Hirdetés
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Megérkezett a Fairphone szerelhető fejhallgatójának új generációja
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Arról van bármi infó, hogy a netfone tervezi-e a díjnet/icsekk fizetési lehetőséget?
Már csak ez az egy szolgáltató lóg ki a sorból nálam.Kössz!
-
Sziasztok!
Repont és Packeta regisztrációhoz használnám a netfone-os 50-es számom, de nem jönnek meg rá a megerősítő SMS-ek.
Azt nem tudom, hogy az 50-nel van-e a baj, vagy a netfone-nal.
Van valami tippetek?
Kössz előre is.

-
válasz
janes1976
üzenetére
Fogalmam sincs, én nem vagyok elégedett a Yetis térerővel sűrűn lakott területeken kívül, ezért nem váltottam, csak néztem, mint lehetőség.
De elvileg egy teljesen megbízható megoldás mások szerint. Technikailag pedig egy az egyben Yettel, konkrétan a Yettellel kell szerződni flottás papírral a kezedben. -
Nem hiszem, hogy ezen múlik.
Szerintem a vodával olyan a szerződésük, hogy telített területeken hátrébb sorolja a netfone-os előfizetőket a voda rendszere.Orfűn az erdőben N28/B28-on haver vodás és az én netfone-os előfizum (akkor még netfone APN-nel) ugyanazt a 110MBit/sec sebességet mérte.
Pécsen a városban neki volt 40-60, nekem 10-15 a sűrűbb területeken.És sokszor hasonlókat mértem régebben, amíg váltogattam az APN-eket.
-
-
Annyi, hogy amikor hívásban vagy, van-e 4G adatforgalom.
Ha van, akkor műxik a Volte, ha nincs, akkor nem.
Ennyi.Ha nem megy, akkor esetleg még annyit nézz meg, hogy a Volte carrier check ki/be van-e kapcsolva.
tárcsázóba ezt be: *#*#86583#*#* (disabled állapotban kell lennie), és utána a menüben lesz Volte vagy ehhez hasonló kapcsoló, és azt bekapcs.
Nekem Yettel esetén kellett az, hogy ezt kikapcsoljam, majd vissza. Hiába volt jó pozícióban a beállítás, be (azaz carrier check disabled) kellett újra kapcsolni. -
-
Én egyszer voltam csak kint netfone-nal, lehet, hogy nekem is lassú volt, nem tudom, mert vezettem. Biztosan több, mint fél óra volt az első pihentőig a határ után. Ott még netfone-os volt az APN, asszem nem volt net, vagy 4G nem volt talán...
Átváltottam vodára, és megjavult.
Azért netfone-ossal indultam, mert valami olyasmi rémlett, hogy voda APN-nel nem megy a roaming... De akár én emlékszem rosszul, akár az infó volt téves, megcáfolhatom. -
Nekem Szlovéniában teljesen jól ment a netfone, de csak voda-s apn-nel.
netfone-ossal már nem emlékszem, hogy mi, de volt valami gond.Melyik országban van gond a netfone-nal?
Én még csak Szlovéniát próbáltam.
Ja, és a telefonálást nem próbáltam (nem nagyon szoktam), csak az adatforgalmat. -
válasz
StarKiller89
üzenetére
Amíg nem tiltják le a voda APN használatát, addig én rendben vagyok.
A netfone-os is határeset nekem ennyiért, mivel a Telekomot kell csak kiegészítenie, de azért nyitott szemmel járok vodás flotta téren is.
-
-
-
A jelentéssel teljesen ellentétes a saját tapasztalatom.
Nálam a Voda háló eddig a legmegbízhatóbb, és most már, hogy voda APN-nel használom, nem is lassú a Telekomhoz viszonyítva.Ez is alátámasztja azt - amit már milliószor elmondtak a fórumban - hogy ez az egész nagyon helyfüggő.
-
Most egy ideje vodás APN-re volt állítva, mértem egyet, és kb. 10/4 Mbit/sec jött ki.
Átállítottam netfone-osra, és egyből ezután 15/3 lett az eredmény.Még tesztelgetem, de nem lehet, hogy a váltás hoz javulást ideiglenesen?
-
válasz
MadMancs
üzenetére
Orfű melletti erdőben 113MBit/sec jött ki B28-cal pár napja.
Annyira nem rossz az, és legalább ott is van 4G, ahol a másik kettő edge-re vált.
Persze, nem közelíti meg a Yetis n78-at, de az meg olyan kevés helyen van, és olyan kicsi az n78 hatótávja, hogy én nem ez alapján választanék szolgáltatót.
Viszont ha a netfone a hűségem lejártakor szórakozni fog az árral, ahogy írjátok, és én is fogom tapasztalni, hogy hátrébb vagyok sorolva, mint a vodások, akkor egy vodás flotta elképzelhető lesz.
-
Milyen esetben gyorsabb a vodás APN, mint a netfone-os?
Amióta írtátok, kipróbáltam vodással is, de tök ugyanazokat mérem.

-
válasz
MadMancs
üzenetére
Én azt tapasztalom, hogy a voda háló egyre kevesebb helyen van lemaradva a többitől, sőt, sok olyat tapasztalok, hogy adott helyen nekik a legjobb a hálózatuk.
Persze, nem jártam be az országot, de ahol tudok, mérek.
Úgy fizettem elő, hogy olcsó legyen, és felkészültem arra, hogy nem a legjobb hálózat, de ehhez képest elég sok pozitív meglepetés ért. -
válasz
INGJOKE
üzenetére
Ez a Velencei tó mellett a vonaton volt tapasztalható legalább 5-10 percen keresztül a vonat tótól távolabb eső oldalán.
A yettelnek legalább volt 2G-je.Ugyanehhez kapcsolódik, hogy Zamárdiban a Telekombak van már B28-a, amivel tűrhető mobilnetet tud nyújtani, nagy területen, és mintha a vodánál is láttam volna B28-at a network infon, de ebben nem vagyok biztos, vasárnap sokkal kevesebbet nézegettem ezeket.

A yetinek 2G-je volt csak a strandon, de a spotify akadozva, de ment róla havernál.

Osztottam neki netet, hogy ő is élvezhesse a netfone előnyeit, ha már 18 ezret fizet a Yetiért.
-
válasz
bodeesz
üzenetére
Ez esetben nem hiszem, hogy az üsz. tud majd mit kezdeni a problémával, mert ahogy 4Grider is írja, ez az SMS küldő progi hibája, hogy nincs rendesen bekonfigurálva a netfone-ra.
De az én példámból az is látszik, hogy a két legrégebbi szolgáltató között hordozott számok esetén is elakadhat az SMS.
Gondolom, hogy hasonló okból kifolyólag.Véleményem szerint, amikor bevezették a számhordozás lehetőségét, el kellett volna törölni a hálózaton kívüli és belüli kommunikáció ára közti eltérést. Akkor nem lenne ezzel gond.
-
Kiváncsi lennék, hogy a szolgáltatók mi alapján helyezik el a tornyokat.
Meg voltam lepődve, hogy a néhány héttel ezelötti bükki kiránduláson a busz megállóban csak a Vodának volt 4G-je (B20), kicsit arrébb csak a Telekomnak (B1), A Yetinek egyik helyen sem (B+), pedig ritkán, de lakott terület volt.
Viszont bent az erdőben, ahol senki nem lakik, ott bezzeg teljesen használható 4G-je volt mindháromnak (B20 mindegyiknek).

-
válasz
4Grider
üzenetére
Ahogy a többi sem.
Haveromnál a Yeti belassult a 3G lekapcsolás óta (hónapokkal ezelött), és azóta is csak a standard bullshit-et nyomja a szolgáltató.
Ő valami voda flottára váltott, ami nála sokkal jobb.
Persze tudom, hogy a voda több gyengén lefedett folttal rendelkezik, ezt magam is tapasztalom. -
Újpesten valamit fejlesztettek, mert nekem már beltéren is sokszor van B3, az utcán meg mindig.
Egyszer már láttam B28-at is, de ott nem volt időm mérni.Ez a ház tövében ma reggeli mérés.
Pár nappal ezelöttig a voda háló 15/3 átlagot hozott itt nálam.
A korábbi APN beállításokra visszatérve, azóta nem íródott vissza vodára, pedig volt sok variálás; reboot, repülő mód, adatforgalom ki/be, adatsim váltás ide-oda sokszor, 4G/5G preferencia változtatás, a két sim megcserélése, és az APN végif netfone-os maradt. Tehát továbbra is rejtély, hogy mitől változik néha vodásra.
-
válasz
PixAlan
üzenetére
Engem is érdekelne a válasz erre, mert még a kezdetek óta nem találtam választ arra, hogy a netfone felhasználóknak lehet-e roaming téren más tapasztalatuk, mint a vodásoknak.

Ezek szerint lehet.
Esetleg más készülékben próbáltad?
Nem lehet, hogy esetleg olyan frekin van arrafelé a 4G, amit a telód nem tud?(az én telefonom pl. nem hajlandó 700MHz-en működni, pedig papíron tudja)
-
válasz
üzenetére
Azzal egyetértek, hogy a RED áráért lehetne gyorsabb is, hogy ne csak a hagyományos mobilos alkalmazásra legyen jó.
Ezért van itt a netfone, hogy az országos átlagban lassabb mobilnetet megkapjuk olcsón.
Aki nem akar azért sokkal többet fizetni, hogy öt emberrel meg tudja osztani a mobilnetet, vagy azért, hogy nagy file-okat töltögethessen gyakran, az itt megtalálja, amit keres. -
-
-
válasz
üzenetére
Én egy évig neteztem úgy, hogy egy régi 4G-s telefonban volt egy Digi-s SIM, állandóan töltőre dugva és hotspot bekapcsolva.
Nyilván nem volt elegáns megoldás, de Szentendre hegyoldalon csak a diginek és a vodának volt rendes adatforgalma (ritka, de van ilyen), a Telekomnak 2G térereje sem nagyon, és az akkor még Telenornak is csak gyenge 3G-je volt, de a legkisebb adatforgalmazásra visszaesett 2G-re.
Az utcában nem volt semmilyen vezetékes szolgáltatás.Valami 1300 Ft volt havonta.
-
Nagyon érdekes, haveromnak is rengetegszer levált 2G-re a telója sima voda hálón, pedig az iPad-je másik voda kártyával simán röfög 4G-vel ugyanott, ugyanakkor. Az én telómon is hibátlan a netfone.
Haver szerint néhány hónapja csinálja ezt nála, és általában B20-szal fedett területen. Minden más frekire simán felmegy.
Lehet, hogy valami hiba van a voda hálóval, hogy így válogat a készülékek közt?
-
-
Sziasztok!
Van 5G már? Nálam azt jelzi.

-
válasz
Akelaus
üzenetére
Amerre én járok (Bp, 4., 14., 15., 3., 6., 7., 13. kerület, Székesfehérvár, Szolnok) sokkal pörgősebb a voda, mint a yeti. Nem adatátvitelben, hanem reakció időben.
Pont a BKK alkalmazásnál érezhető nagyon ez.
Másik telefonban is próbáltad? Nekem régebben a telefonom sgivatott meg, mert nem tudott minden 4G sávit (valami antenna hiba miatt). -
Én régebben voltam vodás, tudtam, hogy ilyen.
Viszont én azt tapasztalom, hogy hamarabb felépül az adatkapcsolat, mint a többi szolgáltatónál.
Ez pl. jegy érvényesítésnél nagyon hasznos, nem kell 5mp-et várni arra, hogy az app válaszoljon, hanem 1-2 mp alatt megjön az eredmény - amikor áll mögötted a sor, elég sokat számít.
A simple parkolás is pörgősebb most, mint Yetivel. -
válasz
MadMancs
üzenetére
Igen, én is azért tettem be ezeket, meg írtam le korábban a különböző szolgáltatós tapasztalataimat amennyire tudtam tényszerűen, hogy látható legyen, hogy itt egyik jobb, ott a másik.
Az én igényeimet, hogy mindenhol legyen legalább egy kép elküldésére és akadásmentes spotify hallgatásra alkalmas mobilnet, azt maximálisan hozza a netfone/voda hálózat.
Ahol én eddig jártam vele az elmúlt bő egy hétben, ott jobban teljesítette ezeket a követelményeket, mint a Yeti, mert az meg néha nullára lassul vissza, és a hívás is akad, robotozik.
Ha máshol járnék, akkor meg lehet, hogy fordítva lenne.
-
válasz
MadMancs
üzenetére
Otthon nálam a IV. kerületben is hasonló, csak ott a Yeti kicsit gyorsabb egyik percben, másikban lassabb, mint a Netfone/Voda. A belvárosban meg 70/19 volt a Netfone, és 10-12/22 a Yeti átlagban a ház elött.
Egy utcával arrébb a Yeti tud 300/50-et is néha, bár pont annyi a csomagom limitje. Inkább legyen fixen gyenge-közepes a sebesség, mint néha feleslegesen gyors, néha meg nagyon lassú.
A BKK alkalmazás pl. netfone-nal sokkal hamarabb reagál a voda hálón, mint a yetisen. -
-
A roaming minősége lehet más a netfone-nál, mint a vodánál?
Saját roamimg szerződései vannak, vagy a vodáét örökli?(ha már szóbakerült)
-
Csak nem műxik nálam a VoLTE, az IMS status továbbra is Not registered.
Másoknak műxik sima vodával.
A netfone lezárta a ticketemet.
Azt hiszem, ezt el kell engednem.
-
Sziasztok!
Válaszolt az ü.sz. a VoLTE-s ticketemre, és a javaslatukra átmentem haverhoz, és az ő telefonjában műxik a VoLTE a netfone-os kártyával, de az enyémben továbbra sem.
Próbáltam másik SIM foglalatot, VoLTE ki-be kapcs, reboot, repülőmód, stb, de nálam nem akar menni.
(Poco F2 Pro)
Viszont Digi, Yeti, Telekom kártyával meg simán megy az enyémen is a volte.Van még valami, amit kipróbálhatok, vagy fogadjam el, hogy nincs 4G hang az én telefonomon?
Köszi!
-
Sziasztok!
Csüt. este volt az aktiválás, és azóta sincs VoLTE.
Mit tegyek?
- várjak még? (ha igen, meddig?)
- netfone alkalmazásban hibajegy?
- hétfőn ügyfélszolgálat telefonon?Kössz!

-
válasz
Ulenspiegel
üzenetére
A második nálam is stimmel.

-
válasz
Ulenspiegel
üzenetére
Mennyi idő múlva lett nálad VoLTE?
Amúgy a tapasztalataiddal pont egyetértek.
-
válasz
üzenetére
Ha a beszéd a fontos, akkor Yeti felejtős (ahol én eddig próbáltam). Ő a nagy robothang mágus azóta, amióta van volte minden készüléken (néhány hete), mert akkor is a 4G hangot erőlteti, ha nincs elég erős 4G. Én most váltottam Yetiről Netfone-ra.
Eddigi saját tapasztalataim szerint - ahol én használtam eddig, és ha nem akarsz forgalmas helyeken sebességrekordokat dönteni - akkor Telekom > Voda > Yeti.
Csak a Telekom nekem drága, de a másik számom tuti Telekomos lesz, ha lejár a hűségem, valami mini csomaggal.
-
Sziasztok!
Megtörtént a számhordozás nálam.
Eddig a beltéren és a közeli kiserdőben teszteltem, végig volt 4G (beltéren leváltott sima 4G-re 5/3 csíkkal, erdőben 4 csík 4G), és bár nem virított maxon a 4G+, mint a Telekomnál, legalább működött, a Yettellel ellentétben (beltéren 1-2 csíkos 4G, a kiserdőben nulla).
A forgalmasabb területeken kültéren mindegyik maxon volt 4G+-szal.Viszont a VoLTE magától kapcsolódik majd be valamikor, vagy kell valamit tennem?
A telefon tudja Digivel, Telekommal is, és be is van kapcsolva mindkét kártyára.Kössz!
-
válasz
donjohnson
üzenetére
Nem, akkor sem, de a másik SIM aktív wifivel is.

-
Még egy láma kérdés: Megkaptam ugyebár a SIM-et, betettem a készülékbe, és nincs hálózat, se APN beállítási lehetőség.
Ez majd az időablak végén fog megjelenni, vagy aktiválni kell még elötte a kártyát?Korábbi számhordozásaim során ilyenkor már élt a kártya egy ideiglenes számmal, adatforgalommal, mindennel. Nem gáz, ha most nem, csak kérdés.

-
válasz
MadMancs
üzenetére
Ez így igaz, csak amikor megláttam a számlát az appban, akkor már nem emlékeztem pontosan, hogy a futárnak a sim, vagy a szállítás árát kell-e fizetni, és bár láttam, hogy az appos pdf-ben a futár díj szerepel, gondoltam jobb befizetni, mint elmúlasztani, és emiatt hátráltatni a számhordozást.
Nincs baj amúgy, nem olyan egetrengető összeg, de ha jóváírják, akkor meg pláne nincs.

-
Sziasztok!
A Sim+postázás díja egyszer 1490, vagy kétszer 1490 Ft?
Megjelent az appban is ezba díj, befizettem, de ugyebár a GLS-nek is kifizettem.
Ez így oké, vagy ugyanazt fizettem be kétszer? xD
Új hozzászólás Aktív témák
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anyagi helyzetek és életutak
- Sweet.tv - internetes TV
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- LG LCD és LED TV-k
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest