- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daw93
senior tag
Frissítettem a BIOS-t. Úgy néz ki megoldotta a gondot, megy együtt már a 2x8gb és a 2x4gb, memtestben negyed óra alatt nem hibázott, szóval rendben van, kékhalál sem volt.
Viszont még egy kérdés: így van dualom? elvileg A és B channelben is van 1 db 8gb-os és 1 db 4gb-os ram, tehát a párok külön channelben vannak. Az alaplapomon nincsenek külön színnel jelölve, de a kiskönyvének rajza szerint így vannak, meg a memtest szerint is. Vagy eddig én éltem tévhitben, miszerint 2 egyformának kell egy channelre mennie?
[kép]
memtest -
koko52
nagyúr
A helyes sorrend a pároknak 1-3 illetve 2-4 (azonos színűekben a párok). Nézd meg melyik az elsődleges csatornád (általában a B) és abba tedd a 2*8-at. Emelj a feszültségen (ha most 1.2v akkor 1.25-re), teszt. Ha még mindig hibázik akkor emeld még, de 1.35 fölé ne menj. Lehet, hogy a cl-t kell visszavenned 15-re. Próbálgatni kell hol a szűk keresztmetszet.
Ja és a BIOS a legfrissebb legyen! Van fenn egy 2018.07.03-as
Szerk: A 2-4 az elsődlegesed, ide tedd a 2*8-at.
-
MK VII
veterán
Szia..
3 év múlva is tökéletesen meg fog még felelni a Haswell a DDR3-as ramokkal.
Ne gondolkodj rajta sokat. Nagyon jutányos ár az 57ezer az i5+H97-es lapra.. Semmi hátrányod nem származik belőle, ha DDR3-at használsz még évekig. Nem kapsz annyival többet a DDR4 ramokkal és a Skylake konfiggal mint amennyivel többe kerül.. -
mcs
veterán
Úgy is javulni fog a teljesítmény számottevően, de biztosan fog hagyni tartalékot az FX.
Az a baj az összes FX-el, hogy csak több szálas játékokban jók.
Egy Battlefield 4 jellegűben valószínűleg kifutná magát a 960, de a World Of Tanksben ez esélytelen, mert az kevés szálon fut, és abban gyenge az FX. -
rantotthusi
tag
szia!!! DE DE DE mindenképp boritja a rendet pont ma tesztelgettem nekem ugy volt hogy egy 4gb os és 2x2gb ami kittes és nem jo rájöttem sebességet veszitek igy szal nekem is jön a másik 4gb os és aha kettő vagy 4 azonos modul van csak az az igazi!!! Persze elmenni elmegy meg valamire jo de nekem a az irás olvasás másolás sokkal kevesebb volt 3 modullal mint 2 azonossal szal 4 az meg csak jobb lehet!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Tőzsde és gazdaság
- Eredeti játékok OFF topik
- Mini-ITX
- Mozilla Firefox
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest