Hirdetés
- Megjelent a OnePlus 13T
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
tototos #44200 üzenetére
Az jó, és nem is dobja el magát, ha a BIOS-ba vagy ?
A BIOS-ban látszik mind a 2*4=8 GB-nyi ram ?
Próbáld 1 modul rammal elsőre, hátha... ha eldobja magát akkor a másik modullal ugyanabban a slotban, majd menj végig slotonként.
FSP HEXA 500-as tápot írtál, ennek minden téren elégnek kell lennie.
Mit lehet tudni a félkonfig előéletéről ? -
tototos
addikt
válasz
tototos #44195 üzenetére
A hétvégén már cseréltem tápot, ssd helyett hdd-t raktam bele, windows 10 helyett windows 7-t de a szituáció ugyanaz. Random időközönként félig kikapcsol a gép, amit észrevettem hogy a lan port ledeket is elalszanak ebben az esetben, de a ventillátorok zúgnak tovább és nem lehet a gépet kikapcsolni csak a táp lekapcsolással. Sikerült egy olyan állapotot elérni amikor tudtam futtatni furmarkot stabilan futott fél órát, majd a prime95 elindítására 1 percen belül halott volt minden. Ultimate boot cd-ről bootolva is a cpu testekre hamar elhasal a rendszer. CPU vagy alaplap lehet a ludas?
-
törölt tag
válasz
tototos #15125 üzenetére
Próbálj rádugni egy másik tápegységet. Vagy ezt nézd meg másik géppel. Memóriát és a vga-t is cseréld ki próba erejére. Ha nem indul így se, akkor csak másik alaplappal vagy CPU-val tudod ellenőrizni (valószínűleg alaplap hiba, a CPU ritkán adja meg magát). Az ellenőrzéshez mindenképp kell csere alkatrész.
tototos: Vedd ki az alkatrészeit (ram-vga-táp lehúzás) és tedd vissza. Csinálhatsz egy BIOS resetelést is. (valószínűleg kontakthiba). Egyéb dolgokat csak akkor tegyél az alaplapra, ha már elindul a gép.
Ha a cpu-t is kivetted, ellenőrizd le azt is, nincs-e elhajolva egy láb, stb. A tápegység csatlakozóját is nézd meg, az is lehet kontakt hibás. -
ebegab92
senior tag
válasz
tototos #14802 üzenetére
Északi híd gyakran megszokott sülni.AMD-s cuccoknál ez gyakoribb.Ismerős is kénytelen volt egy ventit rárakni az északi híd bordájára,hogy hűvösebb legyen (5-6 fokkal jobb lett neki).
Táp egyáltalán elindul?És milyen táppal teszteltétek?Az eredeti tápja milyen típusú és milyen állapotban van?Viharok óta szórakozik? -
peti_s
addikt
válasz
tototos #7994 üzenetére
De, azért ne egyből másik alaplappal próbálkozz.
Ha lehet pucold le szépen az alaplapot ( leginkább pormentesítés, azért szedd is ki ), nézd meg hogy a kapcsoló is rendben van-e, és próbáld úgy ki.
Hasonló nekem is volt 1x, nem tudom hogy mi volt a hiba, de kiszedtem, ha már kiszedtem gondolom letisztítom, újra összeraktam, mert a forrasztásokat rendben találtam, és akkor már hibátlan volt.
Ám a magától való bekapcsolást el tudod érni a gép áramtalanításával, amivel még pénzt is spórolsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Robot fűnyírók
- Milyen házat vegyek?
- Megjelent a OnePlus 13T
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- i9-9900KF RTX 2060 16GB DDR4 1TB SSD Gamer PC!
- ASUS ROG GAMER PC: i7 9700K / 32GB DDR4 / 256GB SSD+1TB HDD / RTX 2080 SUPER 8GB / Win 11 !!
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- 27% számlával! Ryzen 5900X / RTX 3080 / B550i / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- 27% számlával! i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 3TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- AM 5 lapok
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest