- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
-
-
janos666
nagyúr
válasz
kasa85 #44128 üzenetére
Amíg nincs 64-bites exe, addig nehezen kellhet neki 4Gb-tól több (bár nem lehetetlen, létezik a 36 bites PAE, de hivatalosan nem nagyon használják, főleg nem játékok).
Call of Duty: Ghosts” only appeared to be using between 1.1 and 1.8GB of RAM at any given time -
janos666
nagyúr
válasz
kasa85 #44126 üzenetére
Szerintem 4Gb RAM + 4-8 Gb SSD-re rakott pagefile, ha neccesen is, de elég.
Nemrég sietve kölcsönvettem egy időre 1 stick-et a 2x4-ből, és mikor vettem inkább egy új 2x4 kit-et, hogy megint 8Gb-om és dual-channel sávszélességem legyen (mert végül hosszasan beragadt a "kölcsönzött" stick és nem csak játékra használom a gépet), akkor már oda-vissza is láttam, vagyis nem igazán láttam túl sok változást játék terén (de futtatok néha egy programot, ami még a 8->16 Gb bővítést is meghálálná, 4Gb-al pedig kicsit gáz lett volna kivárni míg végez).
Játszani tökéletesen tudtam (akkor épp az új Theif-el, ami Mantle-el felzabált ~3500Mb VRAM-ot), miután megnöveltem 1-ről 5Gb-ra a pagefile-t. Mondjuk ha HDD-n ülne a lapozófile, akkor már lehet, hogy nem ment volna ilyen simán a dolog, de így nem volt érezhető lassulás. Iletve talán a Mantle miatt nem hiányzott a CPU-nak sem a memória sávszél (így sokkal kevésbé volt CPU igényes a játék).
-
janos666
nagyúr
válasz
kasa85 #44057 üzenetére
Én sub-timing résszel szopok. Nagyon vad skálán tekergeti őket az alaplapi firmware Auto-n és van olyan paraméter, aminél ha kézileg beállítom azt az értéket, amit ő kiír, hogy aktuálisan beélesített az Auto-ra, akkor sem hajlandó bootolni, hanem újraindul failsafe módban és egy CMOS resetig nem is áll velem szóba, bármit állítok failsafe értékeken ketyeg.
-
janos666
nagyúr
válasz
kasa85 #44055 üzenetére
Nálam az XPM profil 2133Mhz 7-12-11-31 időzítést szeretne 1.5V-on.
Hát sok sikert neki hozzá, de szerintem a matricára írt 2133 9-11-10-30 sem rossz 1.5V-on egy viszonylag olcsó RAM-tól (nem kifijezetten "tuningram"). Én most 2135 9-10-10-27 1.6V-on hajtom (először azért emeltem feszt, hogy bírja az 1T commande rate-t, de akkor már próbáltam szűkebbre húzni a többit is). -
Qru
MODERÁTOR
válasz
kasa85 #42895 üzenetére
6-8 órát futtasd legalább ha tutira akarsz menni.
Janou: Élményindex a sebességet is figylembeveszi nem csak a méretet. Nem kell vele foglalkozni.
sanzi89: Ilyen esetben közvetlenül a gyártónak kell megküldened gariztatásra. Megfelelően becsomagolod (dobozában, bubis borítékban, ajánlva) és elküldöd neki postán.
Vagy vedd fel a hazai forgalmazóval a kapcsolatot, ők is segítenek ebben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kasa85 #42891 üzenetére
Memtest86+: 5.01
vagy
Memtest86: 5.0De igazából ha pl a win 7 beépített memteszterét használod az is ugyanolyan jó mint a fenti két progi és az a legegyszerűbb, mert reboot után egyből neki áll tesztelni nem kell "bűvészkedni".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged