- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
Topikgazda
Nekem a többiekkel ellentétben sikerült hibakódot olvasnom (M1 Ph2 esetében), de nyilván kevés autóval működik és csak a töredékét ismeri, mint a gyári diag.
Inkább monitorozásra jó, real-time infókat nézegetni, amiket egyébként nem látsz. (pl.: én esetemben; vízhőfok, beszívott levegő hőfok, motor teljesítmény kw/Nm, motor terheltség %, turbo nyomás, rail nyomás, töltés stb. ilyesmi).Én raktam már rá gyújtás előtt, menet közben és lehúzni is húztam már mind2 esetben.
Ésszerűen a jó megoldás, hogy gyújtás előtt rárakod, majd amikor leállítottad az autót akkor húzod le.Viszont az autóval kommunikálni, csak gyújtás/beindítás után fog, természetesen beindítás után fog több funkció aktívként megjelenni (mutatja is a program, asszem zöld színnel, hogy mely interfészeket éri el és milyen adatokat lát, bár van 1-2 ami így sem működik).
-
gabx76
senior tag
Nekem is van kínai ELM327, jól jött tavaly, mikor sakkoztam, hogy melyik hengernél lehet a hiba. Torque-vel használtam, nem bonyolult egyáltalán. Rádugod, gyújtás (Start hosszan), aztán szoftver be, csak előtte egyszer párosítani kell a Bluetooth-szal, mint bármilyen eszközt.
-
just
aktív tag
Nekem is van ilyen kínai elm327. Nekem úgy emlékszem hogy gyújtás kellett. De ez a kütyü nem lát olyan mélyre mint a clip. Ha volt valami hiba, akkor azt se tudta kiolvasni. Apróságokra jó lehet, de komolyabb dolgokra a clipa megoldás. Úgy gondolom hogy M2-nél felesleges. Én is android torque és bluetooth kapcsolattal használtam.
-
rob210
Topikgazda
Ha Zugló neked jó akkor megbeszélünk egy napot időpontot és elgurulsz hozzám megcsinálunk mindent.
A gumiharang cserét is meg tudjuk csinálni de ahhoz jó előre egyeztessünk, mert a rugóösszehúzót nekem is kölcsön kell kérni, ami kell a gumiharang cseréjéhez (porvédő)
Egyúttal jelzem védi a kosztól érdemes cserélni csökken az élettartama ha koszt kap. -
rob210
Topikgazda
Ezek a bevizsgálások mindig nagy kamuk.
Én is voltam ilyenen csak én elhajtottam őket amikor közölték ez meg ez meg ez a hiba.
Mondtam persze csak ezt meg ezt 2 hete cseréltem.HA valami olyan hiba van a kocsival amire nem tudsz rájönni vagy más nem jön rá, akkor el lehet menni de akkor sem javíttatni csak hibát feltárni.
-
-
Hugo85
aktív tag
Természetesen nem a szintjelző alapján szoktam mérni, de tiszta pályás telitankolálasom nem volt az utóbbi 11.000 km-en.
De egyébként meglepően pontos a szintjelzőm, eddig mindig annyit tankoltam amennyit mutatott kb.
Az eddigi csùcs szerintem az olyan volt, amikor volt benne sok pálya, tán egy Bp-Nyíregyháza odavissza, akkor valami 7,7 körül volt a fogyi, de ez volt eddig a csùcs.
6,3-7,7 között fogyaszt vegyesben, a klíma dob rajta. -
Hugo85
aktív tag
Az enyém ph1. Ez városban nem eszik sokat relatíve, országúton egész keveset. Pályán azért nekem bekapja a 7,5-et, sőt egyszer majdnem 8at is a szintjelző alapján. Mondjuk legutóbb 6,4 vegyeset fogyasztott pedig volt benne vagy 350 km pálya a 600ból. Csak pályát sose mértem még le külön.
-
Babcola
tag
Csak olyan átlagot tudok mondani, hogy pálya nélkül város+országút 7L kis távolságra, átlag 10-20 km.
De lejjebb tudnám tornászni, csak nincs kedvem. Eddigi legkevesebb, csak város (legrosszabb időpont a dugóra) 6.2 nem computer szerint, hanem 50L -üzemanyagra vetítve, tavaly szeptemberben. -
rob210
Topikgazda
Nincs forrasztó pisztolyod, vagy pákád?
Ha Pesti vagy 5 perc alatt megcsinálom neked.
Persze nem kényszer a disznótor megveheted a "szabályos" izzófoglalatost is, csak jelentősen drágább.
Elektronikai ismeret meg nem nagyon kell.
A plusz / mínusz jelölve van a led szalagon és a lámpatest foglalatain is.
(fekete mínusz piros plusz) -
Babcola
tag
Én ugyanúgy led szalagoztam mint a többiek, a belső tér világításhoz 3x3 led ment be, a térképolvasóba meg raktam százforintos led izzót. A csomiba meg 2 oldalra a műanyagra ragasztottam 1-1 csík ledet. Nagyon jól bevilágítja a csomagtartót. A rendszámtábla világítást azért nem ledeztem, mert felfelé világít aztán nehogy megszóljanak érte.
-
-
tresh
veterán
Mondanám hogy még toronycsapágy is lehetséges de az csak állóhelyzetbe lehet igazán megtapasztalni mert az recseg ropog..de mivel terhelésnél jön elő ez a hang én a külső féltengelynél keresném a hiba okát.. bár ha fel volt újítva akkor nem tudom én feldobnám csáposra.. igazából még lehet alsó trapéz gömbfej is..nekem megane alatt az nyikorgott kanyarnál.. azt pl úgy tudod leellenőrizni hogy álló helyzetnél a toronynál elkezded nyomkodni
mycso: persze én se vonom kétségbe hogy jó lehet stb csak mindig meg a variálás e téren mindenki mást mond de sebaj majd most nálad elválik kíváncsi leszek rá én is
-
Babcola
tag
Kb 2 éve leszakadt a váltó és vitte magával a kipufogót. Most vagy válto lesz cserélve, vagy meg lesz erősitve a tartó bak.
Az a baj hogy egy darab már kitört a váltóból, és elég macerás megfércelni. Az első leszakadást az első szerelő miatt volt, mert nem huzta meg eléggé a bak csavart.Nem biztos hogy 50000 lesz, de mondtam a szerelőnek hogy első körben ennyi van, amit tud hozza ki belőle.
-
_NCT
addikt
Az enyémben 125k km körül kellett cserélni. Ha valós az óraállás ami most benne van...
Én a helyedben cseréltetném. Ha csak a kinyomót kell cseréltetned, az normális szerelőnél sztem megvan alsó kuplungmunkahengerrel együtt 40-ből. Viszont ha a kuplungtárcsáid is kopottak és azokat is cserélni kell, még ugyanennyit rászámolhatsz.
Bár nem tudom neked milyen autód van, nekem az M2 1.6 16V-hez drágaszág volt, igaz én márkaszervízben csináltattam. Persze ha újrakezdeném, nem ott csináltatnám...
-
rob210
Topikgazda
Mivel a váltót levenni iszonyat szop@s, én ajánlom, hogy ha arra adod a fejed, hogy szétszeded, csakis minden egyidejű cseréjével érdemes.
Egy biztos, csak a csapágy cseréjéért nem éri meg leszedni a váltót.Ha teljesen megadja magát, akkor nem fogsz tudni kiemelni a váltáshoz, ami azt jelenti nem lesz sebességed.
Nagy kárt nem okoz ha csak nem vagy nagyon szerencsétlen, így akár ezt is megvárhatod, bár ott már iszonyat hangja lesz és mondjuk, ha bemarja a nyeles tengelyt az mondjuk ciki. -
Savanya
addikt
Egyetértek Sly189-val , a "gyengébb" 82-86LE -s DCI városban és rövidebb távokra ideális . Nekem budapesti csúcsokban használva 4,4-4,6l-ert fogyaszt . 106LE és az 1,9DCI annak éri meg aki javarészt hosszabb távokat tesz meg és főleg olyan úton ahol legalább 90km/o a tempó .
-
Sly189
senior tag
Nekem mycsoval ellentétben nem a 106, hanem a 86 LE-s kiadás van az 1.5 dCi ből. 2007-es évjárat. 115.000 km állással vettem, ami valós állás volt.
Alkatrészek szempontjából olcsóbb. Régebben írtam, hogy a turbó, illetve a kettőstömegű lendkerék az enyémbe pl 75 000FT az új 106 Le be 250 000 Ft os tétel. Turbó is olcsóbb!
Porlasztó csúcsok darabja 35 000 FT az új, amit néztem az enyémbe.
Fogyasztásban szerintem az enyém nagyon király, olyan halál pontosan még sose mértem le, mindig akkor tankolok amikor a piroshoz és/vagy sípol. Legutóbbi "mért" adat 37Liter gázolajat tankoltam ( OMV MaxxMotion ) és mentem vele 980 km-t.
Ez szerintem nem rossz, város és helyközi használat ( Miskolc - Kazincbarcika ).
Ha A-B pontok köztt akarsz menni dinamikusan, akkor 106 LE-s verziód vedd, ha ráérsz nem sietsz, egyébként a 86 is húz mycso
Ami még kimaradt, tempomatosat vegyél ha lehet, vagy szereltesd bele utólag, aranyat ér
és szerintem a jó fogyasztásban is segít!
-
SZATA
senior tag
-
Füge007
senior tag
Bal oldali ajtónál, annyira, hogy a henger szétnyílt. A szerelőm szerezte valami bontott verdából, szerencsére olyan mint az új. Bontóban nézz helyette, sajnos ez csak így szerezhető be emberi áron. Nem kezeltem én azt soha, lehet ez sem tett neki jót. Mivel az enyémbe gyárilag sport ülések vannak így lehet, az is besegít ebbe a kopásba, a kiszállás körülményesebb ebből, mint egy sima ülésből
-
mycso
Topikgazda
M2-nèl 2006 közepén volt ráncfelvarrás, talán azokkal lenne érdemesebb foglalkozni.
A 86 lovashoz nyilván olcsóbb a turbo, kéttömegű ha lefittyedne.
Viszont már többször leírtam a véleményem én ilyet nem vennék, csak a 6 gangos 106lovast. Sőt most már azt sem, hanem 2.0dci-t.
Árban nem tudok mit mondani, mert nagyban függ az állapottól, kortól, felszereltségtől. -
rob210
Topikgazda
A kopogás nagy valószínűséggel toroncsapágy filléres dolog.
A surlódó hangnál nézd meg, hogy a fékcsöved a helyén van-e, nehogy úgy járj mint én.
A többi hang a téliguminak tudható be, nekem is hangosabb a nyárinál.Holtjátéka meg sose volt a kormányomnak, de ezt én kifejezetten szeretem.
-
-
rob210
Topikgazda
Lehet, hogy ez nem is zöld, olyan kékes zöldes tököm tudja színű
Ez lenne az. -
SZATA
senior tag
Erre valaki?
Az is érdekelne hogy 4 vagy 4,8 liter kell bele, mert olvastam mindkettőt?! (D4F712) -
rob210
Topikgazda
A zsu-val partner kiskereskedő.
Ahol egyébként jobban jössz ki mint azzal amit linkeltél.
Egyébként bocs azt hittem már írtam, mert nem titok
A telepes utca 108.- ban vannak 14.kerület.
Megrendeled és vagy házhozviszik, vagy bemész érte a boltba.
Ha szállítással kéred az plusz egy nap.
Itt egy lista hol van még viszonteladójuk és saját üzletük.Holnap ki lesz kint a WSR en?
-
rob210
Topikgazda
Na ez az a cucc amit vaterán sosem vennék meg.
De akár még eredeti is lehet.Fém vagy műanyag kannás?
Mert a műanyagból hallottam, hogy volt már gagyi, de a fém még minden esetben eredeti volt.Én a 14.kerben veszem egy kis autósboltban.
Nincs nagy árukészlet de telefonálok ami kell másnapra bent van. -
SZATA
senior tag
-
rob210
Topikgazda
Szerintem a hővédő lemezeddel lesz a baj, de így ahogy leírtad sokminden lehet.
Nekem akkor csinálta amikor a hővédőlemezem kezdett leszakadni a katalizátorról és a féltengely bilincse elkezdte csiszolni.
Kanyarban balra erősödött, jobbra elhalgatott. (ahogy a motor billegett)
Ha fémes hangot hallasz akkor szerintem az lesz. -
Rambovits
senior tag
-
SZATA
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- PlayStation 3
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest