- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geo19870322
tag
Köszi a válaszod. Megyeszékhelyen városközpontban lakom, kb minden elérhető...
Próbáltam a Flipet, nagy bukta volt. Soha többé, olcsó, de rossz. Most Diginél vagyok, de az 1000mbites net 8050ft, így inkább váltanék. A többi eléthető is egy árban mozog kb ezért kerültem ide a Netfonehoz. KÜF-ös flottában vagyok mobil téren, velük jók a tapasztalataim. De ahogy nézem a KÜF ugyanazt adja mint a Netfone. Nem látok különbséget... Szted? -
spect80
senior tag
valószínűleg körbenéztek a piacon és rájöttek, hogy felesleges ezen kiakadni, mert még az emelt ár mellett is féláron kapják az azonos szolgáltatást a többi szolgáltatóéhoz képest.
Elég megnézni hogy a 3 'nagy' mi művelt árak tekintetében az elmúlt 1,5 évben és egyből látszik, hogy a netfone esete nem kirívó, csak alkalmazkodnak a trendekhez.
Lehet az NMHH-hoz meg a GVH-hoz szaladgálni, meg is büntethetik őket, aztán jobb esetben ők is elkezdenek majd játszani azzal, hogy ugyanazon az áron kevesebb szolgáltatást adnak új néven, rosszabb esetben bedobják a törölközőt, aztán lehet menni a többihez (most még) 8e forintért 2 év hűséggel havonta számolgatni a perceket vagy a netet hogy beleférünk-e még a havi korlátba -
AnonymusX
őstag
Nincs ugyan, de a jogszabály változásakor (2017-ben) a cikkekben így hozták le körülbelül, ahogy írtam. 4Griderrel értek egyet. A havi díj emelése, vagy pontosabban jelen esetben a kedvezmény megszűnése a hűségidő után, az a szolgáltatási feltételekben beállt előfizetőre nézve hátrányos változás.
Az NMHH idekapcsolódó tájékoztató oldalát elnézve a Netfone már azzal is megsértheti a jogszabályokat, hogy az előfizetőt csak az utolsó pillanatban tájékoztatja a hűségidő lejártát megelőző 90 nap helyett. Bár nem követem annyira részletekbe menően a témát.
-
E300TD
tag
Én azt gondolom, hogy az "inflációs mizéria" előtt volt egy nagyon statikus helyzet a mobilpiacon és az okos marketingesek kitaláltak valami "ütős" megoldást, hogyan szerezhetnek ügyfeleket. Aztán hirtelen jött a magas infláció, a törvényi engedély az emelésekre és hirtelen ott találták magukat, hogy százalékosan nagyokat kell emelni, ahhoz, hogy működjön a buisness. Ehhez hozzájön a magyar emberek nagy része arra is képtelen, hogy helyesen értelmezzen egy egyszerű mondatot, hát még ha meg kell érteni egy elég bonyolult gazdasági helyzetet. Ráadásul 2 fillérért vízbefolytatá még a "rokonait" is. Nem mondom azt, hogy ez korrekt eljárás a Netfone-tól, még mindíg a legolcsóbbak egyike és, akinek nem tetszik, miért nem áll tovább? Ez a "piszlicsáré" ügy a legnagyobb gond ma Magyarországon? Nevetséges ...
-
sfefe
addikt
Hát igen....
Csak a csávó amit teloban is mondott, hogy pénteken hív ha nem veszem fel automatikusan áttesz a 7800as határozatlanba....
Ami azért érdekes ....Majd ha hív mindom neki a jogszabályt meg azt, hogy pl mi a szerződés 4. pontja....
Lehet erre azt mondja, hogy akkor megszünteti a szerződést...
Akkor viszont bukom a számot is.?... -
sfefe
addikt
Én nem....kolléga írta elfogadta...
Én ondtam neki miért váltanék drágábbra.. mondja mert most ennyi a hűség, mondtam neki nem érdekel.. márciustól ennyiben vagyok hűség után vagy ez marad vagy lépek... Mondja pénteken keres addig döntsek vagy ha nem veszem fel betesz hűség nélkülibe 7800ért.. he? Akkor tuti írok levelet jó helyre... Már ha ér valamit egyáltalán...
Én várom mit mond majd Mancs és attól teszem függővé... De többért mint ahogy most vagyok biztos nem vállalok hűséget...
Ja azt néztem Én is... Lesz állítólag Voda meg tkom is..majd meglátjuk mikor. -
MadMancs
veterán
Nem is tagadják amúgy (na jó nem reklámozzák) hogy gáz a helyzet. Voda utolsó években nagy ívben sz.rt az egészre, tudta hogy el fogja adni. 4IG meg mostanra jutott el odáig hogy összeszervezte a dolgokat. Márciusban volt a bejelentés (nem a lakosság számára) hogy mik a tervek az elkövetkezendő évekre. Ha mine megvalósítják (ez érdekük), simán az élre ugrik a jövőben.
-
vence
aktív tag
Persze, félig költői kérdés volt ...
A másik nagy probléma, hogy több MVNO kellene,
kellenének a Brand-ek a nagyoknál, tehát teljesen más megközelítés.Csak ez így tulajdonképpen sokaknak kényelmesebb, mert kevesebb a munka, a kényszer a minőségi munkára és hosszan lehetne sorolni ...
Egyébként itt az alapvető probléma a "Sűrű fillér és a ritka forint" dilemmája, avagy rá kellene ébredni, h ez a rendszer mennyire akadályozza a fejlődést.Én már csak azt várom, hogy mikor esik le valakinél, hogy mekkora baklövés volt ez az IKÁ!
Hogy a NET-es gyorsvonat pedig pár elszáguldott mellettünk, azt az egyik szolgáltató mostanában meghirdetendő új tarifafeltételei igazolják. Ha még a kihirdetés előtt nem lesz túl nagy a felháborodás.
-
vence
aktív tag
Az utolsó mondatban a lényeg!
Egyébként szerinted abban, hol a verseny, amikor vki (most pl. Nf.)
szinte forintra ugyanannyira emel?A működő piacokon egyébként a nagyok is futtatnak saját, olcsóbb árakat kínáló márkákat (Brand -ek), sőt még almárkákat is, megcélozva ezzel az árérzékenyebb rétegeket is.
Ezekkel versenyeznek tulajdonképpen, az alacsnyabb rezsijű, saját hálózattal nem rendelkező szolgáltatókkal, ill. az alájuk kínáló konkurensekkel.
Nem beszélve a hihetetlenül pörgő kártyás-piacról, ahol leginkább az előfizetésekhez hasonló 4 hetes (de akár 1éves) csomagokat is kínálnak.Tehát a piac mozgatója az ügyfelekért folytatott verseny, nem pedig a meglévő ügyfelek sarcolása.
(Egyébként elég tanulságos az az - alapból rém gyenge - Portfolio-s cikk is, amit nemrég linkeltél az egyik szolg. topikjában,
ha vki olvas a sorok között ... "adatforgalom növekedése" ...) -
vence
aktív tag
Érdekes cikk, köszi!
Szóval a DIGI alacsonyabb árak mellett is szépen tud növekedni és fejleszteni ...
Ilyenkor adódik a kérdés, h a hazai nagyok miért nem tudnak az extra árak mellett sem.
Ill. mi lesz az extra bevételekkel, hogy is állnak valójában a hatékonysággal?
Kiveszik-e belőlük az eredményt, vagy nem kis rész csak úgy eltűnik menetközben stb.Miért nem látunk tőlük semmi hasonló egészséges törekvést, piaci szemléletet ?!
-
MadMancs
veterán
Facebookon én is teljesen ellentétes információkat látok, ezért kérdeztem meg a legilletékesebbtől (Ma már volt rá lehetőségem).
Egyébként innen is van sok ügyfelem, talán ők tudják legjobban, hogy senkit nem csaptam be (miért is tenném). Mindenkinek saját szubjektív döntése hogy mit kezd az infóval, elutasítja, vagy elfogadja.
-
4Grider
félisten
Az inflációkövetés március elsején lesz, szóval ha hívnak majd egy 1500-2000 Ft-al magasabb havidíjjal és ebből engednek majd újabb hűségért 500-1000 Ft-ot, akkor kérdezz rá, hogy ugye ezek után a díjcsomagodat nem érinti majd a március elsejei újabb inflációkövető emelés...
-
vence
aktív tag
Persze!
Minden összefügg mindennel!Az MT már az IKÁ nélkül is jó volt (fizetgetett osztalékot stb.).
Tavaly pedig sorban hozta a rekord eredményket (tőzsdei cégként negyedévente köteles ún. gyorsjelentéseket közzétenni (a gazdálkodásáról).
Sajnos nem követtem, de a 3. negyedévesben már történelmi rekord számok vannak egy szakcikk szerint.
Így duplázódhatott tavaly a részvényének az árfolyama, nem kis részben az IKÁ-nak-nekköszönhetően.
Ettől fényesebb bizonyíték nem igen kell, hogy mennyire elb ... és szükségtelen ez az IKÁ!
-------------
A másik oldalon pedig a döbbenet, hogy jobb helyeken félórai minimum órabérből kijön egy itt nagyon nem átlagos előfizetés is.
Ill. kb 1 napi kereset fedezi az éves tel. költségeket.Hányszoros különbség is ez?!
Számoljon ki-ki maga, de biztos hogy leginkább többszörös. -
vence
aktív tag
Szinte biztos, h nincs!
( ... még egy ilyen ország)Ez az inflációkövető áremelésre (IKÁ) vonatkozó törvény pedig ezer sebből vérzik!
Már az alap gondolat is téves !!!Inflációs helyzetben előre kellene gondolkodni, tervezni, nem utólag korrigálni! A piaci folyamatokba pedig jobb nem beavatkozni - főleg nem rövidtávú szemlélettel - feltéve, hogy működik a piac.
De itt nem igazán, mert a szektorra inkább az árak csökkenése a jellemző, a növekedés forrása pedig az adatforgalom ugrásszerű növekedéséből adódik.De egy elhibázott törvénytől függetlenül is észre kellett volna venni a tavalyi hatalmas bevételnövekedést az illetékeseknek, vagy akik az ilyen törvények létrejöttéért felelősek és lépni.
(Jó téma lenne ebben a témában kikérni a képviselő urak véleményét a legközelebbi esedékes fogadó órájukon.)Eleve nevetséges, h versenypiaci szereplőknek törvény biztosít 20 % körüli emelést, ami már helyből megkérdőjelezi az 5% körüli éves inflációs célkitűzést.
Máshol is rekord inflációk voltak !!!
... de a távközlési szolgáltatások árai mégis inkább csökkennek, mert nagyon erős a verseny! Működik a piac.
Az összefüggésekről hosszan lehetne beszélni, vitatkozni, de egy biztos, amíg az emberek nyelnek -hülyének lehet őket nézni - addig nem változik semmi!Az árakban pedig nagy tartalék van, mert nyugaton kevesebből kijön egy átlagos korlátlan beszélgetést is tartalmazó havi mobilszámla,
mint a minimum órabér (inkl. 10-20GB adat)!
Ezt kb. azt is jelenti, hogy egy napi jövedelemből kijön az éves átlagos mobil költség/számla is.Számhordozásért pedig nem ritkán már 50 Eur jár, ami akár fél év ingyenes szolgáltatást is jelenthet.
Jobb helyeken ennyire fontosak, megbecsülik az ügyfeleket.Hogy a piac így fejlődött, abban nem kis szerepe volt a Netfone-hoz hasonló alternatív szolgáltatóknak és persze a megfelelő - nem IKÁ-s - szabályozásnak ...
és nem utolsó sorban az ügyfelek/vevők "kicsit" más szemléletének.... és így hízik az infláció
alakul ki az inflációs spirál.Szóval nem ez a megoldás, ezt napi szinten tapasztalhatjuk!
-
autotaxmo
őstag
Igen, a fizetesek vasarlo ereje harmatgyenge itthon es egyre rosszabb, mert amig Te a melodban kapsz egy brutto 15-20% fizetes emelest ( jo esetben) kozben a termekek ára netto 20-25%al dragul szoval adtunk a szarnak egy pofont de legalabb a munkavallalo befogja a szajat addig is.
-
autotaxmo
őstag
Itthon az átlag fizetéshez viszonyítva kva drágák az előfizetések. Itthon több órát vagy 1 napot kell minimum melozni hogy kifizesd a csomagot, ez nyugaton kb. 2-3 óra alatt meg van. Német Telekomnal 40-50 euró között vannak a brutál nagy csomagok havonta. Mennyi is kint egy átlag mondjuk Lidl-es órabér?
-
4Grider
félisten
A nagy szolgáltatók betartják a törvényt és annak megfelelően nem emelnek a határozott idejű szerződés határozatlan idejűvé válásakor. A Digi játszik azzal, hogy évről évre új (drágább) csomagba tesz át, ha ez nem tetszik, felmondja a régi előfizetést. Szerintem itt is ezzel játszanak.
-
MadMancs
veterán
Nem teljesen értem hogy alakul ez ki. Hol így hol úgy.
De itt azért még listaár messze van.
Van a listaár, van a hőség nélküli ár, van a hűséggel kötött ár, és van az akciós ár.Itt most a legnagyobb baj az árgarancia plecsni, mert jelenleg hűség után az extra akciós ár is a hűséggel értendő normál árra (a szerződés kötéskorira) változik. Ez minden esetben csak az akkori piros csomagokra értendő illetve minden esetben +600Ft (ennyi volt az akkori extra kedvezmény a sima hűséggel értendő árhoz).
Ami engem legjobban bosszant hogy nem erről volt szó, így én nem ezt kommunikáltam ügyfelek felé, illetve itt sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 4
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Horgász topik
- További aktív témák...
- G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5S
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- Nitro AN515-44 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4600H GTX 1650 16GB 512GB NVMe gar
- MacBook Pro 14 M2 MAX 4(!)TB SSD 32GB RAM HUN
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest