- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szandro
senior tag
válasz
Norbo03 #4155 üzenetére
Próbáltam asztalon indítani igen. Ramoknak adtam plusz feszt, de azoknak semmi baja...
Csak azt nem értem, hogy miután a szar beállítások nem tetszettek a gépnek utána vissza állt alap 6*266-ra és utána nem indult valami miatt...
Elem? Pár hónap alatt tönkre mehet az elem? -
Mustangjones
csendes tag
válasz
Norbo03 #3991 üzenetére
Köszi a sok tippet
szóval az orthos small fft 9 prioritással órákig stabil, a memtest szintén.
de valamiért ha auton hagyom a memória időzítéseket, akkor 5-4-4-31-22-2T-re áll be.
na most így fagy,általában negyed-fél óra játék után. tettem egy próbát, 6-6-6-18-22-2T-re tettem, így már a windows is befagyott induláskor. 6-7-7-25-22-2T-nél meg nem fagy.
viszont szerintem ez nem normális időzítés. főleg azok után, hogy a ramok 4-4-4-12-ben 750MHz-ig, 5-5-5-15-ben 850Mhz-ig stabilak voltak másik gépben. -
Levi123
senior tag
válasz
Norbo03 #3794 üzenetére
Értem és ezt a meghibásodást hogy tudnám kiszűrni? Memoria tesztelőkről olvastam de nem találok sehol. Tudnál egyet mondani (linkelni) ahonnan le tudom tölteni?
Mod: visszaviszem majd a garanciába, csak nagyon szükségem van most a gépre és a garanciába meg tuti elvinnék jó pár hétre... cseregépet meg nem adnak.
Köszi az eddigi segitséged!
[Szerkesztve] -
kisfurko
senior tag
válasz
Norbo03 #3783 üzenetére
Hello!
Már kipróbáltam, hogy mindent leszedtem a 12V-ról, kivéve a floppy-t és az alaplapot, és így is halott. Az az érdekes, hogy az alaplapi Ethernet csatlakozó LED-jei pislognak, tehát a Standby az megvan, talán az alaplap is életképes.
Ma kipróbálom egy másik táppal. -
wolfman
veterán
válasz
Norbo03 #3776 üzenetére
1. Nem úgy értettem, hogy amikor a CPU hűtőnél fogva szedtem ki a gépből a lapot megsérült a CPU, hanem meghajolhatott picit a lap ami elég volt neki. Tudom hogy nem itt kellett volna fogni, de akkora, hogy ezt lehet értelmesen tartani.
2. Statikus feszültséget nem vezettem le.Ezt hogy lehet orvosolni? Megérintem a konvektort?
Az egy dolog hogy a monitor nem kapcsol be, de nem a VGA halt meg az hótziher! Pl. az előző lapomnál, ugyan ezt csinálta, kivettem egy memóriát és ment. (áram elég volt neki, mert a gépem +5 winchesterrel röhögve ment) A jelenséget azóta se tudom megmagyarázni. A gépet biztos jól raktam össze, mert egyrészt nem vagyok hülye a gépekhez, másrészt akinek gépe van minimum ennyire értsen hozzá. Én csak a rejtéjes hibákhoz nem értek!
Igen! A lap kap áramot és a vinyók is. De a Power ledem miért nem világít? Ez kivett procinál sem világít.
CCMOS-t végrehajtottuk már a legeslegelején. Esetleg a CPU hűtő csavarja lehet nagyon meghúzva mert most láttam elősször. Igaz szivacs van a másik végibe, nagy kár nem lehet (sztem).
Már kivettünk minden feleslgest több verzióban is. Volt hogy mindent kivettünk a procin kívül. Aztán visszaraktuk a GPU-t. Majd memóriákat, de semmi! A proci fesz állító ''jumper'' amit mondasz nem hiszem hogy leesett mert hozzá se nyúltam! CPU hűtő faszásan van a CPUn, ezt többször ie ellenőriztem! Jól be van pasztázva. Folyamatos 38C-on tartotta a CPU-t!
Mondom hogy szerintem nem a részegységekkel van gond, hanem a lappal vagy a procival. A procira a korábbi hibáiból következtetek, a lapra meg azért mert mégis ez az ''agy''! De ezek csak az én véleményeim. -
Gyugyus
csendes tag
válasz
Norbo03 #3691 üzenetére
Köszi a segítséget. Nem a táppal van a gond, leellenőríztem. CMOS clear pontosan mi és hogy kell megcsinálni?
Amúgy szerintem az lehet a gond, hogy a kártya pci 2.2-es és ezt az alaplapom nem tudja kezelni, ezért nem indul sajnos.
A ventillátor pedig az alapos kipucolás ellenére sem akar pörögni, nem értem miért. Lehet olyan, hogy csak úgy tönkrement? (Nem márkás a cucc) -
mrmrg
tag
válasz
Norbo03 #3536 üzenetére
Köszi a tippeket.
Biztos láma kérdés de ez a +4 pin móka hogyvan?
Káryán nincs táp csati, ill aörnyékén sincs
Próbáltam kihúzni, 1 vinyóval, töb vinyóval, de semmi. Egy olyan tippem van még h 360as tápom van, de lehet h az kicsi neki, mert a vgahoz alapból 350es tápot ajánlanak.
Nemtom mit nézzek még meg. elemet kivettem visszaraktam...
Szal passz -
mrmrg
tag
válasz
Norbo03 #3532 üzenetére
Hello!
Segítségeteket szeretném kérni egy 0Km-es konfiggal kapcsolatban
Szóval adott egy P5LD2 SE lap, egy D805 proci 1 giga ram, és egy 7300as kártya
Összerakom, bekapcs, de nincs képem. Elvileg minden megy, pörögnek a cuccok, de nem történik semmi a képernyőn, illetve kb 20 másodperc után kikapcsol a cucc.
Tudna vki segíteni mi lehet a baj? -
Dr Smoke
aktív tag
-
Lacika25
tag
válasz
Norbo03 #3523 üzenetére
Szia!
A memtest progit a hétvégén ráeresztem a gépre.. De fenn van a gépen a hddsentinel progi, ami ide kábel hibát ír ki, miszerint voltak fagyások és újraindulások. A biosban minden alapon volt, akkor is fagyott, közvetlenül elemcsere után. Ma reggel viszont nem fagyott, pedig még az elosztó is le volt kapcsolva(ezt mindig lekapcsolom, hogy a gép ne legyen áram alatt, ez talán fóbia)Nemsokára új házam lesz, lehet azzal megoldódik a probléma, mert a tápom már két éves, 12 helyett, csak 7 volton megy benne a venti és nem egyszer 72 órázott is a gép. Köszi a segítséget, végig próbálom ezeket a dolgokat.
-
Hequila
őstag
-
pancso_maxi
csendes tag
válasz
Norbo03 #3366 üzenetére
Elemcsere: megvolt, tápcsere: megvolt, cmos clear: megvolt, portalanítás: megvolt... stb. Mindent kipróbáltam és eredmény semmi.
Most már dühös vagyok
, elindul a gépem hajszárító melegítésre, a szobámban normál 22-25 C fok van. Ha elindul semmi baja, kivéve, hogy a proci órajele 1.10 GHZ, amúgy meg egy AMD Athlon 2,6-os proci van benne. Valahogy úgy tűnik mintha a proci nem működne megfelelően, de hiába állítom át a biosba, amikor elmentem és kilépek a gép nem indul, köv. a melegítés és a ki be kapcsolgatás, resetelés és egyszer csak beindul. Most már nem merem kikapcsolni...
Szóval segítsetek, csak van valakinek valamilyen ötlete, hogy mi a fene lehet ez?!
Egyik napról a másikra történt, nem lett hozzányúlva semmihez. Ez a CPU órajel idegesít... -
topee
tag
válasz
Norbo03 #3322 üzenetére
Üdvözlet mindenkinek!
Sajnos régóta nem kapok választ egy kérdésre. Ismét egy dual-core os processzoros gépról van szó két giga ddr2 rammal.
A helyzet a következő. Floppy meghajtó nincs a gépben, én is arra gyanakodtam. Bekapcsolom a gépet, beindul minden, és utánna kuss... Nem pittyeg egyáltalán, monitor süket.
Természetesen kipróbáltam a táp hiba lehetőségét is, lehúzni minden csak maga a lap stbstb. akkor is ezt produkálja.
He minden után nyomok egy resetet, akkor onnantól tökéletesen elindul. Nagy keresés árán megtaláltam hogy ez a hiba tipikus minden dual-core ddr2-es gépnél.
De nekem nem sikerült megoldani. BIOS frissítést még nem csináltam rajta mivel az új verzió az asus lapja szerinte csak new processor support miatti update.
Adatok:
Lap: AUS P5LD2-VM DH
Memória: 2 db Kingston 1GB DDR2 Ez DIMM-A1 és A2-ben van.
Processzor Intel Pentium 2.8GHz DualCore.
Kérlek segítsetek nekem, mert ez egy pótszerver, és jó lenne ha ez is már munkába állna...
Köszönöm. Üdv. Topi. -
hitman,
őstag
válasz
Norbo03 #3290 üzenetére
A fagyás és újraindulás az ugyan az a dolog (mármint nállam)!!!!
Amikor bekapcsolom a gépet akkor vagy befagy vagy befagy és újraindúl.
De ezeket a dolgokat ritkán csinálja.
Régebben pedig akkor csinálta mikor több időt állt a gép működés nélkül:
Pl: ha este kikapcsoltam és másnap délbe inditottam akkor gyakran befagyott de ha pl már ''meleg'' volt a gép és telepitettem valamit és utánna inditottam újra akkor sose fagyott be.
De ez mostmár nem így van.Van amikor ''melegen'' is befagy de olyan is,hogy egy napi állás után egyből indúl...
És azt mégegyszer mondom,hogy mostanság nagyon sokat játszunk és sosincs vele semmi gond működés közbe. -
scang
senior tag
válasz
Norbo03 #3198 üzenetére
a hőfok, ahogy néztem nem megy 40 fok fölé
már vagy ötször telepítettem újra, mindig kiírja, hogy nem tudja megnyitni vagy másolni ezt és ezt a fájlt, legutóbb az msvbvm60.dll-t
ettől függetlenül felmegy a win, de újraindulgat a gép, csak ritkán dob kékhalált, legutóbb valami nv4 vagy nv6 videokártyával kapcsolatos hibát írt ki,
az alaplap:[link]
kezelnie kéne a 400-as ramokat...
2 darab van benne, twinmos, mennek dualban
2500-as cerka, sima 400fsb van ráírva
hogy lehet, hogy 25x 100-on megy?
nem értek hozzá
továbbá, a lapon szorzót nem tudok állítani, a ramokat nem tudom állítani, semmi...
ramcsere, vga csere már volt, akkor is csinálja...
minden cucc új, még a 350w-os codgány islehet ő a hunyó?
köszi -
Rick2
senior tag
válasz
Norbo03 #3197 üzenetére
megoldom egyszerűen: újrarakom a rendszert, az előző élt 20 órát.....nem tudom mi lehet a baja, kodek pakk? valamelyik játék drivere? sebaj, csak a lap ne legyen xar, mert akkor szedhetem ki. mondjuk, volt 1-2x kkhalál boot közben, ez nem valószínű hogy driver. vagy mégis?
-
Gzolo
senior tag
válasz
Norbo03 #3173 üzenetére
CMOS clear megvolt, nem segített.
Memóriákat az 1. és 2.-ba tettem, de meg fogom próbálni akkor hátulról.A memóriákról annyit hogy abban a pillanatban szedtem ki az előző alapot a gépből, és utánna szereltem be az újat, és tettem is be a ramokat.És eddig tökéletesen ment.A régi gép egy MSI K7N2 delta volt egy Athlon xp 1900+-szal.A pciexpressre váltás miatt lett socket 939, mivel a ramokra nem volt pénz az AM2-höz, és a geforce ti4200 már kicsit öregecske.
Majd próbálkozok és holnap jelentkezek ha nem jön össze sehogy. -
aribaric
csendes tag
válasz
Norbo03 #3168 üzenetére
az elemmel nincs baj megmértem...
minden eszköz tápkábeljét kihúztam még a vinyókét is semmi válltozás
a kondik rendben...
proci nincs lesarkazva(ha csak magától nem lett)na a pastát nem tudom ,mer tnem mertem eddig levenni mert nagyon kemény a hütőrács merevíítése,és félek hogy visszarakásnál viszont lesarkaznám,mert egy éve emlékszem hogy küzdöttem hogy felrakjam azóta úgy van...okozhatja a paszta?akkor lehet leszedem...sajna nincs másik gép csak laptop...
amúgy kösz a gyors választ -
SunBreeze
aktív tag
válasz
Norbo03 #3104 üzenetére
nos, meglett csinálva úgy hogy
1. csak az a vinyó volt bent amin van valami
2. mind kettő bent volt, és arra próbáltuk tlepíteni amin van, tehát még egyszer rá..
3.csak az volt bent, amin nem volt semmi
mind 3 eredménye ugyan az, végzett a telepítés előtti fájlok felmásolásával, és még az sem jött elő hogy melyik partícióra telepítsük, mert már kijött a kékhalál.... -
420
csendes tag
válasz
Norbo03 #3086 üzenetére
nem, mert csak a zen van itthon, de nem arra gyanakodtam
persze jo lenne ha az lenne a bibis mert arra van még gari
és végre túl lennék a bajokon...
de most már nem nagyon tok mit csinálni be kéne vinnem egy szervízbe
(ahol mondjuk haverok vannak...)
néztem:
+memtest-ok
+smart: ok (akkor vinyoval nincs nem nagyon lehet gond ugye?)
+alaplapra ránézésre semmi púposság stb
+tápot meg kiprobáljuk...de attól még a gariztatásnál be kell bizonyítanom hogy azzal van a baj...
amugy csak azért halogatom szervízbe vinni, mert félek hogy ott összerakjuk és tökéletesen fog menni ugyanis most is jáccottam 1,5 óra nfsmw-t (mondjuk szaggatott is picit)
szal kb 3 órája reccenés nélkül megy -
SunBreeze
aktív tag
válasz
Norbo03 #3086 üzenetére
hát most nem mentünk körbe a koliban hogy kinek van egy felesleges (mellőzhető) tápja
milyen lenne már
amúgy memtest =0 tehát nincs hiba, a winyókat mikor lett felszállítva a koliba akkor külön ki lett szedve hgoy ne nagyon rázódjanak össze, oblivion játék jáccva semmi baja nincs és nem lesz kék halálja sem, rendszervisszaállítás óta még indításkor nem írt kékhalált -
Yooha
aktív tag
válasz
Norbo03 #3074 üzenetére
Hat ma reggel fel tudtam rakni a windowst ismet, 10 percig stabil volt.
Majd este probalom hasznalni, meglatjuk meddig birja. Hat en most itt Varsoba nem kezdek el notebook vinyo utan kutatni, ha meg 3 hetig kibirna az jo lenne, utana otthon meglatjuk mit lehet vele kezdeni.
-
Norbo03
őstag
válasz
Norbo03 #3049 üzenetére
Igazából ez ugy megy végbe a megszakítás h: Egy eszköz küldd egy megszakítás vagyis aktiválja az INTR nevű vezrlő vonalat. Aztán a proci még befejezi azt amiverl éppen foglalkozik aztán pedig a vezérlőegység(CU=Central Unit) miden útssítás törés pontban nézi h van-e megszakítás és ha van akkkor aktiválja az INTACK vezérlő vonalat bezzel vissza jelezve az eszköznek h elfogadta a megszakítást és és mivel az eszköz megkapta ez a visszajelzést ezért aki a megszakítást kéte deaktiválja az INTR vezérlő vonalat.Kb ennyialényeg de van még ennek hardveri és szoftveri oldala is.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
420
csendes tag
válasz
Norbo03 #3033 üzenetére
ja és persze használok cfosspeedet kb 1 éve...eddig gond nélkül
ez a progi vezérli a le és feltöltési csomagokat, így utorrent közben lehet netezni
(mindig megy a háttérben, bennvan a startupok közt...)
de megproszálhatom leszedni, probát megér ha sztetek érdemes, mert sztem hardver hiba lessz
[Szerkesztve] -
420
csendes tag
válasz
Norbo03 #3031 üzenetére
a microsoftos szöveget nem nagyon értem, de ezek az on-line összeomlás-elemző progiknál a PH-s fórumtagok ötletei jobbak szoktak lenni
(ettöl függetlenül végignézem azt az utat is holnap)
a táp 300W os fsp zen amihez köztudottan az amd-s rendszerek túl kis áramigényűek, de a 12V os ág stabil 12.10 en van (és volt is)
amugy volt az elején hogy nem indult a gép de az egyértelműen a fenti hibaforrás volt, rákötöttem plussz két ventit és azóta tökéletesen müxik
szal én a tápra nem gyanakodnék...
ja és a konfigom persze elfelejtettem bocsi:
2500+ mobil barton, nf7 v 2.0 , 512 gskill ddr, 7600gs agp (de most cseréltem le a ti4200-t és már akkor is csinálta, de ez ugysem vga probléma lessz), 80gb samsung pata kb enyi, és vízzel van hűtve de szellőzik rendesen a ház 2 db 12cm es kavarja a levegőt
és persze ezt is elfelejtettem:
memtest86-ot lefuttattam és semmi hibát nem jelzett...
ujra megvizsgáltam az alaplapot, de sem mechanikai ''elváltozás'' sem púpos kondik... -
Tosee
őstag
válasz
Norbo03 #3025 üzenetére
Teszteltem a memóriát a memtest nevű progival. Ment is elég szépen, majd 87% nál talált egy hibát és lefagyott.
Majd visszavittük mert még garis volt csak már nem először volt visszavéve, és előtte nem igazán foglalkoztak vele. Most legalább annyit sikerült elérni, hogy tesztelik minden alkatrészét, és cserélik a hibásat. Ők egyébként az alaplapra gyanakszanak, de majd még kiderül.Bár ez még jó pár nap lesz. Na mindegy csak jó legyen.
Mindenkinek köszi a helpet! -
-
-
Száni
tag
válasz
Norbo03 #2905 üzenetére
3dmark az újratelepítés (ill. a hiba megjelenése) óta még nem futott. A BIOS-ban minden alapértéken van most (csak teszt erejéig húztam meg) és úgy is produkálja a hibát.
Ribi: kékhalál csak nagyon ritkán van, egyszerűen win betöltése után megfagy.
A bő 2 hete kezdődött történet (ebből 10 napot állt. a gép, nem voltam itthon): [link]
Akkor még simán HDD hibára gyanakodtunk, a win-t se lehetett feltelepíteni, másik vinyóra sem, telepítés közben kifagyott v. újraindult a gép, aztán a 10 napos pihi után elsőre fel ment a win és most ott tartok amit már tudtok Ti is.
Ja: kaptam próbára tápot (vagyis tápszerű vmit: Codegen 300W-os) amivel nem hiszem h. előrébb leszek a tesztelés szempontjából
[Szerkesztve] -
Száni
tag
válasz
Norbo03 #2902 üzenetére
Thx. h. szóltál az MSI-s fórumban is. Nos:
1. megnézem mégegyszer, hátha vmi kilazult, de a minap mindent lecsekkoltam rajta.
2. ha lesz (de inkább ne legyen) kékhalál, meglesem mi a hibakód.
Az első hiba után egyből leszedtem mindent, csak primary master és vga (x800 le és helyette egy 32mb-os gef2-es fel), sőt hdd-t is cseréltem, de ugyanúgy nem indult.
Fagyás csak és kizárólag hidegindítás után van, semmi progi nem fut a win-en kívül, épp h. betölti és már vége is.
A GPU-n egy Glacialtech Northpole 1000-es van, épp csak langyos. memtest86+ eddig nem jelzett hibát, igaz 2 kört futattam csak, éjszaka lehet rajta hagyom.
Mégegyszer kössz.
Üdv G.
Ui.: ha nem ad le elég feszt a táp, akkor h. tud menni órákon át mondjuk a CoD2 emelt cpu órajellel és húzott vga-val? Vagy prime 95 miért nem kajabál, h. vmi nem stimmel?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
-
-
X@b3e
addikt
válasz
Norbo03 #2772 üzenetére
A gépem ugyanígy csak felpörgeti a ventiket, azonnal, ahogy áram alá kerül (bekapcsológomb használata nélkül).
Tápot cseréltem, eldurrantottaKettőt
Kiszedtem a házból, és az elem mögött hozzáérhetett egy alaplapi csavarrögzítő ''bolhához''. Melegedett is az elem és körülötte a 3 kondi.
Kiszedtem a házból, már ott sem indul, még egy tápot már nem akarok rákötni.
Most azt nem tudom, hogy csak ez az első táp is ki lett nyírva, vagy a lap adta meg magát, mert ez nem durrant el és fel is pörögnek a ventik, de se kép se hang. -
SimonMágus
senior tag
válasz
Norbo03 #2747 üzenetére
Természetesen, egyébként próbléma úgy tűnik megoldva, az első nem indulásra nem tudom mi a magyarázat, azonban a CMOS clear-nél visszavette alapra a memek feszültségét, ami kisebb mint a gyártó által javasolt alapfesz, ezért nem indult 800-on. Először levettem 667-re, így már szépen ment duálban, majd feszt visszaemelve, memeket 800-ra állítva remekül megy a cucc.
-
föccer
nagyúr
válasz
Norbo03 #2644 üzenetére
indul a gép, csak restartol. Melege lesz annak a gépnek, ide érzem
A porszívót kifelejtettemÉn így kezdek neki mindig a gépjavításnak
Szvsz cmos clear még ráér, ha takarítás-újrapasztázás-szellőztetés nem segít.
A táp még lehet ludas, de ahoz kellene a konfigot, illetve a tápot ismerni, hogy érdemben lehessen nyilatkozni.
üdv.: föccer -
ESP
őstag
válasz
Norbo03 #2637 üzenetére
Az x600promon még ilyen sz*r van, ha megnézed a bekarikázott kis vackokat érteni fogod miről beszélek...
Amúgy az a baj, hogy sokan egy csipesszel/fogóval és nem kellő figyelemmel esnek neki (össze kell nyomni a két felét és kijön) és az a legnagyobb baj, hogy bár nem nehéz művelet, de a legtöbben egyedül akarják megcsinálni!
A legegyszerűbb, ha valaki tartja a lapot és mikor Te összenyomod a műanyagot, akkor kitolja és kész...
Persze akadnak akik csavarhúzóval is ''megoldják''...
Olyan primitív művelet, de rengetegen megszívták már vele...
[Szerkesztve] -
ESP
őstag
válasz
Norbo03 #2635 üzenetére
Ki beszélt itt lesarkazásról (valaki előttem, amin jómagam is szépet derültem)???
A chipsetek hűtése elég ramaty módon van rögzítve, s a csacarok helyett 99%-ban azt a vacak kis nyelves műanyagot alkalmazzák (rugóval) a gyártók...
No, amikor le akarod venni akkor összenyomod a két oldalán található nyelvet és kijön...
Ellenben az ''okos'' emberek nekiesnek csavarhúzóval, ami ha megcsúszik vége az áramkörnek...
Erre gondolok és nem beszéltem lesarkazásról... -
Rive
veterán
válasz
Norbo03 #2594 üzenetére
Lóf@szt. Ezt a sok hülyeséget honnan a francból szedted, már bocs???
A BIOS csak a proci indulása után jut szóhoz, csak a proci számára tartalmaz programot. Beállítást semmit. Ennek a programnak a kezdeti szakasza a POST. Power On Self Test. És a POST egy szakaszán kerülnek szóba a különféle standard sípjelek. Azaz már a proci futása során. Azaz a CPU felel a csippantásokért. Kivétel az ASUS szörnyű ''beszélő' alaplapjai.
A proci különféle beállításait az RTC/CMOS-RAM kombó tárolja, ami tipikusan a déli híd része. Ezeket táplálja a CMOS-elem. A CMOS-elem nem tárol semmit se.
A proci elsődleges indítását ma tipikusan egy integrált mikrovezérlő végzi az előzetes beállítások illetve az SMBuszon keresztül elérhető állapotérzékelők alapján.
A lényeg: ha síp van, akkor a lap/táp/proci kombó valamilyen szinten működőképes. Ha síp nincs, akkor a hiba ezek környékén keresendő, és bármelyik lehet a bűnös. Vagy akár együtt is. -
Guitpeti
csendes tag
válasz
Norbo03 #2551 üzenetére
Hello
Igen próbáltam, már szétszedtem teljesen a házat, alaplapot ki a padlóra csak procit hagytam benne, alaplapra rá a tápot és úgy bekapcs és ugyanaz. Zárlatra én is gyanakodtam már kiporszívóztam és kifújtam az összes csatlakozót memória foglalatot, kártyahelyeket, stb... Köszi neked is, csáó -
eddie17
addikt
válasz
Norbo03 #2528 üzenetére
Procivan semmi gond, nem nyultam hozzá.
Fogdoztam a házat, és én ugy tudom hogy az levezeti az elektrót.
Remélem csak cserebere hiba van.
Nem akarok evvel az őslelettel tovább szenvedni, vissza akarom kapni a 5x-ös gyorsaságot
mod: bocs hogy mindenkinek mindig külön hsz-be válaszolok, de nem tudom megjegyezni hogy mire válaszolok csak ha látom alul
[Szerkesztve] -
electrician
tag
válasz
Norbo03 #2510 üzenetére
Igen kipróbáltam, de csak azt írja, hogy tegyek be boot médiát és nyomjak gombot.
Volt, hogy még a vinyó se volt ráakasztva csak a cd és a dvd rom-ok amiről bootolna, mivel ha továbbmenne úgyis durrogna érte.
Szerk:
Lehet valami jumperrel befolyásolni a lapot, hogy ilyen jelenséget okozzon?
[Szerkesztve] -
painkillerx
tag
válasz
Norbo03 #2435 üzenetére
Kösz még1szer a helpet! A RAM volt rossz helyen... Dimm1 ben volt es a 3mas-ba kell tenni (még ilyet).
Csak most valahogy nem működnek az USB csatlakozók. Pl. bedugom az USB modememet kivilagít hogy USBt kap de a gép nem ismeri fel mint új hardver. Ugyanez van a nyomtatónál is...
[Szerkesztve] -
oyko
tag
válasz
Norbo03 #2424 üzenetére
Igen igazad van, erre én is gondoltam, csak azt nem értem hogy kivettem és visszaraktam a ramokat és ugyanaz a hiba lépett fel!
Átraktam mindkét ramot másik slotba, ott jo volt, aztán vissza és csak ekkor javult meg ezekben a slotokban is!
Talán ahogy átraktam a másik két slotba a ramokat, úgy jobban leszedte az oxid réteget!
A gép alját kitakarítottam este nedves ruhával, a ventiket nedves fülpálcikával, és persze csak reggel kapcsoltam be a gépet, lehet hogy ezért történt!
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
válasz
Norbo03 #2418 üzenetére
Megoldódott! Külföldi fórumon olvastam pont ugyanilyen jelenségről, ki kellett szedni az aksit, konnektorból ki, várni @20 másodpercet és láss csodát.
Mobility-t ha jól emlékszem, szerintem a BlueTooth kavart be...Amúgy elég sok mindenben láma vagyok még, azért köszönöm kolléga, igyekszem!
-
Jakuza
csendes tag
válasz
Norbo03 #2289 üzenetére
Esetleg nem BIOS hiba ez, amit a gyarto azota javitott egy revizios BIOS kiadasaval ?
A masik a BIOSban altalaban kilehet kapcsolni, hogy ne kapcsoljon ki a gep, ha eleri a kritikus homersekletet.
Elofordulhat kenyszermegoldaskent a hibas visszajelzes miatt(de csakis ebben az esetben), hogy ezt kikell kapcsolni.
De persze ez csak specialis eset, es elotte tobbszor is visszakell ellenorizni, hogy amugy a CPU nem melegszik, mint amit a lapnak visszajelez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged