, lassan egy hónapja vagyok Netfone-os, és azt kell, hogy mondjam, kár, hogy nem előbb lettem előfizetőjük. SEMMI, de semmi hátrány nincsen a másik 3 neves szolgáltatóhoz képest, sőt, van ahol a térerőm jobb is mint előtte a konkurenciánál. Máshol meg rosszabb. De ez hol nincs így?
6600 ft-ért korlátlanul hívok a munkám közben mindenkit, 50 gb netem van, aminek jó ha a felét használtam el 1 hónap alatt. Az, hogy ha emelnek hűségidő után? Nem érdekel, mert még akkor is bőven jobb az ajánlatuk mint máshol, ráadásul a telefonszámom is az enyém maradt. Szóval teljesen elégedett vagyokHonor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
truefx
aktív tag
A Netfone a vezetékes netet kinek a hálózatán kínálja? Szintén Voda infrastruktúra? Ha pl. nekem a jelenlegi szolgáltatóm a Vodafone, akkor kell bármit is szerelni?
-
Aryan
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vodánál lejárt a hűségem, nem szeretnék maradni náluk, mert az előfizu árak nem tetszenek (van valami mini csomag ami el van dugva talán az még játszik a hálózaton belüli ingyenes hívásnak.
Netfone melyik hálózatot használja?
Korlátozva van a mobilinternet sebessége?
Számhordozás és szerződéskötés mennyire gyors?
Mindegy melyik üzletkötővel kötöm meg a szerződést?
Ha telefont is vásárolnék akkor az a telefon hálózat független?Bocsi a sok kérdésért
-
janes1976
őstag
Pont ma hosszabbítottam telón 2 szerződést is. Eddig a legnagyobba volt mind2 csomag, de nem használtuk ki, úgyhogy eggyel kisebbe mentem. A fent említett korlátlan/50 GB 6600 Ftért. Bőven elég mindenre, az ár meg a nagyokhoz képest meglehetősen baráti. Magával a szolgáltatással is elégedettek vagyunk, külföldön is fasza volt minden.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)
-
veterán
Én amikor a vállalkozást állapítottam felmerült könyvelő általi kérdések között a Nonprofit forma is, itt nem lehet nyereség, csak kiegészítő üzletágban, ott is korlátozottan, és az se vehető ki tagok között jutalékként. Sehogy se állja meg a helyét egy Nonprofit vállalkozásban egy gyakorlatilag előfizetéses szolgáltatás (ugye náluk egyszeri 6500Ft a szerződés kötés, és évi 6500Ft a tagdíj.
Többibe igazad van. Aki nem nonprofit evidens hogy profit orientált. Nyerészkedest nem rossz értelemben írtam, én se azért állapítottam vállalkozást hogy csak legyen és vigye a pénzt vagy épp zéró nyereség.
Csak az nem mindegy mennyire "éhes" az a cég.
[ Szerkesztve ]
-
Ferenczi Áko
addikt
🤣🤣🤣
Kiköptem az italomat mikor megláttam ezt is🤣Csak aztán nem tudom hogy ilyenkor aki felhozta ezt a hű de jó flotta dolgot, csendben lapít és szégyenében annyit nem tud írni, hogy sorry..
[ Szerkesztve ]
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
H-Mano
tag
válasz MadMancs #6545 üzenetére
Én biztos EZZEL a 74 éves cégvezető nővel üzletelnék...
A végrehajtás elrendelésének időpontja: 2024. július 19.
A végrehajtás ügyszáma:
A végrehajtást elrendelő megnevezése: NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága Követeléskezelési Osztály 3.
Az értesítés (indítás) kiállításának időpontja: 2024. július 26.
Bejegyzés kelte: 2024/07/26 Hatályos: 2024/07/26 ... -
8
senior tag
válasz MadMancs #6545 üzenetére
Az, hogy nonprofit, ugyebár egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem akar profitot termelni, vagy nem akar "nyerészkedni", ahogy te fogalmazol.
Ugyanúgy "nyerészkedni" akar, mint a Netfone, meg az összes szolgáltató, meg a sarki bolt, ahol megveszed a zsömlét bruttó 80Ft-ért, amit ők nettó 51Ft-ért (bruttó 60.2Ft) szereznek be, stb.
(nem védem ezt a flottát, ettől még senki se vigye be a számát, mert valószínűleg a számhordozás után már másnap megszűnik a száma és elérhetetlen lesz a flotta, stb stb)52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
veterán
-
veterán
válasz Dracula72 #6539 üzenetére
Csivitel - jünk egy kicsit.
Az első vodás dokumentum amit vissza kell küldeni az amivel átadod a számod a flotta részére. 3 rész van, van egy jogelőd (Te), Jogutód (Flotta, valami Ketékgyártó Mihályné), és egy szamlafizető (Te).
Biztos hosszú életű lesz ez a sufnituning flotta 😃 Nem baj, vidd a számod, de ne pityeregj ha elveszik. Mondjuk az is vicc hogy vodás számot nem hordozhatsz. És akkor se lehetsz előfizető ha van bármilyen meglévő vodás előfizetésed.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Dracula72 #6539 üzenetére
És miből gondolod hogy a neveden marad a szám ?
Attól hogy a szolgáltató küldi a számlát neked, simán lehet a flotta az előfizető és a szám tulajdonosa. Lehet különböző az előfizető és a számlafizető.
Mikor Tiéd marad a szám úgy szokták hirdetni hogy közvetlen szerződés a szolgaltatóval, kapsz egy flottaigazolást.
Amelyik flottánál bármit is kell havidíjon felül fizetni azt kerülni kell nagy ívben. Lehet olcsó, de a számod jó eséllyel bukod előbb utóbb. Ja és semmit nem tudsz intézni.
-
gabor9991
őstag
-
Dracula72
senior tag
válasz Ferenczi Áko #6530 üzenetére
Jól tudod
Nem is az van írva , hogy jobb mint a Netfone flotta.( ͡° ͜ʖ ͡°) Debrecen Telefon Adás-Vétel: https://www.facebook.com/groups/1953581434945040/
-
Dracula72
senior tag
Picit jobb flotta mint a Netfone
( ͡° ͜ʖ ͡°) Debrecen Telefon Adás-Vétel: https://www.facebook.com/groups/1953581434945040/
-
veterán
EU ban hívás pont ugyanúgy működik mint itthon.
Net: 100 gb os csomag esetén 18Gb, 50Gb os esetén 16Gb, 20Gb esetén 11Gb, 1 és 4Gb esetén a teljes mennyiség felhasználható. EU ban.
-
-
truefx
aktív tag
Sziasztok a roaming hogy működik a Netfone-nál? Azt írják a csomagoknál, hogy x perc belföldi beszélgetés, akkor Eu-ból csak extra percdíjjal telefonálhatok haza? Ugyanez a kérdésem a netre is.
-
veterán
Szia. Maximum 1 hét a teljes folyamat. A számod nem kell nélkülözni semeddig. Kapsz egy időablakot hétfő - csütörtök közti napra amikor este 8 és éjfél között valamikor megszűnik a régi SIM és a régi szamoddal el az új SIM. Kaució, ha online indítod akkor 1-3 havi díj, ha papír alapon üzletkötőnél akkor 0Ft,
-
DDA40X
aktív tag
Hali! Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi időbe telik, ha mondjuk szombaton kezdeményezem a váltást, számátvitelt? Az a baj, én csak szombaton és vasárnap tudom nélkülözni a számom, maximum.
A másik kérdésem az lenne, hogy mekkora kaucióra számítsak, ha kártyás yettel rol jönnék?
Köszönöm!
-
csaszi75
senior tag
válasz viktorhu #6522 üzenetére
Ha a számlázás/forgalmazott adatmennyiség/elhasznált perceket nem tudják prezentálni az ügyfelek felé, mert mondjuk túl sok költség, akkor majd gondolod, hogy egy sokkal drágább (nagyságrendekkel drágább) CS/PS core-t fognak venni ,vagyis vettek volna még amikor nulláról indultak a Vodánál?
Ezer %, hogy nem. -
csaszi75
senior tag
válasz Dluinet #6513 üzenetére
A Netfone-nak nincs saját CS/PS Core hálózata a hívás és a mobilnet tekintetében.. így a Voda rendszeréből kellene, hogy kapjanak adatokat.. mondjuk egy DB, ahová kiteszi a Voda a Netfone részére a számlázási rekordokat..
Gondolom erre senki nem akar pénzt és energiát áldozni, mivel kevés mennyiségű ügyfélről van szó. -
félisten
Sziasztok!
Arról van bármi infó, hogy a netfone tervezi-e a díjnet/icsekk fizetési lehetőséget?
Már csak ez az egy szolgáltató lóg ki a sorból nálam.Kössz!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Littoral
aktív tag
válasz 4Grider #6500 üzenetére
Először valóban kikapcsoltam a DNS-t. Az internet minősége ugrásszerűen megváltozott, javult.
Utána beállítottam a Google DNS-t, úgy tűnik, hogy ugyanúgy folytatódik, tehát a javult minőségben. Ég és föld a különbség.
Még egyszer köszönöm. Magamtól nem jöttem volna erre rá. -
8
senior tag
a telefonodban nyomon tudod követni
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
veterán
Sajnos percet nem lehet követni.
100perc felett 19Ft/perc. A számlázás másodperc alapú 100 perc alatt és felett is, szóval tovább tart mind más szolgáltatóknál.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
Nyomon követhető valahogyan, hogy a felhasznált perceimmel hol tartok? Az App-ban csak a net felhasználást látom. Fontos lenne, mivel 100 perces csomagban vagyok.. Illetve 100 perc fölött mennyi is a percdíj? Nem találtam erről infót, de lehet, hogy csak figyelmetlen vagyok..
Köszönöm
-
Jozsó
tag
Ha esetleg még valakinek előjönne ez a probléma. A megfejtés az volt, hogy a nevet adták meg rosszul. Ugyanaz volt az email tag elé írva, mint a jelszó, de az valójában valami e-mail-hez jobban hasonlító dolog volt. Egyelőre csak wifi-vel lett lemérve a kapcsolat, ott egy ax-es router, laptop párossal olyan 760/760 megabit jött ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Real időjárásjelentés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Bestbuy játékok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest