- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
őstag
válasz
Pityke78 #43849 üzenetére
Zárlatos az alaplapi chipset????
Tehát a tranzisztorok a h97 chipsetben rövidzárat kaptak?Ez ám a diagnózis
A javítást úgy gondolták, hogy a h97 chipsetet leforrasztják a lapról, kérnek egyet az Inteltől, reballozzák, és megy tovább az élet?
Bocs, de máshogy nem tudom értelmezni, amit mondtak. Komplett bullshit.
Milyen volt a másik táp? Ha az is döglött, akkor nem csoda, hogy nem indult. A csatlakozók jól vannak bedugva? -
Pityke78
őstag
válasz
Pityke78 #43847 üzenetére
Na, kipróbáltam egy másik tápot, az sem volt jó.
Aztán bevittem a gépet egy szervizbe és azt mondják, hogy zárlatos az alaplai chipset.
Ezt lehet, érdemes javítani, vagy csere a komplett alaplap?Amúgy egy Asrock Fatal1ty H97 Performance lapról van szó, ami kb 5 éves.
Vélemény?
Köszi
-
d@minator
addikt
válasz
Pityke78 #43843 üzenetére
Úgy tűnik a tápod kiadja a feszt de az alaplap nem találja jónak így nem tartja meg (power good signal).
- húzd ki a tápcsatikat és ellenőrind le a belsejüket (a processzor mellé dugottat főleg)
- RAM egy darab legyen, különböző pozíciókban aztán a másik
- nagyon gyanús, hogy processzorod egyik lába nem jól érintkezik
- alaplapi elem is okozhat ilyet (csere)
Persze a tápot is kipróbálhatod ahogy a többiek javasolták. -
shadow1901
aktív tag
válasz
Pityke78 #43840 üzenetére
Azért nem írtam konkrét szálat, mert én sem tudom, csak utána járás után
Attól, hogy terhelés nélkül elindul, előrébb vagyunk. De nem tudjuk teljesen kizárni. Alaplapon átjut a bekapcsológomb, viszont több kakaót igényelne, hogy el is induljon. (Pl.: 2x2, 2x4 CPU csati, VGA) Vagy valami alaplapi biztonsági ketyere letiltja. Természetesen alaplapon is haldokolhatnak a kondik. Nyilván más is...
Szerezz egy próbára egy másikat, minden kiderül. Teszteléshez tápot egyszerűbb szerezni, mint alaplapot.
A multiméterrel nem ismerem a hiba feltárásának mikéntjét. -
Pityke78
őstag
válasz
Pityke78 #43839 üzenetére
Nos, közben megtaláltam, hogy a 16-os pint kell összekötnöm a földdel, amit meg is csináltam és el is indultam a tápegység.
Megmértem a 24 pines csatin a kimeneteket és megvannak a 3,3V; 5V, 12V is.
Viszont ha visszadugom a csatit az alaplapra, akkor hiába nyomom meg a bekapcsolás gombot, nem indul el a tápegység.Ezek alapján lehetséges, hogy az alaplappal van gond?
Tovább tudok még menni bármilyen formában a hibakereséssel?
Köszi
-
shadow1901
aktív tag
válasz
Pityke78 #43837 üzenetére
Így a venti mozdulása miatt és a korából adódóan, gyanús, hogy a táp makkant meg. Valami kondi ami az indításért felelős. A táp 24 tűs vezetékén összezárod azt a bizonyos 2 szálat, (természetesen mindent lehúzva!!!) ami az indításért felelős, ha akkor sem indul az a venti, terhelés nélkül, akkor táp kondizás.
Csere hozza mindenképp a legkonkrétabb eredményt! Az, nem az, nem csak az, csak az nem! Ez meg javítás után mehet tartalékba ilyen esetekre. Táp asztalon való indítása egyszerűbb lehet, mint egy cseretápot keríteni. -
shadow1901
aktív tag
válasz
Pityke78 #43834 üzenetére
Gomb nem szokott meghalni. Előfordulhat, de nem jellemző. Előbb említett összezárós megoldás segíthet kideríteni, ha esetleg ez a baj, átdugod a reset gombot, probléma megoldva.
Viszont a táp erősen gyanús. Igaz koráról nem tudunk semmit, ahogy a típusáról sem. Ezer éves tápokat szedtem szét, abban volt. Butaság lenne szerintem most kihagyni. Akkor forrasztós megoldással lehetett cserélni. Egy kölcsön táp nagyon hamar ad némi támpontot a merre tovább kérdésre.
Alaplap esetleges ledje nem világít, lan port nem világít, akkor ott nincs delej, alaplapon nem jut át vagy a tápon. Táp próba egyszerűbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- HP Prodesk 600 G6 - i5-10500 3.1Ghz 6 mag 8GB DDR4, 256 NVME SSD, szép állapotú WIN11
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest