Hirdetés
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Úgy tűnik megoldódott nekem is a problémám, bár az okát nem tudom. Írnék róla egy kicsit, hátha hasznos lesz majd valakinek, vagy netán tudja is rá valaki a magyarázatot.
A hibajelenség:
Házcsere után a gép nem akart bootolni. Bekapcsolás után felpörgött minden venti, kivéve a videókártyán lévőt. Kép nem volt a monitoron, sípolni nem sípolt a BIOS. A tápkapcsoló kikapcsolt állapotában az alaplapi led 10 mp-ként felvillant, bekapcsolt tápkapcsolónál világított. BIOS reset nem segített.A hiba(jelenség) megoldása:
Alaplap-proci-hűtő-ram-videókari kivesz, falapon összerak. Jelenlegi tápegységemmel (Enermax) ugyanazt a hibát produkálja, mint bent a gépházban.
Ezután rádugtam a régi tápegységemet (Asus, 450 W). Bekapcsolás után minden működik, pörög az összes venti. BIOS csipog, panaszkodva a rossz rendszeridőre, ami nem csoda, hiszen még mindig nem cseréltem ki a rossz alaplapi elememet.
Ezután rádugtam ismételten az Enermaxot -a hibajelenség fennáll továbbra is-, majd az Asust -ezzel működött rendesen-.
Kis idő múlva (ezalatt kerestem elő az Enermax garanciajegyét, a gép eddig ment az Asus tápegységgel) gondoltam egyet; még egyszer meg kéne próbálni az Enermax-szal. Rádugtam és csoda történt!
Működött rendesen azzal is.
Azóta többször is csináltam cserét, kábeleket is átmozgattam, nem jelentkezett semmi probléma az Enermax-szal. Most kb. fél órája megy, így natúrban a falapon.
Ugyan kikapcsolt tápkapcsolónál az alaplapi led még mindig felvillan kb. 10 mp-ként, de ezt én természetesnek gondolom.Mi a véleményetek tanácsotok az esettel kapcsolatban?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt Munka / Gamer PC - 3700x + 2070 Super + 32 Gb
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ AMD RX9060 XT 16GB 2ÉV GAR!
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB RAM / 1TB M.2 NVMe SSD / 650W
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD EVGA RTX 3070 8GB 2ÉV GAR!
- CORE I5 14400F B760 GAMER ERŐMŰ PC 32GB DDR5 6000 RAM 1.0TB NVME SSD MSI RTX 5070 12GB DDR7 1ÉV GAR!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Működött rendesen azzal is.