Hirdetés
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Yettel topik
- Dogee V20pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
adp
őstag
Sziasztok!
Adott egy Renault Megane II limusine 1.5 dci 78kw, k9kp732
Eltörött a műanyag cooler cső és sehol nem találok hozzá nem horror áron. Bárdinál is, Renaulnál is kérdeztem elvileg csak külföldről tudnak nagyon drágán rendelni.
Valakinek van valami tippje??? Elvileg ez gyári cikkszáma: 8200590198
Intercoolertől érkező hideg oldali turbócsőről lenne szó. -
rob210
Topikgazda
Köszi mindenkinek, már találtam egy helyet. Ahova volt protekcióm.
Gyártás alatt az a két szar. -
Somatom
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Anno a motorom olajhűtőjéhez Óbudán a Hidro Master -nél csináltattam a csöveket.
-
Na_Ta
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok javasolni webshopot/helyet, ahonnan rendelhetnék Fluence bal első elektromos ablakemelőt(végleg megadta magát), illetve a sofőr oldali ablakemelő kapcsoló panelt (kitört a jobb első ablak működtető gomb)?
Inkább minőség legyen, mint olcsóbb, 1-2 hetet várni kell rá, az sem gond.
Előre is köszönöm. -
rob210
Topikgazda
Srácok tud valaki olyan helyet ahol legyártanak nekem hidraulika szerű csövet?
Ez a rohadt vito szivat.
75e egy cső hozzá és 2 hét mire megjön.
-
Revesz
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Ahogy fel volt emelve a kocsi és kinyúlt a rugó úgy pont nem ért bele a kasztniba, volt alatta még egy kis gumi, de az utolsó kanyarulat az oldalán van. Azt próbáltam meg lefotózni. Már bánom, hogy több kép nem készült. Eső miatt nem vettem le a kereket ma sem :/
Forceberg Inkább olyan mintha nagyobb méret lenne és ezért részben rácsúszik a felső gumira.
-
válasz
koncsik
üzenetére
Adblue update: 600km-t mentünk az utolsó görögországi tankolástól Belgrád környékéig, közben 36 fokról 20 fok lett, esik az eső. Végig maradt az 1200km üzenet, most a tankolás után (adblue-t nem töltöttünk semmikor) 2400 km-re váltott
, mire hazaérünk, lehet termelni fogja…
Köszönet minden segítő tanácsért
-
Revesz
aktív tag
gooool, rob210: Köszi a választ, most nagyon esik az eső, de ha eláll akkor kipróbálom a leírtakat.
1 hónapja volt kicserélve mind a 4 rugó a kocsin. Sajnos hiába beszélteük meg, hogy mindent cserélnek amit kell, képesek voltak visszarakni a szakadt porvédőt előre, gondolom az átnézés is olyan volt amilyen :/. -
rob210
Topikgazda
válasz
Revesz
üzenetére
Vagy híd vagy lengéscsillapító, vagy kézifék.
Szűrés: tedd egyesbe engedd ki a kézit és úgy rángasd meg.
Aztán emeld fel a kocsit és oldal irányba rugdosd meg a kereket. Ha előjön a hang vagy extrém mozdulást látsz, azaz látod hogy mozdul, akkor hídszilent.
Ha emelés után leengedéskor jön a hang akkor lengéscsillapító.Extrém esetben egy beékelődött rugódarab (eltört a rugó) tud ilyet , de az kifejezetten fémes hang lenne.
-
Revesz
aktív tag
Hali
Megane 3 kombi hátsó fútóműve nyikorog/nyöszörög. Ha a tetősínnél fogva billegtetem a kocsit akkor azonnal hallatszik, de beazonosítani nem nagyon tudom. Lengéscsillapító lehet a ludas?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Ezek 1.2 es d4f motorok!
Sose volt bennük hidrotőke.
60ezrenként előírás a szelephézag állítás , mint azt a táblázatból és rajzból is látod.
Nem minden 16szelepes motor hidrotőkés a renaultnál
-
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Még megtörténhet… -
gooool
őstag
válasz
forceberg
üzenetére
Ez a nemet majd magyar kozeposztalybeli gondos tulaj altal karbantartott benzines csigas D4F motor.
Tenyleg elkepeszto egy technika, hogy ez igy minden aldott nap kerdes nelkul ment...mehet ra a nagyobb turbo. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Rob:
Lekotelezel!
Es ahogy latom, ma Te sem unatkoztal... -
rob210
Topikgazda
Ma megfogadtam, hogy soha többet nem szerelek német autót.
Barátom bekönyörögte magát, hogy csak egy klímahűtő csere.
Ez lett belőle és a kocsi nem mozdítható (automata) .
összes vízcső elmálott, nem csak a klímahűtő a hűtő is kuka.
A kocsinak nincs alja. Pirossal karikázva az igen a hossznyúlvány eleje amire a lökhárító megy.
Kritikán aluli, de az hogy a küszöb el van törve .
Nagyítsatok bele a képekbe érdemes. -
gooool
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Szelephezagot sajnos nem, tudom, hogy illett volna, de arra mar nem maradt ingerencia es energia, elment ezzel a nap rendesen.
De legkozelebbi alkalomra be van irva egy hezagallitas is, most mar nyugodtabban vagok neki a muveletnek.
Ennek amugy mennyi a hezagja? Mert latok 3 fele erteket is a neten es mind nagyon masfele.
-
gooool
őstag
válasz
KubanitoS
üzenetére
Hozzánk 218 ezerrel kerult, most 249 van benne, azota 12 ezrenkent kapja a friss nedut, de hogy elotte egy kezemen megszamolhato szerintem hanyszor volt olajcsere...az szinte bizonyos.
Es a poen, hogy a szarfrancia igy teljesit napi szinten 90 km munkabajarast hibamentesen es jo eroben is van...en ezeket a kepeket elrakom es ha valaki elkezdi feszegetni a temat, csak megmutatom.
-
gooool
őstag
Ezt első sorban Robinak speciálba, de azt hiszem mindenki jót fog szörnyülködni a látványon.
Én ilyet még csak neten láttam ilyen horrorképeken, erre most itthon ért el a hogyan ne üzemeltess gépjárművet mintapéldánya.
Ez édesanyám Clio 3 1,2 TCE-je, Robinál már volt vezérlés cserén, most végre rászántam magam, hogy szelepfedél tömítést cseréljek. Nem hiába féltem ettől a művelettől, de azért ez minden várakozásom felülmúlta.
Nem merem elképzelni és nem is akarom tudni előző tulajai mit műveltek vele karbantartás címszó alatt...de remélem nálunk megszolgálja ezt a sok gondoskodást.
Holnap lesz csak indítás, hogy a szilikon megszilárduljon rendesen, bízom benne semmi baj sem lesz a takarítástól, a csere maga egyébként nem volt vészes művelet.
És akkor a képek, erősen 18+-os.

-
Sziasztok, help, please
Renault Grand Scenic 2020 1,7d
A 3 hete szervízben átvizsgált autó hirtelen kiírja, hogy töltsem fel az adblue-t, mert 1200km-en belül nem fogja engedni újraindítani. Fura, mert az első figyelmeztetés 2400km-nél szokott jönni. Feltöltöm 10l kannából, a helyzet hosszú km-eken túl változatlan. Interneten megtanulom, hogyan tudok belépni a szervízmenűbe, a kötelező olajcsere 500 km-es figyelmeztetését 20000 km-re állítom, de azért bejelentem az autót. Adblue figyelmeztetés nem tüntethető el nyilván. Renault szervíz vonogatja a vállát, ha nem állítom le a motort, bármeddig mehetek vele. Haha, mert Görögországban vagyunk. Tanácsukra levettem akkusarút 1 napra, visszatétel után változatlan a helyzet, illetve lengyel lett a cockpit nyelve
(nem választottam ki a magyart, mindegy). Jelenleg még van 2liter adblue-m palackban. Amikor gyújtást adok rá, a 2400km-es figyelmeztetést adja be 10-15 mp-ig, aztán vált 1200-ra. Különböző javaslatokból nem próbáltam: 1-esben jobbra-balra rángatni a kormányt; félig leszívni az adblue tartályt.
Külföldi assistance-unk van (flottakezelő ALD), javaslatuk, hogy ne állítsam le a motort, amíg lehet - minnél közelebb robbanjunk le Magyarországhoz. Amúgy csereautót kellene biztosítaniuk a nyaralásra direkt kötött extra assitance alapján, de nem volt kedvem vitatkozni.
Vélemény, ötlet, javaslat - nagyon köszönöm, ha van
(holnap indulunk haza, megteendő távolság 1200-1300 km
) -
válasz
polonic
üzenetére
Konkrétan tegnap este:
Menet közben kigyulladt az akksi jel, meg a Stop jelzés (nyilván nem volt töltés), megálltam, jött is a füst egyből. Motorház felnyit, szép füst, aztán 1-2 perc alatt el is múlt, látom hogy a szíj szakadt.
Jó hogy nem voltam annyira messze, hívtam az autószerelőt, mert mondom csak náluk volt (szerintem húztak a szíjon, annyit csináltak vele összesen), tréleres számát megadta, hívtam, jött.
Most már a szerelőnél, mondta hogy generátor csere.
Kérdés, hogy ha azt mondom, hogy a tréler költséget legalább fizesse ki, akkor kifizeti e, mert szerintem kis felelőssége volt/van ebben, hiszen tegnap náluk volt a hang miatt, csak hát ők nem tapasztalták, így próbáljam. Hát próbáltam, nem jött össze...A generátor szorulást lehetett volna látni tegnap ha normálisan megnézik hogy mi lehet a hang? (bár annyit mondott, hogy menet közbe hogy nézze meg a motorházat hogy honnan jönne a hang, így csak felemelt állapotban, terhelés nélkül nézték, de azt mondtam, hogy terhelés nélkül nem jelentkezett a hang, csak ha nagyobb gyorsítást csináltam)
-
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Igen az elektronika nem a barátom.
Csak mért most jött elő?
Mindegy szétszedem újra átnézek mindent, már lebeszéltük .
Sz@r munkát nem akarok kiadni a kezeimből. -
LamerGyuri
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Ez ilyen sajnos. Elektronikai eszköz, elögregszik és egyszercsak faszságokat csinál. "Hidegen" kimérve jó, megkapja a villanyt, onnantól véletlengenerátorrá változik. 3 érzékelőm volt ilyen vicceskedő, szereztek pár ősz hajszálat. És bár Ford, de öcsém 1,5 évig szívott egy levegő-üzemanyag keverék előállítási hibával, mire meglett a ludas elektromos kütyü.
-
rob210
Topikgazda
Na
srácok, most tegyen valaki boldoggá egy ötlettel.
Fórumtárs vezérléscseréje után szépen jár a motor egyenletesen, jól húz, minden értéken.
Vezérműtengely hibát dobál tök random és kiteszi a check engine szervízkulcsot.
Jeladó tisztítva kontakt tisztítás is. 25km hibamentesen megvolt. Most viszont diaggal nézve azonnal visszafobja a hibát, de csak a diag látja. Vezérmű állítás és vezérmű tengely jeladó köre. -
Tibko8
senior tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Na igen én is pont bepakolasnál raktam félre a multimétert és át futott az agyamon rakjam be de aztán el is vetettem a dolgot. Biztosíték nem árt mert én 3 benzin kúton jártam mire találtam mindenhol épp elfogyott.
-
válasz
lsebestyen
üzenetére
Mondom nekik, de most majd hazafelé megnézem terhelés alatt...
-
Hát egyelőre nem találták meg a hibát, felemelve semmit se látnak, terhelés (úgy hogy sebességbe rakták felemelt állapotban) nélkül nem hallották. (kedden még direkt mentünk 1 kört, úgy hallotta a szerelő, de mondtam is, hogy terhelés nélkül nem jelentkezik, csak terhelésnél).
Az biztos hogy a motortérből jön. -
rob210
Topikgazda
Ha csak a két nagy bakról van szó, illetve 2.0dci akkor 100e alatt nem úszod meg.
Utoljára 36500 volt a nagy jobb oldali és 23800 a kisebbik bal oldali.
De ha az összeset cserélteted akkor 12800 a kicsi támasztó és 23200 az alsó támasztó.
Ezek gyári vagy meyle árak . De minden nap változik.
Az igazán nagy munka a váltó oldali cseréje, ott az aksi aksitálca és egyebek is bontásra kerülnek. -
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
A képek alapján lehet levonni bármilyen következtetést? Kicsit túl szép, hogy igaz legyen…
-
rob210
Topikgazda
válasz
passat77
üzenetére
Ha a balatonon van vele és klímázni akar akkor kezdj el vontató autót keresni vagy trélert.
A főtengely tárcsa két fém részből áll.
Közte gumi vulkanizáció, rezgés csillapítás miatt.
Ha az átszakad, mert vezérléscserénél szarnak kicserélni akkor , egy a szétrepülő darabok bekerülhetnek a vezérléshez és kuka 16 szelep. Ez a legrosszabb. Szétszakad a tárcsa és megszűnik a segédhajtás, azaz se klíma se generátor, se szervó, ha nem az elektromos van benne.Nem játék túl sok hengerfejet vettem már le ezért .
-
Xantomas
őstag
válasz
polonic
üzenetére
Vagy már üvegesre van öregedve a hosszbordás, és hangtalanul, de jó büdösen csúszik.
Más, csupán elméleti. Nálam van apósom octaviaja, a m2 helyett. Octavia 2 2.0 tdi. Alacsony fordulaton, nyekkenget a motor, hajtás közben. Nem néztem alá, nem néztem a szervizkönyvet sem, csupán teoria. Kéttömegű új.
Alacsony fordulaton, mikor a lefulladást akarja kompenzálni motorvezérlő, akkor inkább itt is az alsó motor/váltótartót terheli csavaró erőkkel? Tudom, tudom, tartsam 1300 felett, és nem fogja csinálni. -
-
Llew
senior tag
Sziasztok! Erre vki esetleg?
-
Xantomas
őstag
Ezzel én a helyedben beadnám valahova. Van pár dolog a hosszbordásszíjon. Pl a klímakompresszor, annak kuplungja, generátor.
Alapjáratot nem rántja le?
-
passat77
tag
Sziasztok,
ha bekapcsolom a klímát a kocsiban rögtön elkezd csipogni a műszerfal és kiírja, hogy probléma van az akkumulátorral. Az akkumulátort pár hónapja vettem, nem hiszem hogy gond lenne vele. Amikor előszőr észrevettem ezt a hibát akkor égett szagot is lehetett érezni.
Járt már valaki így? Ezt a hibát mi okozhatja?
(2007-es benzines Laguna 2) -
kisgyerek85
senior tag
-
Tibko8
senior tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
A motor térben lévő biztosíték táblában (ami az akkumulátor mellett van) egy 7,5 A biztosíték adta meg magát. Ez miatt nem akarta érezékelni a kártyát és ez miatt nem adott rá gyújtást sem de minden más úgy mond működött még a rádió is. Műszerfal, központi zár és a belső tér világítás kivételével.
Az üzemanyag szint jelzőn pedig az akkumulátor saru levétele és újra vissza rakása megoldotta a problémát. Az öreg szaki aki segített nekem mondta zárlat nincsen úgy hogy nem kell aggódnom.2 órát csúsztunk így és bele estünk a nagy horvátországi dugóba de addigra már annak is örültem hogy ott ülök a legnagyobb dugóban és nem hazafelé várom a trailerest.
De legjobb benne hogy havi szinten 7-8000 km megyek a kocsival 2 éve folyamatosan és soha semmi gond nem volt vele egy akkumulátor lemerülésen kívül. -
4ron
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Köszi, felírtam mindent! A generátorral pont most szívok én is a Fordommal, az autóvásárlás napján villant fel a kis akku visszajelző a műszerfalon
Még szerencse, hogy autóvillamossági szerelő kísért el minket autót venni. Mennyire gyakori egyébként, hogy a szerviz hozzájárul ahhoz, hogy az általam vitt alkatrész legyen beépítve? Anno nem voltam ennek a híve, de lehet, hogy olcsóbban be tudom szerezni a Kovács Autónál, mint a szerelő Szerbiában. Nem akarok pofátlan sem lenni, tudom, hogy sok szerelő az alkatrészen megkeresett pénzből él, de jó lenne, ha minőségi alkatrész kerülne bele.
-
rob210
Topikgazda
Szia.
Jó bele az 5w40, 5w30 amelyik szimpatikusabb.
Vezérlésből dayco, gates, szerintem.
Hosszbordás, dayco, gates, ina.
A generátor felülvizsgálat ne maradjon ki!
Én most viszem az enyém felújítani, még nincs baja, de én már hallom, hogy valami nem oké.
Illetve egy szelepbeállítást is csináltass vezérléscserekor. Olyankor úgy is szét van szedve. -
4ron
senior tag
Sziasztok,
Ismét családtaggá vált egy Clio, most egy 2006-os 1.2 D4F740 motorral szerelt darab, anyukám vásárolta. Van hozzá szervizkönyv és gyári kezelési útmutató német nyelven, de sajnos nincs nálam jelenleg. Inkább titeket kérdeznélek, hogy ebbe a motorba melyik olajat ajánlott tölteni? Az Elf Evolution 900 SXR 5W40 4L néztem ki, mert visszaolvasva már lett korábban ajánlva.
Akarunk cseréltetni komplett vezérlés és hosszbordásszíj-szettet is, ezekből jó az SKF, INA vagy Dayco márka?
-
DJGABI
addikt
Sziasztok!
Twingo 1-ben (1.2, 16V) olajat cseréltem, előtte még nem néztem alá, nem tudtam milyen szűrő kell bele, autóboltos srác se motorkód (D4F) se alvázszám alapján nem tudta megmondani melyik való bele, felcsavarósat adott, de nyilván papírszűrő kellett volna. A régit féktisztítóval átmostam, visszatekertem, feltöltöttem azt is, meg a motort is friss olajjal. Ha ma kicserélném a szűrőt csak azt a pár decit fogom veszíteni vagy ott azért még folyni fog belőle az olaj?
Amúgy így hogy én hajtom mostanában munkába járásra egész megkedveltem a gépet, motortartó bakok cseréje óta tök halk, futómű is úgy-ahogy rendbe lett téve, kormány mondjuk még mindig könnyen jár, nagyobb tempónál azért vibrál is (120-130 km/h, mondjuk amúgy se sűrűn megyünk ennyivel), meg fék is 50 felett azért ráz... Most épp majd váltógombot + szoknyát cserélnék rajt (ronda, kopott), meg a balos ablakemelő tartó cseréje van tervben (felfele húzva jön az egész konzol, hiányzik az elülső műanyag fül róla). Valamint még kárpitozáson gondolkozok, az ajtókon ez a könyöklő körüli szövet ronda olajfoltos (?) cigaretta nyomos (?), utána legalább a beltér nagyjából rendben lenne. Fogyasztás asszony lábával 6 liter alatti volt, nekem azért inkább 6 felett jön ki, illetve a kipufogó sokszor leér, most is csak lóg meg zörög. Ja meg mostanában azt kezdte, hogy központi zár érzékel (index villan), de nem zárja be a kocsit.
Előre is köszi.
-
MaXX81
tag
Helló
Csak tájékozódásképpen, az alany Renault Megane 1 ph2 1.6 16v. Szóval, az alapjáratnak volt egy minimális ingadozása (kb 700-800 rpm között mozgott a fordulatszám mutató) illetőleg felfigyeltem közben ilyen zizegő hangra is (az alapjárati motor volt). Na most ezt kicseréltem, így mintha simább lenne az alapjárat bár, még most se fix hogy pl beáll 750-re. No de, a csere előtt az átlag fogyasztás a fedcomp. szerint 6.7L/100km. Ózd-Eger útvonalat járom napi szinten, én ezt se tartottam soknak viszont most hogy kicseréltem, lement 5.9L/100km. Igaz eddig kb 330km tettem meg a csere óta. Létezik hogy ennyire befolyásolja az alapjárati motor a fogyasztást? -
rob210
Topikgazda
Ha beírod a keresőbe, hogy koleos cvt problem nem lesz több kérdésed .
Kényelmes pontos jó váltó, de ha hozzá kell nyúlni az 300e alatt nem áll meg.
Dupla kuplung plusz kevesen értenek hozzá, aki ért az viszont elkéri az árát.
Általában 130-200ezer kilométer között hánnya el magát, ha egy már leszervizeltetett váltósat veszel akkor ok. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- iPhone topik
- Ubuntu Linux
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- 236 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4666
- 27% - Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm White vízhűtés!
- Itachi! Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D/ 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB Nvme SSD
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, mire hazaérünk, lehet termelni fogja…
Köszönet minden segítő tanácsért
Még megtörténhet…
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.
ő lenne a vétkes, ha benzines a lagesz .
10 éves korára így elrohadt az a hátsó híd? Nem semmi.