Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
válasz
damatic
üzenetére
Live disztrók cd-ről futnak, hozzá se nyúlnak a vinyóhoz. A Puppy Linuxot javaslom, 50Mb mindössze, a memóriába töltődik az egész, ezért kibax gyors. Ami a lényeg, hogy egész jó hálókártya támogatása van, minden típust elindít valahogy. Ha mégis felpróbálod, szívesen súgok, hogy mit hogyan csinálj (egyszerű amúgy).
Ha a pingvinnel is cumi van, akkor hw, ha nincs akkor meg win+driver.
[Szerkesztve] -
damatic
tag
válasz
BluEyes
üzenetére
Na a pingvintől azóta tartok, amióta egy UHU tök hibás volt, egy nem általam konfigurált debian (én nem is tudnám megcsinálni) meg dobott egy hátast a sarokban, de úgy, hogy totál adatvesztés volt. Nemrég raktam egy újabb, két lemezes UHU-t egy gépre kíváncsiágképpen, azzal nem volt különösebb gondom, csak nem láttam értelmét, mert már hozzászoktam a win nyűgjeihez, és kisebb, már megismert cselekkel én szoktam kijönni győztesen az ablakokon bezúduló konfliktusokból. Aztán meg nem értem, hogy ott van a router mögött 5 másik gép (3 W98SE, 1 ME, 1 XP), és azoknak semmi bajuk nincs a nettel. De lehet, hogy próbaképpen megnézem azzal az UHUval...
Direktbe még nem próbáltam, lehet, hogy megpróbálom, de nem hiszem, hogy az lenne a baja, meg az nem is lenne megoldás, mert akkor a többi géptől veszem el a netet, vagy ha switchre rakom, akkor meg mindet kiteszem a támadási zónába.
Azért köcce! -
damatic
tag
válasz
Dr Smoke
üzenetére
Olyan nincs.
A lap pontos típusa: ABIT BX133 RAID, és a drágámra a raid vezérlőn kívül (amit már letiltottam) semmi sincs integrálva. Acorp hálókari van benne Realtek csippel, de mint fentebb írtam, ha másik jól működő gépből teszek át másik hálókarit, azzal is befagy,
!!! de csak az interneten !!!
tehát bármit csinálhatok LAN-on belül, minden ok.
Azt meg nem hinném, hogy a D-Link router kavarna be neki... -
tototos
addikt
Hello!
Adott egy dfi lanparty nf2 ultra A alaplap és egy Amd Athlon Xp 2500+-os Barton proci. Az a gond velük, hogy bekapcsolom a gépet, bekapcsol és nem kezd el bootolni. Van az alaplapon 4 led ami mutatná hogy hol jár a betöltésnél a lap. De ezek sem mutatnak semmit.Mi lehet szerintetek a gond? Alaplap vagy processzor? Minden más részegység kiszerelve. -
Dtomi
őstag
Problémám a következő! Egy tökéletesen működő gép házcseréje után, egy másik házba áttéve 20-ból 1x indul el. Úgy, hogy minden alkatrésze működik és semmi nem lett benne másra kicserélve. Mikor elindul akkor tökéletesen stabil a rendszer nem melegszik a proci, sőt 16-24 fokon jár 100% os terhelés mellett. llövésem sincs mi lehet a baja de hamarosan belelépek! Valami 5let?
-
Fricó
aktív tag
hello!
a notebookom windows alól bios frissítés után nem indul el!
mit csináljak?
hol lehet bios-t resetelni notin?
segítsetek!
-
damatic
tag
Sziasztok!
Na ilyet pipált-e már valaki?:
ABIT RAID 133 lap, vmi 800-as procc, s3trio64 AGP video, vmi CMI hang.
Jelenség: Bekapcs, indul, fut szépen, agyonterhelem, huzatot csinálok (csomó prog, ablak nyitva) és mindent bír szépen, hálózatot lát, dolgozik rajta. Ám abban a pillanatban, amikor fellépek a netre úgy befagy mint a Volga.
Másik hibátlanul működő gépet melléraktam (tesztdonornak) kicseréltem a videokarit, hangkarit kivettem, kicseréltem a hálókarit, ugyanez a jelenség. Elkezdtem gyanakodni az AGP port hibájára, beleraktam egy PCI-os videokarit, letiltottam az AGP-t, akkor is ugyanúgy befagy a netrelépéskor. A végén már csak egy darab 128 megás SD-t hagytam benne, leteszteltem, nincs memóriahiba. Letiltottam az alaplapi RAID vezérlőt, akkor se jó. Ja, mindezt friss W98SE telepítéssel. -
ttower
aktív tag
UP

-
ttower
aktív tag
üdv
egy Clevo L285S -se LCd pc miatt írok
mikor bekapcsolom se kép se hang
csak a power led világít és a proci venti pörög
a ramot procit vinyót néztem másik gépben és mennek
lehet esetleg bios hiba? -
Stylie
aktív tag
válasz
Dr Smoke
üzenetére
Sata winyóval semmi gond normálisan működik,a melegedést majd megnézem.
Szted amiatt halt meg mert össze lett érintve a két usb kábel?Okozhatott ez vmilyen zárlatot?
Lemértük a feszültséget az egyes cuccoknak,mindegyiknek megvolt,kivéve az alaplapi hangkarinak,neki csak 0,1-0,2 volt jutott
-
Dr Smoke
aktív tag
Nem tudok mit mondani! Nekem is volt egy ilyen alaplapom, amin a biosírás sem segített, ment a kukába! De még gondolkozom, hátha eszembe jut valami!
Ha tudod még azt nézd meg, hogy bekapcsolod és megnézed, hogy az északi és a déli híd felmelegszik-e! Ha nem akkor ott lesz a bibi! -
Stylie
aktív tag
válasz
Dr Smoke
üzenetére
Nos,ahogy mondtam se kép se hang,tahát a monitor úgy csinál mintha standby módba lenne,és a speaker sem jelez semmi hibát még csipogni sem akar egyet hogy esetleg héj bekapcsoltam vagy vmi ilyesmi.A lapot kipróbáltam minden nélkül,tehát se proci se ram se semmi nem volt benne és úgy sem jelzett semmit,cmos clear már volt az nem segít már csak
sztem max bios reflash segíthet.De a táp nem hiszem hogy szar mivel most ideiglenesen egy Asrock van benne ugyanazokkal az alkatrészekkel.és teljesen normálisan megy...Hát lehet hogy a satás hdd-nek van baja mert amikor meg akartuk particionálni akkor 30-nál elakadt és nem érzékelte a lemezt,és miutána újraindult a gép és bejelntkezett a windowsba nem érzékelte a fájlrendszerét meg az összes adat elveszett róla
meg volt még egy kis érdekesség,de nem is ez a lényeg hanem hogy nem megy az alaplap és nemtudom mi a gond.Egy 350es Aopen táp figyel és eléggé nagy lapátok vannak benne meg sztem yó.
De mondjál vmit te mit csinálnál még
Üdv:Stylie -
Dr Smoke
aktív tag
Ha nem lett volna aktív a partíció akkor nem tudott volna rá másolni a telepítő!
Sipol-e a speaker? Ha igen, akkor hogy?
Próbáld meg a gépet elindítani csak az egyik hdd-vel és egy rammal! Még a cd/dvd-t is húzd le és nézd meg, hogy így mit csinál!
Én táp problémára gyanakszom vagy esetleg valami baja van a sata-s hdd-nek! De így ez kevés amit leírtál!
Próbáld ki, amit írtam és oszd meg velünk mit tapasztalsz!
Üdv.: Dr Smoke
[Szerkesztve] -
Stylie
aktív tag
Hali emberek!
Problémám hogy van egy Asus p4r800-v deluxe alaplapom,ami egy ideig ment aztán amikor satára cseréltem a winyóimat akkor fel akartam rakni a windows-t a satára de nem engedte,mindig kiírta miután a windows telepítő felmásolta a fájlokat a winyóra és utána újraindult és egyszerűen azt írta ki hogy: An error occured when reading a disc,vagy vmi ilyesmit.Mindent állítítottam yobbra balra(még bios upgrade-downgrade is volt) mert nem tudtam ráyönni hogy mi a hiba,aztán meguntam hajnali 2kor és kikapcsoltam a gépet,majd reggel felkeltem,és ráyöttem hogy valószínüleg azért nem akart bootolni a winyó mert nem volt aktívra állítva a partíció rajta.Szal ezt meg akartam csinálni így raktam egy sima ata winyót a gépbe és arra akartam rakni a windows-t majd abból a windows-ból aktívvá tenni a satát és erre mehetne akkor a rendszer.Nos bekapcsoltam a gépet és se kép se hang...Tehát egyszerűen azt sem jelzi hogy felbootolt a bios vagy vmi ilyesmi
tegyük azt hozzá hogy az egyik hawerom azt csinálta hogy bedugott a lapba két usb vezetéket és összeérintette merthogy úgy beindul a gép
addig ok hogy be is indult de lehet hogy emiatt halt volna meg a lap?
tehát mégegyszer: bekapcsolom a gépet és se kép se hang szó szerint,jah és ha ki akarom kapcsolni a gépet akkor csak úgy tudom hogy kihúzom a kábelt a tápból vagy lekapcsolom a tápot.
vmi segítséget szívesen fogadnék
Előre is köszönöm -
repvez
addikt
válasz
(Bundás)
üzenetére
Nincs melegedés, de lehet hogy megvan a hiba az egyik daemon tools-os topicban találtam egy hsz-t amibe az SPDT driver csinált hasonlo galibát.
Ugy tudom ez csak DT4.06-tol van benne?mert az elözö verziokkal nem volt bajom.
De akkor most nem is vehetek fel ujabbat belöle mert mindig be fog halni a rendszerem? -
-
csimpok
aktív tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
A64 3000+, ASUS K8N nForce 3, GF 6600GT, 1 giga ram, 160 giga Samsung SATA, Chieftec 360W táp. Hűzva van a gép, de egyrészt ugyanezt csinálja teljesen alapon, másrészt meg nem hiszem, hogy ilyen túlhajtási/túlmelegedési probléma lenne, mivel órákat végig lehet játszani vele, meg semmilyen CPU/memória/VGA teszt alatt nem szokott gond lenni, CPU max 52 fokos.
Viszont tegnap is meg ma is úgy volt, hogy hazajöttem, bekapcsoltam a gépet, betöltötte az xp-t és fél perc után lefagyott, reset, majd lefagy még a win betöltése előtt, megint reset, monitoron semmi kép, csak analog/digital felirat váltakozik rajta, majd 4. vagy 5. próbálkozásra végre bejön az xp és azóta megint jó. Még azt figyeltem meg, hogy gyakran az első percekben elmegy a kép egy másodpercre (fekete képernyőt látok), majd ha visszajön, ezután már ha minden igaz akár egy napot végigmegy hiba nélkül. Érdekes... Olyan érzésem van, bár ez elég hülyén hangzik, mintha be kéne melegednie, vagy átesni egy ilyen holtponton, amikor elmegy a kép, és onnantól jó.
[Szerkesztve] -
repvez
addikt
Sziasztok!
Ha lehet segitsetek nekem .
2 hete vettem egy uj gépet: abit kn9ultra lap,AMD X2 4000+,1gb kingmax mars 800mhz ram, 320gb 16mb cach seagate SATA2,pioneer dvr-111,6600GT,500W MODE COM táp.nincs semmi tuning
És az a problémám hogy eddig stabilan ment minden,de tegnapelött Lan-ba játszottunk A gostreconnal aminél 2x kilépett azzal hogy ''hibát észlelt ezért leáll'' üzenettel.Másodszorra csak resettel tudtam ezt az ablakot becsukni ami után csak a windowsos betöltö csikig jutott el az inditás,de csökkentett modba mindig elindult.Csináltam rendszer visszaállitást is de nem segitett,tegnap ujraraktam a rendszert és megint minden jol ment,de ma be akarom kapcsolni a gépet és eljut az asztalképig,de amikor valamelyik iconra akarok kattintani ott homokorára vált a nyil és nem tudok semmire sem kattintani semmire nem reagál.a nyil mozog csak.
Segitsetek mi lehet a baj,semmilyen hibaüzit nem kapok csak nem indul el.Most is csokkentett modbol irom ezt. -
csimpok
aktív tag
[URL=http://kepup.extra.hu/?hiba5.jpg]http://kepup.extra.hu/?hiba5.jpg[/URL]
Ezt mi okozza? A VGA kártya? Ha elindítok programokat, akkor teljesen jó a kép. Kb minden harmadik indításra történik valami hasonló a képpel (bár pont ilyen még nem volt, hogy az asztal széttöredezett), de pl netezés közben fekete képernyőt kapok és lefagy vagy újraindul a gép, ilyen szokott lenni. Néha még bootolni se tud a gép... Máskor meg (általában ha túléli az első fél-egy órát)megy egy napot folyamatosan akár full terheléssel (torrent meg játék).
Kb egy 3-4 hónapja csinálja elég rendszeresen, előtte 1 évig hibátlan volt (nem volt változás a gépben). Próbáltam más drivert, VGA kártya digitális/analóg kimenetét meg mindent alapon futtatni (CPU, VGA), de azzal is ugyanez van. Mivel mint mondtam néha már az oprendszerválasztó képernyőig sem jut el, ezért szoftveres hiba gondolom kizárva. -
VladimirR
nagyúr
-
VladimirR
nagyúr
hi
adott egy bh6 (1.2)
nem indul
se kep, se hang
a gep par neppel ezelottig tokeletesen mukodott noveremeknel egy regi monitorommal amiben a zold kabel meg volt torve, igy neha, ha nem erintkezett rendesen, lila volt a kep
sogorom ''allitolag'' meg akarta igazitani a kabelt, ekkor azomban teljes sotetseg koszontott be, s gap azota sem hajlando megmozdulni
a proci, a ram a vga mind hibatlan, egy masik bh6-omban (1.0) tokeletesen mennek (de neztem masik procikkal, mas ramokkal, mas vga-val, meg pci-ossal is)
bios torles megvolt, elem rendben van (kb 3 honapos benne az elem)
a se kep se hang resz szo szerint veendo, nem sipol a speaker, meg ugy sem, ha kihagyom a mamoriat vagy a vga-t
ha barkinek barmi otlete van (Azt leszamitva, hogy dobjam ki, ilyen regi szarokat mar kilora mernek), az kerem ossza meg velem
koszonom -
Hequila
őstag
-
Levin01
őstag
Sziasztok!
A problémám a következő: volt egy gép ami az alábbi összetevőkből állt:
ASUS A7N8X-X
Duron 1400MHz
512/333 DDR
Abit 9600 256MB 8xAgp
Codegen 300W ATX táp
A probléma, hogy akármilyen új rendszerrel a játékok időnként kifagynak vele, máskor meg simán mennek órákig. Azóta több mindem is változott:
1400-as Duon helyett egy 2500+ Barton
9600-os helyett egy 9800 AIW
a ramokat lepróbáltuk másmilyen rammal (de a hibajelenség megmaradt)
minden más periféria változatlan.
Mi lehet a probléma? Innentől kezdve még alaplapra és a tápra tudok gyanakodni. Ja, ezeket a lefagyásokat windowsban nem produkálja. Húzva semmi nincs, több driverrel is próbálkoztam már. Lehetséges, hogy a Codegány 300-as táp elvérzik amint 3D alkalmazásra kerül a sor?
-
mrmrg
tag
válasz
Norbo03
üzenetére
Köszi a tippeket.
Biztos láma kérdés de ez a +4 pin móka hogyvan?
Káryán nincs táp csati, ill aörnyékén sincs
Próbáltam kihúzni, 1 vinyóval, töb vinyóval, de semmi. Egy olyan tippem van még h 360as tápom van, de lehet h az kicsi neki, mert a vgahoz alapból 350es tápot ajánlanak.
Nemtom mit nézzek még meg. elemet kivettem visszaraktam...
Szal passz -
Norbo03
őstag
válasz
Dr Smoke
üzenetére
Angol xp? itt mir gondolsz? A javító konzolra? Mert ha igen akkor csak simán boootlj be az xp cd-vel és ott fogja írni r-repair és ez behozza ajavító konzolt. Ide írd be h chksdsk /p/r és ha ezt megcsinálta akkor utána exit-el lépj kkii. De ez nem hiszem h segítene ezt akkor szokták inkabb alkalmazni amikor az egész win nem indul.
-
Norbo03
őstag
Hali!
Házba már beszerelted vagy asztalon próbáltad inditani? Mert ha még nem szerelted be a házba akkor könnyen lehet az a gond h ha az alaplap az asztalon fekszik és így rakdtad bele a videokarit akkor mivel a videkarinak a végén ott van egy kis fémtartó amivel a házba illeszkedik. Ez a kis fémtartó felemeli az alaplapot és így nem tod beledugni a slotba rendsen a videkarit és ezért nem érzékeli a karit vagyis nincs kép.Ha asztalon lenne össtzerakva agép akkor rakj az videokari prort alá egy gyúrfás dobozt h bele tudd dugni a videokarit rendsen a slotba. ÉLs mivel asztalon van összerakva ezért a házba lévp hangszóró sincs bekötve h csipogjona videokari után. Ha viszont aa házba van akko: Nézd meg h a videokarinak bedugtad-e a +4 pin-jét mert ha nem az okozhat ilyes fajta instabilitást, ha nicns bedugva akkor dugd be. Ugyszint nézd meg h a tápnak nicns-e még +4 pinje a proci fesz stabilizáorázhoz. Ha 20 sec után kikapcsol akkor az az lehet attól pl h a proci túl melegedett és emiatt bekapcsol a védelem ami kikapcsolja a gépet. Nézd meg h rendsesen felfekszik a hütő a procira, be pasztáztad-e eléggé. Aztánn vannak olyan alaplapok amelyek érzékelik h vfel van-e rakva a ház oldala és ha nincs akkaor automatikusan kikapcsolják a gépet. Ezért rakd fel ha nincs felrakva.
Illetve nézd meg h a lap nem-e ér hozzá a ház hátuljáho vagyis a lapnak vlmeik része mert ha igen akkor leeht zárlat is. DE akkor hamarabb lekéne kapcsolnia. csinálj egy CMOS Cleart. Illetve ha a csavarok naon megvannak huzva akkor azokon lazíts.Illetve itt is kipóráblhatod a lehuzogatós dolgot amit az előbb 1-2 hsz-el fentebb írtam. De ez itt nem naon fog segíteni.
[Szerkesztve] -
mrmrg
tag
válasz
Norbo03
üzenetére
Hello!
Segítségeteket szeretném kérni egy 0Km-es konfiggal kapcsolatban
Szóval adott egy P5LD2 SE lap, egy D805 proci 1 giga ram, és egy 7300as kártya
Összerakom, bekapcs, de nincs képem. Elvileg minden megy, pörögnek a cuccok, de nem történik semmi a képernyőn, illetve kb 20 másodperc után kikapcsol a cucc.
Tudna vki segíteni mi lehet a baj? -
Norbo03
őstag
válasz
Dr Smoke
üzenetére
Itt is először megkéne nézni az esménynaplóba(Sajátgép/kezelés/eseménynapló/alkalmazás hbák vagy rendszerhibák.) h mit ír bővebben a hibára az esménynalóba. Próbáld mki másik USB porton is a nyomtatót.Illetve hát ami a legjobb lenne egy másik gépen kipróbálni a nyomtatót. DE kipróbálhatod azt is h szedd le az összes drivert és először csak az alaplapi drivert rakd fel emg a nyomtatót és nézd meg h ilyenkor csnálja-e. Ha nem akkor jöhet aköv driver és itt is nézd meg h csinálja-e ha igen akkor megvan h meik driverrel akadhat a nyomtató driver.
-
Dr Smoke
aktív tag
-
Norbo03
őstag
Frissen raktad össze a gépet? Mert ha igen akkor könnyen lehet h vlmit elfelejtettél bedugni. Nincs esetleg +4 pin csatlakozó a tápon a proci feszültség stabilizátorához? Mert ha van és nincs bedugva akkor ez okozhat ilyen goinot is. Milyen tápra kötöd ezt akonfigot? Tutira elég neki? Mielőtt elmegy a kép közbe nézzél már hőmérsékletet. Jah csinálj egy CMOS Cleart. Jah és az eseménynaplóba nézd meg h mien hibát ír miután bekövetkezett a hiba. Mert lehet h csak simán a VGA driver okozza. Van fent külön IDE driver vagy csak sima winxp driver kezeli a vinyót? mert az is lehet h a VGA driver meg az IDE driver akad össze. Ha van fent IDE driver akkor szedd le és ugy nézd meg. Jah és nézd meg h csökkentett módba is csinálja-e ezt a gép. Mert ha nem akkor szoftveres hiba lesz. A feladatkezelőbe pedig a nézet/kernelidők mutatását kapcsold be. Ha ezt bekapcsolod akkor az pirossal fogja mutatni a kernel alapú programok(driverek) proceesszor használatát. ha túl sok a piros pl70-80% akkor driver gond van. Illetve húzz le minden fölösleges cuccot a tápról pl:slave vinyók, ha két ramod van az egyiket vedd ki, ODD-ket kös le, Floppy-t huzd ki ha van. Ha ezek után nem csinálná h lehuztál mindent akkor táp a gond.
Mod:Dr Smoke köszike a dícséretet.

[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Lacika25
tag
Sziasztok!
Sajna ma reggel sem indult el a gép, de azt hiszem meg van a hiba oka. Múlt héten vettem egy Saitek rumble gamepad-ot. Ha csatlakoztatva van, akkor fagy biosban és a rendszer sem tud betöltődni, ha kihúzom az usb csatlakozóját egyből működik minden normálisan. Holnap viszem vissza a gamepadot.
Ha pedig a rendszer felállása után csatlakoztatom, akkor működik normálisan.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Dokibá
aktív tag
Szevasztok
P4S8X lap, 3,06-os HT proci, 512 Samsung ram, Gigabyte FX 5700 ultra VGA, a tünet: fájlmásolásnál (és eddig csak annál fordult elő) eltűnik a kép, a monitor is kikapcsol és csak a reset segít. Memtest volt, nem jelzett hibát. A gép nincs terhelve, terhelés alatt minden gond nélkül megy.
-
Lacika25
tag
válasz
Norbo03
üzenetére
Szia!
A memtest progit a hétvégén ráeresztem a gépre.. De fenn van a gépen a hddsentinel progi, ami ide kábel hibát ír ki, miszerint voltak fagyások és újraindulások. A biosban minden alapon volt, akkor is fagyott, közvetlenül elemcsere után. Ma reggel viszont nem fagyott, pedig még az elosztó is le volt kapcsolva(ezt mindig lekapcsolom, hogy a gép ne legyen áram alatt, ez talán fóbia
)Nemsokára új házam lesz, lehet azzal megoldódik a probléma, mert a tápom már két éves, 12 helyett, csak 7 volton megy benne a venti és nem egyszer 72 órázott is a gép. Köszi a segítséget, végig próbálom ezeket a dolgokat. -
Norbo03
őstag
válasz
Lacika25
üzenetére
Hali!
Hát mivel fagy ezért először én egy memtest-et javasolnék attól szokott a leghamarabb fagyni. Illetve még GPU túlmegelegedéstől is fagyhat,de ez itt nem valószínű hisz bios-ban is fagy. Ugy h ezt ki is zárhatjuk. Írtad h a HDD led egyfolytába világít és nem tölti be a win-t. Erre azt tudom monda,i h cseréld ki a vinyó táp kábelét lehet az mozdul ki. Ha csak mindig resetre után indul hidegintisánál akkor az termikus hiba is lehet. Tehát h vlmi nem melegedik be rendesen ezért kell neki egy kis járatás mire beindul. Ezért erre azt tudom javasolni h egy hajszáírítóval óvatosan kondikra vigyázva melegeítsd át a gép belsejét reggel első indtiás előtt és ugy inditsd.- ha ezután is csinálja. Akkor ez is kizárva. Aztán ilyen rest után való indulást még az szokott előidézni ha bios olyan hamar elljut a drive ellenőrzéséig h a vinyónak addig még ideje se volt felpörögni. Erre azt tudoim javasolni h az IDE detection time out vagy vlmi hdd-s delay beállításnál a felpörgési időt állítsd nagyobbra h több időt haggyon a bios felpörögni a vninyónak. Olletve a HDD-n is lefuttathatsz egy tesztet. Jah és állíts mindent alapra a biosban.
-
Lacika25
tag
Sziasztok!
Az a problémám a gépemmel, hogy néha nem indul elsőre, ha resetelek, akkor elindul. Néha BIOS-ban is lefagy
. Miután leellenőrizte a memet, a winyót, optikai meghajtót és elkezdené betölteni a windowst, akkor nem megy tovább, egyfolytában világít a HDD led. Elemet már cseréltem, de semmi haszna nem volt. Ha elindul, akkor semmi baja, kivéve 1 alkalmat amikor is újra indult, mintha reseteltem volna. Légyszi segítsetek!
Köszi -
Hequila
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Igen, gondoltam, hogy a hibaleírás nem egészen pontos. Én is sokszor találkozok ilyennel, hogy felhívnak telefonon, mondván, hogy nem jó a gép, mi a baja? És amikor közlöm, hogy majd megnézem, és majd akkor tudok bővebbet mondani, mindig jön a kérdés ''de mégis mi lehet a baja?'' Adjak egy nem egészen pontos hibaleírásból egy tökéletes diagnózis
. Na mindegy, szerencse, hogy az esetedben csak a júzer nem működött megfelelően! -
roPHka
senior tag
Igen, kábelekre már én is gondoltam, de a kábelek is cserélve voltak már benne jópárszor. Nagyon variálni nem tudok velük, mert most csak egy vinyó van a gépemben, meg egy dvd író, bár ha lesz időm majd elkezdek jumperolgatni, meg paraszt módjára a dvd írót kötöm primary-ra és mesternek állítom

De amúgy nem hiszem hogy más sorrendbe tétel meg ilyesmi változtatna bármit is a dolgon. Amíg nincs nagy gond, addig nem tulajdonítok neki különösebb jelentőséget, ezt leszámítva tényleg stabilan működik a gép.
szerk.: most látom csak, hogy vannak x600pro pci-e kártyáid...no, majd lehet kereslek, épp valami olcsó kategóriás karit keresek a lapomba
[Szerkesztve] -
maross
nagyúr
-
roPHka
senior tag
3. tápom azóta. A vinyó és ramok kivételével minden ki lett cserélve. Talán még másik rammal is próbáltam, de erre már nem merek megesküdni. De engem igazából nem is érdekel a dolog. Megszoktam, hogy havonta 2x-3x bedobja a hibaüzit, általában valamilyen program bezárásánál. Onnantól kezdve nem történik semmi. Ugyanúgy megy tovább a gép. ''Stabil'', nem melegszik semmi, van hogy egyfolytában megy 3-4 napot, nem restartol, minden tökéletesen végigfut rajta (Prime, SuperPi, memtest, 3D Markok, sorolhatnám...).
-
roPHka
senior tag
Üdv!
Mivel a másik gépen megy a Carbon, ezért nem hiszem, hogy magával a szoftverrel van a gond.
Természetesen egyéb más szoftveres gond lehet, de elég kicsi a valószínűsége, már csak abból kiindulva, hogy a saját gépemmel is fent állt, és még mai napig is jelen van ez a hibajelenség. Ugyan memóriacímre hivatkozik, de nem feltétlen a ramok a hibásak. Vagyis nálam a ramok tökéletesen üzemelnek. Mióta vinyót cseréltem nekem csak azóta csinálja ezt, de amúgy a vinyó is ''tökéletesen'' működik, tehát nemtudom mirefel a hibaüzenet, de ezekszerint valami akkor mégsem tökéletes
Se windows re-install se semmi nem oldotta meg a problémám, pedig azóta már teljesen más gépem van, csak a ramok és a vinyók ugyanazok benne, de mint említettem, a ramok memtestelve voltak (kb. ezidáig már 10db alaplapban), és végeredményként mindig azt kaptam, hogy hibátlanok. innentől kezdve 99%, hogy a vinyó.
Amúgy, ha a Prime95 1sec alatt megbukik az sem egészséges, nyomj a gépeden egy memtest-et, aztán előrébb leszel egy fokkal. Ha az nem jelez hibát, akkor a ramokkal nem lehet gond. Ha hibát jelez azt pedig nem feltétlen azért fogja mert hibás a ramod, hanem jelezheti azért is mert a PC2700-as ram 400Mhz-re húzva lehet mégsem üzemel túl stabilan. Majd próbálj meg állítani a késleltetésükön, biosban.
Hirtelen ennyi.
[Szerkesztve] -
G.A.
aktív tag
Üdv!
Kérhetek segítséget? Ez mi a fene? Software vagy Hardver (memó) hiba?
[link]
Helyzet: NFS: Crabon ban vannak pályák, szinte mind ami maradt, ahol egy bizonyos ponton megadja magát a game és ezzel az üzenettel jön nekem. Másik gépen ugyanez (mármint game) hiba nélkül megy. A memók már vannak vagy 4-5 évesek egyik PC2700 400on túlhajtva, már nem is tudom mióta másik hynix D43mas. A prime 95ön 1sec alatt megbukott... Valami 5let mi lehet a baj? -
forestia
tag
Helló!
Most cseréltem RAMot A-Data Vitesta 566-ra(2*512)
Tünet : szorzó 10x, fsb 250. win betölt, megjönnek az ikonok 30 mp és rebootol. Önrestart után pedig hallani ahogy az egyik vinyó(gondolom amin a rendszer van) felpörög, és pozícionálja az olvasó fejet.Feszt nem adtam semminek. régi noname memokkal(visszaosztva) 11X szorzó 260-as efesbét, alapfeszen tudja!
Mi van ienkor? Ötlet? -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Szten Márs
üzenetére
Nahh hát így halgasson az ember a barátnőjére... a folyamatos nyomás kb 3-4 mp lehetett nála, rendes hosszan nyomásra kikapcsolt, ahogy kellett.
Kiderült, hogy az egyik memóriamodul hibás, nem megy vele a gép, se kép se hang.. no a se hang nagyon gyanús volt, hisz memhiba esetén a lapnak kutya kötelessége lenne sípolnia... nézem, hát nem volt rádugva a speaker...
Szóval így ennyi dióhéjban.
Osibaa:
Mint ahogy említették előttem a PFC-nek nicns köze a táp hatásfokához, a teljesítményztényezőjéhez van. -
Hequila
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Én is az alaplapra szavaznék, de lehet, hogy ''zongoráznod'' kell majd a hiba okának kiderítésekor!
-
Szten Márs
nagyúr
Nos, helyzet a következő. Adva vagyon az adott gép:
Socket 478-as prescott magos 3GHz-es P4
Abit IS7-E2 alaplap
Ati 9550 VGA
2*256 MB Hynix D43-as ram DDR400, dualban.
FSP Bluestorm 350-es táp
80 GB-os PATA-s Samsung vinyó, Samsung DVD író
semmi egyéb sallang, csak a szokásos.
Tünet: power gomb benyom, ventillátorok felpörögnek, vinyó felpörög, de nincs kép. Power gomb benyom, vár 8 mp-ig, hgoy kikapcsoljon... de nem kapcsol ki... akár meddig le van nyomva a power gomb nem kapcsol ki
Az alaplapon egy led szép pirosan világít.
Szerintetek?
Nem láttam a gépet, a barinőm hívott fel, hogy most ilyenkor mi van.
Egyetértetek-e abban, hogy ez bizony alaplap lesz? Lehet e egyáltalán más, ha egyszer nem akar kikapcsolni (ilyet még nem láttam)? -
Osibaa
senior tag
válasz
janos1988
üzenetére
Ez sajnos nem 1 kis gond, rosszul sikerült a frissítés. A CCMOS csak az alapbeállításokra álítja vissza BIOS-t, nem az előző BIOS programot tölti vissza, ezért nem történt változás. Nekem még nem volt ilyenem, csak olvastam róla, idézem:
A köv honlapon - http://biosiras.hu/biosiras.html - megtaláljátok, ha valaki hasonló problémával küzd, vagy:
AMI Bios eseten
Az update file, vagy ha elotte lementetted az eredeti Bios-t akkor azt a fajlt nevezd at AMIBOOT.ROM-nak. Tehat peldaul A569MS23.ROM-ot atkereszteled AMIBOOT.ROM-nak. Majd ezt a floppy-t berakod a gepbe, es a geped bekapcsolva nyomod a CTLR-Home-ot es igy errol a floppyrol bebootolsz. A gep beolvassa a floppy-n talahato kodot, majd mikor 4-et futtyent kiveszed a floppy-t es ujra inditod a gepet. Ha minden ok, akkor a geped feleled.
AWARD Bios eseten
Csinalsz egy DOS-os boot floppy-t, amire felmasolod az awdfl535.exe, ez a bios-iro-frissito progi, melle felmasolod a Bios updatet, vagy eredeti bios faljt, tehat valami olyat mint ''a619mj21.bin''''. Csinalsz egy autoexec.bat-ot, ami ugy nezzen ki, mint peldaul:
awdfl535 a619mj21.bin
Errol a floppyrol bebootolsz, es semmit nem csinalsz, csak varsz kb. 2-3 percet. A gep errol a floppy-rol megcsinalja a Bios frissitest. Es hogy mi a magyarazat:
Van egy bootblock BIOS resz, ami annyit tesz, hogy a bios felulirasakor is marad egy terulet, amit nem tud felulirni a flash progi. Ez egy amolyan biztonsagi terulet, ezert kapargatja a floppydat, mert csak azt es sima ISA vga-t tud kezelni, mast nem. -
janos1988
addikt
Hello.
Van 1 kis gond. Abit NF7 bios frissites utan, nem indul el a gep, villog a monitor ledje, vinyo ledje is, semmi hang. Mi lehet a gond? Azert volt frissitve mert 1 DVD irot nem latott, ami mashl ment tokeletesen. Most meg se kep se hang. CCMOS is megvolt, meg a tobbi de semmi. -
sksporky
tag
Sztem ha kevés a táp energiája akkor tönkremegy a táp

-
Osibaa
senior tag
válasz
Nomen3sT
üzenetére
Egyébként szerintem nem a tápegység a ludas a problémádban, hanem a videokártya. (Ha kevés lenne a kraft, akkor újaindulna a gép és nem megfagyna. Memória hibánál ugyanez lenne, vagy kék képernyő hexadecimális számokkal tarkítva.) Tedd fel szerintem a coolbit nevű progit (neten megtalálod) és húzd le a videokártya órajelét 3D alatt (külön állítható a GF6600-as órajele 2D-ben és 3D-ben). Ha ezután is megfagy teszt vagy játék közben, akkor még beszélgessünk. (Az Inno 6600-as AGP-s szériája nagyon veszett, áldom a napot, mikor megszabadultam tőle.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Sorozatok
- Torrent meghívó kunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Robogó, kismotor
- 3D nyomtatás
- Gyúrósok ide!
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Optiplex 3050 8GB/240SSD/WIN11
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- 7.Gen E-Sport Gamer - 16GB DDR4 - I5 7500 - GTX 1050Ti 4GB - 128GB SSD - 500GB HDD
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- Eladó ÚJ TCL 501 2/32GB fekete / 12 hó jótállás
- Apple iPhone SE 64GB Black Használt, megkímélt állapot 88% akkumulátor
- (1 ÉV GARANCIA EURONICS) Asus ROG Strix SCAR 15 G533 I9 12900H/ RTX 3070Ti 8GB / DDR5 16GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy kínomba már áthurcoltam hugom gépéhez