Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BigBlackDog

veterán

Úgy tűnik megoldódott nekem is a problémám, bár az okát nem tudom. Írnék róla egy kicsit, hátha hasznos lesz majd valakinek, vagy netán tudja is rá valaki a magyarázatot.

A hibajelenség:
    Házcsere után a gép nem akart bootolni. Bekapcsolás után felpörgött minden venti, kivéve a videókártyán lévőt. Kép nem volt a monitoron, sípolni nem sípolt a BIOS. A tápkapcsoló kikapcsolt állapotában az alaplapi led 10 mp-ként felvillant, bekapcsolt tápkapcsolónál világított. BIOS reset nem segített.

A hiba(jelenség) megoldása:
    Alaplap-proci-hűtő-ram-videókari kivesz, falapon összerak. Jelenlegi tápegységemmel (Enermax) ugyanazt a hibát produkálja, mint bent a gépházban.
    Ezután rádugtam a régi tápegységemet (Asus, 450 W). Bekapcsolás után minden működik, pörög az összes venti. BIOS csipog, panaszkodva a rossz rendszeridőre, ami nem csoda, hiszen még mindig nem cseréltem ki a rossz alaplapi elememet.
    Ezután rádugtam ismételten az Enermaxot -a hibajelenség fennáll továbbra is-, majd az Asust -ezzel működött rendesen-.
    Kis idő múlva (ezalatt kerestem elő az Enermax garanciajegyét, a gép eddig ment az Asus tápegységgel) gondoltam egyet; még egyszer meg kéne próbálni az Enermax-szal. Rádugtam és csoda történt! :Y Működött rendesen azzal is.
    Azóta többször is csináltam cserét, kábeleket is átmozgattam, nem jelentkezett semmi probléma az Enermax-szal. Most kb. fél órája megy, így natúrban a falapon.
    Ugyan kikapcsolt tápkapcsolónál az alaplapi led még mindig felvillan kb. 10 mp-ként, de ezt én természetesnek gondolom.

Mi a véleményetek tanácsotok az esettel kapcsolatban?

Új hozzászólás Aktív témák