- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
giigz
veterán
Ha irányár, és jól sejtem, akkor 400k-ért már odaadnád, és belegondolva én 30k-val olcsóbban vettem az enyémet, ugye értitek mire gondolok...
De ha ez 470 lenne, akkor is visszamenve az időben gondolkodás nélkül ezt venném
Persze nem szedán, de az 1.6-os erősebb (elvileg, mert ugye bizonyíték nem született rá egy videó formájában
), + ködlámpa, ABS, jó gumik... Elég egyértelmű vétel, aki megveszi, nagyon jól fog vele járni, főleg az én vételemhez képest viszonyítva
Persze most már a sajátomat is nagyon szeretem, csak anyagilag egy kicsit sokba volt...
-
rob210
Topikgazda
Ha BMW akkor csak is ez.
Az egyetlen BMW ami az én szívemhez közel áll, az összes többi c.gány verda számomra.
Soha nem ülnék BMW-be ezen kívül, ez viszont maga a tervezés, a formavilág, a kényelem, a luxus, a presztízs és az igényesség számomra. -
tresh: En is nagyon gondolkozom, mert egy ismerosomnek felaron lenne 320-as E46-os coupe BMW-je asszem 2002-es vagy '03-as), ami mindig is az almom volt... raadasul most alig kellene egy picit hozzacsapni, es at lehetne ulni Ronibol. Viszont nagyon megszerettem ezt a kis dogot, nekem meg talan a teljesitmenye is eleg, egyedul a valto az, ami meg mindig nem a legjobb, minden mast szeretek. Szoval igy szerintem nem lesz valtas meg egy ideig, ha csak valami hiba nem indokolja (rozsda, elektronikai hiba, ...)
-
tresh
veterán
*nem 400k
sry kicsúsztam a szerk időből
Telo sz*rakodott
De visszatérve 500+200k ból tényleg lehet "patika" megane-od jól felszerelve
Az én véleményem az, hogy ~ 400-ból patika M1 ph1-et lehet kihozni, nyilván rájön még a gumi, vezérlés, de nem látom, miért ne lenne ez reális.
Erre meg annyit hogy ha mindent megcsináltatnál rajta amit kell neked is 600k ba áll meg a mutatvány. Tehát bukik a 400k ért patika és csak max 100-at költök rá mert annyi kell az alap dolgokra.. de ez csak az ény véleményem 5 saját autó után..de lehet tévedek mindenkinek más a fontos
-
giigz
veterán
Gumit, vezérlést nem számoltam bele, mert az kell a Cliora is. Példa az én kocsim, 370 volt, kellett neki egy olajcsere, szelephézag állítás 10k, ablakmosó motor 2k, egy bontott injektor 15k, meg egy szívósor előfűtés 10k. Tehát 407.000 Ft, és kívül-belül patika. Az nyilván más, hogy én nem értettem hozzá, meg mindenből a legszerencsétlenebb megoldásokat fogtam ki, de ha valaki ért hozzá, akkor az én autóm is meglett volna fillérekből.
Az én véleményem az, hogy ~ 400-ból patika M1 ph1-et lehet kihozni, nyilván rájön még a gumi, vezérlés, de nem látom, miért ne lenne ez reális.
-
_NCT
addikt
Ha 0km-es autód van
A minap ültem egy 1-2 ezret futott Fluence-ben, hát nagy csalódás. Megmaradtak a kopogó zajos műanyagok, amiket sztem ugyanolyan szarul ragasztottak össsze, mint M2-ben és 5-6 év után ugyanúgy el fogja dobni a ragasztás ezeket... Utána másnap egy 10 éves Corolla-ban ültem, hát sokkal csendesebb és kényelmesebb volt. Nem kéne a Fluence, hiába néz ki jól. Már az ülései sem olyan kényelmesek mint M2 esetében.
Váltója pedig pontosan olyan, mint az M2-nél egy szikrával sem jobb.
De VW se jobb. Egy 4 éves Passat-ban utaztam 25km-t, elég is volt. Mintha a 18-as villamoson ültem volna.
-
giigz
veterán
Szerintem sem, viszont többektől hallottam már, hogy a MaxxMotion-nal az ilyen 1.4 8V-s igénytelen motor is kevesebbet fogyasztott, és még az autóm rendberakása előtt a MM 95-tel mintha én is észrevettem volna, hogy jobb volt a fogyasztás.
Most sima 95-ös OMV-t raktam bele, majd kiderül így mennyi a fogyim, utána megy a MM, majd akkor le tudom vonni a következtetést, hogy ez az 1.4 8V mennyire komálja az adalékosabb nyálat...
-
-
rob210
Topikgazda
Köszi közben megvolt az olajcsere a váltóban és hát nem vagyok boldog.
Lehet ebből váltócsere lesz.
Kezd kicsit sok lenni most a kocsi.
Picit a nyakamba szakadt
Most megrendült benne a bizalmam, pedig eddig jól szolgált.Ha ezeket most megcsinálom és még valami előjön akkor tuti lecserélem márciusban.
Bár ezek után már nem lesz ami elromolhat.
Meg őszintén 300.000km felett el kell fogadjam, hogy öreg autóban ülök. -
ThodEE
őstag
Mit kell piszkálni jobb gyorsulás reményébe?
Videó szerint 0-60(óra szerint) ~7sec [185/55 R14]
Nem akarom feltölteni mert fejjel lefelé van a vidi a gépen , azt ciki
Kocsiba a gyári cuccok + HiFi(40-45Kg) + Én (115Kg)
Szerk:
Ja HiFi ből kimaradt az ajtó szigetelés ami első ajtónként kb 4-6Kg
És a mutató szerin~ fél tank -
giigz
veterán
Hat igen, kb. 200 kg-mal volt nehezebb a kocsija, de azt mondjuk nem ertem, hogy miert pont megrakottan kell merni a gyorsulast, talan esszerubb lenne uresen, legalabbis en ugy szoktam, es ezt gondolnam esszerunek, meg ugy lehetne viszonyitani, igy tenyleg nem sok ertelme volt...
-
rob210
Topikgazda
-
giigz
veterán
-
-
ThodEE
őstag
igen én is ebben a sorrendben szeretném, 2liter 16v, előre nagyobb hátra meg valami sima tárcsafék, aztán 17es görgők, és lehet nem is ültetni hanem emelni kell majd a kocsin
Aztán ha kivettem a kezem a biliből, akkor már úgy döntöttem marad télre a 13as, nyárra a 14es görgő , lényeg hogy a zene mozgassa a visszapillantó tükröket -
giigz
veterán
A szerelőm ismerőse egy másik szerelő, aki szervizelte ezt az autót régen. Olajcserét, vezérléscserét, ilyesmit csinált.
Megkérdeztettem vele, és meg is kérdezte, kb. 4 évvel ezelőtt és 60k km-rel ezelőtt volt vezérléscsere, mindenből Gates, remélem nem akarod azt mondani, hogy ~ 5 évet és ~ 70k km-t nem bír ki egy Gates szíj, görgők.
Pont te is azt írtad, hogy 5 év 100k km-t, akkor én abban még tökéletesen benne vagyok, és szvsz. nagyon bőven ráér jövőre a vez. csere.
-
giigz
veterán
-
tresh: de nincs hideg meleg: probalom nyitni semmi. Lezarom a kocsit, kinyitom, es nyilik a csomagtarto. 10 masodperc alatt nem hul annyit a levego
De valamikor meg hiaba zarom-nyitom, semmi. Motorra meg nem tudok honnan 12V-os adni. Na mind1, majd megnezetem valamikor...
-
-
-
mycso
Topikgazda
Ez az ET számozósdi picit túl van misztifikálva....
A gyáriak asszem et49-eseek, és 6" szélesek (M2 16-os). Nekem már 3 éve et38 és 7" széles van rajta, a gumi az a gyári méret.
Nem eszik többet, nem megy szét a futóművem, kerék/torony csapágyam....stb. pedig még ültetve is van és keményebb is a gyárinál, meg itt borsodban extrém sz@r utak vannak. Sőt a kanyarokat is kedvelem, nem 30-al csorgok beléjük tehát kap terhelést.Nyilván a gyáritól az extrém eltérés már valóban nem egészséges, de azért bizonyos határokon belül, elég szabadon lehet mozogni.
(#24058) Plero: KoAn -tól kérdezz rá ITT, hátha tud neked mondani rá valamit, esetleg van is neki hozzá vagy tud készíteni.
(#24061) Coyot: nálam a 10W40 lett a megoldás.
5w40-et viszonylag sűrűn kellett töltögetnem, pedig megcsináltam vele egy full xado -s kezelést is. -
rob210
Topikgazda
Családi autóról volt szó nem versenygépről.
Szerintem elég alá az 1.5
Volt szerencsém vezetni 7 személlyel és a maradék csomagtartó teli pakolva.
Szerintem normálisan tempósan hajtható.
130as utazót simán tudta a pályán, és nem evett 6.0 liternél többet, de mondom fullra pakolva, klímával.
Jah és nem a 106 lovas.Ez lenne az csak sötét kékben.
Ami még bazira bejött az a konzolon lévő váltó
-
csaszi72
senior tag
-
giigz
veterán
Vezérléscseréről jut eszembe, mi lesz a következő lépés... Hamarosan beszerzek 3 tubus Xado-t, és megkapja végre a "kezelést"
Egyébként annyi a lényeg, hogy a vezérléscsere is következni fog nemsoká, de még nem a napokban lesz, szeretem az izgalmakat
Szerk: A tiedben van Xado?
-
giigz
veterán
Naponta kb. 50 km-t, beindítom, megyek 25 km-t, ebből 3 város, 18 országút, aztán 4 város, de közben nem állítom le, szerintem ez annyira nem rövidtávú használat, mert kb. 1-2 km alatt bemelegszik, utána 23-24 km-t meleg motorral teszek meg. Ugyanígy visszafele...
Ck.: Sok mindenről nem maradtál le
De egyébként nekem jó, szerintem nálad van valami gond a böngészővel...
-
giigz
veterán
Igen, végre normálisan tudom használni az autót. Idáig 1750 alatt nem lehetett használni, mert szenvedett, remegett, nem ment. Most meg már 1000-nél is tudok gurulni, de 1250 fölött teljesen normálisan használható, nincs remegés, és 1500-tól már gyorsítani is lehet vele. Régen 3k körül lehetett váltani, most már 2-2,5k körül is tudok, és nem megyek lassabban, max. egy nagyon kicsit, de nincs az a rángatás, szenvedés... Nagyon, de nagyon örülök ennek, hogy végre rendben van, tuti sokat fog javulni a fogyasztásom, rettenetesen kíváncsi vagyok rá.
A 7 körül az nekem nem jó, most is annyi, 7,4 lett legutoljára
Én 6-6,5-ös fogyit akarok
-
_NCT
addikt
Nem arra a 4km-re írtam, hanem a múltkori 500km-re . Klímával kijött ilyen 7.2-es átlag. Munkatársam meg 6.5-ből klímával kijött vele.
Az meg hogy rohad... Én akármilyen Fiesta-t, Focus-t láttam, nem rohadtak, igaz egyik sem volt 6 évnél idősebb. Opelek is rohadtak régen, japánok is rohadtak régen. Minden rohad régen
Renault is rohad. Itt volt SocketA akinek a sok beázás miatt rohadt.
ST-nél meg az élmény kárpótolna. Sajnos egy mezei autónál az elmarad.
-
giigz
veterán
Mi vegyesben hasznaljuk a Foka 2-t, sok varossal 7,5, sok orszaguttal 6,5. Elotte Megane 1 ph2 1.4 16V volt, az egy 2-5 decivel kevesebbet evett, viszont konnyebb es gyengebb is volt. Ezek alapjan szvsz. egy fikarcnyival sem rosszabb a Ford fogyasztasa, es most 7 evesen sincs rozsda rajta.
-
FrankMonzano
őstag
Koszonom ezt a szep kis monologot
. A motorok tenyleg dinamikusak. Pl ha megnezzuk a clioval egy kategoriaban levo polot milyen kis gyengus benzinmotorokkal gyartjak. A kenyelem az tenyleg jo. A megbizhatosag/szervizigenyrol nem igazan tudok nyilatkozni,csak amiket fentebb leirtam,hogy eddig mik voltak a kis cliommal. Meglepo a vezetesi elmenye amugy. Hasonlo kategoriabol mas marka kozel sem hozza ezt a feelinget.
-
rob210
Topikgazda
Pedig van az összes 8V-sben van, de szerintem még a 16szelepesekben is.
Régen a trabantnál cseréltük egyszer onnen tudom csak én is hogy mi ez meg hogy mi a működése és hol van.
Viszont van nekem is egy kérdésem, aki megmondja az kap egy virtuális pirospontot.
Mindjárt feltöltöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Formula-1
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest