-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
looser #65707 üzenetére
Fél éve volt hasonló esetem, amikor a gyárilag gyorsabb RAM-os DDR3 MHz-eit nem tudtam kihasználni, de egy hirtelen ötlettől vezérelve az időzítéseit szinte az előző (lassabb) MHz-es beállításokra vettem "vissza". A "vissza" azért van időzőjelben, mert valójában ez az előző MHz-es változatra utaló "vissza" gyakorlatilag szinte a már a CPU-ban lévő régi memória-vezérlő miatt nem kihasználható MH-es teljesítményűre(Na jó: a már hiányzó magasabb MHz-es RAM + teljesítményének "csak" 75-80%-ára
) gyorsította a "winsat mem" eredményt.
Inygen van, ajándék, megbízhatóan! Egy teszt mindig javasolt ilyen esetben!
És ahogy említettem: mindezt megbízhatóan, állandóan hozza! Az adott (FPS hajszoló) játékos azóta sem reklamált, szerintem jól megy az így OC-zet("túlhúzott") RAM-os Gamer-PC-je.Ha hétvégén lesz időm(az életem nem teszem rá), akkor kíváncsiságból egy normál RAM beállítással s kipróbálom!
Ha megelőzöl egy ilyen(MHz vissza, időzítés "fel"=> a "gyorsítósra") próbával, szerintem szívesen vesszük!
-
5leteseN
senior tag
válasz
looser #65680 üzenetére
Szerintem menni fog. Egy v2-es E%-26xx-nél tettem vegyes RAM-okat a duál-alalapba(ML350p G8) és ment. Volt viszont olyan ugyanennél másik RAM-okkal, hogy a BOOT alatti memóriateszt emiatt az ideg-romboló hosszúságú 15 perces lett
Ott kis is vettem a keveredést okozó DDR3-akat, és visszaállt az eredeti(leg sem rövid) "szokásos" BOOT-idő.
Figyelni kell még, hogy az adott alaplapnál melyik RAM foglalatba kell "szabályosan" tenni a bővítés során az új RAM modulokat és akkor a bővítés kellemes meglepetéseként az eddigi 2-csatornás RAM üzemmód 4-csatornásra bővül, duplázódva ezzel a RAM-sebesség.
Ezt a rendszergazdás terminálban egy "winsat mem" (idézőjel nélküli
) paranccsal tudod megnézni.
Egy ilyen előtte-utána elkövetett parancs-kiadás(a "winsat mem") jó hatással lesz az önbizalomra! -
Picturemaker
őstag
válasz
looser #43190 üzenetére
Üdv!
Ha a CSX-ed 1,9-en tudja az 1066 az jó (ráadásul a CL5 is nagyon jó ezen a frekin), viszont a két kiszemelt nem fogja tudni azon a feszültségen ezt hozni.
800-at talán tudnak 1,9V-on. Ha nem egyforma modulok kerülnek egymás mellé, akkor célszerű kézzel beállítani olyan értékeket, ami mindnek megfelel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Videós, mozgóképes topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Revolut
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest