Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levi123
senior tag
válasz
Norbo03
üzenetére
Értem és ezt a meghibásodást hogy tudnám kiszűrni? Memoria tesztelőkről olvastam de nem találok sehol. Tudnál egyet mondani (linkelni) ahonnan le tudom tölteni?
Mod: visszaviszem majd a garanciába, csak nagyon szükségem van most a gépre és a garanciába meg tuti elvinnék jó pár hétre... cseregépet meg nem adnak.
Köszi az eddigi segitséged!
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz
Levi123
üzenetére
Mivel abott áll meg és megfagy 2 lehetőség képzelhető el.
1. Memóriával van vlmi gond és a proci az OS vlmeik részét nem tudja betöltenia memóriába mert pont aza rézsze hibás a memóriának. Emiatt javallot egy memtest.
2. Vinyóval van vlmi ami miatt nem tud felállni ez t egy vinyó csrerével lehetne megnézni. Csökk. módba indul? Mert ha igen akkor lehetséges h vlmeik driverrel van gond ugyanis awin nem tölti be a drivereket csökk. módba. -
Norbo03
őstag
válasz
vtechun
üzenetére
Itt leghamarabb vlmi kontakt hibára utdok gondolnoi.
1.''vagy nem csippan es csak a ventik forognak'' ha nem csippan az annyit jelent h vlmit a proci a POST során nem tudott leellenőrizni és valamivel gáz van vlmeik HW-vel.
2.''vagy csippan hosszan tobbszor is'' ha itt csippan többször is akkor itt megkéne nézned h milyeket csiiapn h röveidet vagy hpoosszút és mennyit mert ebből meglehet tudni h miért csipog. De mivel többször is csippan hosszan ezért memória hibára tok leghamarabb gondolni. jah és mivel írtad hogy proci csere után történtek ezek adolgok és kicsit meg kell mozgatni agépet h utána elinduljon akkor az is elképzelhető h aproci nem ül rendesen bele afoglalatba. Én pl ugy szoktam berakni a procit h miután bebiggyesztettem a foglalatba utána kicsit rárakom az ujjam és csak utána hajtom le aleszorítót h normálisan üljön bele a foglalatba. Ugyhogy érdemes lenne mégegyszer berakni mégegyszer. -
Levi123
senior tag
Sziasztok!
A mai napon a következő problémával néztem szembe a notebookommal:
Bekapcsolom elindul és rögtön kb 2-3 másodperc után megfagy. Ebben az állapotban áll meg (a kék csík nem megy tovább) [link] Nyomhatok bármit nem reagál...
Ezt a képet is úgy csináltam, hogy a gép vagy 3-4 percig így állt és még most is így állna ha nem kapcsolom ki..
Majd ha a power gombot nyomva tartom vagy 15 másodpercig és lekapcsol a gép utána újból megpróbálom akkor talán 2. vagy 3. próbálkozásra sikerül tovább lépnie a bootoláson, betölt a windows és megy a gép normálisan. Ha újra kikapcsolom majd bekapcsolom megy, de néha előfordul ez a nem indulás mondjuk 10-ből 4-szer.
Most kb egy hete vettem bele (használt) dvd írót a kombó helyére, de az nem hiszem, hogy befolyásolná..
Notebookom: Acer TM 2413 NLC Memória: 256 MB + 512 MB
Szerintetek mi lehet a gondja? Memória gyanús, alaplap hiba??
Köszi a segítséget / tanácsot előre is! -
vtechun
veterán
Hi! A gépem beindul reggel. Semmi gond,de ha már bemelegedett akkor esetleges ujrainditassal mindig gond van.
1. vagy nem csippan es csak a ventik forognak
2 vagy csippan hosszan tobbszor is
Általában ilyenkor kikapcsolom, megmozgatom a gépházat mondjuk 2 centire megemelem az elejét majd kicsit doccenve leengedem. Ilyenkor általában elindul. De ha rezetelgetném akkor nem nagyon indulna el. Szerintetek mi lehet? Egy procicsere utan tortentek ezek, de nemtom kizarnam, hogy hibas lenne a proci, mert menet kozben soha semmi baja es meg csak nem is meleg. A válaszokat előre is köszi!
VteC -
válasz
Norbo03
üzenetére
Hello!
Már kipróbáltam, hogy mindent leszedtem a 12V-ról, kivéve a floppy-t és az alaplapot, és így is halott. Az az érdekes, hogy az alaplapi Ethernet csatlakozó LED-jei pislognak, tehát a Standby az megvan, talán az alaplap is életképes.
Ma kipróbálom egy másik táppal. -
Norbo03
őstag
válasz
wolfman
üzenetére
Oksa akkor megvan a gond.

Mod. Kisfurko mivel meg se mukkan és a ventik se pörögnek fel ezért leghamarabb arra lehet gondolni hogy a táp kevés neki. Próbáld meg azt hogy szedj ki minden fölösleges alkatreszt ha két ramod van akkor az egyiket ki, slave vinyókat ki, ODD-ket ki, floppy merghajtót ki, PCI-os karikat és így próbáld meg inditani a gépet ha indul akkor a táp nem bírtra. 300W-os Codegen tápod van ez nem egy tul jó minsőgégü táp és a 7600GS szvsz sok neki, ha a fölösleges cuccok kiszedése után se akar indulni akkor próbáld ki másik táppal. Videokari +4 pinét bekötötted? De több mint valószinü hogy a táp lesz kevés.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Sziasztok!
Ma egyszer csak leállt a gépem. Érdekes módon a power LED és a HDD LED égve maradt. Próbáltam újraindítani, nem ment. Feszültségmentesítettem, majd fél óra múlva megpróbáltam újra. Amikor áram alatt van a táp, akkor az alaplapon levő piros LED ég, továbbá az Ethernet kivezetésen is égnek a LED-ek. Power LED, HDD LED nem. Bekapcsolásra meg se mukkan, ventillátorok se pörögnek.
Alaplap: ABIT NF7 V2.0
Processzor: Sempron 2400+ (190 MHz-es FSB-vel ment)
Video: Galaxy 7600GS (500/700-as változat, ez nem volt túlhajtva)
Memória: egy 512 MB-os modul
Van még egy Diamond MX300 (vagy MX400, nem emlékszem, Aureal AU30-as chip), egy Seagate Barracuda IV 40GB és Maxtor DiamondMax 9 120GB HDD, valamint egy CD író és egy DVD író.
Az egészet egy Codegen 300W-os táp látta el, ami 13A-t tud leadni a 12V-os ágán.
Tippem szerint a táp hibásodott meg, de esetleg az alaplap is lehet hibás.
Mivel nincs tapasztalatom az ilyesmiben, gondolom valaki jobban meg tudja mondani, mi lehet a probléma, mivel próbálkozzak tovább.
A videokártya pár napja került a gépbe, remélem nem azzal terheltem túl a tápot.
A segítséget előre is köszi! -
wolfman
veterán
Nah asszem megvan a baj! Mondtam, hogy a proci vagy az alaplap. Nagynehezen sikerült egy ugyan ilyen konfigot szerezzek (LGA775) és kipróbáltam. A prociját beraktam a gépembe és azzal se ment, ellenben mikor minden részegységemet átpakoltam a másik alaplapba hibamentesen futott. Alaplap gond. De az az érdekes hogy egy hónapos a lap és ASUS P5B. Ezzel rajtam kívül egy gyereknek volt gondja de az is hülye volt és túlhajtotta azért ment tönker. De azért köszönöm a segítséget.
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz
Feribax2
üzenetére
hali!
Leghamarabb tényleg videokari gondja lehet, mivel apanaszok erre utlnak. Ha egy videokarin ellszállnak a memóriák vagy aGPU meghibádosik véleményemszerint akkor az már csökkentett módba se fog tudni müködni. Mivel csökkentett módba nem tölti be a drivereket. Ilyenkor nem is használja a kártyát olyan szinten, de ha nagyobb gondja van akártyának akkor sztem már ilyenkor se menne. Próbáld ki egy másik videokarival, esetleg egy CMOS Cleart kipróbálhatsz, de nem hiszem h segítene. Jah bevan pasztázva rednesen avidokari GPU-ja? -
Norbo03
őstag
válasz
wolfman
üzenetére
Statikus feszkót ugy tod levezetni hogy pl letapizol egy radiéátort vagy a gépház oldalát. Sajnos ez tönkre vághatja az alalapot, de nem hiszem h ez lenne agond, habár láttam már 3200+-os procit emiatt meghalni. A +4 pin az nem jumper hanem egy aljzat ami ugynéz ki mint ahova a tápegyegységet dugod be,de ez csak 4 pinből áll. ha kiveszel vlmit pl memóriát és mem nélkül kapcsolod agépet olyankor síol a memóriáért? Mert ha igen akkor aproci elindul, ugyanis amikor a gépet bekapcsolod olyankor először aprocesszor indul el ami kiolvassa abios chip-be írt programot ami alapján a proci lefuttatja aPOST-ot(power on self test) ilyenkor ellenőrzi hogy minden hardver rendbe van-e és utána jön a kis cspiogás hogy minden rendbe van. Nah most ha kiveszed a memóriát és csipog utána akkor aprocinak sikerült elindulnia.De at jelzem előre h az ilyen esetekbe h se kép se hang nem sok az esélye h a VGA halt meg(ezt tapasztalatból mondom) hanem vlmit nem tud elinditania proci.
-
wolfman
veterán
válasz
Norbo03
üzenetére
1. Nem úgy értettem, hogy amikor a CPU hűtőnél fogva szedtem ki a gépből a lapot megsérült a CPU, hanem meghajolhatott picit a lap ami elég volt neki. Tudom hogy nem itt kellett volna fogni, de akkora, hogy ezt lehet értelmesen tartani.
2. Statikus feszültséget nem vezettem le.
Ezt hogy lehet orvosolni? Megérintem a konvektort?
Az egy dolog hogy a monitor nem kapcsol be, de nem a VGA halt meg az hótziher! Pl. az előző lapomnál, ugyan ezt csinálta, kivettem egy memóriát és ment. (áram elég volt neki, mert a gépem +5 winchesterrel röhögve ment) A jelenséget azóta se tudom megmagyarázni. A gépet biztos jól raktam össze, mert egyrészt nem vagyok hülye a gépekhez, másrészt akinek gépe van minimum ennyire értsen hozzá. Én csak a rejtéjes hibákhoz nem értek!
Igen! A lap kap áramot és a vinyók is. De a Power ledem miért nem világít? Ez kivett procinál sem világít.
CCMOS-t végrehajtottuk már a legeslegelején. Esetleg a CPU hűtő csavarja lehet nagyon meghúzva mert most láttam elősször. Igaz szivacs van a másik végibe, nagy kár nem lehet (sztem).
Már kivettünk minden feleslgest több verzióban is. Volt hogy mindent kivettünk a procin kívül. Aztán visszaraktuk a GPU-t. Majd memóriákat, de semmi! A proci fesz állító ''jumper'' amit mondasz nem hiszem hogy leesett mert hozzá se nyúltam! CPU hűtő faszásan van a CPUn, ezt többször ie ellenőriztem! Jól be van pasztázva. Folyamatos 38C-on tartotta a CPU-t!
Mondom hogy szerintem nem a részegységekkel van gond, hanem a lappal vagy a procival. A procira a korábbi hibáiból következtetek, a lapra meg azért mert mégis ez az ''agy''! De ezek csak az én véleményeim. -
Feribax2
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a problémám,hogy a gép egyszercsak játék közben megfagyott,újraindítás után simán betöltött a win.
Kb 2 perci újabb játék után(másik játékkal) ismét fagyás,de ekkor már reset után a ''post screen''-nél függőleges csíkok vannak.A win betöltésekor egymás mellett 3-4 zöld csík,szünet,ismét 3-4 függőleges zöld csík.Ezek után vízszintesen is megjelennek és egy pillanatra feldob egy hibaüzit,miszerint a ''rendszerfolyamat váratlanul véget ért'' és újraindul.Gondoltam elszállt a videokártya,de csökkentett módban simán betölt és nem csíkos.
Légyszives segítsetek,fontos!Köszi -
Norbo03
őstag
válasz
wolfman
üzenetére
Hali!
1. Mivel Intel processzorról van szó ezért ezen van ugye kupak ami védi a processzor magját a lesarkazástól ezért nem nagyon lehet megsérteni a processzort amikor felraksz egy hütőt.
2. Akár meg is sérülhetett, de nem kellet volna procinál fogva tartani az alaplapot. Másik mielőtt neki álltál szerelni a gépet levezetted a testedből astatikus feszültséget? mert ha nem akkor az akár meg is üthette az alaplapot.
Írtad hogy a monitor nem kapcsol be. Ezért ugye a VGA felelős. Itt először meg kell nézned hogy a VGA jól illeszkedik-e a foglalatba. Asztalon raktad össze a gépet? Mert ha igen akkor előfordulhat olyan hogy a VGAQ végén lévő fémdarab amia ház végéhez illeszkedik leér az asztalra és ez fenttartja az alaplapot és ezért nem tud illeszkedni normálisan. Ha így lenne akkor rakj egy gyufés dobozt a lap aljjára és illeszd be rendesen a VGA-t.
HDD led folyamatosan világít: Ez csak annyit jelent h áramot kap alap és aledet bekapcsolta és talán avinyót is sikerült elinditania.
Amit még kipróbálhatsz az egy CMOS clear htáha rendbe rakja. Másik: Ha már ben tvan aházba a lap és ugyse megy akkor nézd meg h a csavarok nincsenek-e nagyon meghuzva illetve nézdmeg hogy minden távtartót jól be van-e csavarozva és nézd meg hogy nem-e ér hozzá a lap a héáz oldalához?
Ami még megér egy próbálkozást az az hogy lehuzol minden fölösleges cuccot alapról és megnézed hogy ugy megy-e. tehát ha 2 ram van akkor egyiket vedd ki, ODD-ket, slave vinyókat vedd ki, PCI-os karikat és ha így megy akkor kevés neki a táp. Jah és a lapon nincs véletlenül +4PIN a proci foglalat környékén? mert az a processzor feszültség stabilizátora ez állítja elő a preocinak a feszültséget amüködéshez ha ez nincs bekötve akkor nem fog elindulni a gép, tehát ha nincs bekötve akkor kösd be.
Procit bepasztáztad rendesen? Hütőn nincs véletlenül egy kis lépcső szerüség? Sajna az Intel platformba nem vok annyira otthon
De ha mégis lenne akkor ez a kis lépcső a Socket feliratra kerüljön mert ha nem akkor ez elemeli a hütőt a procitól és aproci tulmelegszik. Egyenlőre ezeket próbáld ki és ha nem megy akkor gondolkozunk tovább. 
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
Ha sípol akkor igen az annyit jelent h a procinak sikerült elindulnia. Amikor a proci elindul olyankor a bios-ból kiolvassa azt a progit ami leellenőrzi a hardverek állapotát és ha valami nincs rendbe a POST során akkor csipog illetve ugy van az alap csipgás amiko minden renbe van. Lekéne írnia h ha sípol akkor milyet sípol! Tehát összegezve ha sípol akkor proci/lap ép a lapon lévő valamelyik hardverrel lehet agond. Illetve akár atáp is meghibásodhatott mert azt is kisipolja. Jah és bocsika hogy kijavitalak, de az IC-k azok a ramon lévő Integrált áramkörök a memória maga az a Modul a Modulon találhatóak az IC-k.
-
wolfman
veterán
Sziasztok! Konfig:
-ASUS P5B alaplap
-P IV 3.06Ghz Prescott
-Sapphire Radeon X550XT
-2x512Mb Samsung RAM
-Chieftech táp 400W
Hatalmas problémával állok szenben! Tegnap vettem új processzorhűtőt(Big Typhoon) és tápegységet, beszereltem a gépembe. Mivel nem volt a házam ''kompatibilis'' a tápommal csak oldalra fektetve volt egy délután a helyén, de a gépem kifogástalanul működött!!! Ma széjjel szedtem darabokra(procihűtőt nem szereltem le) és kifaragtam a házam. Jó lett.
Most rakom össze minden fasza, áram alá helyezem, alaplapi led világít. Bekapcsolom a gépet, a power ledem nem világít, monitor nem kapcsol be, HDD ledem folyamatosan világít pedig nem is tölt semmit a hangjából ítélve, nem is kezd BOOTolni. Szétszedtem, procitól kezdve a memóriákon át a videókártyáig mindent megmozgattam és semmi. Szerintetek mi lehet? Most vettem az alaplapomat egy hónapja.
+
A régi és a mostani alaplapommal is voltak olyan gondok hogy windowsban kékhalál nagynéha, DVD audiót nem tok hallgatni mert az is kékhalál, néha ha a windows betölt nem tölti be a hálózati kártyát hibát irva ki, bizonyos műveleteknél kifagy az egész gép.
Nekem kettő ötletem van. Első leginkább ok a processzor az előbbi okokból következtetve. Aztán az alaplap. Elképzelhető, hogy miközben szedtem ki (a procihűtőnél fogva ami stabilan tartotta) megsérült. Ha tudtok, segítsetek gyorsan! Köszi!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Sir Pocok
őstag
Zsoi:
Nem csippan egyet sem.
Külső vga-val még nem próbáltam. Majd megnézem vele.
1 GB az egy modul.
Hm:
CMOS clear megtörtént de semmi.
A monitor amin próbáltam elég régi 17-es, délután majd kipróbálom egy másikon.
Köszi az ötleteket. -
Sir Pocok
őstag
A következő géppel lenne gond:
Asus M2V-MX
X2 3600+
A-data 1 GB DDR2 800 MHz
Táp: 400watt
Minden alkatrész új. Az alaplapon integrált vga van.
Nos bekapcsolom, nem sípol, az alaplapon a jelző led zölden világít, ventik normálisan mennek, a proci borda enyhén meleg, de kép nincs. A monitoron nem jön be semmi.
Mi lehet a gond?
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
Nemrég megfordult 3 ShuttleME64 lap és kettőt halottnak hittem. Poénból rámértem az elemekre és 2.4V körül voltak, magyarán le voltak pusztulva.
Próbáljátok ki, 400Ftért kapsz két elemet bárhol, az meg hogy x éves a lap, nem jelent semmit. Ugyanis mielőtt megvetted, a dobozban pihen valahol ki tudja mennyi ideje legyártva. Szóval nem kizárt ez az eset sem. -
d3rad
tag
Követekező problémája lenne haveromnak a gépével:
Nem indul el a gép! Mindent megpróbáltunk, tápot cseréltünk (egér világit pedig), különböző hardvereket ki-be rakosgattuk, de semmi.
Mást nagyon nem tudok mondani, alaplapi led nem világit viszont.
A gép:
Gigabyte GA-K8NS nForce 3 250
AMD Sempron 3000+
Gigabyte GeForce 6600
2*512MB samsung ram -
Temerti
tag
válasz
greatchaos
üzenetére
A proci ki lett próbálva egy másik alaplapban, ott működik. Új táppal is kipróbáltam a gépet, sajnos nem volt változás. Viszont mikor visszatettem a procit, és indítottam egy iőd után leállt magától. Ilyet még nem csinált. Következő indításnál pedig megjelent az AMI logó, kiírta a dolgokat, hogy F1-et a default settingshez, F2-t a bioshoz, akkor megint leállt. És ezt még négyszer elismételte. Most meg nincs kép a moncsin, és szintét leáll egy idő után. Akkor tuti alaplap? Mert veszek egyet, ha 100%, hogy az a hibás.
-
greatchaos
addikt
válasz
Temerti
üzenetére
alul lett volna érdekesebb a dolog, de nem muszály
annyit meg tudsz tenni, hogy kiveszed a procit, és megnézed, van-e kellő paszta rajta? - ill én nem feltétlen a tápra tippelnék, hanem a lapra...
ha megtakarítottad a procit, csinálj egy olyat, hogy mindent! köss ki, csak vga, ram és lap maradjon, így próbáld...
ha így se semmi, akkor távsegítséggel kétlen, hogy segíteni tud bárki is -
Temerti
tag
válasz
greatchaos
üzenetére
Vannak ezek a régi s3 pci pár megás vga-k. Egy olyat betettem rákötöttem a monitort, kivettem az agp-set, de sajnos semmi. Ha a chipset hűtőbordát nézem az nem jó?
-
Temerti
tag
válasz
greatchaos
üzenetére
Sajnos nem tudok memtestelni, mivel a monitoron semmit se látok. Próbáltam már hogy csak az egyik van bent, meg utána a másikkal is, de semmi.

-
greatchaos
addikt
válasz
Temerti
üzenetére
két vagy egy led van ott és azok a hálózati aktivitást jelzik
linux lemezed van? egy memtestet mindenképpen futtatni kellene
ha nincs, akkor csináld azt, hogy az egyik 256-os ramot kiveszed, és ha ekkor is produkálja ezta problémát, akkor a másikkal is teszteled... ha mindkettővel a probléma továbbtra is fennál, akkor írj ide vissza -
Temerti
tag
Sziasztok!
A konfig:
Asus p4p800 se alaplap,
intel pentium 4, 2.8 Ghz proci
2 x 256 MB DDR 400 MHz
connect3d 9600 vga
codegen 300 W táp
Indításkor minden felpörög, a töltésjelző világít, de a monitoron nincs kép... Ma egyszer véletlen beindult, de víruskeresés közben úgy fél óra után magától restartolt, és többet nem indult... A tápot kipróbáltam egy p1 gépben, ott működött. Cserealaktrészeim nem igazán vannak. Ja és kivettem a ramot, a pc speaker nem sípolt... clear cmos is volt... Ötlet? -
Norbo03
őstag
válasz
strebacom
üzenetére
Hali!
A hangjelzést jól megnézted? Próbáltad ugy h mikor nem indult kivetted a ramot és ugy megnézted h csipog-e? Abból h a VGA ventie naon felpörög én arra tok csak következtetni h talán tul nagy feszt kap a lap. Nincsenek púpos kondik az alaplapon? A fagyás általába amemóriák miatt szokott lenni és mivel biosba szokott kifagyni ezért jó lenne egy metest-et futtatni h a memóriák nem-e hibásak. De élehetséges h acsre táp is rossz vagy gyenge. próbáld ki azt h lehuzod a fölösleges dolgokat és ugy használod a PC-t ha így nem jeletkeznek aproblemek akkor szvsz a táp kevés gépnek. Jah és ha nicns csipogás amikor nem megy agép akkor élap/táp/proci közt kell keresnia luast. Illetve kifagyást még a proci tulmelegedése is okzohatja ugy h azt is nézd meg h nem-e melegszik naon ha igen akkor ujra kell pasztázni. -
strebacom
senior tag
Sziasztok kérnék egy kis segitséget, a következö van:
Véletlenszerüen nem indult a gépem, csak a ventik pörögtek fel,(föleg a 8800GTX venti pörög fel nagy fordulatra, de próbáltam másik VGA-val is de a jelenség megmaradt) nem indul el a bios(semmi csipogás, vagy valami hiba hangjelzés), lehúztam az alaplapi 4-es és 24-es tápcsatit, majd visszadugtam és ment rendesen, egy hétig,most megint nem indult a gép, de úgy hogy olvasgattam a biosban, és ott fagyott le (az utóbbi idöben többször is lefagyott a biosban,de egy resettel elindult-bios csere volt), nyomtam egy resetet és nem indult el, csak a ventik pörögtek és ennyi, lekapcsoltam a tápot, meg mindent,egy perc után vissza és megint megy, pedig most a csere táp van benne, tehát nem táp hiba, hanem szerintem a lap hibás, bár azt is mondták, hogy a procifoglalat is lehet kontakthibás,de mondjuk ez is a lap tartozéka,(mármint a procifoglalat),teljesen tanácstalan vagyok már mindent megpróbáltam, de nem segitett?????
Köszi!!!

-
forestia
tag
Üdv
abszólúttökre default bios beállítások mellett nem tudtam az op.rendszert működésre bírni. Mindig lefagyott, rebootolt.ezé vissza a tuning beállításra(így pöpecül ment/megy). már kurvaideges vagyok, esetleg vki megmondhatná h mi okozhatja a hibatikát!( hw gond: hd sentinel szerint van egy pöttyet gyenge szektor a rencervinyón, több egyéb hibáról nem tudok...még)
THX -
Kicker
őstag
hali
egy pc-vel vannak gondok, eleinte még abit kd7 1700+os amd tbredbéla volt a gépbe, ami produkált furcsaságokat
esetek: a gép ok nélkül újraindult, nem volt üzembiztos, többször nem akart bekapcsolni, csak ment a gép, de nem történt semmi, aztán pár próba után elindult...később beszart a táp...
tápcsere volt 2 hónapja, akkor ment egy pár hétig, majd a fenit hibák maradtak
egyszercsak végképp nem indult, kiderült alaplap+proci elszállt /aproci kormos volt pár helyen../
oké, alaplap NF7 S2+palomino 1700+, a gép sirály /nem fagy, üzembiztos/,
azonban ma ismét nem akart elindulni/bekapcs-> sípolás, kép nuku/, illetve pár percre rá meggondolta magát, és megy... tehát új alaplap+proci+táp van benn, a ram a régi, illetve a vidkari, valamint az optikai meghajtó, a winyo 60Gb-s maxtor asszem...
mi a faszért csinálhat ilyet? szinte már mindent kicseréltünk rajt!

-
djg
aktív tag
Igen, jól látod a helyzetet. Őszintén szólva én valamiért nem vagyok benne biztos, hogy a tünet nem jelentkezett volna a régi vga-val is, mert amikor kicseréltem erre 1 hétig még ezzel is elsőre elindult, s csak utána tűnt fel ez a probléma.
Azóta sikerült kipróbálnom egy másik tápegységgel is, nem volt javulás. (Pedig én azt tartottam a legesélyesebbnek, mivel egyrészt hiába Tt, ha Sirtec belső van benne, amiről nem jó a szakértők véleménye, másrészt már nem új, lehet, hogy lefutotta az üzemóráját, harmadrészt pedig a vga dobozára volt feltüntetve, hogy legalább 450W-os táp kell neki, ez pedig 420-as. Szintén szakértők szerint azonban ez nem annyira mérvadó, egy jó hatásfokú FSP, Enermax vagy hasonló simán elvinné a rendszerem még így is.
Táp előtti szerelvények: nos igen. Már régóta tervezgetem, hogy egy normális APC elosztót szerzek be, és erre kötöm a géphez tartozó kábeleket, de eddig még nem tettem meg, s így egy sima fehér, kapcsológombos, de noname elosztóm van. Ez bizonyára veszélyes dolog, bár őszintén szólva már évek óta így van, és (lekopogom) még nem történt baj. Még mit érthetünk ez alatt?
vga-táp: ha úgy érted, hogy a 2 molex, amit rá kell dugni, akkor azt mondhatom, hogy azt már elég sokszor húztam ki és be (pl. az új táp kipróbálásakor is).
VGA: de ha ezzel baj van, akkor miért működik a monitor bekapcsolása után teljesen jól?
Illetve amit már párszor produkált és fentebb is írtam (ez most, az új táppróba alkalmából is jelentkezett), hogy 640*480-ba 16 színnel jelenik meg csak a kép win-be, az apróbb kábelezésekkel helyreáll. (pl. a sata hdd tápjának lehúzásától és újra feltételekor). Ilyenkor pedig egyidőben a memóriából is kevesebbet tud megcímezni, van, hogy 512-t, most legutóbb 640MB-ot 1024 helyett. Tehát szerintem a vga csak annyira rossz, amennyire a memóriák.
MB és VGA: na ilyet még nem ellenőriztem, nem tudom az Abit vagy a Sapphire feltüntet-e kompatibilitást a másikkal kapcsolatban, szerintem az eléggé jelzi a kompatibilitást, hogy AGP-s mindkettő.
[Szerkesztve] -
rlazol
veterán
megpróbálok összegezni:
kicserélted a VGA-t és azóta beindulási problémáid vannak.
A tápod márkás és elég erős.
A hiba gyakorlatilag csak a gép elkindulásánál jelentkezik, utána megy rendesen.
az ellenőrzési lista - szerintem:
1, táp kora - lehet, h megörgedett, ezügyben keresd meg a ''Valami baja van a tápomnak?'' topicot
2, táp előtti szerelvények - elosztó, biztosíték
3, VGA-táp csatlakozás, VGA illesztés és tsa
4, VGA mint olyan - mivel ezt az alkatrészt cserélted, amíg ki nem zárod másik gépben igenis gondolni kell rá.
5, Alaplap vs VGA - kompatibilitás ellenőrzés a gyártók honlapján.
szóval, ezekkel h állsz? -
-
rlazol
veterán
vedd vissza a húzást, lehet, h az új vga-ddal együtt az már nem stabil, ráadásul az ibrutál növeli a fogyasztást.
420W Tt - ez milyen tápot takar? Ha minőségi, akkor szvsz elégnek kell lennie, de ezügyben kérdezz be a megfelelő tápos topicba is.
A VGA-d más gépben jól viselkedik?
anachr0n : edj meg vmi infót a gépről, különben nem lehet 5letelni.
[Szerkesztve] -
anachr0n
csendes tag
Hali!
Gondoltam itt választ találhatok a kérdésemre. A gép nálam reggeltől estig folyamatosan megy, csak éjjelre van kikapcsolva, nappal ha esetleg kikapcsolnám 1 percre avagy áramszünet lenne, azután a visszakapcsolással gondok vannak, méghozzá olyanok, hogy miután a gépet bekapcsolom, a monitor sz*rt se érzékel, az egér optikája nem villan fel, és még a bill 3ledje sem. Gondoltam, hogy a táppal lehet valami gubanc, de reggel mindig normálisan működik minden. Esetleg vmi 5let? előre is köszi
-
djg
aktív tag
Sziasztok!
A konfiggal kezdeném, nem mai darab: P4, prescott 3Ghz@3,5; Abit IS 7; 4*256MB RAM; 120+250GB HDD; x1950pro; 420W-os Tt.
Az előző vga-m egy 7800GS volt, annak a doboza 350W-os tápot jelölt meg. A mostani 450W-osat, de ezt csak tájékoztatásképp írom.
A lényeg pedig, amit tapasztalok, hogy amióta megvan az új kártya nem indul be elsőre a gépem. Sőt, gyakran másodszorra se, van, hogy csak 6. alkaplomra, vagy mégkésőbb. Részletesebben: megnyomom a gombot, kattan a merevlemez és a BIOS nem csippan egyet, amit kéne. A képernyő pedig sötét, a monitor nem kapcsol be, a gép csak ''üresben'' zúg. Ilyenkor hosszan nyomom a bekapcsológombot, kikapcsol és kezdődik elölről a folyamat, amíg egyszer csak úgy nem dönt, hogy végre csippan és bekapcsol a monitor.
Nemrég pedig teljesen elszállt a gép: eltűnt a hálókártya (nem lehetett látni a vezérlőpultban sem), 1024MB RAM helyett csak 512-t ismert be (kiszedegettem, visszatettem egyesével, így korrektül írta ki a darabokat külön-külön, RAM hibát kizárnám), a vga pedig egyik pillanatról a másikra csak 640*480-ban 16 színnel volt csak hajlandó megjeleníteni a windowst. (Driverekkel hiába bütyköltem, telepítgettem, nem is érzékelte, hogy fel van telepítve.) A gép csak akkor állt helyre, amikor a másodlagos (250GB-os) HDD-ről lehúztam a kábelt, a hálózati kártyát pedig átdugtam egy másik PCI portba.
Tehát most ilyen szempontból helyreállt a gép, csak az indításos probléma maradt meg.
Emellett viszont meglepő, hogy amikor már fut a windows és elindítok valami terhelőt (3dmarkot, játékot), akkor ugye megugrik a fogyasztás, viszont nem indítja újra a gépet. Emellé még mostanság megjelent egy időnként jelentkező ciripelő hang is a táp felől (talán, de nem tudtam pontosan kiszűrni, mivel nem csinálja állandóan.)
Szerintetek ezekből arra lehet következtetni, hogy a táp gyengült el, vagy valami egészen mással van a baj?
Sajnos gari a vga-t kivéve már semmire sincs.
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz
Zsolo007
üzenetére
H érted azt nem idnul? Csak áll a gép és képet se ad? Asztalon próbáltad inditani amikor nem idnult vagy gépházba? Proci normáliusan beleüla foglalatba? Adj egy kicsit pontosabb leírást. mert ha egyáltanlán nem sípol akkor Alap vagy proci vagy táp lehet ahibá de egy 450W-os chieftechnek bírnia kell. Tehátezeke körül kell keresgélni.. Alaplapon nincsnekfelpuffadva akondik? Jah most látom h már megldódott.

[Szerkesztve] -
Rossi
addikt
válasz
Zsolo007
üzenetére
Mindent az alaplap manualja alapján dugtál be? Nem lehet, hogy valami (a lap, vagy a CPU) gyárilag rossz, nem tudnád biztosan működő alkatrészekkel kipróbálni?
De a legegyszerűbb megoldás, ha bemész egy számtech boltba, és szépen megkérsz valakit, hogy rakja össze, mert nem megy... Ha kicsi kis jóérzés is van bennük, ingyen meg is csinálják. -
Zsolo007
tag
Sziasztok!
Nagyon nagy gondom van. Ma lett meg az új alaplapom és procim. Összeraktam a gépet és nem megy. De még csak nem is sípol. Egyszerűen nem tudom mit kéne csinálnom.
Konfig:
Asus a8n32-sli deluxe
A64 X2 3800+
Zalman 7000B alcu
C3D X800GT
2x512 Twinmos ram
450W-os chieftec táp.
A memória bennevan a támogatottak listájában. Próbáltam együtt, külön, mindegyik sloton végigmentem, semmi. Videókártyát kivettem beraktam. Semmire sem hajlnadó sípolni. Megfordítottam (majd vissza) a hangszóró csatlakozóját hátha rosszul dugtam be. Volt bios reset is... Egyszerűen fogalmam sincs mit kéne csinálnom. Egyetlen dologra reagált eddig: Ha nem volt egy ide kábel sem bekötve egy két pillanat után leállt a gép (nem tudom hogy függ össze a kettő de ez történt). Teljesen tanácstalan vagyok
Ha valakinek van valami ötlete írja. Köszi!
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
válasz
dodopek
üzenetére
A processzor sebességének visszavétele és a rendszerindő újraindulása a CMOS törlésére utal. Próbálj meg alaplapi elemet cserélni.
A vinyónál ellenőrízd a S.M.A.R.T. értékeket.
A C partíció elvesztése sokminden miatt lehetett, pl. tuning, Windows hülyéskedése, memóriahiba, tápellátási gondok, stb. -
sss
őstag
Üdv!
Haverom vett egy 6600gt-t a régebbi gépébe, de mivel csak egy 300-as tápja volt, ezért boltban ajánlottak neki egy 350W-osat, meg is vette. Ha elindít vmi játékot, akkor rövid időn belül újraindul a gép. Ez miért lehet? Kevés lehet a 350W-os táp is?
lyesmi a konfig: asus lap, 2200+ tbred, 6600gt, 2 vinyó, dvd író.
Előre is köszönet. -
nrico
tag
Sziasztok!
Jelenleg van nálam egy Iridium Starbook 860-as.
Power gomb nyomására nem indul abszolút.
Nincs benne vinyó. A tápegység az előírt 20V egyenfesz helyett csak 16V-os.
Ezekből adódhat a probléma, vagy esetleg más lehet a nem bekapcsolódás oka.
A válaszokat előre is köszönöm! -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Vmi komoly gond van a gépemmel.Pár hete csak úgy ledobta a winyó a C particiót.Uj HDD,ujra Xp,stb.A régi maxtor azóta is kitünően muzsikál egy mobilrack-ben.Ma megint volt valami gondja.Amikor bekapcsoltam,nem jött be még a bios boot menű sem,és nem pörgette a vinyót.(a rack-et igen,de azon ugye nem volt rendszer).Szétszedtem,kicsit megmozgattam az alkatrészeket,aztán ujra bekapcs.Az 1.9 AMD XP-t csak 1200MHZ-nek ismerte fel,és nem ment tovább,míg át nem állítottam vissza a BIOS-ban a first bootot HDD0-ról SATA-ra.Aztán felállt a rendszer majdnem tökéletesen,csak a rendszeridő lett 2003.01.01.
Szerintetek mi lehet a gond?A rendszernaplóban kb ötezer hibakód van,de mind tegnap estéről,cd-romra panaszkodva,7es eseményt emlegetve.Ez mi lehet?
Van vmi ötletetek?
Előre is köszi a segítséget!
Ja,és ha nem jó helyre írtam a gondomat,hova írjam?
Köszi!
Dodo -
Rellind
senior tag
Hali.Vettem egy 775Conroe865PE-t. Előtte volt két sikertelen kísérletem DualVsta-val...nem volt videojel(nem volt kép)... Asus Ati Radeon 9550Ge 256mb-os vga-m van...
Na mármost a lapok 1,5v-os kártyákat favorizálnak...az enyém vajon milyen lehet? Gyanítom hogy 3,3v-os... találtam egy [link] -et ahol van az első hsz-nél néhány kép...nem merem beletenni mert nehogy gallyra vágja a lapot...
Valakinek valami bátorító ötlete van?Ne kíméljetek...
Előre is kösz!
Üdv: Richie -
Finwe
őstag
Hello!
Most raktam össze 1 asrock AM2NF6G-vsta + a64 3200 + 2*512/533 gépet, alaplapi vga-val de nem akar képet adni első indításra sem, minden egyéb hardver (hdd, odd) nélkül sem. Mindkét memóval külön külön is próbáltam és a kábelek is jól be vannak dugva.
Mi a fene lehet a baja?
Finwe -
Matthew
őstag
Sziasztok!
Sajna van egy kis problémám a gépemmel, nem tudok rájönni, mi okozhatja a bajt.
A hibajelenség:
Időnként lefagy pár másodpercre a gép, majd fekete képernyőre vált és onnantól semmire, csak a hw-es resetre reagál.
Ezt néha 15 percenként csinálja de van olyan is, hogy egész este nem.
Már 3x telepítettem újra az XP-t, és semmi javulás. Hőmérsékletek jók, memtest hibátlanul fut több órán keresztül.
A konfig:
Intel D865GBF s478-as lap, 3GHz-es P4 proci, 2x512MB DDR400-as ram, egy 200GB-os Samsung vinyó, egy 250GB-os WD vinyó, egy 9500-as Radon vga és egy Pinnacle tunerkari.
A lap + proci + memória + 250-es vinyó nemrég lett beszerezve de a hibátlan memtest futás miatt az első három alkatrész hibáját én kizárnám.
Valakinek valami 5let? -
chungee
addikt
HELP!!!
Áramszünet vót kománál és a gépe nem akar beindulni. Mit lehet csinálni? -
Newyorker
addikt
Uppp...#3701
-
Scotland
csendes tag
Hello
A tipus HP Pavilon dv2175ea es a WINDOWS XP MEDIA CENTER van hozza .
1 hetes a gep ..... Az elso par nap ne is volt gond a geppel szoktam ritkan a munkaban jatszani .... meg tudod uj gep , gondoltam kiprobalom mit tud ......... kellemeset csalodtam .
A regebbi asztali gepemet utca hosszal veri .
De terjek a problemara . Miivel a HP nem ad semmilyen szoftvert a geppel egy RECOVERY
particion talalhato meg minden . Ez mukodott is. Hasznaltam problema nelkul de tegnap elott ilyen hibauzenetek tomkelege erkezett :
- mini012507-01.dmp
- sysdata.xml
- error code 164
- error code 3
Ha jatekot hasznalok egyszeruen ujraindul a gep .
Legalabb 5x telepitettem ujra az op. rendszert , telepitettem ujra a programokat .
Minden egyes alkalom utan visszatert a problema .
Odaig eljutottam haa minden igaz a RECOVERY particioban is hiba van tehet nem tudom hasznalni mivel minden egyes ujra telepites utan visszatert a hiba.
Van egy XP PRO. amit tudnak hasznalni ehez le is toltottem a drivereket . Egyszer nekei ugrottam de nem jartam sikerrel .Nem tudom a PONTOS SORRENDJET A TELEPITESNEK .
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=en&cc=uk&dlc=en&product=3279902&lang=en
Az tortent hogy a tipushoz valo , az operacios rendszernek megfelelo drivert nem tudom telepiteni a gepre.
Ebbol van ketto is.
- Conexant High Definition Audio Driver
- Conexant HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP Driver
A xp magyar nyelvu ....... nem hiszem hogy ez lenne a problema .
Mindent probaltam felrakni de az emlitett kettore azt mondte hogy nem talalt megfelelo hardwert a gepben .
Az beepitett WEBCam. se mukodik de a programot fel lehetett telepiteni hozza.
Ezzel valoszinu az USB 2.0 lehet a gond mert a rendszereszkozok-nel :
3 db. Alapveto rendszerezkoz szerepel
1 db. Ismeretlen
es az USB 2.0
Frissitettem a biost , SP2-es az XP ,
Mi lehet a gond ????? Nem mindegy a telepites sorrendje ????
Nem ertem ........ -
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Egy olyan gondom van, hogy van egy cel2,6osom és benne egy 160as vinyó, és egy 6600gt agps vidkari.
Elindítom a gépet és kb eltelik 1 perc és elkezd búgni a gép is meg talán a monitor is, meg a hangszóró is!Aztán elmegy a kép és búgnak tovább!
A kérdésem, h mi lehet a baj?
Lehetséges, hogy a táp kevés, mert ebben a gépben egy 120as winyó volt és egy 9600 vidkari, aztán kb 3 napja került bele egy 6600gt és egy 160as winyó.Ment is szépen egy darabig, de most kb 5-6 órája ez csinálja mindig!
Elindul a gép bebútol és kb 1 perc múlva ez van, h búg minden és kikapcsola gép
Mi lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- FPSRaptor PC - i7-4790k / RX580 8GB / 16GB DDR3 / 1TB SSD
- Gamer PC i5-14400F RTX 2080 Ti 32GB DDR5!!!
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Team Group 32GB DDR4 3200MHz TED432G3200C22BK
- Workstation bazár - Dell, Lenovo - számla, 6 hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.Sajnos még nem érkezett meg.
Nah jó komolyra fordítva a szót elküldtem mailbe a progit. 

Ezt hogy lehet orvosolni? Megérintem a konvektort?