Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Primőr
aktív tag
Sziasztok! Gondolom hátha tudtok segíteni.
Az alaplapon van hangkártya, az eszközkezelő azt írja működik, de nem szól rajta hang...
Csak akkor szól, ha nagyon felcsavarom a hangerőt a hangfalon, de akkor is halk.
Azon gondolkodtam, hátha zárlatos az alaplap. Mert ugye a 4 sarokba azt hiszem kell egy rézszínű csavar, ami kapcsolódik a külső fémlemezhez.. na ezek nincsenek benne, csak a fogócsavarok, bár sztem ha ott vannak, akkor nem kéne zárlatosnak lennie.. vagy tévedek?
Szerintetek mi a hiba oka? -
Woodslave
félisten
vettünk egy új irodai gépet, a legalapabb, minden integrált, Asrock alaplap. Tudom hogy nem az igazi, de a lényeg hogy minnél olcsóbb legyen. A beindításra 3 sípszóval reagál, nem lehet kinyomni, sem resetelni, csak a teljes áramtalanítás segít. Egyszer sikerült belépnem a biosba.
Mit jelent ez a 3 sip?
Ja a boltban a srácnak elindult, a biost is simán behozta.
És nincs még rajta semmi
[Szerkesztve] -
qfm
őstag
1, ne szidd az ati-t, mert inkább az inno3d dolgozik magas hiba százalékkal, ami pedig nvidia gyártó..
2, nem hiszem hogy ennyi hibás kártyát fogtál volna ki
válaszul a kérdésre, a táp is lehet rossz, nem csak az alaplap...
ha rossz a tápod, az tönkrevághat mindent.
milyen tápod van? ?w márka ?
mi baja lett a video kariknak?
[Szerkesztve] -
kids
csendes tag
sziasztok
avval a a bajjal fordulok hozzátok hogy valszeg elromlott az alaplapom és segiteni kén ekideriteni mia probléma.
még abba se vaok biztos hogy az alaplappal van a gond. csak annyit tok biztosra hogy mostmár a 3. videokártyám rendetlenkedik játszás közbe és most jönne a 4.
tudom hogy ati de ez már mégiscsak sok! most kicserélem és utánna má nincs garancia ma van még belőle kemény 4 nap....
régi msi kt3 u alaplapom van asszem 4x agp támogatással
na most azt nem tom hogy erre a régi alaplapra aminek a garAnciája már erősen ''megkopott'' most követelhetek e a gyártotol az idő lejárata után is valami kártéritést hogy nekem már 4x baszta el a vga-m?????
Üdvözletem
Levente -
qfm
őstag
válasz
ész ventura
üzenetére
ha rosszul kötötted be akkor huzd le a panel kábeleit és kösd rá csak a kapcsolot, ha nem menne (bár mért ne
) akkor a power on két fogát zárd egy csavarhuzoval, én is ugy inditom mikor nincs gépbe a lap
ha a bekapcsolo gomb rosszul van bekötve, és nem kapcsolod manuálisan se semmi nem müködik
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
válasz
ész ventura
üzenetére
Úgy próbáld, hogy a lapon kívül semmi se legyen a tápra akasztva. Se ventiszabályzó, se videokártya, se vinyó, se semmi más. Aztán powergomb. Amit előtte persze ellenőrzöl, hogy jó helyre van-e dugva. Meg azt is nézd meg, hogy a cmos-törlés jumpere az üzemi helyzetében van-e.
-
ész ventura
aktív tag
-
Norbo03
őstag
válasz
ész ventura
üzenetére
Hali!
Esetleg azt h beindul-e a táp azt ugy tod leellenőrizni(vagyis én ugy szopktam) h kiveszem a tápot és a zöld ágaba meg egy fekete ágba beledugok egy drótot és így indulnia kell a tápnak mert ilyenkor a két ág között 0 és 5V feszültséget lehetne mérni és amikor dróttal összezárod akkor a feszültség leesik 0-ra és ilyenkor tudja a táp h induéhat. Ha esetleg nem akar indulni a táp akkor köss rá egy vinyót h legyen terhelés és utána már indulnia kel. De ezzel csak azt tudod meg h müködik-e a táp azt nem h stbail-e. -
Rive
veterán
válasz
ész ventura
üzenetére
Egyébként, hogy lehet a tápot lecsekkolni?
Pl. a (lap mellett ráakasztott) vinyó indul?? -
ész ventura
aktív tag
De gyorsak voltatok!

Köszi!
Elég kezdő vagyok ebben a témában, bocs a láma kérdésekért
A táp az előző konfigomnál, ami 3 nappal ezelőtt volt, még tökéletesen működött, azóta nem használtam, szóval azt nem hiszem. Egyébként, hogy lehet a tápot lecsekkolni?
De a front paneles bénázás is lehet az ok?
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
válasz
ész ventura
üzenetére
Az mitől lehet, hogy még a CPU hűtő venti sem akar beindulni?
Valahol ott kezdődik a hibakeresés, hogy a táp megy-e egyáltalán
-
jakewyler
senior tag
válasz
ész ventura
üzenetére
vagy a táp a ludas

-
ész ventura
aktív tag
Sziasztok!
Az enyém szintén nem indul
Az mitől lehet, hogy még a CPU hűtő venti sem akar beindulni? Tök süket minden! Lehet, hogy a front panel pöckökre húztam rá rosszul a dugókat?
Előre is köszi
-
Rive
veterán
válasz
szasza_1
üzenetére
Szerintetek van olyan, hogy az EPROM-os BIOS elfeljti idővel a tartalmát?
Természetesen van, ám ilyenkor a videokártyán már eleve nincs kép. A videokártya indításakor a VGA-BIOSt a gép ellenőrzi, ha nem stimmel, akkor sípol (Táááá-Ti-Ti vagy Táááá-Ti-Ti-Ti). Nálad valószínű vagy az alaplap, vagy a VGA (esetleg táp) 'fáradása'. Keress púposkondikat a lapon és aVGA-n. Emellett próbáld meg néhány perces járatás után egy resettel ujraindítani a masinát, hátha életre kap.
[Szerkesztve] -
szasza_1
senior tag
Van itt egy gép, régi AT-s. Az a gondja, hogy a Videokártya BIOS-a után csak ott villog a kurzor, és nem csinál semmit. Egyszer már volt ilyen gondja, de akkor megnyomogattam a BIOS-t, és akkor jó lett. Most kivettem mindent, és vissza (még a BIOS-t is), de nem lett jó. Szerintetek mi lehet a gondja? Szerintetek van olyan, hogy az EPROM-os BIOS elfeljti idővel a tartalmát?
-
Elar
senior tag
? Nem.
A procit helyesen tettem be, fogalmam sincs melyik fázisban nyomtam meg úgy, h ez történjen.
És az alaplapi foglalatban lévő tüskék közül halt meg az egyik.
Ha jól láttam a nagyitó alatt, mindegyik lábvég kampószerűen hajlik. Ennek a lábnak egyenes, és már csak rá kellfújni, h kiessen....
-
Elar
senior tag
Én kúrtam el....
A proci elhajlított 2-3 tüskét az alaplapon... Mit javasoltok? Próbáljam kiegyeneíteni és újra összerakni, vagy tehetem a kukába?
A proci megmaradhatott még ettől? -
Rive
veterán
Bármi gép élesztésekor az első lépcső csak a lapot, procit, hűtőt és speakert összerakni a táppal, lehetőleg deszkán. Így indítva a gépnek szép hosszú sípjeleket kell adnia. Ha ez nincs meg, akkor még elég konkrét, hogy melyik alkatrésszel lehet gond ezen öt közül.
[Szerkesztve] -
-
Elar
senior tag
UP
Még annyit a problémára, h a speaker nem sípol... -
Elar
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam lecselérem a VGA karim - erre lecseréltem majd az egész konfigomat.
P5GD2-x, P4 2.66, X800GTO, 1GB Elpida Ram + be kellett ruházni egy 420-as tápra.
Még van benne 1 Master Sata HDD, és egy másik kábelen DVD író, + egy sima vinyó
Összerakom és NEM indul.
Beindul a gép, áramot kap az író, HDDk, a ventik beindulnak. Kép a vinyón nem jelenik meg.
A 2 tápkábel az alaplapon OK. (A VGA-ra ugye nem kell tápkábel?)
Előre bocsátom - laikus vagyok. A manualból dolgoztam.
A default beállításokhoz nem nyúltam.
Próbáltam sok mindent: Lehúztam a vinyók tápkábeleit, Lehúztam az USB dugókat amik a házból jönnek, a hangkártya jumpereit.
Ugyanaz.
Én mint hozzá nem értő, a mem modulra gondolok....
Szerintetek? Pls help. -
sox
csendes tag
hi. Leöltem az egész biosz ic-met egy gagyi frissítéssel. Így nem látja a kislemezt a gép, de még a ramokat sem. Reszetelni sem lehet. Abit nf7-s 2.0 alaplap (phoenixbios ic) AMD 2500+ proci, 2db 512mb 333mhz -es memória. Mielőtt vennék egy ic-t, várom a szakértők véleményét. Van még remény?
-
LSL1337
őstag
hali
elvittem haverhoz egy belső vinyómát áttettem hozzá a filekat jövök haza bedobom a gépbe indítanám a gépet, a kép szét van esve kipróbáltam csak a windowsos vinyóval (a másiakt vittem el)
detto
amúgy a gép elindul bejön a windwos xp alul megy a csík lemegy 3 és félszer (szokásos) (nyilván szétesve) de az XP sehogy sem jön be
a videókártya ment tönkre? akkor gari és ennyi? vagy anélkül is van rá megoldás
amúgy 6800GS fél éves Zalmi vf-900-al kicsit túlhajtva de még iylen sosem volt XP alatt se
valaki tudna segíteni?
amúgy abit an8 ultra egy 250-es sata1-es maxtor.10 ás 2x1GB kingstone superram h
téssel
próbáltam hogy egyik rammal csak, tehát ram kizárva
az alaplap nem sípol
[Szerkesztve] -
sosperecek18
őstag
HEllo segítségetekre lenne szükségem:
A téma:
Adott egy Asus N4l Vm-dh alaplap, az első nem indult el vissza a gariba, most megjött a másik, de ahogy raknám fel a Windows-t(Bootolva a cd-ről) a következő kék halált kapom:
(mindig a Windows Nt fáljrendszer betöltése közben!!)
A rendszer problémát talált....
Ellenőrizze,hogy van e elég hely a lemezen. Ha a leállítási üzenetben valamelyik illesztőprogram azonosít a van tiltsa le, vagy keressen frissítést a gyártónál. Próbálja meg a videókari cseréjét.
A hardver értékesítőjénél keressen Bios Frissítést. Tiltsa le a Bios memóriakezelési beállításainál a gyorsítótárazást és az árnyékozást. Ha komponensek eltávolításához vagy tiltásához csökkentett módot kell használnia......
STOP: 0x0000007E (0xC0000005; 0xF85490BF; 0xF895920C; 0xF895920C; 0xF8958F0C)
pci.sys- Address F85490BF base at F8542000 DateStamp 3b7d855c
Már mindent kipróbáltam másik vinyóra is tettem. a memória letesztelve memtesttel és semmi változás.
HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Roxanne
csendes tag
Sziasztok!
Tovább folytatódnak a géppel kapcsolatos problémáim. Hétvégén nálam volt a 930-as procimon kívül egy 530-as is, valamint a 450-es Chieftec tápon kívül (aminek négytűs a processzortápcsatija) egy 480-as Codegen (nyolctűs csatival).
Namármost:
1. a gép az 530-as procival stabilan működik (bármelyik táppal természetesen). (órákig ment a memtest86+ hibamentesen)
2. a 930-as procival (bármelyik táppal próbálom) 10-15 percet megy normálisan, aztán megfagy (lemerevedik a kép) bármit is csinálok közben (akkor is, ha csak a BIOS setupban nézem a procihőt, ami egyébként 57 fok körül volt a nagyonmeleg szobában).
3. ha meghalt a 930-as procival valamelyik táppal, akkor utána hiába cserélek akár procit, akár tápot, félóra-óra pihenés kell, hogy újra el tudjon indulni.
4. az alaplap egy P5WD2 legújabb BIOS-szal, tehát a procit támogatnia kell, elvégre nagyon sok embernek megy ilyen alaplapban ilyen proci.
A részletes konfigleírás pár hozzászólással ezelőtt.
Van valakinek bármilyen ötlete? Nekem ez már nagyon X-akta... :-/ -
Retekegér
MODERÁTOR
Ez hihetetlen. Minden át lett vizsgálva, minden alkatrész hibátlan, végül már a kimerültségtől reszkető kézzel csavartam vissza az uccsó csavart és semmi... Aztán egyszer csak hopp, második nekifutásra bootol. Minden pöpi, egy ''a rendszer súlyos hiba után állt helyre'' üzenettel újraindult minden. Hihhetetlen... ámítástechnika

-
Andie
őstag
Ide firkálok be, mert a többi hasonló topic elég halott.
Nekem pont az ellenkezöje a problémám. Szomszéd felkeresett, hogy én ugye infós vagyok (ja, programozó), és hát hogy neki nem áll le a gépe. Most telepitettek rá a hozzáértö másik szomszéddal (20 éve programozó volt valamikor), egy XP-t, minden szép és jó, csakhogy a leállitáskor a monitor lekapcsol, meg minden, de a gép zúg tovább.
Felmenek, és lön.
PIII, 450Mhz, 128 rammal, xp szépen feláll, meglepöen gyorsan egyébként, de télleg, leállitásnál minden szabályosan megy, kép elfeketedik, moncsi lekapcsolódik, de a gép pörög tovább. Csak 5 mp powergomb nyomvatartással lehet lelöni szegényt.
A táp ATX-es, mert tán 98-ban lekapcsolt magától (meg az 5 mp-es kikapcs is ezt mutatja)
Próbáltam safemódban inditani, neme bezavar valami driver, és dettó - illetve azzal a különbséggel, hogy kiirta a végén : Mostmár kikapcsolhatja a számitógépét (és ekkor 1 rövid nyomásra lekapcsolt).
Mit kéne piszkálnom, hogy lelöje magát a gép?
-
Rive
veterán
-
Retekegér
MODERÁTOR
Az a gáz, hogy nem jut el a bootolásig, a BIOS-ban semmit nem tudok állítani. Újra szétszedem és alaposabban szemügyre veszem, hogy nem füstölt-e el valami. Nem hinném, hogy a táppal lenne gond, egy 400 W-os Chieftek... A konfigom meg az adataimnál, vagy ennél részletesebben kellene?

-
Retekegér
MODERÁTOR
Sziasztok!
Akadt nálam egy kis gubanc. Tegnap netezés közben elszállt a gép, újraindításra se kép, se hang. A hibajelenség: gép nem bootol, nem sípol, a képernyő fekete. A működést jelző ledek folyamatosan világítanak, a DVD meghajtó nem nyílik, csak villog a led. Szédszedtem, újra összeraktam, minden kábel be van dugva, de semmi.
Valakinek van ötlete? -
Rive
veterán
A táppal kapcsolatban kérdezősködj egy kicsit a szaktopikban, hátha valaki tud ismert típus/szériahibáról, vagy ismerős neki a jelenség. Ugyanott fel tudod tenni a 4/8 érintkezős kanóc kérdését is.
-
Roxanne
csendes tag
Sziasztok!
Múltkor írtam ide, hogy nem indul a gép, akkor az alaplap vált gyanússá, így azt ki is cseréltem.
DE!
Most azt csinálja, hogy ha pihen fél-egy órát, akkor elindul, megy 5-10 percig, aztán ''elfárad'', és megint pihennie kell (kikapcsolt főkapcsolóval), addig nem is bootol (és nem is csipog). Önmagában minden alkatrész jól működik, csak valahogy együtt nem akar. Az alaplap könyvében azt írják, hogy kétmagos procihoz (ott a 840-est említik, ami 130wattos) olyan táp kell, amin a második 12V-os ág legalább 16 amperes - az enyém csak 15A, viszont a procim (P D 930) is csak 95W. Okozhatja ez a problémát? (3 oldallal később a könyvben pont az én tápomat említik, mint referenciatáp - bár azt nem írják, hogy milyen procival referencia). Az alaplapon van nyolctűs tápcsati, de a tápomon csak négytűs van - ez okozhatja a gondot?
A konfig:
Asus P5WD2, Pentium D 930, 2x512 Corsair DDR2 675MHz, Chieftec GPS-450AA-101A, MSI GeForce 7600GT, Samsung 250-es SATA vinyó, Pioneer DVR109D DVD, 3db 8 centis házhűtő (van még más is, de ez az alap, amire le tudom butítani, hogy spóroljak az energiával)
Sajna nincs nagyobb tápom tesztelésre, de önmagában a méret nem is lehet elvileg gond, mert kipróbáltam egy kisebb videókártyával (Asus GeForce 5900), és ugyanezt produkálja.
Légyszi segítsetek, mert 3 hete megvan a gép és eddig nulla örömöm volt benne, és már azon gondolkodom, hogy az egészet lecserélem inkább alsó középkategóriásra, ott még sokkal kevesebb a problémaforrás... -
Rive
veterán
...még csak ki sem kapcsol ki a gép ha 5sec-ig nyomva tartom a power gombot? asus lap, tehát alapfunkció...
Minden ATX lapon alapfunkció, nem csak az ASUS gyártmányokon. Sőt, úgy kell megoldania a lap gyártójának, hogy akár a proci nélkül is működjön. Volt eset, hogy a lap fele füstölt, de ez a funkció még működött.
A legtöbb ilyen vagy szerelési hiba, vagy dög alaplap/táp. Szedd ki a dobozból és 'deszkán' próbáld ki, csak a lapot és a tápot. Ha marad a hiba, akkor teszthez cseretáp vagy cserelap.
A legtöbb processzormagra felfekvő hűtőt el lehet forgatni egy kicsit. De nem ajánlott. Korrekt szerelésnél ez nem baj. -
Norbo03
őstag
Hali!
Erre két dolgot tudok mondani:
Haveromnak az volt a baja a gépével mint nkd. Bevitte egy szervízube és ott kiderült hogy csak ugy kapcsol be neki a gép ha bedugja a tápkábelt de ugy dugja be a tápkábelt h közbe az alaplapról minden levan huzva ventik, táp stb... és csak miután így bedugta a tápkábelt utána dugja rá a lapra adolgokat csak így indul neki is a gép de ez uté tökéletesen mükszik. Ha eltod forgatni a bordát akkor leheth nem elég erős a klipsz a bordába ha olyan hütőd van ezért nem nyomj normálisan rá a magra a bordát. Másik: Én is szítvam egy pont ugyan ilyen gondal még pedig: AMD gyári hütőknél a bordának az alján van egy kis bemélyedés ''lépcső'' nah már most ennek a lépcsőnek a Socket felíratra kell kerülnie mert ha nem akkor elemeli a bordát a magtól és túl melegedik a proci ugyhogy ha AMD-d van erre figyelj oda. -
NerV
tag
rendszer fel sem áll, még memóriát sem számol, csak bekapcsol, venti felpörög és vége. mi lehet az oka, hogy még csak ki sem kapcsol ki a gép ha 5sec-ig nyomva tartom a power gombot? asus lap, tehát alapfunkció... így minden egyes próbánál ki kell húznom a tápkábelt.
használt alkatrészekből rakom össze a gépet, tesztelve nem voltak, így biztosra nem mondhatom, hogy minden működőképes.
még egy apróság: hűtőt én tettem fel a procra, óvatosan bántam a pasztával, nem akartam túl sokat rákenni. meglepetésemre el tudom forgatni a hűtőt picit! lehet, hogy nem érintkezik rendesen, és egyből túlmelegszik a proc? vagy az alaplap lenne rossz?! -
Rive
veterán
válasz
[HUN]Tyson
üzenetére
Mondtam

-
[HUN]Tyson
senior tag
válasz
[HUN]Tyson
üzenetére
XP telepítés közben is restartolt 2x (váratlanul), de utána folytatódott a telepítés, és azóta nem jelentkezett a problem.
Soha nem fogom megtudni mi volt a gebasz. -
[HUN]Tyson
senior tag
Az agyam eldobom!
Tegnap egész nap ment a low level a vinyón, ma reggel akarom újrarakni a windózt, erre a fájlok másolása után restart. Kipróbálom még másik táppal, aaztán már nem tudom mit csináljak vele. Hdd, ram, ide kábel kilőve. -
Rive
veterán
válasz
Papesz01
üzenetére
Nem a csúcsminőség itt a lényeg, hanem az, hogy régi lapoknál gyakori a kondik tönkremenetele: tetejük púposodik, rajtuk/alattuk barnás trutyi, kifolyás jelenik meg. Ellenőrizd és szükség esetén cserélj vagy javíttass. Ez is meg a táp is okozhatja a hibát. Meg még jónéhány más dolog is, de amíg a tápot és a kondikat ki nem zárod, addig továbblépni felesleges.
-
Papesz01
tag
-
Rive
veterán
válasz
Papesz01
üzenetére
Az adott konfignak márkás, normális tápból elég a 300W. A 'márkás, normális' jelentésére a vonatkozó szaktopikokban kaphatsz tippeket.
Ui.: az alaplapod típusa miféle? Nem találom. Mindenesetre érdemes ellenőrizni a kondijainak az állapotát is, a processzor, a VGA és a táp együtt némileg régebbi gépet sejtet.
[Szerkesztve] -
Papesz01
tag
Sziasztok!
Következő lenne a problémám!
Sokszor azt csinálja a gép, hogy bekapcsolom és mikor elkezd tölteni a win xp ujraindul és ezt megállás nélkül néha pedig gond nélkül megy, én 2 alkatrészre gondoltma a memoria és a tápegység, tegnap este 11 órán keresztül ment a memtest86 3.2v pontosan nem tudom, hogy jol csináltam e mert be bootolt a floopyrol és semmit nem csináltam nem álitottam elindult és lefekdütem
reggel 11 órá munka után leálitottam error alatt 0 volt rem ez jo pass alatt pedig 16 ez mit jelent?
A másik pedig ugye a táp 300wattos codegen tápom van és fut 2 vinyo meg dvd-rom dvd-rw van rajta a gépem többi cuccait látjátok az adataimnál segitsetek légyszi mert nagyon idegesit!
elöre is köszönöm! -
[HUN]Tyson
senior tag
válasz
[HUN]Tyson
üzenetére
Na mégiscsak a vinyó a hunyó!

De olyan szinten, hogyha feldugtam egy másik, működő gépre sec. masternak, azt is ugyanígy kinyiffantotta bootoláskor. Sőt, betettem egy USB dokkolóba, hogy ne legyen a boot-tal probléma, de amint csatlakoztattam, vágott egy kékhalált a rencer.
Úgyhogy most low-level megy rajta, aztán majd kiderül ez segít-e. -
F.B.I.
veterán
válasz
_stick_
üzenetére
Kösz a választ
de az xp-m most lett felrakva 1 hónapja, frissít rendesen meg minden, ahogy elő van írva
.Közben azért akadt még egy gond, 2 ASUS íróm van és az újjabikban ha lemezt teszek és közben valami progit akarok megnyitni, vagy 2 perc eltelik mire sikerül megjelennie.Mi van ilyenkor
?Kábeleket megnéztem, nincs gond és a win szerint is jól működik a meghajtó,...jah filmet nem játsza le
. -
[HUN]Tyson
senior tag
Na a néhány hsz.szel ezelőtt tárgyalt iskolai vassal kapcsolatban:
Powermax szerint teljesen jó a vinyó.
Csináltam memtest-et, kidobta, h hibás a ram. Mondom kiráj, megvan a hiba oka. DE! Beletettem egy teljesen hibátlan ramot, és ue a hiba jelenség. Mivel a vinfos nem megfelelően lett leállítva, bejön a csökkentettmód-utolsóhelyeskonfig-normálmód választó képernyő, majd 1-2 másodperccel azután, h bármit nyomok, restart. Csökkentett módban is.
Alaplap adta meg magát? -
-
Rive
veterán
válasz
_stick_
üzenetére
Ha végeztem a melóval kipróbálom a hallgatózást.
Ha nem 'mond' semmit, akkor tuti lap/proci. ELőször egy CMOS-törlés, aztán egy esetleges újabb sikertelen próbálkozás után valami ismerős megfelelő próbacuccokkal.
Ha sípol, akkor először a memóriát, majd a VGA-t is belerakhatod, aztán majd meglátjuk a folytatást. -
_stick_
őstag
Szvsz egy új winfos semmiféleképp sem ártana. (Saját tapasztalatom: ha valamiért nem az igazi a rendszer és nem tudom, mi a hiba, nem szarozok azzal, hogy keresgéljek, pöcsöljek, ennyi idő alatt ujrarakhatom a win-t, ami ''csodákra'' képes)
Nekem is Sata-n van a rendszer.
Az, meg a hosszan bootol, azért lehet, mert több mindent kell a winnek felismernie. pl:
Nekem másfél csíkos, de ha berakok egy másik vinyót, akkor 3-4 csíkos lesz.
És most az én kérdésm!
Bekapcsolom a gépet, a monitor ledje nem vált át zöldbe,
másik gépen próbáltam, ott jó, (monitor kipipálva).
VGA-t kicseréltem egy másikra, azzal sincs változás,
csatlakozókat megtörölgettem. (VGA kipipálva)
AGP-t is kifújogattam. Semmi változás. A vinyón nem hallanám, hogy töltene.
Mit gondoltok? Elszállhatott az AGP/alaplap? Esetleg a táp?
Ötletek? -
F.B.I.
veterán
Üdvözlet az uraknak!

Probléma: a gépemet- miután áttelepítettem egy új házba- beüzemelve azt vettem észre, hogy az eddig 2 csíkot futó XP betöltő, most 1 percig is rohangál a képernyőn, mire sikerül felhasználói fiókot váltanom.Tettem fel boot gyorsítót ez meg is oldotta a problémát de csak 1xeri bootolás idejére utána ugyanez a jelenség.A rendszer egy SATA vinyón van.Miért csinálja ezt?
Idegesít ez a hosszú bootolási folyamat.... 
A válaszokat előre is köszönöm! -
AtiGef
senior tag
Hi.
Lenne egy olyan problémám, hogy a gép játékok közbe egyszercsak megál vinyo hang nem lesz, és elő jön egy kék kép és hibát érzékelt emiatt le áll a gép. A ramra gyanakodtam de kaptam kölcsön jó ramokat és ugyan úgy csinálta. Ja az Windows XP egy 4,3GB-os vinyón van a játékok meg egy 80GB-os Samsungon. Mi lehet a gond??????? Nagyon idegesítő. Ja és már cseréltem IDE kábeleket is.

Kezdem feladni és beviszem a szerelőhöz.

Segítsetek please
[Szerkesztve] -
kids
csendes tag
nah hallod köcce szépen mindent
megvan a probléma megoldása
szinte 100%osan jó lesz mostmár
kössz hogy nagyon figyelmeztettetek a tulmelegedésre de én nem akartam elhinni hogy az lehet hiszen aszittem hogy egy 12 es rendszerventi és egy bika procihűtő mindent megoldhat
de mégse ha ott a POR!
olyan réteg port szettem le a hűtőbordáról amekkoraát még életemben nem láttam
nem csodálom hogy égetően meleg volt a hűtőborda amiko hozzáértem.
tejjesen aszittem hogy virus a probláma de mostmár belátom h messze nem
a norton-t meg törlöm a francba dme egy lassu szar
most igy a végén a késve bár a konfigom:
amd athol 1800+
msi kt3 ultra alaplap
300w coolink láp
gexcube ati 9600xt
768mb sd ddr ram
remélem már nem l esz szükség ezekre az infókra és nem lesz több hiba
kössz mindenkinek a segtiséget
üdv -
Rive
veterán
válasz
[HUN]Tyson
üzenetére
Ja, Rive, a reinstallt megspórolnám, ha lehet!
Tapasztalt: ez a spórólás jó eséllyel több időbe kerül majd, mint a reinstall
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Watch 2 2027.04.09-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 86%
- LG UltraGear 32G810SA-W 4K AI Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) akkor a power on két fogát zárd egy csavarhuzoval, én is ugy inditom mikor nincs gépbe a lap

Nem tudom, hogy ezen a fronton mi a helyzet.

mi az a kondi??