- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
válasz
Tomdriver #47719 üzenetére
Azokból nekem is volt anno 2x2 GB kit, és gyárilag is 9-9-9-24 időzítéssel mentek 1600on.
Most ezek a Fury-k 11-12-11-30on tudnak csak stabilan menni 2000en. Az előző hozzászólásomban írt 11-11-11-27el már nem tudtam progit telepíteni, mert egyfolytába megállt valamilyen hibával. -
MK VII
veterán
válasz
Tomdriver #47573 üzenetére
Intelnél 1,9 voltig elmehetsz, de az fölé már ne. Illetve 1,9 volton ne használd 24/7-ben max bench-ek, tesztek erejéig..
Alapvetően hosszú távon azért nem ajánlatos nagyon kínozni a processzor memóriavezérlőjét. Főleg, hogy nagyobb a hőtermelés és gondolom alapból a procit is tuningolnád. Illetve a memóriákat is olyan feszültségnél már kéne hűteni is! -
04ahgy
nagyúr
válasz
Tomdriver #46058 üzenetére
Valóban nem jó az egymodulos+kétmodulos dual channel. Ez az aszimmetrikus dual, a mostani CPU-k már lekezelik.
A Memtest86+ azért került ajánlásra, hogy egyáltalán tudjuk, hibátlan modullal jelentkezik-e a fagyás? Tehát magában teszteld le az új modult, és utána léphetünk tovább.
(#46059) akosf: nem nagyon láttam még ekkorát asztali DDR3-ban...
Az RDIMM az a regiszteres, szerver CPU és alaplap kell hozzá.
HGyu
-
xabee
tag
válasz
Tomdriver #43253 üzenetére
Szia! Köszi a tippet, de nem hiszem, h a Win befolyásolná a ramokat! Egész pontosan nem is a Win-nel van a baj, hanem a lap és a ram összhangja nincs meg valamiért! A teszteket lefuttattam már mindegyikkel külön és SINGLE-be párban, hibátlanok!!! de Dualban még a biosig sem jutok el, szóval nem tudom így párban tesztelni! A gombelem kiszedése pedig hasztalan (erre van direkt reset gombom a lapon, ami gyárira állítja vissza a beállításokat, ha valamit elbarmolnék, afféle bolondbiztos, hülyezár!!!), de fölösleges, mert az BiosUPP az aktuális biost írja felül a lapon, ha kiveszed az elemet, szinte biztos,h nem áll vissza a régi bios! legalábbis ezzel a módszerrel biztosan nem!
De azért köszi a tippet és az ötletet! de sajna ezeket a köröket már részben lefutottam...Esetleg valami más tippet nem tudtok adni???
Ami a legfurcsább,h ez a dolog nem így kezdődött az elején. "csak" annyival, h fél-1óra után ujraindult a gép, vagy erősebb terhelésnél bekattant (játék vagy FullHD vidó)! Legalább elindult Dual chanelben! És úgy,h benne volt az összes mem: 2x4+2x2GB!!! olyan mint egy betegség, h egyre rosszabb...most még biosig sem jutok el, ha dualban van a mem!
olyanra gondolok,h alapból magas a fesz (1,65V) a gyári 1,5V-al szemben, de be sem tudom állítani, mert ha singleben beállítom, duálban már nem érek be a biosba..:'( Esetleg a ferkit lentebb tekerni 1333-ról vagy fentebb??? vagy valami ötlete valakinek??? -
Tomdriver
őstag
válasz
Tomdriver #43229 üzenetére
A történt ott folytatódik, hogy alaplap csere lesz mert beállított értékeknél is random kékhalált dob a PC. A RAM-ok jók, legalábbis a teszt ezt mutatta.
Ha csere lesz akkor egy szintel komolyabbra gondoltam, pontosabban ami a keretbe belefér (ha van jobb ajánlat elfogadom persze.
[link]Mivel már megvannak ezek a memóriáim [link] a kérdésem az lenne, hogy ezek megfelelőek e az alaplapba?
Hülye a Kingston oldala, mert mikor a keresőben megadod az alaplap adatait és kidobja a memória listát, a találatok között sose találsz Hyperx-et, ami kicsit zavaró. [link]
Ez a csúcstermékük, mégis úgy kezelik, mint valami zabi gyereket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- SKHynix 32G DDR4 2400 Szerver RAM - 2 maradt
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest