- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
asynur
tag
válasz
MadBlade #39931 üzenetére
Egy elemcserét is meg lehet próbálni ha nem volt, bár nem valószínű, hogy segít.
Ha nincs látható sérülés az alaplapon, előfordulhatnak nem látható forrasztási pontok között mikrorepedések, amit reflow al lehet orvosolni, ami egy ilyen korú gépnél nem éri meg akkor se ha biztosan működne utána (amit ugye nem lehet garantálni).
Ilyenkor szoktak sütögetni/hőlégfúvóval melegítgetni a dolgokat, de ez még kevésbé biztos megoldás, nem túl tartós akkor se ha beválik, és lehet, hogy más komponenst is visz magával a lap a próbálkozás után.
Sajna a hardverek sem örök életűek, nekem más ötletem jelenleg nincs, pénzt ne nagyon áldozz rá.
-
asynur
tag
válasz
MadBlade #39928 üzenetére
Elsőre próbákozhatsz a dual biosos idítással:
"Alapból két módon lehet a másodlagos biost működésre „kényszeríteni” tudtommal:
- Kikapcsolás után: reset és power gomb 10-15mp-ig egyidejű lenyomva tartásával.
- Kikapcsolás után:powergombot lenyomva tartani amíg elindul majd ismét ki nem kapcsol, majd
normálisan indítani."Na most mivel nem indul nálad a kezdő kikapcsolós lépést kihagyhatod szerintem
Nekem továbbra is zárlat gyanus, ami miatt ki kéne szedni a házból, hogy valami csavar vagy a ház oldala nem ér olyasmihez amihez nem kéne. Széthúzni mindent, foglalatot átnézni és házon kívül próbálkozni.
-
batman.
senior tag
válasz
MadBlade #39927 üzenetére
Meggyőztél.
Az Msata SSD-vel kilőtted a tippem. az hogy másik táppal is próbáltad a következő tippem is qka. Ahogy asynur kolléga írja érdemes lenne kiszerelni és "asztalon" indítani. Az alaplapi speaker igen elolvastam, hogy rádugtad egyáltalán nem pittyen? Meghalt biosnak tűnik most...
-
asynur
tag
válasz
MadBlade #39921 üzenetére
Üdv!
Ha négy évig nem ment valami, akkor érdemes átépítés elött belőni pl. teszpadon (vagy egy sima karton dobozon).
Lehet, hogy simán megette az idő, én kiszedném megnézném nincs-e korrozió valahol ami zárlatot okoz (a tünetek gyanúsan erre utalnak), esetleg átszerelés közben nem sikerült véletlenül pár SMD-t lemorzsolni az alaplapról. Megér egy próbát még CPU kiszedése, foglalat átnézése visszapakolás, teszt.
Előlapi kábelek nélküli inditás, minden felesleg lehúzása.Esetleg "corrupted bios", bár akkor általában bootloop a tünet.
Mondjuk könyebb lenne egy a pontos konfig ismeretében ötletelni.
@prabhu: köszi, az egy jó OC-vel valószínűleg nem jelent túl nagy bottleneck-et .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest