- Yettel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #30495 üzenetére
Szia es tudnal mondani bármi programot ami megfelelő lenne mert amit találtam az csak 2gb tud tesztelni nekem meg 8van...
-
Ruszli66
csendes tag
válasz
IstvánLászló #30459 üzenetére
Szia!
Változás történt! 3-as és 4-es slotba téve őket elindult a gép, a BIOS látja a 8 gigát, viszont mikor beraktam a 3-as és 4-es slotba kiírta a gép angolul, hogy RAM vagy CPU változás történt, lépjek be a biosba. Ott minden tökéletes volt!
Valami?
Gari?
-
hemaka
nagyúr
válasz
IstvánLászló #30450 üzenetére
Nincs hangszoro az alaplapon, mivel nem szereltem be. Illetve Linux alatt is csinalja, azert gondolom, hogy nem virus, inkabb valamim haldoklik.
-
Norbi095HUN
aktív tag
válasz
IstvánLászló #30438 üzenetére
Rendben , akkor nem is irom előröl ctrl-c+ctrl-v-ztem az egészet, remélem sikerrel járok! Köszi az ajánlást. Újraposztoltam akkor.
-
Norbi095HUN
aktív tag
válasz
IstvánLászló #30435 üzenetére
Elvileg kell lennie valami "Intel Turbo Boost-nak'" a BIOS-ban nálam is, lehetséges hogy segitene számomra?
-
picilacika
csendes tag
válasz
IstvánLászló #30403 üzenetére
Az alaplap nem az enyém hanem a haveromé, így ez az ő problémája. Amúgy a lapot újonnan vette boltból, tehát még garanciás.
-
Norbi095HUN
aktív tag
válasz
IstvánLászló #30430 üzenetére
Dehiszem az a tpoik már 2007-óta kihalt, nemár srácok, most tényleg nincs semmi megoldás akkor?
-
Norbi095HUN
aktív tag
válasz
IstvánLászló #30430 üzenetére
Kezdjem ott el magam elmesélni megint az elejéről?
-
Norbi095HUN
aktív tag
válasz
IstvánLászló #30426 üzenetére
Elem csere volt legutóbb a gépben, BIOS Resetet is csináltak a szervizes srácok a gépemen.
Alaplapom pedig leirom, mert képet sajons most nem tudok adni neked, mivel nem vagyok otthon, de azért megadom az alaplap nevét, biztosan ezzel it sokat tudok segiteni addig is:
GIGABYTE S-Series GA-P31-DS3L.
BIOS-ban lennék kivácsi hogy esetleg miit lehetne megpróbálni a CPU-nál át állitani, vagy valami.
És, nem vagyok benne biztos, de ha jól látom ha beirom a google-be azt hogy GA-P31-DS3L BIOS Akkor ott vannak képek a CPU-részről.
Várom válaszod!, és nagyon köszönöm eddigi segitségeiteket
Norbi. -
Norbi095HUN
aktív tag
válasz
IstvánLászló #30422 üzenetére
Már nemis tudom pontosan mikor kezdte el ezt az egészet. Minden úgy ment mint mindig leültem gépezni, és egyszercsak azt vettem észre hogy rettenetesen kevés FPS-em van a játékok-ban. GPU/CPU Hőmérséklet nemvolt magas, és most sem az, ugyanolyan mint anno régebben volt. És most jön az amint lehet hogy nevetni fogsz/fogtok, de már vagy 5x kiirtam a fórumon, és reménykedtem abban, hogy kapok segiteséget, de nem igy történt. Nagyon szeretném viszont, hogy végre úgy mehessen a gépem, mint az régen is tette, mert már regeteg pénzt kibdobtam a szervizbe is érte [Kb. 10000ft-ot, és ez nem túlzás, nem vicc!
]
Egyetlen egyszer sem volt ilyen baja régebben.
A Szervizben aztán szépen mindig mindent leellenőriztek alaplap, memtest, GPU, CPU, Win-t újratették, Új tápot is kapott, új ramokat is, azokat is tesztelték, szóval tényleg mindent megtettek annak érdekében, hogy jó legyen, sőt még egy tökúj kábelezésen is átesett legutóbb, napokig tesztelték aztán, és proci pasztát is kapott. De semmi
Hazahoztam, és semmi. Ugyanúgy szaggat, mint régen. Mostmár csak egy dolog maradhtatott: Ti, és ÉN.
Vagy valamit bekell állitanom a BIOS-ba a CPU-nál, na de mégis Mit?Lehet hogy túlreagálom de hidd el hogy ennél rosszabb érzés nincs ennyi kidobott pénz után meg főleg, hogy még ráadásul haszna sem volt eddig. Szeretnék végre normálisan üzemelő gépet látni.
Remélem tudsz nekem segiteni hogy esetleg hátha van mit beállitani a procihoz a BIOS-ba, hogy jó lehessen.
Jelenleg annyi módositás van rajta hogy felhúztuk 2.8-ról 3.15-re de semmi változást nem hozott az egész.Ja, és akkor a gépem:
Windows 7 Ult. 64Bit
4GB DDR2 800Mhz RAM
ATI Radeon HD 4770 512Mb gddr5
Intel Core 2 duo e6300 és ugye oc-zva 2.8-ról 3.15ghz-re.
Köszönöm előre is a segitségeket! -
Norbi095HUN
aktív tag
válasz
IstvánLászló #30420 üzenetére
Hidd el hogy ne tudd meg hányszor volt már újrahúzva azóta a gép az elmúlt fél évben.
Tuti hogy valami nincsen jól beállitva a CPU-mon és ezt szeretném tudni hogy mit hogyan állitsak be rajta a BIOS-ban hogy végre valahára olyan Legyen mint régen, mert már a tököm televanhogy semmivel sem tudok játszani ezen a sz@ron. -
djculture
félisten
válasz
IstvánLászló #30403 üzenetére
Én meg mást se veszek magamnak csak asrockot, tökéletes az összes. Én a gigabyte-al jártam meg de attól még az is lehet tökéletes..
-
picilacika
csendes tag
válasz
IstvánLászló #30398 üzenetére
próbáltam, így sem jó
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #30393 üzenetére
Az új vga működik? Másik gépben lett próbálva? Tápegység nem gyenge hozzá?
Az alaplap honlapját nézd meg, nincs e BIOS frissítés kiadva erre a hibára. -
robi baggio
tag
válasz
IstvánLászló #30379 üzenetére
Szia László!
Az alaplapi vga-ra értettem.
Én szenvedtem a prociban levő hd4600-al.
Mindenképp a bios beállításaidat nézd meg első körön!
Az új vga foglalata, ahova betetted, abban volt már videókari bármikor is?
ÜdvRobi
-
robi baggio
tag
válasz
IstvánLászló #30376 üzenetére
Szia!
Előzőleg vagy volt valaha kártya a pcie foglalatban?
A bios beállításain belül esetleg valami?
Nekem is külön állítanom kellett a biosban, különben nem is láttam a prociban levő "vga"-t.
Lehetséges, hogy automatikusan nem ismeri fel a kártyát, ezért kellene a bios-ban megnézni. -
törölt tag
válasz
IstvánLászló #30281 üzenetére
Igen az alaplapi add képet. A slotot kifújtam de sajnos ígyse jó.
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #30278 üzenetére
Igen teljesen áramtalanítva lett.
-
válasz
IstvánLászló #29958 üzenetére
Semmi előjel nem volt. Este használtam a gépet a vga-val, aztán vacsi, esti beszélgetés a konyhában, kb 2 óra múlva visszamentem a géphez, és azt láttam, hogy nincs kép.
Gondoltam alvó állapotba került, de nem.
Amperszag, oda nem illő jelenségnek nyoma sincs, a kártya hátlapján lévő alkatrészek ránézésre teljesen épnek tűnnek. A hűtés felőli részt meg értelem szerűen már nem bontom meg, nem akarok okot adni "kifogásokra" gariztatás során.
Az biztos, hogy beszéltem az eladóval ( a kártya vadonatúj, 1 napot ment nálam, itteni ph-s hardverekkel kereskedő kollégától származik), és megy hozzá vissza a kártya hétfőn.
A kártya fórumában is leírtam ezt a jelenséget, ott is egyértelműen a vga-t jelölték meg hibás alkatrésznek.
Volt már sok vga-m, halt is meg nálam kártya, de így még nem jártam, hogy csak 1 napot bírt.
Persze tudom, hogy minden alkatrésznél lehetnek selejtes darabok, úgy néz ki most bele nyúltam egy ilyenbe. -
válasz
IstvánLászló #29951 üzenetére
Ott van az adatlapomon.
Fsp aurum gold 600 táp
Asrock z97m killer lap
I5 4690
Sapphire r9 390 nitro vga
2x4 giga 1866 ram
1 ssd
1hdd
Enermax kompakt víz cpu hűtő -
hamazsa
csendes tag
válasz
IstvánLászló #29571 üzenetére
-
kadett16
újonc
válasz
IstvánLászló #29576 üzenetére
Szia!
Nem csak windows után csinálja, hanem ha belépek a biosba és miután kilépek is ez van. A power gomb világít, a wi-fi gomb világít meg a Caps Lock mellett villan fel egy led, de az akkor is villan ha elindul rendesen a gép. Most újra telepítettem, de programok telepítése után ha újra indítom is ezt csinálja. 15-20 percet várnom kell mire el lehet indítani.
Plusz dolog, hogy hiába próbálom telepíteni a hangkártya drivert nem lehet, Azt írja, hogy nem talaláható driver. Viszont ha USB-s fejhallgatót csatakoztatok akkor van hang. Lehetséges, hogy van hang USB-ről ha nincs hangkártya a laptopban? -
RVR400
veterán
válasz
IstvánLászló #29577 üzenetére
Egy 2 éves W7, meg az 5400 fordulatos wincsi együtt simán okozhatja azt az 1-1.5 perces töltést.
-
milanfan
tag
válasz
IstvánLászló #29577 üzenetére
Köszönöm!
-
milanfan
tag
válasz
IstvánLászló #29573 üzenetére
Sajnos nem lett felosztva a winchesterem telepítéskor,szóval csak egy partícióm van és azon van a rendszer is.
Az msconfigban is kikapcsoltam a felesleges dolgokat,jelenleg már csak ezek a dolgok indulnak rendszerindításkor.Lsd. a csatolt képen.A splashtop connect IE nem tudom mi lehet,azt kikapcsolhatom még esetleg? -
hamazsa
csendes tag
válasz
IstvánLászló #29566 üzenetére
Már lassan egy éve használom ezt a tápot, de ilyesfajta dolgot csak most tapasztalok vele először. Arra viszont gondoltam már, hogy gyenge szegény táp meg h nem is volt a legjobb választás anno. Szeretnék egy nagyobbat amúgy is. Köszönöm a választ, akkor szinte biztos a tápegység a hibás, máshol is mondták...
-
icp1970
senior tag
válasz
IstvánLászló #29550 üzenetére
Szia IstvánLászló.Köszönöm a választ kipróbálom.
-
szg084
csendes tag
válasz
IstvánLászló #28950 üzenetére
Már a tápkábelt is kicseréltem, meg kb. ötször kivettem és visszaraktam a tápot, de a gép az meg se moccant. A legtöbb az volt hogy miután lekapcsoltam a tápot pár mp. múlva egy pillanatra felpörgött a cpu ventilátor, de ennél több semmi.A vezetékeket az összeset átmozgattam hátha valami kontakthiba lenne, de semmi eredménye.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
IstvánLászló #28865 üzenetére
A Codegen még nem volt annyira gépgyilkos táp a P4 korszakban, de csak a narancssárga címkés.
Az igazi gyilkos táp az Acorp 250W volt.
-
rolkaDb
aktív tag
válasz
IstvánLászló #28854 üzenetére
Ahogy kozelebbrol megneztem ez egy kodegany.... Elemet csereljek? Multkor mikor mem akart idnulni aT is kovettem kis idore.
-
rolkaDb
aktív tag
válasz
IstvánLászló #28852 üzenetére
De biztosan ez lehet a hiba? Eleg regi konfig, az utobbi 2 evben hasznalva sem volt, ahogy latom a tap is valami noname. Sok a hibalehetoseg
-
rolkaDb
aktív tag
válasz
IstvánLászló #28850 üzenetére
Ellnezest, telefonrol irok es elirtam, marmint en huztam ki most a satat, nem tudom ennek mennyi a jelentosege de most elindult. Es megy is de ezelott is kb 1 hoanpaja mikor sikerult inditasra birni kikapcs- bekapcs utan ujra a nincs jel fogadott es nem indult el
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
IstvánLászló #28846 üzenetére
Na, ha "tele lett a bugyrom vele, soha többé nem megyek át hozzá " , akkor értesz engem is.
Anno ilyenek miatt indítottam a terminal.hu-n a "Számítástechnikai rémtörténetek" topikot 2002-ben.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
IstvánLászló #28844 üzenetére
Garit kell érvényesíteni, ha még van. Egyébként milyen lap az pontosan?
CMOS CLEAR-t azaz BIOS resetet csináltatok? Alaplapi VGA-val illetve dVGA-val sem ad képet?
Memória nélkül csipog az alaplapi speaker? -
djculture
félisten
válasz
IstvánLászló #28840 üzenetére
Elbszott egy technika mert a tüskéke szépen felületi réteg is kitud alakulni (beégés. kosz, levegő nedvességtartalmának hatása), volt már kezembe olyan hogy a pár tüske is szürke volt meg a másik részén a procin lévő fólia is.
Tipikus szrok rá ugyis meg veszik gari meg nincs sok meg támogatást se adok sokat felfogással gyártott cuccok ezek. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
IstvánLászló #28840 üzenetére
Újrapasztázásnál a procit is minden esetben ki kell venni a foglalatból és procit + hűtőt megtisztítani.
Mivel a hővezető paszták olajbázisúak, WD40-nel befújt papírzsebkendővel tökéletesen letisztíthatóak a fémfelületek.Régi paszta maradék az új alatt rossz hővezetést és féloldalas "feszítést" okoz.
Most már odafigyelve: újrapasztázás megint és óvatos hűtőfelszerelés. Procihűtő ventije legyen csatlakoztatva a CPU FAN csatira (enélkül a lapok default-ban nem indulnak) és még egy CMOS CLEAR is megejthető.
-
Alejandro420
csendes tag
válasz
IstvánLászló #28724 üzenetére
Sikerult megoldani, mukodik
-
stanagovic
tag
válasz
IstvánLászló #28706 üzenetére
Elkészítettem a boot-olható pendrive-ot, Rufus-szal. Nem bootolt róla a rendszer, "Invalid file format" üzenettel megállt. Megpróbáltam a mission impossible-t.
. Floppy lemezt szerezni. Sikerült, nem is egyet, hanem kettőt. Jól is jött, mert mint kiderült, mindkettőre szükség volt. Nem emlékszem mikor frissítettem BIOS-t utoljára floppyról, de olyan ez, mint a biciklizés.
Teljes sikerről tudok beszámolni. A frissítés sikeres volt, az alaplap gyögyörűen indul, áramtalanítás után is.
Persze még előjöhet valami prücök, mert most jön majd a rendszer telepítése. Remélem ott már nem lesz semmi gond.
Köszönöm a segítő hozzászólásokat!! -
Alejandro420
csendes tag
válasz
IstvánLászló #28724 üzenetére
Zolden vilagit a led es ha nincs csatlakoztatva a monitor a gep akkor is indul. Lehetseges, hogy a processzorba integralt vga tiltva van es a dedikalt videokartyaval mukodne? Holnap veszek hdmi kabelt es kiderul.
@stanagovic
Ha a dedikalt vga-val se mukodik akkor megnezem a kabeleket.Koszi az eddigi segitseget.
-
SRII
őstag
válasz
IstvánLászló #28709 üzenetére
Rendben, tehát az eredetit rakja fel ne az újabbat? (hol tudom megnézni milyen sorozatszámú volt az eredeti? már volt egy frissítés a legújabbra, ezért kérdezem.
Bios frissítés után kell új rendszert húzni? -
stanagovic
tag
válasz
IstvánLászló #28706 üzenetére
Holnap sajna hosszú műszakos leszek. Csütörtökön megpróbálom.
Köszi az eddigi segítséget! -
stanagovic
tag
válasz
IstvánLászló #28703 üzenetére
Csak így próbáltam. RAM, proci, alaplapi VGA. Így is ezek a jelenségek. Nagyon arra hajlok, hogy BIOS gond. Ha lesz floppym, frissítem.
-
stanagovic
tag
válasz
IstvánLászló #28699 üzenetére
Megtörtént. Mindaddig újra tudom indítani, amíg le nem kapcsolom a tápot. Ezután ismét nem hajlandó elindulni, csak BIOS reset után.
-
stanagovic
tag
válasz
IstvánLászló #28696 üzenetére
Szia!
Sajnos élesebbet nem tudtam készíteni. Itt a kép.
Biztosan nem zárlat, akkor lemerülne az elem. Most megmértem, 3,2 V. Három napja benne van az alaplapban.
Gyanítom, hogy valami BIOS gond lehet. Megpróbálok floppy lemezt szerezni és frissítem. (Pendrive-ról nem sikerül)
Valami változás van, mert most már elindul úgy is, hogy benne van van az elem, csak előtte BIOS resetet kell csinálni a CMOS jumperrel. Ha nem lépek be a BIOS-ba, magyarán nem állítok semmit a reset után, akkor 10-ből tízszer elindul az alaplap áramtalanítás után is. Azonban ha a BIOS-ban beállítom a dátumot és az időt, majd mentem, ismét nem hajlandó elindulni.
-
cinkoxid
senior tag
válasz
IstvánLászló #28294 üzenetére
Nincs gond, legalább látszik, hogy nem csak egy ember gondol erre
-
Lui76
őstag
válasz
IstvánLászló #28291 üzenetére
Minden szétszedés/összerak után , most elindult neki.
Még ugyan kép nincs a monitoron , de a gép folyamatosan fut. -
Lui76
őstag
válasz
IstvánLászló #28289 üzenetére
Sajnos nem nálam , van , öcsémnek üzleteltem.
m-itx lap , mitx házikóban,FM2 A8-6600k proci , saját gyári hűtőjével.
semmi más nincs a lapba dugva.
2 db -ból egy ram ki volt esve a helyéről.
egy és két ram modullal is próbálta indítani.
ha a tápgomb sérül pl. akkor nem tudná megismételni az indítást(már hogy legalább megvillan)gondolom -
RVR400
veterán
válasz
IstvánLászló #28280 üzenetére
Állíts be az autószerelőhöz, vagyis csak hívd fel, és mond azt neki, hogy van egy 1.4-es benzines Ford Focusod, ami indítás után 2 perccel leáll, mondja már meg, hogy miért. Lehet, hogy véletlenül megszakad majd a vonal.
Lényegében 1 oldalt teleírhatunk a hiba lehetséges okairól, mivel még csak próbálkozás sem volt arra vonatkozóan, hogy mi lehet a ludas, arról nem is beszélve, hogy előzmény sincs megemlítve. Tehát a válaszom teljesen helytálló.
Remélem, hogy az én válaszomra sem haragudott meg a fentebbi kolléga, de ez nálam már szállóigévé vált! -
törölt tag
válasz
IstvánLászló #28280 üzenetére
Igen ez vicc tőle.
-
RVR400
veterán
válasz
IstvánLászló #28267 üzenetére
A hajó 3V a csónak 5V-tal egyenértékű?
Bocsi!
-
Egon
nagyúr
válasz
IstvánLászló #28264 üzenetére
Hangkártya csinált olyat, hogy "eltűnt": firmware újraírás hozta elő, aztán előfordult, hogy 1-1 programból kilépve, folyamatos sistergést produkált újraindításig; illetve 1-1 kékhalál is előjött, hangkártyára utaló hibakóddal.
Elem biztosan okozhat ilyet?codec: még semmit sem próbáltam. Eddig úgy tudtam, hogy ramhiba inkább kékhalált okoz, nem csontra fagyást, de akkor majd tesztelek.
-
hentes555
senior tag
válasz
IstvánLászló #28246 üzenetére
Hát jó, akkor hagyom egy időre szerintem. Csak az a baj ezen kívül egy értelmes táp van itthon, az meg ami az én gépemben van 400-as Hexa, de azt inkább nem dugom rá. Sajnos apám mindig úgy volt vele, hogy jó az, nincs annak a tápnak semmi baja attól hogy olcsó, úgyhogy a közeli ismerősi körben kb. az összes gépben Codegen táp van. Szerencsére én nem spóroltam a tápon, de örülök is neki, szép csendes, mióta megvan
-
hentes555
senior tag
válasz
IstvánLászló #28244 üzenetére
De 10 perccel előtte meg a régebbi win 7 bebootolt, ráadásul meg sem mozdítottam a házat
Esetleg az, hogy most egy 300-as régi Codegen táp van benne és ezelőtt 32 bites win volt rajta, most meg ráraktam egy 64-es home professionalt az gond lehet?
-
gotz
tag
válasz
IstvánLászló #28171 üzenetére
Itt mondjuk érdemes utánaolvasni, hogy mit miért is és akkor kevésbé néztek hülyének
-
gotz
tag
válasz
IstvánLászló #28164 üzenetére
Magyarországon nem igazán létezik föld, ugyanis a 0-ra van kötve .. De köznyelven főődként nevezik, hiába is 4 vagy 5 eres az aljzat..
-
zolee0307
őstag
válasz
IstvánLászló #28162 üzenetére
Értem, köszi!
-
zolee0307
őstag
válasz
IstvánLászló #28160 üzenetére
Köszi! Nem vettem észre semmi rendelleneset a gép működésében, egyébként már 5 év ilyenek a konnektröok ezek szerint, csak most derült ki, a régebbi gépemmel sem volt gond, a mostanival sem (alaplapcsere volt, de szerintem a régi alaplap más miatt ment tönkre) volt eddig semmi.
Ezek szerint, akkor ezt a feszültséget a gépházra vezette a táp, így, hogy nem volt földelés. De hogy?
-
djculture
félisten
válasz
IstvánLászló #27625 üzenetére
Nekem egy chicony hipro 430 viszi a gépemet, elég vicces lenne ha az enyémmel elbír de az övét ami negyed annyit fogyaszt mint az enyém meg nem birná. Nem olyan rossz táp az igaz nem 80+ meg a többi divatság csak teszi a dolgát..
-
olloczky
senior tag
válasz
IstvánLászló #27627 üzenetére
Hát itt én nem találtam..
szerk: 170 watt sztem a tápnak ehhez nincs köze.. nekem az jutott eszembe, hogy vagy a proci vagy a lap gyártáshibás..
-
olloczky
senior tag
válasz
IstvánLászló #27625 üzenetére
Az kiraly.. De most hogy ezt igy mondtad megneztem a ket proci adatait.. Az elozo (E6300) 65 wattot fogaszt az uj 53at :/
-
olloczky
senior tag
válasz
IstvánLászló #27622 üzenetére
Egy hipro 430w tap. A kabelezest tobbszor atneztem. Nem lehet hibas mert szereles elott fel oraval az elozo gep arrol ment plusz megy a sajat ventije meg a haz hutes es a vga hutoje is.
-
D4v3
őstag
válasz
IstvánLászló #27344 üzenetére
Pont ez az, hogy nincs semmi előzmény. Se nem vittem a gépet sehova, ami miatt esetleg sérülhetett volna. Nem lett szétszedve, hozzáadva semmi, napi 8+ óra használat során nem kapcsol ki, nem indul újra, tényleg semmi gond vele, csupán pár napja, ha megnyomom a power gombot nem történik semmi, hiába várok. A sokadik gombnyomásra viszont elindul.
-
tata93
tag
válasz
IstvánLászló #26711 üzenetére
Köszönöm...akkor beszerzek egyet.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
IstvánLászló #26612 üzenetére
A régi billentyűzetem is csinált ilyet, sűrűn. Szóval nagyobb esély van az alaplap hibára.
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #26609 üzenetére
Szia!
De legfőképp az az érdekes, hogy aida64-el kipróbáltam a gépet. Maxon pörgetett mindent és nem fagyott le. Mihelyt elkezdtem valamit tölteni pár másodpercen belül egyből lefagyott az egész gép.
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #26607 üzenetére
Szia!
A rossz táp LC Power 6550 volt. Az új FPS Raider 550 W.
Az alaplap pedig P8-H61-M Lx3 plus r2.0Képet megpróbálok készíteni, ha valahogy sikerül
De az hogy lehet, hogy legtöbbször az esetek 95%-ban akkor fagy le ha a netet használja a gép? pl mikor a forgalom 1-1,3 MB/s között van.
-
zsolt9696
csendes tag
válasz
IstvánLászló #26046 üzenetére
Jó köszi csak biztosra akartam menni. Tehát akkor az alaplapnak és a proci-nak is vége véglegesen.
Vehetek újat. -
zsolt9696
csendes tag
válasz
IstvánLászló #26027 üzenetére
Ki próbáltam másik gépben a procit.
Ugyan úgy újra indult folyamatosan 2 másodpercenként. Mikor pedig egy másik procit tettem az alaplaomba akkor is ugyan ez volt a reakció. Folyamatosan ujra indította magát.
De milyen szervizt tudtok ahol foglalkoznak ilyen dolgokkal? -
Vakegérke
félisten
válasz
IstvánLászló #26027 üzenetére
"Hibásnak látszó proccot még probából sem tennék saját gépembe sem,mert újjabb kárt csinálhat.
A döntés a kollégáé saját felelöségére tegyen csak probát."
Ebben csutkára igazad van.
-
Vakegérke
félisten
válasz
IstvánLászló #26023 üzenetére
Másik gépben kipróbálható, de tartok tőle, hogy igazad van.
-
zsolt9696
csendes tag
válasz
IstvánLászló #26015 üzenetére
Proci azzal se lehet kezdeni valamit?
-
tdkink
újonc
válasz
IstvánLászló #25490 üzenetére
Úgy vettem át a cuccokat,hogy "minden be van állítva"
A sok fail után természetesen piszkáltam kicsit a biost,tiltottam az IGPt (semmi hatás) levettem minden boostot hátha (semmi) nyomtam defaultot...aztán minden vissza az "eredetire". Anno a 2.8as bartont felhúztam 3.2re de az is csak arra volt jó,hogy nyáron a 40 fokos szobában 42 legyen...Komolyra fordítva a szót,a tápomnak bírnia kéne ha minden igaz,ez volt az első félelmem,nincsen elég kraft. Ha a 6os pin nem adna eleget gondolom a lapátokat se forgatná a VGAn fagyásnál. 6pin/2x molex csatlakozót megpróbálom ha valaki ad infót melyik 2 az ami ellátja ezt a feladatot normálisan.
Ha esetleg a lappal van gáz azt ki tudom szűrni valahogy szoftveresen?
Most utolsó próbának nézek win 8.1et hátha,de nem nagyon reménykedem benne.
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #24368 üzenetére
win7 , feláll.és upsz leáll, újrainditom egy ideig megy az
online játékokal és ismét leáll (wow. lague. dota2. loadout. diadl3. terraria.)
a fiam gépe és lehet hogy rosszul írtam a játékokat. -
Dollface
tag
válasz
IstvánLászló #24242 üzenetére
Nem teljesen értem ezt a tesztet, de parancsolj, itt a végeredmény:
http://www.3dmark.com/3dmv/5012625
-
Dollface
tag
válasz
IstvánLászló #24240 üzenetére
Ez valami tesztprogram? Adnál egy linket ahonnan leszedhetem?
-
Dollface
tag
válasz
IstvánLászló #24233 üzenetére
Lg 23MP65HQ
De én inkább valami számítógép problémára gondolok...lehet hogy tévesen
Minta nem találná meg hirtelen a beállított fényerő szintet és ezért ad sötétebb képet a kelleténél..
-
Petyeka
csendes tag
válasz
IstvánLászló #23952 üzenetére
Újra itt
Én vagyok a kiporszívózás után nem indulós MSI LIVE-os.
Szal a helyzet még mindig ugyan az. Bekapcs semmi, kép, csak pörög. Aztán bekapcs indul, minden ok.
Új elemcserével ugyan az SŐT rosszabb. Mert miután elindult olyan lasú lett meg buta, hogy az nem igaz, pedig ugyan az a tipus CR2032. Ezért visszaraktam a régit, és ugyan ugy van minden mint előtte.
Mi az isten lehet? Mit kellene csinálni? -
aDaM909
tag
válasz
IstvánLászló #23752 üzenetére
ok
-
Eupalaestrus
csendes tag
válasz
IstvánLászló #23071 üzenetére
Túlhevülés szinte kizárt! a videokarinál is mert az a 2db 8centis venti meg az a nagy és rengeteg h.borda hűti rendesen.
Meg alapból elől 2db 14cmes venti meg felül is 2 meg hátul is 1..... -
Eupalaestrus
csendes tag
válasz
IstvánLászló #23071 üzenetére
thermaltake paszta volt rajta (kb 1óra alatt 10x ujraindult) és aznap is pasztáztam...75fok flé nem megy mivel tt 14cm venti és hűtőbordák vannak rajta.
-
Mkoll
újonc
válasz
IstvánLászló #22869 üzenetére
Sajnos most már nem tudok nekilátni és szétszedni az egészet, de majd holnap este megnézem és írom, hogy mi mennyi.
Amúgy a BIOS-on belül lehet gondolom valahol, de úgy emlékszem, ott csak a cpu-t mutatja, bár lehet tévedek.
Köszi, hogy próbálsz segíteni. -
Mkoll
újonc
válasz
IstvánLászló #22867 üzenetére
Aktív, pontosan ilyen.
-
hardkiller00
csendes tag
válasz
IstvánLászló #22845 üzenetére
A cpu hőfok nem megy 25-27 fok fölé
-
sonicman89
csendes tag
válasz
IstvánLászló #22812 üzenetére
LC5550 V2.2
A másik számgépben működött, sőt ami a másikban van, az is ugyanilyen, csak kisebb teljesítményű. És 1 éve semmi baja nincs. -
manya777
tag
válasz
IstvánLászló #22802 üzenetére
Oké, köszi! Erre szoktam vigyázni!
-
manya777
tag
válasz
IstvánLászló #22800 üzenetére
Igen, most azt fogom majd csinálni hogy lehúzom az ssd ről az áramot, visszarakom a régi még bentlévő vinyóra a windowst, és várok. Sajnálnám ha az ssd lenne, mert ezalatt az egy hónap alatt is könnyen hozzászoktam hogy a gépemben semmilyen alkatrész nem nyekereg, és emelett fényévekkel gyorsabb. Azt hallottam hogy az ssd- a torrentezést nem bírják, nem is raktam rá ezért. Hát kíváncsi vagyok mi sül ki ebből
-
dvdbackuper
őstag
válasz
IstvánLászló #22774 üzenetére
fú, nehezen értelmezhető amit írsz, meg a fele hát hogyismondjam
-
Trumpek
tag
válasz
IstvánLászló #22540 üzenetére
13.9-es catalyst van fent, a 13.10-11 az már r7-r9 szériához van, nekem 7850-es kártyám van.
-
Trumpek
tag
válasz
IstvánLászló #22538 üzenetére
Én azt értem. De most már azt is észre vettem, hogy játék közben lerakom asztalra, akkor asztalon is ugyan ez megy. És pl: Crysis 3 közben "SHADING" graf beállításánál ha Highon van, akkor a fal egy idő után ha rá nézek, pixelesedik. Árnyéknál meg ha highon van akkor "vibrál". Viszont ha Very High-ra veszem őket akkor semmi ilyen nincs. Nem értem már, a kártyával lenne valami?
-
Trumpek
tag
válasz
IstvánLászló #22513 üzenetére
Köszi!
-
3103nwlmi
csendes tag
válasz
IstvánLászló #21879 üzenetére
Azon már túl vagyok,már megprobáltam mindent(bios reset,simán a lap indítása,memóriák)azért irtam ide!
-
WillChi
őstag
válasz
IstvánLászló #21876 üzenetére
Első lépésben inkább a CPU-t kellene visszavenni alap beállításokra, és utána próbálkozni!
-
Gstyler
senior tag
válasz
IstvánLászló #21874 üzenetére
Beszerzek holnap egy sprayt akkor. A tápom egy 450W-os Chieftec.
-
[sultan]
tag
válasz
IstvánLászló #21692 üzenetére
Elemcsere óta nem indul be magától a gép.
Azt el tudnád mondani, mi köze van az elemnek ehhez? -
Zealot80
tag
válasz
IstvánLászló #21732 üzenetére
Allitolag jo darabnak szamit, modularis...mar tobb mint 2 eve hasznalom, eddig nem volt vele gond.
Az mert ertekek alapjan mukszik rendesen, csak akkor mar otletem nincs hol a hiba. -
Zealot80
tag
válasz
IstvánLászló #21730 üzenetére
Tapot gepbol kivettem, kulon minden csatlakozot lemertem, ill teszterre is rakotottem, az elobb irt ertekek is onnan vannak, sajnos odaig most el sem jutok hogy oprendszer.
Tap egy OCZ 600MXSP vagyis 600W-os ModXStream. -
quailstorm
félisten
válasz
IstvánLászló #21726 üzenetére
Ha csak a minimumnak akkor az nagy szenvedés lesz.
Az alábbi konfigon rettentő lassú, kínlódik:
Celeron D336 2,8GHz 1 mag
AsRock lap
DDR333x2 dual channel 2x1GB RAM
GeForce FX5200Pedig ezen már az Aero is megyen... de az XP gyorsabb.
-
quailstorm
félisten
válasz
IstvánLászló #21724 üzenetére
Nálam más a béta meg a próbaverzió fogalma
De akármelyik kukázott telepítővel van 30 nap próbaverziód.FF=szaggat és lefagy. Néha van egy-két jobban sikerült verzió. De sajna most minden böngészőt lerohasztanak.
Chrome 30 grafikai glitchel, lassul. chrome 31-32 fossss, operának semmi értelme, de gyors, csak a könyvjelzőkezelés nulla... Prestos opera szép de lassú és nem támogatott, IE10 szőrös betűket renderel, safari elavult, Maxthont nem látom át. Maradt az FF23 ami egész jó lett. De ki tudja mikor kerülnek hullámba megint...Gondolom nem vistáról állsz át hanem XP-ről. Ha elég erős a gép, sokkal jobb élményt nyújt. Ha nem, akkor még több szenvedést. Az elég erős gép alatt egy minimál core2duót értek. RAM meg 2GB+ legyen.
-
quailstorm
félisten
válasz
IstvánLászló #21722 üzenetére
Esetleg másik böngésző nem jut eszedbe? Nálam fenn van az összes "nagy".
-
milanfan
tag
válasz
IstvánLászló #21719 üzenetére
Frissítettem,de nem oldotta meg sajna a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest