- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
edda80
tag
válasz
trancemusic #47643 üzenetére
Értem, köszi!
-
szucs.miki
csendes tag
válasz
trancemusic #47621 üzenetére
Köszönöm a választ.
Megnéztem az Intel i3-350m specifikációt és csak 1066Mhz-ig kezeli a memóriát (és max 8GB).
Kettő olyan kitet találtam, ami megfelelne:
Corsair: [link]
Geil: [link]A kettő közül melyiket ajánlanád? A szempontok: megbízhatóság, élettartam. Ha mondjuk az egyik sokkal megbízhatóbb mint a másik, akkor nem érdekel az ár.
Illetve még valami, a mostani modulok PC3-8500F típusúak, ez a két kit viszont PC3-8500 típusú modulokat tartalmaz, ez gondot jelenthet? -
Klarsa
tag
válasz
trancemusic #47650 üzenetére
Akkor próbálok keresni egy szervízt a környéken. Akkor ez okozhatja a ram problémát is remélem, mert jelenleg nem futja új ramokra, mert minden pénzem elment az alkatrészekre
-
Klarsa
tag
válasz
trancemusic #47642 üzenetére
Csináltam egy képet róla
Nem tudom hogy sikerült ezt összehoznom. De valamit lehet nagyon elbénáztam.
Ezt attól tartok nincs esély gariztatni
-
Klarsa
tag
válasz
trancemusic #47642 üzenetére
Igen, vadiúj. Lehet megpróbálom gariztatni. Ipon-ról rendeltem nekik meg van garanciafutár szolgáltatásuk.
Akkor valószínűleg nem ram kompatibilitás a probléma? Akkor már ne is próbáljam meg a bios frissítést se?
-
tomo1998
csendes tag
válasz
trancemusic #47645 üzenetére
Köszönöm, megnyugtattál.
-
Klarsa
tag
válasz
trancemusic #47624 üzenetére
Szétszedtem ismét és megnéztem a proci foglalatot, amin az egyik sarokban pár láb érdekesen áll. Lehet hogy valahogy megsértettem első összeszereléskor
Újra összerakás után is 55-ös hibakódot ír (ami memory not installed-et jelent) és a DRAM led világít
Utána nyomtam egy resetet és rögtön kivillan a CPU led amikor a 13-as kódot írja (ami Pre-memory CPU instalization is started). Majd ezek után ismét 55-ös hibakód de akkor már nem világít a CPU led csak a DRAM led.
Akkor lehet hogy csináltam magamnak egy jó drága papírnehezéket
-
abkm
csendes tag
válasz
trancemusic #47636 üzenetére
Köszi
-
Hawaii2249
tag
válasz
trancemusic #47630 üzenetére
Ez sem segített. Ha benne van a 2GB-s meg a 4GB-s akkor sincs kép, bár nem tudom, ilyenkor kéne-e egyáltalán mennie.
Tudnál ajánlani olyat ami működne, és nem használt?
-
Hawaii2249
tag
válasz
trancemusic #47628 üzenetére
8 chippes egy oldalas a fury. De ami benne van az is 1 oldalas 8 chip-es.
-
Hawaii2249
tag
válasz
trancemusic #47626 üzenetére
Igen, támogatja. 2slot max 8gb, slotonként 4gb. Bios reset és frissítés megvolt.
Ha nincs ram a gépben akkor sincs kép, ilyenkor nem hibajelzésnek kéne lennie?
-
krokostamas
tag
válasz
trancemusic #47615 üzenetére
Rendben, akkor vissza 800-ra. Köszöntem a segítséget, ott utánajárok akkor még a dolgoknak.
-
krokostamas
tag
válasz
trancemusic #47610 üzenetére
Most nézem, hogy a cimkén 8-8-8 @1,9V van írva. Megpróbáltam úgy, és most úgy tűnik nincs vele baj. 1333-en van, mindjárt megnézem 1600-on is. Alul volt feszelve, lehet az volt vele a gond? Bár nem sok kicsit az az 1,9?
-
krokostamas
tag
válasz
trancemusic #47608 üzenetére
Megvolt a bios reset, így lőttem be az időzítéseket (remélem jól értelmeztem), 1333, 1,5 volt. Ugyanúgy fagyott a windows loading screen. 3-szor is próbáltam, mind a 3-szor.
-
krokostamas
tag
válasz
trancemusic #47603 üzenetére
Teszteltem most őket memtest-tel külön-külön. 1600-on el sem indultak (egyből befagyott a POST), viszont az alatt (1066, 1333) külön-külön és együtt is végigfutottak hiba nélkül. Viszont csak 800-on indul el a Windows, amúgy 1066-on és 1333-on meg sem mozdul.
Képek:
BIOS 1 2. Ganged van írva, de amúgy ungangedben futnak, mert külön tettem őket.
cpu-z memory fül
aida lapakészlet 1 2 3Szerk.: Remélem jó képet tettem be az AIDA-ból, de szóljatok, hanem.
-
milszab
senior tag
válasz
trancemusic #47534 üzenetére
Igen abba raktam alapban mivel a másik is ott volt. De lehet meg kéne próbálnom a másikba. Igen a feszen én is gondolkodtam. Érdekes a Corsair egyből indult, lehet annál kellene maradnom, csak az a baj egy 10-el többe kerül...
-
bul07
nagyúr
válasz
trancemusic #47484 üzenetére
Próbáltam a 2.2.1 verziót is
Nem indul együtt a gépel most jelenleg
De nem tudom miért csinálhatja -
bul07
nagyúr
válasz
trancemusic #47472 üzenetére
Nem ez volt a gond
utorrent csinál valamit mert ahogy azt belövöm egyből kezd növekedni a memória használat
Már több verzióját is kipróbáltam de nem oldattam meg , lehet keresnem kell másik klienst -
Adebayor
aktív tag
válasz
trancemusic #47474 üzenetére
kösz. akkor ez nekem magas lesz
mit kell nézni rajta? akkor most hogy van?
akkor 2X2 giga meglévő ramomra single side-t ir. ennyit tudunk.
Akkor ha vennék még 2x4 gigát, annak milyennek kell lennie? -
bul07
nagyúr
válasz
trancemusic #47470 üzenetére
Megpróbálom
Igaz ez alapján kapcsoltam ki , így is jó gondolom -
martin.p
tag
válasz
trancemusic #47448 üzenetére
Szia!
Bele raktam úgy a RAMokat ahogyan írtad, de a két 1 GB-osat kivettem, így a processzor felől a 2.-ba került a régi 2GB-os, és az új a 4.-be. Jelenleg erről netezem, még nem fagyott ki. (Máskor pár perc/óra múlva megtette.)
Viszont az lenne a kérdésem, hogy ha mégis fagyna, akkor az időzítésen érdemes változtatni? A BIOS-ban szerintem megtaláltam hol kell, egymás alatt van négy állítható hely, ahol 5-9 választható van háromszor (Itt vagy 5 vagy 6 kell nekem, mivel azok a ramok. (Melyik a lassabb? Arra tenném, hogy bírja mindkét ram.) Majd egy olyan ahol van 15-18 is, de ott sem tudom melyik a lassabb.
-
martin.p
tag
válasz
trancemusic #47445 üzenetére
Köszönöm, BIOS-ban át tudtam állítani.
Viszont időzítést nem változtattam, ez jelenthet problémát?
A másik kérdés pedig az előbbi új ramhoz kapcsolódna. Az miért van, hogy memtest86 nem jelez hibát, Windows memoriadiagnosztika szintén nem jelez semmilyen hibát, viszont a ram random időközönként kifagy? (Főleg akkor, ha többen vannak, egyedül tovább bírja.) Ez is lehet rossz beállítás? Vagy inkább a RAM-ot kellene kidobni?
-
WeeFeeri
csendes tag
válasz
trancemusic #47380 üzenetére
Rákerestem a services-ben, de nem találtam superfetch-et semmilyen formában. Megkerestem regedit-tel és ott már alapból 0 volt beírva. Rányomtam azért még egyszer a 0-ra és most jónak tűnik, visszajön a fogyasztott ram. Köszi a segítséget!
-
WeeFeeri
csendes tag
válasz
trancemusic #47380 üzenetére
Oké délután megnezem!
-
törölt tag
válasz
trancemusic #47239 üzenetére
Értem koszi, csak azt nem akartam hogy 3gb-al belassuljon, bár ssd-n van a win.
-
törölt tag
válasz
trancemusic #47237 üzenetére
Az folyamatoknal 3gb ramot ír , ebből már volt foglalt 2,2 is a többi általában elojegyzett. Akkor most a videokari használja a 2gb vram-jat?
-
Charx
senior tag
válasz
trancemusic #47227 üzenetére
Köszi szépen a választ, na majd akkor később beruházok még 1re, addig jó lesz így is.
-
MK VII
veterán
válasz
trancemusic #47233 üzenetére
Hát nemtom...
Ha egybe számolná a windows a rendszer memóriát és a VGA memóriát akkor nem írná azt, hogy Teljes fizikai memória 3gb. Fizikai memória alatt nekem egyértelmű, hogy a ramot veszi.
A windows verzió szempontjából szerintem csak a rendszer memóriát kell alapul venni. Hisz a VGA memóriát miért is kéne..
2gb-os VGA van a gépemben (jelenelg egy 4gb-os modult átraktam másik gépbe), de mégsem azt írja, hogy "Memória mérete 6gb".Mondom ezeket úgy, hogy nem olvastam ezek után egy sort sem... Hisz minek olvastam volna.. Számomra tök egyértelműek voltak ezek a dolgok..
Ha még mindig én lennék a hülye ne tartsd vissza magad!!
-
törölt tag
válasz
trancemusic #47233 üzenetére
Na ezt kéne tisztazni, mert én is olvastam már sok mindent.
-
MK VII
veterán
válasz
trancemusic #47231 üzenetére
"Telepített fizikai memória (RAM) 3,00 GB
Teljes fizikai memória 3,00 GB"
"vagy vegyek az 1 gb ram helyett 2 gb ramot és igy már duálban 4gb ram lenne ami már biztos jó."Ha ezt a három sort összerakom akkor pont kijön az, hogy jelenleg van 1db 2gb és 1db 1gb-os modul a gépében és az 1gb-os helyett tenne be egy 2gb-os modult.
Én személy szerint semmi infóból nem szűröm azt le, hogy 5gb memóriája lenne, főleg, hogy két slotos a lapja!
De, ha tényleg hülye vagyok ám legyen!
-
Delg
csendes tag
válasz
trancemusic #47091 üzenetére
A már meglévő ramjaim is ugyan ilyenek, méretre, chip számra, és ugyanúgy csak egyik oldalon vannak a chipek. Ettől független lehet mondasz valamit. Holnap kiderül.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
trancemusic #47070 üzenetére
Akkor jó!
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
trancemusic #47068 üzenetére
Ez most mit jelent jót vagy rosszat? Jó az érték?
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
trancemusic #47066 üzenetére
Átettem very high-ra....Az előző beállításnál elhasalt az első körben....de a CPU core-t hagytam 1.105-ön és csak a Chace voltage-et raktam feljebb ahogy legelőször javasolták 1.225-re..na ez lett belőle:
Látod látod...mondtam hogy közre játszik a hőemelkedésben a chache voltage
Most majd próbálok visszafele menni megint kisebb értékre ahol stabil lesz...de asszem ez is elég jó már -
Blue Thunder
senior tag
válasz
trancemusic #47064 üzenetére
Hát hogy megszűnt e azt még nem mondom 100%-ra de úgy néz ki ez volt a hiba....
Hát azért közre játszik a chace a hőhöz mert az igaz hogy a memóriát stabilizálod vele de alapból ugye a prociban van a vezérlő vagyis melegszik ha nő a fesz...korábban a beállításnál nem volt chace emelés akkor a hő olyan 78-81 fok volt aztán emelésénél már 83-85 fok
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
trancemusic #47061 üzenetére
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
trancemusic #47059 üzenetére
Dehogy akarok spórolni letojom hogy mennyit eszik
0.095-ön stabil ha az alá mentem már nem tetszett neki...Alulfeszelni meg minden féleképp kell mert alapon ugye marha sokat ad neki a lap azt még főzni is lehetne rajta
Ahogy nézegettem tesztek alatt, meg asus al suite programban a 4,4-et viszi olyan 1.165-ön, meg cpu-z-nél is akörül mozgott teszt alatt.Memvezérlőnél másik kolléga segített igen próbáltam ezekkel a beállításokkal:
CPU chace voltage fix 1.225
cpu system agent voltage offset 0.15
cpu analog/digital i/o voltage offste 0.100 -
Blue Thunder
senior tag
válasz
trancemusic #47057 üzenetére
Na most van egy procibeállításom ami stabil
4,4ghz
- cpu core ratio 44x
- cpu core voltage adaptive mode
- offset mode sign "-"
- cpu core voltage offset 0.095v
- additional turbo mode cpu core voltage 1.100 - 1.200-onCPU C-states ez van csak nincs külön...gondolom ezt letiltani épp úgy mint annak idején z77-es lapnál
Na akkor most mit hogy állítsak? vagy esetleg előtte próbáljam meg csak úgy ezekkel a beállításokkal hogy csak a c-statet tiltom le és lehet elég is lesz ez? Mert z77 extreme 4-nél procibeállítás után azoknál le volt tiltva a c-state, xmp-t betöltöttem és sosem volt kék halál...megjegyzem ott is offset-tel dolgoztam
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
trancemusic #47055 üzenetére
Fixel még nem próbáltam. Viszont ki fogom azt is...de az érdekesség vagyis a gyanum az hogy amikor a cpu 800mhz-en megy akkor a fesz olyan 0.600 körül van, nem lehet hogy ez is befolyásolja? De a másik meg azt nem értem ha a min cpu chace 39 a max meg 45-re van állitva akkor hogy veszi vissza 800mhz-re?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
trancemusic #46811 üzenetére
Jaja, ez jónak néz ki
-
Saccco
nagyúr
válasz
trancemusic #46754 üzenetére
Viszont úgy néz ki sikerül eladnom, úgyhogy veszek 16-ot (2×8GB).
-
Saccco
nagyúr
válasz
trancemusic #46751 üzenetére
Köszi!
Most megnéztem közelről a memóriákat, hááát ezek is 1.65V-osak, legalábbis ez van ráírva, Aida szerint viszont 1,5V-on mennek.
-
Sleek
senior tag
válasz
trancemusic #46731 üzenetére
2 slotom van csak ezen a lapon. Akkor megveszem a memóriát . Köszi
-
MK VII
veterán
válasz
trancemusic #46706 üzenetére
"Egyoldalasakat kell előre tenni adott ram csatornában. ( 1-3 slot )"
Pont ez maradt ki az irományomból amit még akartam neki írni. Hogy a kettes slotban levő ramot tegye át a hármasba. -
sampe
aktív tag
válasz
trancemusic #46270 üzenetére
-
flymi
addikt
válasz
trancemusic #46132 üzenetére
Értem.
-
Vole
aktív tag
válasz
trancemusic #46002 üzenetére
Igen, 1,65V -ra kell allitani, ez is hianyzott ezek szerint.
Viszont a RAM -on csak annyi szerepel, hogy 9-9-9-24, viszont a BIOS -ban joval tobb adatot ker ( meg 3-4 szamadat ).
-
mickemoto
őstag
válasz
trancemusic #45831 üzenetére
Megpróbálom ha lehetséges, mivel notebook bios elég korlátozott szokott lenn. Köszönöm.
-
DWENNON
tag
válasz
trancemusic #45799 üzenetére
(#45799) trancemusic: Dual Channelt mutat. Odafigyeltem a slot-ok helyes rendezésére. Úgy raktam be először, ahogy leírtad.
(#45807) Thunderzolee:: Nincs lassulás a gyakorlatban, viszi szépen a dolgokat, ahogy kell. Nem zavar egyébként, mert jól megy a gép, csak szeretném tudni az okát. Ha csak a program jelez kisebb sebességet, de valójában nem így van, akkor meg különösen nem gond. (Így viszont félrevezető a program teszt.)
-
Pityke78
őstag
válasz
trancemusic #45718 üzenetére
A firefox használja mindkettőből a legtöbbet. CPU: ~25%, Memória: ~700 MB
Viszont azt megnéztem, hogy az akadozás csak a firefoxban jelentkezik. Explorerben, vagy adott esetben word doksiba való gépelés kapcsán nem.
Akkor ez firefox gond lehet, vagy egyéb ötlet?
-
Tomi0703
addikt
válasz
trancemusic #45566 üzenetére
Működik.
Ahogy írtad, 1-3-ba tettem a 256-osokat, így már működik, pedig nem csináltam optimized defaultot. Köszi.
Ha az 512-esek voltak 1-3-ba vajon miért nem ment? -
Tomi0703
addikt
válasz
trancemusic #45566 üzenetére
és (#45567) Emperor_: Oké srácok még kipróbálom majd ezeket. Köszi.
-
sank00
újonc
válasz
trancemusic #45535 üzenetére
Mind kettő 1.5V-os
-
RAZERXX
aktív tag
válasz
trancemusic #45496 üzenetére
A REAPER ramjaim max 10hz bírnak igaz feszt nemn adtam nekik ! nem is értem mert alapon 1.8 volton vannak a gyártó meg 2.1 volltrol hadovál ?!
-
Gabbo
aktív tag
válasz
trancemusic #45488 üzenetére
Igen, valóban az lenne a legjobb!
Lehet úgy lesz, még alszom rá párat. Nomeg számolgatok.
-
Gabbo
aktív tag
válasz
trancemusic #45484 üzenetére
Köszönöm a választ!
Igen cl 11-es a Corsair. Ebben az esetben az alaplap nem cl9-en járatná a Corsairt is?
-
chuck91
tag
válasz
trancemusic #45426 üzenetére
Nincs
-
Lalaboy
őstag
válasz
trancemusic #45381 üzenetére
Nem 1-2% a kulonbseg 1600 es 2400 kozott! Alaposan tapasztalhato, meg az altalanos hasznalatban is a kulonbseg!
-
cunnir
tag
válasz
trancemusic #45378 üzenetére
Köszönöm tehát akkor vegyek 2x2 gb de ugyan olyat
-
halisa
tag
válasz
trancemusic #45373 üzenetére
Köszi !
U.i:
BIOS reset után nem csinálja a kék halált. Eddig! Ha van valami fejlemény jelentkezek. Köszi. -
halisa
tag
válasz
trancemusic #45370 üzenetére
Akkor most végül is a lassabb memória sebességén megy a rendszer? 667Mhz-en?
Érdemes a régi 2x2Gb memóriákat használnom vagy hagyjam a fenébe és csak az ujjak legyenek (azok gyorsabbak). -
z2solti
tag
válasz
trancemusic #45344 üzenetére
Hát nem vagyok egy nagy tuningos! A xeon proci amivel most megy, az eladó letesztelte 3,4 Ghz és stabil volt sőt szerinte vétek nem emelni frekit, de nekem valahogy még nem hiányzik + 20%.
Úgy hogy egy darabig megleszek a 667-tel is -
z2solti
tag
válasz
trancemusic #45329 üzenetére
Na, teljes siker. 1-3 slotba az 1gb. 2-4-be a 2 gb. És lőn bootolás 64 biten.
Még egyszer kösz a segítséget.A cpu-z szerint viszont csak 667 (333) Mhz mennek jól értelmezem az adatokat ( minden autón)?Northbridge Intel P965/G965 rev. C1
Southbridge Intel 82801HB/HR (ICH8/R) rev. B0
Graphic Interface PCI-Express PCI-E Link Width x16 PCI-E Max Link Width x16
Memory Type DDR2
Memory Size 6 GBytes Channels Dual, (Symmetric)
Memory Frequency 333.3 MHz (1:1)
CAS# latency (CL) 5.0
RAS# to CAS# delay (tRCD) 6
RAS# Precharge (tRP) 6 Cycle Time
(tRAS) 15 Command Rate (CR) 2T -
z2solti
tag
válasz
trancemusic #45329 üzenetére
A 2 gb-osak most is a gépben vannak .Csak ezekkel, az x86 és x64 Win is megy, mit ahogy a 4 db 1gb-sel
is.
Na mindegy holnap kipróbálom az 1-3-ban az 1 gb-seket.
Kösz a segítséget. -
z2solti
tag
válasz
trancemusic #45327 üzenetére
Ebből viszont az következhet , hogy valamelyik uj modul hibás mert mikor a x64-es cimezi, vagy irni akar rá
akkor nem tud tovább "menni" vagy valami hasonló.
Azon gondolkodom, hogy nem kellene-e voltot emelnem az alaplapon, mondjuk 1.8v van írva mind a kettőra. -
z2solti
tag
válasz
trancemusic #45325 üzenetére
Van abban valami, hogy ezek a régi alaplapok kissé háklisak az egy ill. két oldalas ramokra.
De akkor nem értem a win7 32 bit miért indul minden gond nélkül és mirt csak a 64 bites áll meg sekép se
hang nélkül? -
z2solti
tag
válasz
trancemusic #45322 üzenetére
Köszi a válasz!
Én is ugy gondoltam ,hogy nem tökéletesen egyformák de egy gyártó azonos késleltetés.....
Éredekes módon a CPUZ mind a 6 gb látja, sőt szimetrikus dc ir.
No mindegy, holnap még megpróbálom az általad javasoltat, bár érdekelne, hogy az 1-3 slotba miért az
1 gb-t ? -
tomrRRR
senior tag
válasz
trancemusic #45203 üzenetére
most néztem meg h csak 3 GB memóriát ismer fel. ctrl alt del megmutatja feladatkezelő
-
colossal89
tag
válasz
trancemusic #45185 üzenetére
Sziasztok!
G Skill TridentX F3-2400C10-4GTX a kérdésem az lenne, hogy ezt a memóriát meddig lehet húzni. Konkrét beállítások érdekelnek engem, legjobb időzítés 2400mhz-n illetve eredeti időzítéssel 10.12.12.31 en mennyi mhz-n lehetne üzemeltetni. A hűtés tökéletes, mennyi a biztonságos feszültség amit még ez a RAM elvisel károsodás nélkül. Hálás lennék ha valaki személyes tapasztalatot tudna mondani róla.
-
WinnerB0Y
senior tag
válasz
trancemusic #45176 üzenetére
Nagyon jól tudod, hogy a hivatalos gépigény naaaaagyon fölé lőtt. Van aki el játszogat fix 28-30 FPS el 1 gb os kártyával is, csak körül kell nézni. Btw, ettől függetlenül szeretnék ramot venni, mert nagyon jól tudom, hogy az ajánlott és a minimum között van a konfigom.
-
WinnerB0Y
senior tag
válasz
trancemusic #45174 üzenetére
Ahha.
Szóval.
Haveromnak. Highon. R7 el, miért is megy teljesen jól? Ugyan azzal a rendszerrel, 4gb rammal DE warez verzióval?
Lowon 3fps egy közel 200 ezer forintos konfiggal. Nagyon jó vicc. Meg az is, hogy nem üti meg a minimumot. 2500K az messze nem 4440.
A videókártyáról meg annyit, hogy direkt megnéztem youtubeon, hogy megy e vele. Ugyanis a srác i7 2700K, 8gb ram mellett ultrán minden lagg nélkül futtatta. Nekem ne mondd azt, hogy az R9 270x nem elég a maximumon futáshoz. Ha neki megy akkor nekem ne 3 fps em legyen. Jobbik esetben lowon.A másik, hogy most kapom a hírt havertól. hogy neki viselhetően megy a játék lowon (20 FPS körül), egy 6 magos 3,3 ghz, 2 és fél éves AMD processzorral (nem tudja a típusát és én sem) és egy GTX460 al. Akkor az én kurva anyámat, hogy az én konfigom nem elég hozzá, de az övé igen, amit két és fél éve vett meg 200 ezerért. Én meg most vettem 160e ért. Annyi különbséggel, hogy neki megvan a 8gb ram. Nem kell védeni az Ubisoftot. Ezek után ne magyarázd meg nekem, hogy nem elég a gépem hozzá.
...és igen, rohadtul feidegesített. -
ikarus32
tag
válasz
trancemusic #45162 üzenetére
Akkor sem azért írok már.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
trancemusic #44937 üzenetére
Akkor ennyit tud a gép.
Még a modul és a vezérlő fesz emelés hozhat pluszt esetleg.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
trancemusic #44919 üzenetére
1T-ben nem csoda, hogy nem jutsz tovább. Állítsd át 2T-re.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
trancemusic #44913 üzenetére
Mekkora feszültséget kap a ram? A command rate mennyire van állítva?
mod:
zeix: Mennyin megy a ram? Uncore sebességed mennyi? QPI fesz mennyi? Win-ben engedélyezve van az összes ram használat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- HyperX 32GB (2x16GB) Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/32
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged